- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pandabyebye
csendes tag
Üdv!
Szeretném, egy kicsit felhúzni az öreg processzoromat és ez miatt olvasgattam a témát de minél többet olvastam annál jobban belezavarodtam. Nem szeretnék félrenyúlni és elfüstöltetni a processzorom, de valamennyit szeretnék rajta húzni, mert már nem mai darab.
A konfigom:
Alaplap: ASUS P5G41T-MLX
CPU: Intel Core 2 quad q9300 2500 Mhz
Hűtő: Cooler master a pontos nevét már nem tudom
Ram: 4 gb 1333mhz3 ghzig szeretném meghúzni és ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy álljak hozzá, milyen beállításhoz nyúljak először? Mire figyeljek? Illetve, ha ilyen kis mértékű húzást szeretnék, megéri-e egyáltalán hozzányúlni vagy hagyjam a fenébe?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Pandabyebye #43951 üzenetére
az alap FSBje a procinak 333. alapbol 2500 az orajele, ez ugy jon ki hogy 333x7,5 = 2500Mhz, ahol 333 az FSB es 7.5 a szorzo. egyebkent socket775 quad pumped FSBt hasznalt, innen jon ki a 333x4 = 1333mas orajel az FSBre. az olcsobb lapok (mind amilyen neked is van) jellemzoen 400MHz FSB alatt szoktak megallni, neked pedig 400as FSB kene 3.0hoz. szoval ez egy jo kerdes.
ez az elso kerdes.
a masodik kerdes, hogy milyen pontosan az a procihuto. a gyengebb CM hutok kb alaporajelen alig birnak el a procival, egy Hyper TX2 mar boven jo tuningra is, mig egy CM212 variansnal biztos az alaplap lenne a szuk keresztmetszet.
ami viszont problemas, hogy az alaplap negy fazisu, VRMhutes nelkul. namost, fazisonkent hutes nelkul olyan 25W oke meg, ami figyelembe veve a proci 95Wos tdpjet azt jelenti, hogy kb a hataran van a VRM alaporajelen is. ezt a lapot nem (quad) tuningra talaltak ki.
szvsz ne huzd, nem eri meg.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Pandabyebye #43953 üzenetére
igen, az ugy jobb otletnek tunik.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pandabyebye #43951 üzenetére
Az előttem leírtakhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a g31/41 yorkival örül, ha 340et elér FSBben..szóval kb. csoda lenne az a 400, ami a 3Ghez kell. Persze nekiállhatsz nyugodtan 5MHzenként emelni, aztán majd kiderül. Maga az órajel nem igényel extra feszt többnyire, nem a VRMen fog bukni a dolog, hanem a fent említett NB limitált képességein.
-
3800+
őstag
Üdv!
Az miért van, hogy BIOS frissítés után már nem tudom azokat az értékeket visszaállítani amik eddig voltak. 10%-os tuning volt a procin, majd BIOS frissítés után ha ugyanezt megcsinálom nem indul el a Windows, a Windows logónál vagy leragad vagy újraindulgat. Csak 5%-os tuninggal indul.
Próbáljak másik BIOS verziót? Gondoltam frissítem ha már ennyivel újabb van, de már nagyon bánom.
GA-MA770-UD3 rev2.0
Phenom II X3 710MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Bodin
senior tag
Valaki erre? [link]
-
Balu0208
csendes tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni tuninghoz. Egy Intel Core 2 Duo E6400 processzorról van szó. Emelett van 4GB Ram, Asus P5B alaplap, Geforce GT430. Nem nagyon értek az ilyesmihez de hallottam arról, hogy a processzorból többet is ki lehet hozni. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Fontos?
tag
Sziasztok
Ha a PASSMARK Perfomace tesztjével, az alapértékhez(alapértékekkel mért teszt) képest, OC után olyan +150pontot értem el, akkor az jó OC -nek számít már?
Elégedett lehetek?http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Balu0208 #43958 üzenetére
1. A PCI frekvenciát állítsd 100-ra.
2. Az FSB értékét növelve tudod emelni a processzor órajelét.
3. Az FSB növelésével emelkedik a RAM-ok sebessége, így azokat az eredeti frekvenciához megközelítően vissza kell igazítani. Erre az ASUS lapoknál találsz egy menüpontot. Itt kitudod választani a memóriák sebességét. Az nem gond, ha nem pontosan egyezik az eredetivel, de a legközelebbi értéket válaszd.Vcore-hoz nem nyúlnék, ezek az Asus lapok elég jól szabályoznak AUTO módban is.
Ha jól számolom akkor 8 a processzor szorzója, így 1MHz FSB emelés 8 MHz-et emel processzor sebességén. Így számolj kb.
+20 MHz->+160MHz
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
dokee78
félisten
Tuningot befolyásolja egy rosszul vissza hajlított alaplap foglalati tüske?
[ Szerkesztve ]
-
Fontos?
tag
válasz Kean_Sorbo #43961 üzenetére
Üdv!
Proci: XEON X5460
Alaplap: GIGABYTE EP35-DS3
Videókari: ZOTAC GT730 (1Gb DDR3)
Ram: 8Gb KINGSTONE DDR2 (PC2-6400)
Azért nem írtam, mert tovább teszteltem és közben vissza is vettem és tulképp egy "smooth" OC -vel ugyanazt az eredményt kaptam, mint a max OC -vel.
Le is írok mindent, legyetek szíves döntsetek és segítsetek, szívesen fogadom a tanácsokat!Semmilyen feszültségen eddig nem állítottam, mert nem láttam az értelmét, egyenlőre...
Az első OC esetében, csak a procit emeltem (FSB-t 400 -ra) 3.8Ghz -ig.
-itt a ramok esetében sikerült pontosan belőni az FSB miatt a 800Mhz-t.
EIST -Enabled
C1 SATE -Enabled
TM2 -Enabled
(...videókártyán nem változtattam...)Passmark Performance Testnél így 1754pontot értem el. (OC nélkül, minden alapon 1604pont)
Proci hőmérséklet max. 70°-75°C -alapjáraton 42°-47°C.-------------------------------
Gondoltam kicsit még tesztelgetek....Most a legutolsó eredmény az lett, hogy alacsonyabb processzor órajellel, de OC -zott videokártyával, ugyan azt a pontszámot el tudtam érni.
...alkatrészek nem változtak...
FSB most 340
Processzor: 3.23Ghz
EIST -Disabled
C1 STATE -Disabled
TM2 -Disabled
Ramok: (FSB miatt) most csak 816Mhz -re sikerült belőni. (ez remélem még megfelelő és kibírja)
Videokártya: (MSI afterburner -t használva)
GPU-840 MHz , Videómemória-960 MHz , Shaderórajel-1680 MHz
( Ez alapbeállításon: 700, 800, 1400 )Hőmérsékletek most így:
Proci: max. 60°-66°C , alapjáraton 37°-40°CVideokártya: max. 62°-68°C , alapjáraton 38°-40°C (OC nélkül is kb ez volt az eredmény)
A Passmark Performance Testnél most is 1754pontot értem el.
-tehát alacsonyabb órajellel, de a videokártyát is húzva is ez az eredmény, viszont a hőmérsékletek kedvezőbbek.
-feszültséget egyik esetben sem mertem emelni.-----------------------------------------------------------------------------
Sebesség... nem tudom mit írjak.
Tulképpen amit tapasztaltam:Alapon, OC nélkül a GTA V csak mid beállítások mellet futott akadás mentesen, dx11-nél.
Most, OC-val High beállításokkal, dx11-n vígan szaladgál, akadást nem tapasztaltam és ugyan ezt mondhatom el Mad Max esetén is.-----------------------------------------------------------------------------
Kérdéseim:
Jók az utolsó beállítások is, esetleg merjek feszültséget is emelni, vagy teljesen felesleges, mivel a win mindkét esetben indult, tesztek lefutottak, fagyás sem volt, stb...
Egyéb tanácsokat is szívesen fogadok![ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Martin97
aktív tag
válasz Fontos? #43963 üzenetére
A proci tuningja nem nagyon számít egy vga intenzív tesztnél, mert ebben az esetben a vga-d limitál.
Ha bírod hűteni nyugodtan emelj feszt 1,35v-ig vagy ~75-80 °C-ig.
A játékok, meg jobban futnának egy erősebb vga-val. Ha a procit 3,8-on hajtod, akkor mehet mellé akár egy gtx 660 vagy hd 7870.
Ha a mostaniból akarod kihozni a maxot, akkor keresd meg a vga, proci, és ramok végét 24/7-re.
Prime-al, ibt-vel vagy linx-el tesztelj. Egyből kiderül ha instabil a tuning.
Attól még, hogy te nem feszelted a procit, az alaplap küldi neki rendesen a feszt. Állítsd manuálisan gyárira, de emelhetsz is.
Dokee: Bizonyára igen, de ha nem érintkezne jól, akkor az a működésére is kihat(na) nem csak a tuningra.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Martin97 Kihatott,mert még nem hajlítottam vissza,addig el sem indult a gép.
De arra gondoltam,mivel húzom,így nagyobb hő hatására elmozdulhat.AIDA64 vagy Core Temp a hitelesebb?
[ Szerkesztve ]
-
Martin97
aktív tag
válasz dokee78 #43965 üzenetére
Ebben az esetben az érintkezési hibát ki is zárhatjuk, mert addig nem indult el, és most megy, ergo jól érintkezik.
Ilyen kis méretekben a hőtágulást is kizárnám, mert nem túl nagy a dT (kb. 45-50 °C) és a tüske hossza, ezért az ebből adódó változást csak század milliméterekben lehetne kifejezni, vagy még abban sem. (Szimpla fizika az egész.)
Elvileg az aida, mert az a hivatalos Tmax-al dolgozik, míg a coretemp 100 °C-al.
Annyit kap a ram, ha akarod finomhangolni, akkor lehet rajta emelni 0,1-0,2 V-ot.
Esetleg nézd meg egy másik procival, ha van kéznél, vagy a jelenlegit egy másik lappal.
Az is lehet, hogy az alaplapod nem bír nagyobb órajelet. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz dokee78 #43965 üzenetére
Xeonoknál az AIDA talán naprakészebb, de Coretempben is lehet korrigálni a TjMax értéket az adott Xeonhoz igazodva. Tipikusan félremér L szériásoknál (50W), de a 80Wos E szériával is korrigálni kell általában. Persze ha ragaszkodsz hozzá, hogy ezzel mérj.
Az elhajlott tüske ha kommunikációs szerepet tölt be, nem okoz gondot egyéb esetben..teszteld a stabilitást alapon és OCval is, utóbbi inkább a procin múlik, mintsem a lapon/foglalaton, ha egyébként stabil. -
dokee78
félisten
válasz Martin97 #43968 üzenetére
Épp választ írtam és volt egy kék halál.
Hűtő borda nélküli Kingston DDR2 800 6-6-6-18 RAM-nak sok a 2.0v fesz?
Nagyon droppol a lapom.
Biosban 1.400v feszt állítottam be és CPU-Z szerint 1.300 és 1.360 között ugrál.Speed(R) Alap órajelen stabil.
Amint FSB-t emelek már gondja van.
333x8,5 az alap ami 2.83 GHz.
Ha 400x7-re állítom már azt sem szereti.[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz dokee78 #43973 üzenetére
P95 jellemzően csak blend módban izzasztja a RAMokat, ha úgy teszteled, megpróbálhatod az előttem írt +fesz értékkel, hátha. De lehet a proci is antiOC, ill. az alkalmazott fesz sok..400as FSBhez nem szokott 1.4V kelleni..és nem csoda, hogy droppol..hiába 6 phase, azért 1.4Von már kajálós egy York is.
Ja, lekapcsoló magok instabil OC vagy hibás progi eredményei is lehetnek..IBTvel is hibázik? Volt olyan P95öm, ami percen belül hasalt, míg más verzió futott vígan..érdemes több irányból nekimenni a kérdésnek.[ Szerkesztve ]
-
korion
senior tag
Sziasztok most egy Foxconn Quantum lapom van,előtte egy Asus P9X79 és ezen tökre nem tudom,h mit csináljak?
vki segít?
előre is köszi!
üdv!
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
dokee78
félisten
válasz Speed® #43976 üzenetére
Rátudok,hogy nem tuning barát a CPU.
Végül is elég az alap órajel.
Csak szerettem volna 1:1 DRAMSB aránnyal elérni,hogy 800-on menjen a RAM.
Alap órajelen elértem,de 5:6 DRAMSB aránnyal.
Jó lesz az legalább nincs túlfeszelve.
E8200-hoz képest így is nagy előre lépés.Úgy látszik processzorokból mindig a rosszabbat fogom ki,mert az E8200 sem volt tuning barát.
Martin97 Megnézem ezt a load line calibrationt,mert nem emlékszem,hogy láttam volna ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
korion
senior tag
Sziasztok most egy Foxconn Quantum lapom van,előtte egy Asus P9X79 és ezen tökre nem tudom,h mit csináljak?
vki segít?
előre is köszi!itt arra gondoltam,h mire vigyázzak,hogy be legyen kapcsolva,v ne!
rengeteg mindent lehet állítani!+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán tuningolni szeretnék, hanem inkább alulfeszelni a processzort egy AMD alapú laptopba.
Tudtok erre ajánlani nekem egy erre alkalmas, könnyen kezelhető programot?
üdv.
Zsolt -
Soucaller
tag
Sziasztok.
Tuning téren kezdő vagyok így titeket kérdezlek öreg motorosokat.
Volna nekem egy.
i5 3570 em sima nem "k" ezt szeretném tuningolni kérdés hogy lehet e húzni vagy hanyagoljam, ugye a refhűtő van de jó a házam így a hűtés is. (+5 venti)
Így néz ki a gépem most.
ASROCK B75 Pro 3
INTEL® Core™ i5-3570
GEFORCE GTX 970 EXOC BLACK EDITION 4GB
CORSAIR VENGEANCE® 8GB Quad Channel DDR3 Memory Kit
THERMALTAKE Toughpower Grand 750W Platinum
NZXT Phantom 240 WhiteAzért gondolkozok a húzásom mert nincs most pénzem beruházni, egy i7 re mert sajnos 1080p streamek alatt 100 % cpu use és akad. Visszajelzésekbe is ezt kapom vissza hogy akadások laggok történnek elég sűrűn.
OBS is kiírja hogy 100% os a terhelés így mindenféleképpen az cpu.
A kérdés az lenne hogy fel lehet e húzni, tuningolni a processzor vagy valamit tenni hogy ne legyen 100 % a kihasználás. (Vagy vegyek hozzá egy z77 et?)
E téren elég zöld fülű vagyok de úgy érzem itt az ideje belevágni ebbe is
Melyik olyan program van amivel monitorozni tudom folyamat a hőfokokat?
A tuninghoz kérnék pár tanácsot hogy mint kezdjem el stb. programot... Ezekbe kérnék tanácsot.
Meg hívom egy sőrre aki szépen el tudja nekem magyarázni mit hogyan kéne
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv Márk.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Soucaller #43983 üzenetére
NonK procit (ill. K is beleértendő) nem tudsz a lapoddal húzni, P/Z chipset kell, azzal elérhető +4 szorzó a Turbon felül (4 szálon 4GHz). Csodát persze nem művel, ha jóval erősebb kell, komplett csere combosabb megoldásra.
Hőfok monitorozásra Coretemp/HWinfo/stb. Ha gyári hűtővel tolod és tartósan terheled, lehet, hogy throttlingol, ebben az esetben egy értelmesebb hűtő is ajánlott. Összességében zsebbe kell nyúlnod a 4GHzhez is picit, de érezhető lenne a gyorsulás..kérdés, elég-e a célhoz.Írok, ha szeged felé járok ;p
-
neooen
aktív tag
Egy újabb próbát tennék Gigabyte P35 DS3-as lapommal, Q6600-as procimmal a tuningra. Nagyon hamar elakad a dolog. Az történik, hogy ha semmi mást nem állítok és mindent defaulton hagyok (se FSB-t, se feszültséget...), csak a Memory Multiplier-t átállítom 2.0-ra vagy 2.4-re, akkor csak CMOS reset után tudom bekapcsolni a gépet, máskülönben nem indul el. Nyekken egyet és leáll. Mi lehet a problémája? Mert enélkül gondolom felejtős a tuning?!
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Martin97
aktív tag
válasz neooen #43986 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy azért, mert a memóriáid nem bírták az alacsony órajelet, bár ez nem hiszem hogy így van.
Ha az fsb-t emeled (mindegy mennyivel 2-5 mhz) akkor is ezt produkálja?Ha igen, akkor frissítsd a biost, találd meg azt amelyikkel tudsz tuningolni.
Nekem is volt ilyen problémám a lapommal, kis fsb emelésre is azonnal visszaállította magát alapra, de egy megfelelő verziójú bios megoldotta.
Meg nemrég a york topikban is valaki panaszkodott, de neki is megoldotta az új bios a problémát.De a tuning amúgy is lutri.
[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz Martin97 #43987 üzenetére
Sajnos FSB emelésnél is ezt csinálja, amint átállítom ezt a Memory Multiplier-t valamire, ami nem "auto", behal a gép . Ehhez a laphoz elérhető legfrissebb bios van fent.
Ha "auto"-n hagyom, akkor rövid úton gallyra fognak menni a ramjaim? Ennek az állítása nélkül nem lehet FSB-t/feszültséget növelni?
Esetleg a biosban nem lehet még valami beállítás, ami miatt szarakodik, csak én nem gondolok rá?!Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Martin97
aktív tag
válasz neooen #43988 üzenetére
Ha a ramok szorzóját auton hagyod, és CSAK az fsb-t emeled úgy is csinálja?
Egyébként egy bizonyos szintig bírják a ramjaid a magasabb órajelet, de ez nem túl nagymérvű tuning. Próbálgass, és tesztelj!
A biosra csak annyit mondok, hogy nem mindig a legfrissebb a legjobb. Nekem sem a legfrissebb vált be.
-
neooen
aktív tag
válasz Martin97 #43989 üzenetére
Ha auton hagyom, akkor nincs semmi gondja, úgy működik. YouTube-os gyorstalpalón láttam, hogy ezt, amin a kurzor van és az alatta levő kettőt valaki "disabled"-re tette [link]. Ennek nincs köze hozzá?
[ Szerkesztve ]
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
you_zsolex
csendes tag
Üdv.
Hogy tudom beállítani:
Asrock b85m hds v2.0, G3258
1.2 biosban nem lehet tuningolni.
1.1 igen.
Probléma a következő:
3.8 GHz van jelenleg de nem veszi vissza az óra jelet idle módban.
Mit kell be kapcsolni hogy működjön az automatikusan.
Windows 10 64bit.Zsolex
-
Alexmiller
újonc
Sziasztok!
Van egy Dell 755 sff gépem egy E2180 procival. Arra gondoltam hogy kicserélném egy Q6700-ra. Gyárilag is van ilyen konfig. Elég lehet csak a procit kicserélni, vagy mást is kell ahhoz hogy működjön? -
venomka1
aktív tag
Sziasztok. Ha az alaplapban van tuning funkcio nekem nem kell semmit allitani mert az allitja át a dolgokat magatol. Asus pro gming a lap,es i5 6600k a proci. Na most a kerdes az hogy ha ezt a funkciot hasznalom nem rontja el a procit ,higy nem manualisan hanem a funkciot hasznalva tuningolom
? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz you_zsolex #43991 üzenetére
C1E/EIST (Speedstep) legyen aktív, a többi a lapon is múlik, OCnál léptet-e.
Alexmiller
Ha biztosan kezeli a procit a lap (megfelelő BIOS stb.), onnantól már csak a fogyasztás/hűtés az, amire gondolni kell. Ha le tudod hűteni és a táp is bírja (65W vs. 105W TDP szinten), nyilván nem lenne gondod vele. Kivesz-berak-CMOSreset-indít/beállít-használ/örül.venomka1
Auto tuning jellemzően túlfeszel, ha már kiadtál egy valag pénzt rá, ne sajnáld a fáradtságot és járj utána, miként kell optimálisan beállítani. -
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Szerintetek vízzel meddig lehet elvinni egy 2500k-t, hogy azt 1-2 évig bírja? Mennyire nehéz azon a szinten stabil tuningot elérni?
Van valami howto, amit elolvashatnék?
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TESCO-Zsömle #43998 üzenetére
Ha van alatta lap, ami tudja etetni (korrekt VRM részleg, sok "fázis"), nem hűteni nehéz, hanem jó példányt kifogni..de 4.8-5G sem lehetetlen. Az általános 4.5höz viszont többnyire semmi extra nem kell, szóval kérdés, mennyit akarsz kisajtolni belőle.
Howto..Sandy topikban találsz bőven infót, vagy pl. itt..persze a tapasztalati út a legjobb az alapok megtanulása után. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Speed® #43999 üzenetére
Egy 12+4 fázisú ASUS P8Z68-V PRO-t próbálok épp berántani alá, ha sikerül. Minden VRM-en saját borda, szóval elvileg bírnia kéne. Ennél feljebb már nem mennék árban, mert bár van fent pl Big Bang Marshal, de az már egy ilyen régi, ráadásul kényszer-megoldáshoz overkill lenne.
Igazából a legfontosabb, hogy akár 24/7 kibírjon stabilan 1-2 évet, de ezen belül határ a csillagos ég.
sz: Még annyit kérdeznék, hátha te jobban emlékszel: Nem tudod, hogy a 2500k-t sújtotta-e a ma oly elterjedt kupak alatti szar pasztázás? Készüljek-e kupaktalanításra?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest