- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Szépjóreggeltmindenkinek. Mikor is nyíltak az iskolák? Mostmár értem, miért kellett pár nappal sulinyitás után egy látványos "felnőtt" nyitás is, amire ráharapott a kormánypártra kevésbbé szavazó, ellene alkalmasint tüntetgető korosztály.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
viharhozo
addikt
ha azok a 60+ évesek mind a lidliben tömörültek, akkor tök jó.
Ezt probald meg egyszer rendesen vegiggondolni! A boltban mindenki maszkban van. A belmagassag nagy. Mindenki jellemzoen mozog. Elkepesztoen kicsi az eselye, h ott megfertozodj. Az otthonhoz/munkahelyhez kepest elenyeszo.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
- Szputynikot peldaul nem kaptak nagyon idosek, ez vszeg javitja az adatokat
Nem tudom, mi a nagyon idos, de a tablazatban azok szerepelnek, akik kb. marc. 20-ig megkaptak az elso Szputynikot. Abban szinte biztosan csak 60 folottiek vannak. Viszont 75 folottiek nem nagyon vannak, ok jellemzoen Pfizert kaptak.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Biosynex hány hétre visszamenőleg tudja kimutatni az antitestek jelenlétét a szervezetben, és melyik az a legkorábbi dátum amikor szintén tud jelezni ellenanyagra?
Ez a görbe alapján már, ha a mai napot veszem figyelembe, akkor április 18-i napot tudnám legkorábban ellenőrizni IGm- re vonatkozva, de sok görbe is található neten így ez csak egy felvetés, szóval marad a fentebb leírt tól-ig kérdés.
-
Gothmog
senior tag
Igen, igen, persze: a konkrét számból és az X főre vetített értékekből egyszerű aránypárokkal kijön.
Az a gáz viszont, hogy ezek szerint 1,4 millió duplán oltottal számolnak, de ezt a számot csak néhány napja (nem egészen egy hete) értük el. Magyarán nincs még 1,4 millió - papíron - teljesen védett ember (majd kb. két hét múlva lehetne ezt mondani), tehát eleve nehéz átlátni, hogy akkor most mit és miként sikerült számolni.
Például a Szputnyik V-nél a második adagot kb. 180k ember az elmúlt bő két hétben kapta csak meg. Nekik kicsit kevesebb idejük volt a 2. oltás utáni megbetegedésre/elhalálozásra, mint azon időseknek vagy egészségügyi dolgozóknak, akik elvileg már január vége tájától Pfizer/Biontech-kel duplán oltottnak számítanak.(Ezzel nem adott vakcina ellen vagy mellett akarok beszélni, csak ez is egy példa arra, hogy mennyire komolytalan ilyen adatsort ebben a formában leközölni.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
HÁZIGAZDA
na, sinopharm feedback: 70+ copd-os anyós megcsináltatta a második oltás után 3 héttel a tesztet: 159 AU/ml. szerintem jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ispy
veterán
Én is megyek sinora, ha már hiába regisztráltam egy hónapja, a kutya nem hívott azóta se. Remélem jövő héten be tudom lövetni, mielőtt elindulnak felfelé a számok. Ez a táblazat azért megnyugtatott, hogy nem kell itt pfizerre várni, arra amire kell a kínai is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
titán
válasz bigdady #11371 üzenetére
Cikk a telexen: A kormány táblázatban foglalta össze az oltások utáni fertőzöttségi és halálozási adatokat
Arról is beszélhetne a kormány, hogy mi újság a védettségekkel. Az elmúlt 1 hétben két infó is jött ismeretségi körből, miután leteszteltették magukat a kijött infók hatására, hogy esetleg problémás lehet a kialakult védettség. [link] [link] Az egyiknél az eredmény negatív lett, a másiknál enyhe védettség mutatkozott. A tesztmódszert nem tudom pontosan melyik volt.
-
Kékes525
félisten
A statisztika több sebből vérzik.
1. Nincs feltüntetve, hogy az oltás után hanyadik napon fertőződtek meg. A Pfizert az oltópontokon adták zömmel, amik közül soknál rettenetes állapotok uralkodtak. Az oltás előtt is elkaphatta a fertőzést.
2. A Pfizert zömmel idős, a legrosszabb egészségi állapotúaknak adták.
3. A Pfizernél betartották a tartási körülményeket?
4. Mivel a Moderna és a Pfizer nagyjából egyforma mind a hatás, mind a mellékhatás tekintetében, ezért nagyon nem érthető, hogy a 100 ezer oltottra vonatkoztatva miért sokkal rosszabb a Pfizer?
Nagyon látszik, hogy a legjobbnak tartott, legtöbb ember által kért oltást húzták le legjobban, hogy helyet csináljanak a keleti vakcináknak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #11463 üzenetére
Szerintem lehet ezen vitatkozni:
1. Semelyiknél sincs. Bárhol elkaphatja bárki annyian vannak
2. Kínait is a legidősebbek kapták azt most hagyjuk szerintük mi volt krónikus és ki nem mikor magas vérnyomás a legkrónikusabb betegség mégsem volt az
3. Kinainál is előfordulhat az meg sima orvosi tárolás ahol pl vakcinákat is kevertek össze
4. Nagyobb minta reprezentatívabb eredmény. Pisztácia nem is volt.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #11465 üzenetére
"Kínait is a legidősebbek kapták"
A kínait zömmel 60 - 70 év közöttiek kapták. 70 év fölött zömmel pfizert adtak.
"Kinainál is előfordulhat az meg sima orvosi tárolás ahol pl vakcinákat is kevertek össze"
Nem ez nem ekvivalens. Ekvivalens az, ha beadási módra hivatkozunk, mert a kínait rövid oltótűvel adták.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #11463 üzenetére
#1: nekem az se világos, hogy egyáltalán megfertőződtek volna covid-dal. Egy 90+x éves ember esetén elég sok egyéb ok előkerülhet, ami miatt el kell menni...
#2: ígyvan, -> #1es pont
#3: na ez mondjuk ultragáz lenne, alkalmasint regeteg áldozattal ha nem
#4: fején az ácskapcsot. Bizony, a moderna később érkezett, valszleg kevesebb idős/többszörösen esendő polgártárs kapta.
Hátigen, a következtetés stimmel, elég egyértelmű, hogy politikai hátsó szándék van a "publikáció" mögött. A "szakik", akik ehhez a nevüket adják eláshatják magukat.
#11466: egyelőre csak indiai tesztelés volt, ott egész jó eredményeket ért el a házon belüli mutánsaikkal szemben. Kiindulásnak egy más ponton mutálódott vírust használnak. A sejtes védelem rész érdekel ezekből igazán, az a komponens elvileg lényegesen jobb, mint mRNS-nél.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
szerintem az elmúlt egy hétben bejövő adatok alapján azért nagyjából azt mondhatjuk, hogy az összes oltás kifejezetten jól sikerült, egyikkel sem lehet rosszul járni. és egyik sem a mindentől védő űrcsoda, olyan nincs.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #11470 üzenetére
1. Igazad van sok egyéb ok is lehet.
3. Mivel a Pfizert hozták ki a legrosszabbnak így szerintem ez jogos felvetés, mert annak a tárolása a legnehezebb.
4. Hatalmas a különbség a Moderna és a Pfizer között egységnyi oltottra vonatkoztatva is. Ezt a hatalmas különbséget szerintem nem lehet a Pfizer hibájára kenni. Ha a Pfizer ennyire rossz, rosszabb lenne, akkor az már a nyugati beadásokból rég ki kellett volna derülni. Ez a legnagyobb kamu az egészben.
-
Beaumont
aktív tag
Felig off... És ez a következő generació...
[Újabb budapesti videó a nyitásról, újabb gyöngyszemekkel...]
"...Hát nem nagyon szoktunk fizetni, az elég gáz lenne, ha fizetnénk a piáért... "
Innom kell...
[ Szerkesztve ]
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
Gothmog
senior tag
válasz Kékes525 #11474 üzenetére
Igazából ott sántít a legjobban az egész, ha megnézed például a Moderna megbetegedések/halálozások részt. Közöttük az elvileg duplán beoltott, de a betegséget mégis elkapottak bő 11%-a meghalt.Ez így kapásból a többszöröse a Covid19 brit variáns elméleti mortalitási rátájának. (Tudom, tudom, életkor stb. faktor, de mivel erről kegyeskedtek a hazai táblázatot közreadók semmit sem közölni, így hadd legyek már olyan genyó, hogy én se vegyem most ezeket pusztán önszorgalomból figyelembe.)
A másik dolog, de ezt kicsit feljebb felhoztam már példának: a Pfizer/Biontech és a Moderna gyakorlatilag ugyanaz. A két vakcina különbségei (összetevők stb.) inkább csak a kényelmi szolgáltatásokra vannak kihegyezve (tárolhatóság pl.), és ennek megfelelően a kísérleti tesztekben is hibahatáron belül azonos hatékonysági adatokat mutattak. Erre nálunk, a kormányzati statisztikában a Pfizer/Biontechet kapók közül arányában jóval több betegszik meg, mint a Modernát kapóknál, viszont ha valaki Moderna mellett mutat tüneteket, akkor kétszer akkora valószínűséggel hal meg, mintha Pfizer/Biontech oltás mellett lesz tünetes fertőzött. Hát persze, hihető történet... Pontosabban lehet, hogy tényleg ezek az eredmények jöttek ki nekik, de ezt úgy leközölni, hogy legalább pár alapvető tényezőt nem tesznek kontroll alá, hogy a statisztikára torzító hatásukat kiküszöböljék, onnantól ez a viccnek is gyenge, valóban csak politikai vagdalkozásra muníció szint.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #11478 üzenetére
"a kormányzati statisztikában a Pfizer/Biontechet kapók közül arányában jóval több betegszik meg, mint a Modernát kapóknál, viszont ha valaki Moderna mellett mutat tüneteket, akkor kétszer akkora "
Ez az. Teljesen hülyének veszik az embert.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #11481 üzenetére
"Teljesen hülyének veszik az embert.": a jelek szerint igen széles réteg esetén jogosan.
Politikai szál, de ismerve a kormányzat elmúlt éveit, mind a tételes "járványkezelési" mind a kommunikációs lépések csakis politikai logika mentén érthetők meg, amely politika céljai semmit sem változtak a járvány előtthöz képest.
-
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #11483 üzenetére
A klasszikus manipuláció minősített esete
Kolozsvari Szalonna es Hir-Telen Beszolunk (kolozsvaros.com)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
Kékes525
félisten
A cél nem az oltáskedv fokozása, hanem a Sinopharm választásának növelése (elsősorban a Pfizer rovására, mert az a legnépszerűbb). Nagy égés lenne, ha a most behozott 600 ezer Sinopharm oltás nem kelne el.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ha a tegnap esti szituáció belefér, akkor ideje lefujni a jarvanyugyi veszhelyzetet és felfüggeszteni az ermächtigungsgesetzet
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gothmog
senior tag
válasz bigdady #11492 üzenetére
Az adatokból alapjáraton többféle dolgot is láthatsz:
Például:
- hány ember kapott egy adott típusú oltást, és közülük hányan betegedtek meg.
- az oltást kapottak közül hány halt meg aktív Covid fertőzéssel a "tarsolyában".
- az oltás után megbetegedettek közül hány ember halt meg.De mivel ezek a nyers számok az egyes oltástípusoknál önmagukban nehezen vethetők össze a különböző csoportméretek miatt, ezért megadtak 100e főre vetített adatokat is. A 100e beoltottból 20 halál az nem más, mint az eredeti beoltottakból meghalt 12 darabnak a 100e beoltottra történő egyszerű extrapolációja.
Amire viszont én kitértem, az egy olyan furcsaság, hogy ha megnézzük, hogy hány ember betegedett/fertőződött meg (vszg. látható látható tünetekkel, hiszen kiszűrték őket) a Moderna oltás után (ami egyébként egy nagyon kicsi szám), és közülük mennyi halt meg, akkor nagyon furcsa érték jön ki: konkrétan az elméleti, oltás nélküli mortalitási arány többszöröse, ami legalábbis különös. És erősen felveti azt a gyanút, hogy a táblázat összeállítói vagy konkrétan hantáztak egyet, vagy valamilyen nagyon 'misztikus' (és feltehetően nem túl következetes) protokoll szerint állították össze az adatsort. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Moderna adatok a megbetegedések/ebből halálozások szempontjából konkrétan erős, de fordított korrelációt mutatnak a Pfizer/Biontech adatokkal. (Noha a két vakcina a tesztekben kb. dekára pontosan ugyanazt tudta: a hatékonyságbeli különbségeik bőven a statisztikai hibahatáron belül vannak.)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz liszi70 #11325 üzenetére
"Gazdasági és mentálhigiénés szempontból sem lehet ezt a végtelenségig húzni."
Csak ott a bibi ezzel, hogy ha idejében jól kezelik a pandémiát, amit amúgy látványosan nem tettek meg, akkor ez a szempont nincs. Látjuk ezt bőven más országok példáján.
A tudomány a valóság költészete!
-
Depression
veterán
Egy kis furcsaság:
Tegnap kaptuk a 2. Sputnik V oltást. Nem rá néhány órára megbolondult a szaglásom és ízlésem. A kávénak mézes kalács íze volt, és olyan szagokat éreztem, amiket nem tudtam mihez kötni. Estére el is múlt.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Vesa
veterán
válasz GypsFulvus2 #11357 üzenetére
"Ha beüt a betegség, maradjanak otthon, és ne akarjanak kórházi ellátást."
Ok, de akkor ezt ne csak a fiatalokra élezzük ki. Jelenleg 2 hónapja csúcson az EÜ, napi 200+ halottunk van, sok helyen a hírek szerint már dönteni kellett, kit tesznek gépre. Akik most megbetegedtek, azokra ez miért nem volt érvényes? Nyilván ők sem tartották be a szabályokat, mert valahol meg kellett fertőződnie ennyi embernek eddig is, teraszozás nélkül is! Akkor ilyen alapon én az ötletedet kiterjeszteném pl. a hívőkre is, akiknek fontosabb volt a húsvéti nagymise a zárt térben nyomorogva, mint a járvány. Vagy az antivaxer idiótákra is
Igazság az, hogy a magyar átlag, korosztálytól függetlenül szarik az egészre. Az a fiatal, akinek a szülője értelmes, nem fog tömegnyomort generálni, mert fel van világosítva rendesen. A többi meg nem néz híreket, anno mi sem néztünk, de ha nézne is, onnan az folyik ki, hogy csodás oltási győzelem van és egyébként is "többségében idős, krónikus ember halt meg", plusz lehet menni teraszozni, a köpcös is ott sörözget a fészbúkon. Ebből levonja a következtetést, hogy rá nem veszélyes, és ha nem magyarázza el neki külön senki, hogy attól még másokat veszélyeztet, akkor ennyiben marad és ennyi infóval cselekszik.
Megjegyzem, majd nézzétek meg a focimeccseket, ahova már nem ez a korosztály jár ki. Az is tömve lesz a 30-50-es korosztállyal és pont úgy sz*rni fognak a maszkra, ott fognak szotyit köpködni egymásra ahogy szoktak.. A magyar ember ilyen és kész. Ne generáljunk generációs feszültséget, mert pont ez a célja a törpének.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Peterhappy #11361 üzenetére
"Kommunikálták volna inkább azt, hogy bárokba, teraszokra kizárólag oltási igazolvánnyal lehet menni - ezrével vennék most fel a kínait a fiatalok - mindenki jól járt volna."
Az első részével egyetértek, pontosan így kellett volna kommunikálni. Ugyanakkor a kínait egyelőre ne akarjuk tömegesen fiatalokba oltani, amikor sokkal jobb vakcinák is elérhetőek már. Az egész kínaizás fel sem merült nyugaton, csak itt megy nálunk. Rengeteg Pfizer is jött és jön is, ahogy a többiből is folyamatos a szállítás. De a bulikázást oltási igazolványhoz kellett volna kötni. Persze nem úgy, hogy beoltják, és pár napra rá már küldik is, mintha védett lenne. Az a fajta kommunikáció, hogy 1 oltás=oltott és védett (amit a pár napra rá kiküldött védettségi igazolás is sulykol), simán felfogható az emberek életének veszélyeztetésének, tehát bűncselekménynek is.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
én amúgy kiváncsi vagyok. amennyire rálátásom van sino a legkevésbé kívánt vakcina. Már most gond az eloltása miközben pfizer, modernara még mindig komoly várás van. Sputnikot és azt is könnyebb ellőni.
emlékeim szerint 3.9millió sinot rendeltek.
Na most ezt vagy legalább a nagyját be kéne adni. Politikailag hülyén néz mégiscsak ki ha raktárban tönkremegy/elajándékozzuk. Szóval kampány kell ahol a sino a legleg.
szerk: Én vagyok hülye uez volt a "légzés támogató" készülékekkel is. 2-3*áron megvesszük, havernál tároljuk 5-10*áron egy részét aztán elajándékozzuk.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...