- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz Rover623 #70400 üzenetére
Nem arról volt szó annak idején, amikor a WPA3-at beharangozták, hogy valamilyen szinten, szoftveresen kompatibilissá lesznek a WPA2-es készülékek az új szabvánnyal? Persze nem 100%, mert volt ott némi hardveres mutatvány is.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Doky586
nagyúr
válasz Rover623 #70400 üzenetére
A WPA1-2-3 egy 'családba' tartozik. Nyilván az AES-hez kell hw támogatás (de ezt már a wpa2 eszközeim mindegyike ismeri már 10 éve) de nem lenne meglepő ha firm frissítéssel a router is tudná. Azt meg nem tudom melyik Android telefon/tablet vagy win10 laptop tudja, de legalább a routereim tudhatnák. A TL-wdr4300-ról készítettem a képet. Az tudja.
[ Szerkesztve ]
-
boatkiller
tag
Sziasztok!
Pici segítség jól jönne. 😉
1043nd v4-re feltettem a Lede-t. (factory)
Nincs lucy, opkg update parancs
openwrt opkg wget returned 4 hibát dob
Gondolom a netre való kijutás a baja.
Netem digi pppoe ezt kellene valahogyan beállítani.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Van egy V1.1-es routerem, jelenleg DD-WRT van rajta. szeretnék vízköpőt rárakni.
Próbáltam első körben a gyárit visszarakni, nem eszi meg sem az DD-WRT oldalán található webrebert, sem a vágott nem megy fel, marad a DD-WRT.
Mit tehetek még? -
Mickey5
csendes tag
Sziasztok!
V1-es routerem van, egy 2 TB-os USB HDD-vel. Ha egy androidos tablet, vagy mobil csatlakozik a routerhez WiFi-n, akkor lehetséges az okos eszközön közvetlenül a HDD-ről lejátszani egy videót, vagy filmet?
Valami nagyon alapszintű leírásra volna szükségem, mert az Android eddig kimaradt az életemből.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
.:SzvData:.
tag
Sziasztok!
Több hete küzdök azzal a jelenséggel, amit itt és más fórumokon is látok mások tapasztalataiból, miként rapszodikus időközönként az eszköz "eldobja" az internet kapcsolatot. Ilyenkor az eszközre bejelentkezni sem lehet, csupán az újra indítás segít.
Olvastam persze azt, hogy két eshetőség van. A táp és/vagy a konfiguráció bugolhat.
A tanácsok értelmében első körben a routeren visszaállítottam a konfigurációt az alapbeállításokra. Ezek után az eltelt közel három hétben gond nélkül működött, de a mai napon ismét produkálta a hibát. Az újraindítást követően pár órával pedig tapasztaltam egy komplett, spontán rebootot.
Mire lehet ebből következtetni? Táp probléma?
Az eszköz adatai:
Firmware Version:3.16.9 Build 150514 Rel.72381n
Hardware Version:WR1043ND v3 00000000| ..:S.::E..T:..I..:.:::.....:. <|>
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Ma frissítettem a routert az OpenWRT 19.07.2 verzióra (előző: 19.07.0). A frissítés sikeresen meg is történt, azonban elég nagy bajba kerültem: a router minden csomagot elvesztett. Csupán az alapbeállítások (wifi, interfészek, jelszavak, MAC szűrés) maradt meg, minden más csomag (és azok konfigurációja) eltűnt.
Utólag persze mindig okosabb az ember. Extroot módban működik a router, a csomagok egy külső pendrive-on vannak tárolva. Ezen link tanulsága szerint a frissítés előtt le kellett volna választani a tárolót, majd a frissítés után visszacsatlakoztatni és begépelni az ott leírt parancsokat. A probléma persze az volt, hogy én (
idióta) nem választottam le. Most pedig már az újra-mountolás sem működik, az OPKG automatikusan a belső memóriába akar menteni csomagokat.Van lehetőség arra, hogy visszaállítsam a routert a működő állapotába? Vagy mindent újra kell kezdenem, egészen az extroot-tól?
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
-
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Tudna valaki GyMS megyében unbrickelni egy v3-as routert?
Loxone and Loxberry superuser
-
Headless
őstag
válasz Zolinho1026 #70414 üzenetére
v3-asban biztos van tftp nem kell hozzá semmi csak a gyári fw és egy lan kábel, meg egy tftp képes kliens
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Doky586
nagyúr
válasz qqcqqc #70413 üzenetére
Nekem is v1 van. Szintén DD-WRT vel. Kb 1-2 éve kénytelen voltam megcsinálni a soros portos módszert.
Az OpenWRT oldalán jó le van írva mit hogy kell, videós szétszerelési útmutatóval (téma összefoglalóból). OpenWRT-t nem kell telepíteni, csak a vágott majd a teljes gyárit, majd mehet vissza a ddwrt. Viszont kell egy kis forrasztgatás pc-s usb ttl szintillesztő.Én most a 2018-06-10. Ddwrt-vel használom. Nem tudom az újabbakból melyik megy el rajta..
-
gahen
tag
Sziasztok,
Van nekem egy 1043nd v1.8 vargalex v1.1.7-el +500GB hdd-vel. Tavaly lecseréltem mint főroutert és azóta csak seed szerverként használom, de csak NAT-olva, mert csak így tudtam megcsinálni, hogy töltsön felfelé. Most viszont szükségem lenne rá switchként, csak azt nem tudom, ha ezen link alapán beállítom, fog a feltölteni?..,
-
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy a routeren világíta a világháló led pirosan, jobbra mellette pedig a zöld villog folyamat... aztán egyszer csak gondol egyet és úgy tűnik mint, ha újraindulna, de a végeredmény ugyan ez lesz.
Nem érem el kábellel sem a szoftverét.
Volt reset is, de semmi...
Kuka?[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Mickey5
csendes tag
válasz Mickey5 #70406 üzenetére
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki a fenti kérdésben?
Szóval van egy V1-es routerem, Vargalex-féle OpenWrt-vel és egy 2 TB-os USB HDD-vel. Szeretnék androidos tablettel, vagy mobillal csatlakozni a routerhez WiFi-n és az okos eszközön közvetlenül a HDD-ről lejátszani egy videót, vagy filmet. Megoldható ez?
Valami nagyon alapszintű leírásra volna szükségem, mert az Android eddig kimaradt az életemből.
Köszönöm! -
őstag
-
krealon
veterán
válasz qqcqqc #70444 üzenetére
USB UART adapter kell neked
-
joydrv
tag
Sziasztok!
Nekem egy 1043 v5 van itthon. Teljesen megvagyok vele elégedve. Már több mint egy éve szép csendben, hibátlanul ketyeg. Az eredeti gyári fw van rajta. Tesztelgetem mostanában az otthoni vezetékes hálózatot, hogy hogyan boldogulna későbbiekben esetleges 4k-s filmekkel. 25-75 Mbps sebesség között szóródnak ezek a filmek bitráta szerint az eddigi tapasztalatok alapján. A legtöbbet nem is tudom a NAS-ról a PC-re sem streamelni akadozás nélkül.
Nekem a hálózat sebessége 35-80 között mozog általában.
Melyik fw-vel lehet kihozni ebből a routerből a maximumot stabilan?
Csak a sebesség számít, semmi extra nem kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest