- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #964 üzenetére
Nem teljesen értem én ezeket az árazásokat mostanában (hirdettem nemrégiben a proci alaplap memória kombómat, őszintén szólva 33e ért. Hát ilyen 23 ezres ajánlatokat kaptam, mondván hogy ez ezért, meg azért ennyit ér. Le is vettem a hirdetést a francba).... Én is a foglalatot módosítottam minden esetben, legelsőre is. Abban tisztán látható ha valamit elront az ember, míg a prociban nem.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Baliclarus #963 üzenetére
(Én inkább 8000HUF Xeont áldoznék be mint a lapomat ami még mindig 15000+)
-
Én nem értek egyet, a proci reszelővel való núttolgatásával. Nekem egy öreg szaki, aki dolgozott az egyik Ázsiai processzor gyárba azt mondta, hogy ahogy préselik össze a rétegeket a szélén is vannak vezetők, ami ha megsérül, akkor bizony vége lehet a chipnek, de ha nem is sza..ik be teljesen, akkor is előfordulhatnak komoly stabilitási problémák. A gyári núttolást precízen időben elvégzik, és megfelelően ellenőrzik. Nézzétek csak meg Dokee78 képein jól látható, a gyári és a fabrikált núttolás között mekkora a paneli különbség. Az én lapomból a proci keretből lettek kivágva a pozíciósegítő stiftek, de ezt sem ajánlom olyanoknak, akik most először csinálják, mert kell hozzá rutin, hogy a tüskék éppen maradjanak. Viszont ez után a művelet után, természetesen proci cserénél oda kell figyelni a kis pici jelző háromszögekre, hogy véletlenül se rakjuk be rosszul a chipet.
Ha valakinek segítség kell akkor keressétek meg őt. http://hardverapro.hu/tag/compc
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #960 üzenetére
Képet meglested?
3.2Ghz-en viszont a prime hamar leállította 2 magban a tesztet.
Ilyenkor nem állítja le az összes magon? -
dokee78
félisten
Most volt egy kék halál,de remélem ez szoftveres,mert előtte a Chrome össze omlott.
Most mennem kell dolgozni.
Este vagy reggel próbálom még.
Ha csak csinálja vissza teszem az E8200-at és akkor kiderül minden.De lehet most azért csinálta mert 3.2Ghz-re húztam és a feszt auton hagytam.
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #956 üzenetére
Nem akarok én Extrém tuningot.
Max 3.2 GHzRégebben sokat tuningolgattam az E8200-at csak sajnos rossz Steppinges és max 3.75 GHz-et ment azt is 1.368v fesszel ha jól emlékszem.
-
kenand
veterán
Észben kell tartani:
Nem mai eszközökkel játszunk (4-6 éves CPu-k és alaplapok)
Moddolunk és ráerőltetünk egy nem arra tervezett CPU-t egy alaplapra.
TúlhajtjukSzóval csak olyonak érdemes nekifogni akiknek van türelme hozzá, szereti a kihívásokat és kitartóan próbálkozik.
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #953 üzenetére
Utána akár tuning is lehet lightosan.
Képet nézted feljebb?
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #949 üzenetére
Fentebb ott a kép arról a sarokról.
Prime meddig fusson?
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #945 üzenetére
Letakarítottam a CPU érintkezőket,most fut a Prime95 stressz teszt
Meddig fusson a Prime? -
tothztemp
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönet mindenkinek aki segített!
Csak annyiban "szólnék közbe",hogy ha valaki követte az előző oldalak eseményeit a xeon projectemmel kapcsolatban ,nos annyi történt,hogy az x5260 "bénázás" után vettem egy e5450-es cpu-t és egy másik alaplapot is (p5q deluxe).Csak már viccből beleraktam a hónapokig szenvedtetett halottnak vélt x5260-at az alaplapba mielőtt elkezdtem volna a 4 magos fabrikálását. 1-2 ujraindítás után volt egy csippanás és zöldes kockák jelentek meg a bootolásnál,így gondoltam lesz még ebből valami.4 magos félre,majd több óra probléma után (biosok cseréje,valahogyan a kínaival mindig bios recoveryt adott majd az orosz oldali bios-al stabilabb lett,a gyári nem xeon-os bios is simán bootol és megy az oprenszer is vele most már tudom,1 db ram ki,alulfeszelés!! mivel valahogyan sokat ad neki,sok kékhalál stb),szóval most stabilan megy,nagyon gyorsan.
Kitartás!!!
Zoli
-
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #942 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest