- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz zsiga_667 #11317 üzenetére
Pontosan, ez az úgynevezett nyitás nem azt jelenti, hogy fejvesztve mindenki rohanjon a teraszokra. Saját tetteinkért nekünk kell felelnünk. Attól, hogy kiugorhatok egy repülőből, mert lehet ejtőernyőzni még nem kötelező megtennem. Ha nincs nyitás akkor a legtöbb aki ma megjelent a teraszokon az nyitás nélkül is megteszi, valahol, valakikkel mindenképp.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sped
aktív tag
válasz Viktoár #11350 üzenetére
de nem ők lesznek az elsők a sorban ha gépi lélegesztetésre lesz szükségük.
De ők lesznek, mert általános eü állapot szerint valószínűleg nagyobb eséllyel kerülnek le a gépről, mint egy 60 éves. Erről pont Zacher beszélt abban az elhíresült interjújában. Szóval hülyézheted őket nyugodtan, de inkább maradj otthon ha félsz. Ők nem félnek.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
HÁZIGAZDA
válasz Jablocskov #11349 üzenetére
szerintem meg nem, ehhez a részéhez (hogyan nyerjünk választást) eléggé értenek, meg tudom is, hogy milyen szintű adatelemzés megy nálunk a háttérben. minden rohadt vessző (!) ki van számolva.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
NavySeal
senior tag
Az az igazság, hogy én is nagyon szeretem a sört
Feleségem Covid-os lett, itthon voltunk 2x10 nap karanténban 4-en. Sem a gyerekek, sem én nem kaptuk el, pedig az első héten full köhögéssel, még maszk nélkül voltunk együtt (nem csináltak tesztet!?)
Mivel tünetmentesek maradtunk a gyerekekkel, azért csináltattam egy antitest laboros vizsgálatot, ami 4.0 AU/ml lett (?)
Április 20-án megkaptam az AZ-t, de ugye tudjuk 3 hét a minimum idő, míg el kezd kialakulni valamiféle védelem.
Szóval, ahogy említettem nagyon szeretem a sört , de én is azt tudtam mondani, hogy nem fogok elmenni a teraszra a haverokkal sörözni, mert valószínűleg dobhatnám ki az AZ oltást ha ott megfertőződnék.
Elnézve a képeket, nem mindenki gondolta ezt így végig...
A lezárásokat is igyekeztem arra kihasználni, hogy némi felesleget ledobjak, hiszen egyértelműen az elhízás az egyik legnagyobb rizikófaktor. Alsós gyereket még visszatartjuk a suliból, de valószínűleg Május 3-tól már mennie kell...ez is elég rizikós lesz most, nem kell a bulizgatással még bevinni valamit.
2-3 hét és szerintem is emelkedni fognak a számok. leccszí...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
GypsFulvus2
őstag
Épp erre gondoltam, Speed hsz-ét olvasva. Ha mérlegelték és vállalták a kockázatot, akkor vállalják akkor is, amikor éppen ellátásra szorulnak, és ne foglalják el az erőforrásokat, gépeket, a nővérek idejét. Ha beüt a betegség, maradjanak otthon, és ne akarjanak kórházi ellátást.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Sir Pocok
őstag
Napi új fertőzöttek száma: 2328 (az előző naphoz képest: –468)
Napi új halálos áldozatok száma: 205 (az előző naphoz képest: –7)
Kórházi ellátást igénylők száma: 6284 (az előző naphoz képest: –453)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 790 (az előző naphoz képest: –23)
Az első dózissal oltottak száma: 3 596 129 fő (+19 424 a szombati közlés óta)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 621 420 fő (+68 735 a szombati közlés óta)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Kékes525 #11334 üzenetére
En is voltam tegnap Tokajban, ott is volt egy csomo olyan hely, amit lehet valami trukkel terasznak tudnak minositeni, de valojaban zart volt. Tok erdekes egyebkent a varos a Tisza-parton egy ora alatt vagy 10 emberrel ha talalkozni, ha hidtol az egyik iranyba indulsz, de a masik iranyba meg nagy tobzodas van. Pedig termeszetileg a kevesbe frekventalt a szebb resz. A masik iranyba van egy kisebb turistapont fele, ott vannak a teraszosok foleg. Az jo benne, hogy igy nem kenyszerul ra az ember, hogy masok nyakaban kelljen lennie, de a lehetoseg megvan ra. Egy budapesti belvarosi utcaban ugyanez gondolom nem valaszthato, hogy kikerulhesd a nepeket. Pont emiatt koltoztem is el elso adando alkalommal a jarvany eleje tajekan.
I am having fun staying poor.
-
Peterhappy
őstag
Volt rá jó pár hónapjuk, hogy gondolkozzanak ezen. Ha az ÖSSZES fiatalnak elmondtad volna ezt tegnap a pultnál, egyetlen egy sem ment volna haza közülük. Ez az igazság.
És ahogy Parci írja, a gond az, hogy baromira nem ők fognak kidőlni, hanem hazaviszik a szülőknek, nagyszülőknek, a kistesóknak, akik meg szépen behordják majd az oviba/suliba.
Mehet a tömeges oltás. Kommunikálták volna inkább azt, hogy bárokba, teraszokra kizárólag oltási igazolvánnyal lehet menni - ezrével vennék most fel a kínait a fiatalok - mindenki jól járt volna. És időzítették volna a nyitást május 1-jére, a Munka ünnepére (milyen szentimentális is lett volna). Vagy 5m főhöz kötve, ha már ennyire számokhoz kötjük a védettséget... garantáltan motiváltabbak lettek volna a fiatalok is, így még annyira sem akarnak majd oltakozni - max. meccsre meg szigetre nem mennek, de minek az, ha piálni lehet oltás nélkül is?
Sokat tűrt itt mindenki, kibírtunk/kibírtak volna még két hetet azért, hogy töredékére csökkenjen a kockázat.
Szerintem amint vége a veszélyhelyzetnek, ezrével fognak lelépni az eü dolgozók. És akkor Isten óvjon minket egy negyedik hullámtól. -
HÁZIGAZDA
válasz Peterhappy #11361 üzenetére
már a harmadik hullámban sem igazán volt "érdemes" kórházba kerülni
-
HÁZIGAZDA
urak, viszont ezt a nyissunk ne, rettegő stay home stb. vonalat itt csak mérsékelten........ próbáljunk elsősorban a járvány biológiai részével foglalkozni, nem a politikai és pláne nem a máshogy viselkedők minősítéséve.
-
titán
Labortesztet hol érdemes csináltatni, melyik cégnél és módszerrel? Vagy teljesen mindegy? A második shot (pfizer) után kivárom az 1-2 hetet és kíváncsiságból lehet készíttetek egy tesztet.
-
Peterhappy
őstag
#11363: OK, elnézést
Azt szeretném kérdezni, a várandós és szoptatós anyuka "kampány" véget ért?
Van egy kedves anyuka ismerősöm, sajnos most már közel két hónapja hiába vár a szurira, hiába. A háziorvosát kétszer sikerült ezen időszak alatt elérnie, mindkétszer elhajtotta ("Majd hívják") hogy várjon a sorára. Még kínait sem ajánlottak fel neki.
A kampányról sem tudott, én említettem neki anno, de azzal kapcsolatosan sem kapott semmilyen tájékoztatást a HO-tól.Sajnos picit bizonytalan, gyámoltalan a lány, szeretnék segíteni neki. Mit tegyen, hol érdemes érdeklődnie? A vakcinainfos ügyfélszolgálati számokon? Vagy regisztráljon a tömeges kínaira?
Ha neki, mint szoptatós kismama járna/járt volna moderna/pfizer gondolom jobban járna azzal, mint a kínaival...Előre is köszönjük a segítséget!
-
nobela
senior tag
"de nem ők lesznek az elsők a sorban ha gépi lélegesztetésre lesz szükségük."
"De ők lesznek,"
NEM, nem ők lesznek hanem ÉN aki egy munkahelyen dolgozok velük vagy a szüleikkel. Esetleg együtt utazok velük a sz@rrá tömött metrópótlón ahol már eddig is b@sztak normálisan maszkot viselniEGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Con Troll
senior tag
bigdady megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #11373 üzenetére
Nem tudjuk az egyes oltóanyagokból mennyit adtak be. A "100e oltottra" részben a 100e az adott oltóanyaggal oltottra vonatkozik (így lenne korrekt, csakhát forrás=magyar kormány...) vagy 100e akármilyen covid vakcinával oltottra?
A képről az sem derül ki, hogy aki meghalt, covidban vagy oltáskomplikációban halt-e meg, vagy elütötte a mentő...
Bocsi, nem ellened szólok, köszi az adatot, csak ez így elég sok helyen kérdőjeles - gondolom nem véletlenül...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
őstag
válasz radi8tor #11373 üzenetére
Azt azért nem árt megjegyezni, amit hozzáfűzött a képhez a 24.hu:
"A Pfizer második oltása után bekövetkezett halálesetek számához érdemes megjegyezni, hogy ezt a vakcinát használták a legidősebbek oltására, illetve a krónikus betegséggel rendelkező idősek is javarészt ezt kapták, valamint többek közt főként Pfizerrel oltottak az idősotthonokban is."
A Pfizer mellett a Sinopharm a másik, amivel az időseket oltották, így nem meglepő, hogy a Pfizer után a kínainak vannak a legnagyobb számai a táblázatban.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
attiati
veterán
Sajnos ki van számolva, de a számok mögötti mértékegység úgy hangzik, hogy halott, beteg.
Nem mindegy, hogy milyen céllal mentek a járványmatematikushoz:
1. - Figyu, felszabadult 700 lélegeztetőgép. Ha itt és ott kinyitunk, akkor beleférünk?
- Bele főnök, de x ezer halott lesz.
- Oké, mehet.2. Figyu, ha lazitunk, annak milyen következménye lehet?
Chf hiteleknél is kiszamolták nyilván, hogy mekkora veszteséget bír el a bankrendszer. De ott forint a mértékegység. És sz*r a példa is.
-
-
-
HÁZIGAZDA
válasz bigdady #11380 üzenetére
jó, közben megtaláltam a 24.hu-n egy hírt róla, az már valamivel több. jó lenne tudni azért az összes előtt oltás számát is, de legalább ott van egy 100e oltottra vetített szám is. akkor is kell az összes oltási adat, ugyanis nyakamat rá, hogy a sputnik például azért ilyen jó, mert alig adtak be belőle, és egyszerűen jobban jött ki azoknak, akik kapták (= nagyobb a szórás).
pfizerrel oltják a veszélyeztetetteket.
inkább érdekesség ez a táblázat, mint érdemi infó.
-
Beaumont
aktív tag
válasz Izland` #11331 üzenetére
Ezek jó ötletek, csak csirájaban nyomnák el... EB nézők nélkül? A főni eret vágna, nem tudna hol szotyizni... Az emberek meg a tegnap megjelent videók alapján kb semennyire nem érdekelné. Nekik a sör, a haverok a fontos... Egy kép tegnapról...
[ Szerkesztve ]
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
blakey
titán
Ma már több forrásból származó szösszeneteket olvastam, pl. a szlovákok májustól oltanak Szputnyikkal, mert az eredmények jók, az oltás jó, oroszok magyar eredményekre hivatkozva állítják, hogy a Szputnyik jobb mint a Pfizer, megengedték a szlovákoknak a szerződés nyilvánosságra hozatalát. Tudom, értem, nem kell megmagyarázni, hogy az oroszok szerint miért jobb az övék, de egy dolog már elképzelhető, mégpedig az, hogy megvannak a vizsgálatok eredményei és hamarosan mi is tudni fogjuk, ami jó hír. Ennél többet nem szeretnék ebbe belelátni, egy a fontos, mindegyik vakcina jobb legyen mint a Covid.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #11383 üzenetére
tudom, hogy arra próbáltál, de maradjunk lehetőleg a tényeknél, jelen esetben annál, amit ez a táblázat jelent
közben egyébként azért kiderül, hogy az összes nagyon kihegyezett vakcina (a kínai talán nem ilyen, a többi mind) okoz egy kis ezt-azt. ami egyébként teljesen normális, nyilván mindenki azt akarta, hogy egy ennyire szar vírus ellen hatékony legyen a vakcina, ahhoz emelni kell a "dózist", az viszont kockázattal jár
el kell fogadni, a vakcinának is van kockázata, több nagyságrenddel kisebb, mint a fertőzésnek, de nem nulla
az astrát szépen kilökték a kanyarban, majd lesz visszalökdösődés is
-
félisten
Szerintem bazi erdekes ez a tablazat. Nyilvan a demografiarol nem tudunk sokat, de mindegyik oltasbol nagyon sokat lottek el, szoval hasznalhato adat.
- Szputynikot peldaul nem kaptak nagyon idosek, ez vszeg javitja az adatokat
- Pfizert viszont csomo veszelyeztetett kapott, ez relative rontja a szamokat
- Sinopharmot csomo idos, aminek szinten rontani kellene, de ahhoz kepest nagyon jol nez ki
- AZ-ra kb. ugyanaz vonatkozik, mint a Szputynikra, bar a vegefele ugye azt elkezdtek inkabb idoseknek teriteni
- Modernarol nincs infomHa ez igaz (es egyebkent meglepne, ha netto meghamisitanak), akkor a tanulsag kb. az, amit vartunk: az oltas jo, a nem oltas rossz, az oltasokon belul dramai kulonbseg nem nagyon van.
while (!sleep) sheep++;
-
Ringman
nagyúr
Hát igen, ha Pfizert adtak 80 felett és ezek a számok bármilyen halálozást figyelembe vesznek, akkor ez kb használhatatlan stat.
Arra jó, hogy kelet > nyugat, nem kell a sinobol 3. Dózis.
Szerk: ja látom a cikkben, hogy ezek a covidos események
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz blakey #11389 üzenetére
nézd, én az "életemet" is rátettem a sputnikra, szóval remélem is, hogy jól spekuláltam. csak annyit akartam mondani, hogy a lenti kis pamfletből valaki kihámozza, hogy a pfizer oltásba HARMINCKÉTSZER annyian halnak meg, mint a sputnikba...
...miközben, a példa kedvéért kis túlzással, de pfizert kapott egymillió veszélyeztetett user, sputnikot meg hat egyetemista
a két korcsoport covid okozta halálozása között pedig jóval nagyobb különbség van, mint 32-szeres
-
félisten
válasz Ringman #11392 üzenetére
Sinobol is rengeteg oreget oltottak. Szoval ennek a tablazatnak szerintem az egyetlen meglepetese a Sino, a tobbi nem log ki az elvarasokbol.
Szerk.: re #11394: en sem tudom, de anekdotalis informaciok alapjan a Sino kb. fele az 60+-ra ment, de lehet, hogy tobb.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
OPiiPO
veterán
"az oltás jo, a nem oltás rossz, az oltásokon belül drámai különbség nem nagyon van" - kb. mint egy messiás hirdetem ugyanezt már hónapok óta minden közösségben aminek tagja vagyok.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
nem azt mondtam, hogy semmi infó nincs benne, hanem próbáltam elejét venni az olyan jellegű következtetéseknek, amik rögtön megjelentek -- ne trollkodd szét
no meg azt írtam, hogy érdemes lassítani és gondolkodni rajta, hogy mi az, ami kihámozható, ha már kaptunk egy ilyet...
mi az, hogy "immunizáció után" például? legyünk megengedőek és mindenhol a gyári előírás, azaz második shot +x hét?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub