- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #992 üzenetére
Mivel tudom megnézni a RAM feszt?
BIOS-ban így mutatja:normal
+0.1
+0.2
+0.3 -
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #990 üzenetére
Úgy rémlik 2 a legkevesebb fesz amit tudok adni.
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #988 üzenetére
RAM miatt állítja le 2 magon a tesztet a Prime?
Procival lehet valami nem?Hűtő borda nélküli a 2x2 Kingston.
Elbír ennyi feszt? -
Smktrooper
senior tag
Hidd el nem vitatkozni szeretnék, de a fórumtársnak baja nem lehet belőle, ha 400 Fsb t akar, egy erősebb tápegység. És mint tudjuk az össz teljesitmeny nem mindig meghatározó, lehet nem ad pont azon a szálon elég áramerősséget.
Mondjuk VGA nál hamarabb beleszaladsz egy ilyen hibába az tény.
PL. Havernak 400 as táppal csak gyári órajelen hajlandó elindulni az összes 4 magos(Socket775). Igaz van egy picit combosabb VGA is a rendszerben de 30Mhz emelés után ujraindul.
-
M3lakH
tag
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #982 üzenetére
Nem lehet kevés szerintem.
C2D E8200-at vitte 3.75 GHz-en annak csak nagyobb lehetett a TDP-je.Ráadásul ezt csak 2.8 GHz-en járatnám,ami ugye a gyári érték,csak én 400-as FSB-vel hoznám ki.
-
Smktrooper
senior tag
Szerintem a tuninghoz kevés ez a táp. Szerintem Ez aproci oké hogy a TDP 80 Watt def settings-en
DE MINDENKINEK A FEJÉBE KELL VÉSNI
TDP
Close
Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements.Ugye ami azt jelenti, hogy átlag. Ezt először a q6600-tal cumiztam be anno...
Az 105 W TDP-s volt viszont full loadon 160Wattot zabált meg. Azé az sok. 444FSB vel meg közel 210 W volt a vége....
Na ez a proci alapból 140-150Wattot megzabál full load alatt.
Nekem a 600W 80+ os tápok jöttek be mindig is, nem túl erős nem túl gyenge. Mindenre jut erő.
-
dokee78
félisten
Tisztában vagyok a tuninggal,mert az E8200-at sokáig használtam húzva.
Az a baj itt meg sehogy nem tudom össze hozni,lehet az elhajlított tüske is ludas lehet.DRAM
SB arány 1:1
RAM szorzó az 2x (így 800MHz)
PCI Ex frekvencia 100-on fixálva.
Na este adok neki feszt.
Hűtő sem lehet ludas,mert ugye alap beállításokkal hibamentesen megy. 2.83GHz
400x7 az csak 2.8GHz,mégsem stabil.Táp az minőségi Chieftec CTG 500
Ram:
2x1GB OCZ Platinum
2x2GB KingstonDe ugyanezekkel a RAM-okkal az E8200 ment 400 FSB-vel.
-
M3lakH
tag
Általában kevesebbet mutat, mint amit biosban beállítasz. Nekem P41 esnél 1,3-1,31 et kellet biosban belőni, hogy CPU-Z 1,28 körülit mutasson(Ez alatt nekem is leállt a Prime..). Nyugodtan adhatod neki addig hogy CPU-z ben 1,28-1,3 körül mutasson.
Sok nem lesz, mert 1,35 a gyári max fesz, eddig az értékig még nincs túlfeszelve, ha nem találsz stabil feszt ez alatt akkor van gond. (Bár ennél is adnak többet páran)
Minden esetre Stress közben nézd a feszültségeket hogy mennyire ingadozik, a táp is lehet ludas, ha nem stabil.
Ramot majd a végén belövöd (Amúgy 400 as FSB vel 1:1, vagy 2:0-ra kell állítani, hogy 800 on menjen ha nem konkrét Mhz et tudsz állítani. alap 333as FSB vel 667 en megy ezzel az osztással)
-
válasz
Smktrooper #972 üzenetére
Ez az smd alkatrész téma szerintem ipari területre koncentrál inkább, kétlem hogy 1 darabos rendelésekkel foglalkoznának.
-
Smktrooper
senior tag
Pl....:
Üdvözöljük!
A Soniclab-nál kis és közepes sorozatú, magas minőségű áramkörök fejlesztésére és gyártására specializálódtunk.
Saját gyártósorunkon SMD és furatszerelt alkatrészek beültetését vállaljuk, akár anyagbeszerzéssel, nyák gyártással együtt.Én egy ilyen hirdetést találtam a neten. Lehet meg kéne őket kérdezni vállalnak e javítást.
(Ninicskonkrétum, se tapasztalatom az ügyben, csak gondoltam valami szakembör aki ilyesmivel foglalkozik, hátha van valami amivel meg tudja oldani.)
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #966 üzenetére
Valahogy le tudom szigetelni?
Az az érdekes,hogy biosban alap beállításokkal stabil.
333x8.5=2.83GHz kb
Auto RAM,FSB fesz stb.
Viszont:
400x7=2.8GHz
Így megy pont 800-on a RAM.
1.200v fesz és prime94 azonnal leállítja 2 magon a tesztet. -
dokee78
félisten
válasz
Már nincs mit tenni ez van.
Amikor megkaptam akkor kellett volna megnéznem. -
tothztemp
csendes tag
válasz
Igen ,és kissé rézsorjás is ami leeshet és zárlatolhat!
-
kenand
veterán
Alaplap CPU foglalatot sokkal egyszerűbb moddolni. Csak a lábakra kell figyelni, oda nem kell benyúlkálni.
Jó levágás után az alaplap nem ér kevesebbet (sőt) -
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #964 üzenetére
Nem teljesen értem én ezeket az árazásokat mostanában (hirdettem nemrégiben a proci alaplap memória kombómat, őszintén szólva 33e ért. Hát ilyen 23 ezres ajánlatokat kaptam, mondván hogy ez ezért, meg azért ennyit ér. Le is vettem a hirdetést a francba).... Én is a foglalatot módosítottam minden esetben, legelsőre is. Abban tisztán látható ha valamit elront az ember, míg a prociban nem.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Baliclarus #963 üzenetére
(Én inkább 8000HUF Xeont áldoznék be mint a lapomat ami még mindig 15000+)
-
Én nem értek egyet, a proci reszelővel való núttolgatásával. Nekem egy öreg szaki, aki dolgozott az egyik Ázsiai processzor gyárba azt mondta, hogy ahogy préselik össze a rétegeket a szélén is vannak vezetők, ami ha megsérül, akkor bizony vége lehet a chipnek, de ha nem is sza..ik be teljesen, akkor is előfordulhatnak komoly stabilitási problémák. A gyári núttolást precízen időben elvégzik, és megfelelően ellenőrzik. Nézzétek csak meg Dokee78 képein jól látható, a gyári és a fabrikált núttolás között mekkora a paneli különbség. Az én lapomból a proci keretből lettek kivágva a pozíciósegítő stiftek, de ezt sem ajánlom olyanoknak, akik most először csinálják, mert kell hozzá rutin, hogy a tüskék éppen maradjanak. Viszont ez után a művelet után, természetesen proci cserénél oda kell figyelni a kis pici jelző háromszögekre, hogy véletlenül se rakjuk be rosszul a chipet.
Ha valakinek segítség kell akkor keressétek meg őt. http://hardverapro.hu/tag/compc
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #960 üzenetére
Képet meglested?
3.2Ghz-en viszont a prime hamar leállította 2 magban a tesztet.
Ilyenkor nem állítja le az összes magon? -
dokee78
félisten
Most volt egy kék halál,de remélem ez szoftveres,mert előtte a Chrome össze omlott.
Most mennem kell dolgozni.
Este vagy reggel próbálom még.
Ha csak csinálja vissza teszem az E8200-at és akkor kiderül minden.De lehet most azért csinálta mert 3.2Ghz-re húztam és a feszt auton hagytam.
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #956 üzenetére
Nem akarok én Extrém tuningot.
Max 3.2 GHzRégebben sokat tuningolgattam az E8200-at csak sajnos rossz Steppinges és max 3.75 GHz-et ment azt is 1.368v fesszel ha jól emlékszem.
-
kenand
veterán
Észben kell tartani:
Nem mai eszközökkel játszunk (4-6 éves CPu-k és alaplapok)
Moddolunk és ráerőltetünk egy nem arra tervezett CPU-t egy alaplapra.
TúlhajtjukSzóval csak olyonak érdemes nekifogni akiknek van türelme hozzá, szereti a kihívásokat és kitartóan próbálkozik.
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #953 üzenetére
Utána akár tuning is lehet lightosan.
Képet nézted feljebb?
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #949 üzenetére
Fentebb ott a kép arról a sarokról.
Prime meddig fusson?
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #945 üzenetére
Letakarítottam a CPU érintkezőket,most fut a Prime95 stressz teszt
Meddig fusson a Prime? -
tothztemp
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönet mindenkinek aki segített!
Csak annyiban "szólnék közbe",hogy ha valaki követte az előző oldalak eseményeit a xeon projectemmel kapcsolatban ,nos annyi történt,hogy az x5260 "bénázás" után vettem egy e5450-es cpu-t és egy másik alaplapot is (p5q deluxe).Csak már viccből beleraktam a hónapokig szenvedtetett halottnak vélt x5260-at az alaplapba mielőtt elkezdtem volna a 4 magos fabrikálását. 1-2 ujraindítás után volt egy csippanás és zöldes kockák jelentek meg a bootolásnál,így gondoltam lesz még ebből valami.4 magos félre,majd több óra probléma után (biosok cseréje,valahogyan a kínaival mindig bios recoveryt adott majd az orosz oldali bios-al stabilabb lett,a gyári nem xeon-os bios is simán bootol és megy az oprenszer is vele most már tudom,1 db ram ki,alulfeszelés!! mivel valahogyan sokat ad neki,sok kékhalál stb),szóval most stabilan megy,nagyon gyorsan.
Kitartás!!!
Zoli
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #942 üzenetére
-
Smktrooper
senior tag
Ez a proci kuka. a fényképen látszik, hogy meg van égve a nutolásnál.
Aminek nem lenne szabad, aha tudod vidd vissza az illetőnek akitől van. Hibásként nem illik jóként odaadni másnak. VAgy pénz vagy másik proci....
CSinálj légyszi olyan fotót ahol egy üres fehér lapon van a proci. A biztonság kedvéért. Megvizslatom ugyis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest