- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Witya
tag
válasz Kicsirics77 #54050 üzenetére
Noh így viszont már semmit se tölt be.
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
Kicsirics77
veterán
adj már priviben elérést mert szerintem magad szívatod azzal,hogy a böngésződ szarakodik a cache miatt
ha nálam megy minden akkor nálad is fog menni és a hiba nem az elérésben van hanem a böngésző cache-t kell üríteni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Headless
őstag
válasz Kicsirics77 #54050 üzenetére
SUSTE verzióról beszélünk.... nem vette át egy az egyben vargalex beállításait
bizonyítékok ezen nem állítottam semmit mindent suste hozott létre csak engedélyezni kellett...
sikertelen próbálkozás
és itt a sikeres gyári (21-es porttal)
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz Headless #54053 üzenetére
ha az enyém van fent neki, és nincsen a router elött másik HGW/router, és a routeren futó ftp szervert akarja elérni, akkor tényleg ennyire egyszerű
főleg ha valaki olvassa blogomatjavítás felrakása nélküli lépések:
1: 8081-en jelszó
2: luci/szolgáltatások/vsftpd/1. ablakban a "userlist_deny=NO" elöl a "#" törlése
3: luci/szolgáltatások/vsftpd/2. ablakban az "ftp"után enter, majd elküldés, majd ftp restart
4: luci/hálózat/tűzfal/forgalmiszabályok/FTP-WAN szabály engedélyezése
5: kliensben "név"/"jelszó" = "ftp"/"8081-en megadott", IP:21javítás felrakása utáni lépések:
1: 8081-en jelszó
2: luci/hálózat/tűzfal/forgalmiszabályok/FTP-WAN szabály engedélyezése
3: kliensben "név"/"jelszó" = "ftp"/"8081-en megadott", IP:21[ Szerkesztve ]
-
chipi89
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy e Tp-Link wrt1043ND típusú routerre feltettem a 23320 -s DD-WRT -t és a csatlakoztatott adattárolóra hogyan tudok swap csatolást létrehozni, úgy hogy a fájlokat onnan használja. Mint OpenWrt alatt is ez a dolog működik, csak ott a grafikus felület és a megírt script elvégzi helyettem a piszkos munkát, a fájlok áthelyezését, majd futtatását.
-
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #54058 üzenetére
Valószínűleg én keverem akkor a dolgot.
Ext3 partíciót használok az USB -n. OpenWrt alatt is működik a dolog, hogy a működtető fájlokat felmásolja a router az usb re, majd ftp-n keresztül könnyen módosíthatom őket akár.
Ez a régebbi DD-WRT alatt úgy működött, hogy egy automatizált script elvégezte nekem a lépéseket, azóta eltűnt a dokumentum a netről. (wrt160nl)
Ezt el lehet érni valahogy most is? Már mint, hogy felmásolja a fájlokat az usb re? Nem tudom mi alapján keressem googben. -
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #54060 üzenetére
Az 14400 valamelyik verzióban ez a dolog működik. A neten még volt leírás hozzá, letöltötted hozzá az SH fájl -t és annak kiadott parancsokkal futtattad a különböző parancsokat.
Ez lenne az.
De ez csak a 14xxx két firmwarehez kompatibilis.Hogy miért ragaszkodok ennyire a dd-wrt hez?
Mert pl találok benne olyan funkciót mint, hogy vissza tudom nézni a havi és napi bontásban lévő adatforgalmat -
MODERÁTOR
válasz chipi89 #54061 üzenetére
Ezt tudja a Gargoyle is szerintem!
http://router-firmware-test.gamma.nu/Gargoyle/bandwidth.html
-
Headless
őstag
válasz chipi89 #54061 üzenetére
visszatudod nézni az összes openwrt-vel ha az a baj hogy restart után eltűnik az addigi adat, akkor arra is van megoldás csak egy pendrive kell hozzá meg hogy egyszer végigcsináld [ezt].
mivel a legtöbb buildben benne van alapból a vnstat elegendő csak a Persistent stats utáni részt végigcsinálnod kb 5 perc. Ezután cron a beállított időközönként csinál egy backup-ot amit elment a külső tárolóra pen/hdd
és amikor újra indul a router ebből a fájlból visszaállítja az adatokat... így nem veszik el.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
runes
csendes tag
Szaisztok!
Hogyan lehet a gyári firmware vissza tolni WR1043ND ver2?
Openwrt alatt miután belököm a gyártó firmwaret: A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki. -
snipr
aktív tag
Üdv!
Sikeresen belaktam egy v2.1-et, és pár nap távlatában arra is rájöttem, hogy nem ártott volna egy külső overlay partició :| (most barátkoztam openwrt-vel először). Kérdés, hogy kézi vezérléssel hogyan tudok utólag felcsatolni külső particiót /overlay-nek?! Arra gondoltam, hogy az sda1 swap és sda2 /mnt mellé csinálok egy sda3-at (mondjuk gparted-el egy laptopon), és ezt valahogy megcserélem a jelenlegi mtdblock3-al (remélve, hogy annak tartalmának átmásolása elég lenne a jelenlegi config megtartásához)... vagy ez macera, és inkább csináljam a 8081-es porton található tool-al, majd lakjam be újra a masinát?! (nem is feltétlen a konfig újragyártása vagy visszamásolása lenne macera, hanem a /mnt alatt a sokminden visszapakolása ha újra kéne particionálni az egész diszket a 8081-en lévő tool-al).
Kútfőből valami olyasmire gondolok, hogy:
- sda3 kreálás
- sda3 felcsatolás valahova
- mtab:
/dev/mtdblock3 /overlay jffs2 rw,noatime 0 0 helyett:
/dev/sda3 /overlay ext4 rw,noatime 0 0
- /overlay tartalmának átmásolása sda3-ra
- reboot...... de nyilván nem merem ezt csak úgy hasraütésből
szerk.: suste féle rom
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
1: ha van USB HUB-od, akkor én a helyedben befognék egy pendrive-ot extroot-nak (késöbb HDD cserénél még jobb is így):
-HUB+pen bedug (HDD nem!)
-pen megformáz extroot-osra (2.3)
-luci/rendszer/csatolás-nál kitörlöd a "/mnt"-s csatolást, vagy átírod "/pen"-re
-rádugod a HDD-t, luci/rendszer/csatolás-nál hozzáadással felveszed a "/mnt"-s csatolást, de most már a HDD-nek megfelelő meghajtó betűjellel (sdb2/ext4/mnt), majd felveszed a swap-ot is alul (sdb1)2: ha mégis a HDD-n akarnád, akkor azt is meg tudod variálni így SSH-zás nélkül:
-router off + HDD ki + pen be + router on
-pen 8081-en 2.3-as formázás
-HDD-re kreálsz egy 3. partíciót pc-vel (sda3)
-router off + pen ki
-HDD+pen PC-re dugva átmásolod a pen 1. partícióját (sda1) a HDD 3. partíciójára (sdb3)
-router on + luci/rendszer/csatolás-nál megszerkeszted a "/overlay"-es csatolást: "/dev/sda1" helyett "/dev/sda3" -ra ("egyéni" választás), majd router off
-HDD bedug a routerbe + router on
-luci/rendszer/csatolás-nál hozzáadással felveszed a "/mnt"-s csatolást (sda2), majd felveszed a swap-ot is alul (sda1)
KÉSZ(lehet hogy a PC-n meg kell szerkeszteni a HDD 3. partícióján a /etc/conf/fstab -ban is az overlay-es mountot "sda1"-ről "sda3"-ra)
[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
TP-Link WR1043ND V2 - nél ha a routerből kábellel /20m max/felvinném a padlásra a tető alá a wifi antennát akkor lenne jelerősség vesztés , ha igen akkor mennyi kb?
15dBi TGreen wifi antenna 2.4Ghz, 42cm
[link]18dBi TGreen kültéri wifi antenna 2.4Ghz, 45cm
[link]
ez csak egyenesen tud sugározni vagy körbe is kicsit?melyik lenne a jobb? azt akarnám, hogy az udvaron minél messzebb legyen wifi jel de jó lenne ha azért a környéken is lenne wifi jel minél távolabb, jelenleg 9db antenna van a routeren 3db. A középső antennára tenném rá. vagy két 15db vegyek és 1db 18db ?
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #53916 üzenetére
Megjött [ez], de nem működik a soros kapcsolódás
Ahogy az oldalán van úgy állítottam be, de nem akarja megnyitni a kapcsolatot puttyal.
Az oldalak, ami szerint csináltam volna: [link] [link]Sajnos ez lenne az alap, hogy kapcsolódjak és ki tudjam adni a parancsokat. E nélkül nem megy. Azt hiszem van egy 12e Ft-os téglám
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Mivel sokat netezek nyilvános helyeken szeretném kicsit biztonságosabbá tenni a dolgot.
Általában telefonnal szoktam,olvastam valahol ezt az Openvpn dolgot.
Tudnátok nekem segíteni mely csomagot(kat) kell telepítenem és azok beállításában?
Illetve a tűzfal configban.Mivel szoktam bambáskodni kezdőként,ezért előre elnézést az értetlenségeimért.
A telefonon android fut
Rendszer
Hostnév OpenWrt
Model TP-Link TL-WR1043N/ND v1
Kernel verzió 3.10.49Dinamikus DNS van gondolom ez is kell hozzá
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
r3dsnake
nagyúr
Régebben mintha lett volna arról szó, hogy bizonyos wifi eszközök hajlamosak dobni a wifi jelét.
Ez csak OpenWRT esetében igaz? Tehát ha visszatenném a gyári FW-t nem dobná?
Valamint létezhet az, hogy a PPPoE kapcsolatot dobja el a router bizonyos wifi eszköz használat mellett és nem a wifit?Köszi!
-
siddis
őstag
válasz Bálint85 #54069 üzenetére
Hát a 18 dBI-s inkább Yagi-nak néz ki, mintsem körsugárzónak.. A 15 dBi-sről meg mintha sokat írtak volna a Neten, mármint ha ezt dobják hozzád olyan 2-3000 Ft-ért, hogy leginkább nem jó semmire, de nem akarom elvenni a kedved.
Szerintem itt nézelődj, ha komolyan gondolod.. A hozzáértésről meg annyit, hogy az egyik webshop-ban például azt írták egy nagyobb TP-Link körsugárzó antenna jellemzői között, hogy önvédelmi eszköznek is alkalmas.. Most mit mondjak, az ásó is..[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
glocker
tag
sziasztok
(négy éves, de még garanciális) 1043ND változatom van vargalexes OpenWRT-vel.
A router funkció mellett a következőkre használtam:
- tűzfal
- transmission kliens (külső USB HDD-vel)
- samba megosztás (külső USB HDD-vel)Amíg gyengébb internetelérésem volt (down-up: 4-1Mbit/s), tökéletesen működtek ezek a funkciók. Egy ideje erősebb (down-up: 30-5Mbit/s) netem van és így már problémák jelentkeztek, pl.: újraindulgatott a router... - ezért már csak egy 5portos switch-ként használom
Most azt hallottam, hogy még ennek a régi verziónak is simán tudni kellene kezelni a gyorsabb NET-tel, a transmissiont és a sambát is...
Gondolkodom másik (WDR3600) router beszerzésén is, de ha ez is menthető valahogy, akkor persze menteném...
Konkrét kérdések:
- biztos, hogy komolyabb NET-tel is tudnia kellene ezt a néhány funkciót?
- ha igen, akkor hogy lehet kideríteni, hogy mi lehet a hibája, hogy mégsem tudja?előre is kösz...
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
suste
veterán
válasz glocker #54074 üzenetére
A leírásodból nem derül ki, hogy milyen beállításokkal használtad / próbáltad használni a nagyobb nettel a routert.
Így simán lehet, hogy többet vártál el tőle, mint amit tud.
De az biztos, hogy kezelni tud bármekkora netet, de kihasználni nem (remélem érted a különbséget )Megfelelő korlátozásokkal használható a mostani neteddel is fagyások nélkül, feltéve hogy nem a külső táp fáradt el!
-
glocker
tag
aha..., érteni vélem a különbséget a használ és a kihasznál között
(eddig erre az aspektusra nem is gondoltam)nem változtattam semmit, ugyanazokkal a beállításokkal próbáltam mint korábban... (amikkel a gyengébb net alatt is működött)
ha jól értem akkor ezek szerint (finom)hangolással el lehetett volna / el lehetne érni, hogy stabilan működjön, de valószínűleg a letöltési sebességben nem tudja kihasználni amit a szolgáltató ad/tud...
mik ezek az általad említett korlátozások?
azt tudod/tudja valaki, hogy mi a a max. net sebesség amit még ki tud szolgálni (openwrt alatt transmission klienssel)?
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
suste
veterán
válasz glocker #54076 üzenetére
nem lehet fixen meghatározni a maxot, mert totál egyéni, hogy mi megy még mellette a routeren, hány kliens kapcsolódik rá, és azok hogyan és mit csinálnak
viszont kisérletezni szabad
ha a vargalex alapbeállításokkal ment a router, akkor a le/fel -hez 2000 van írva, ami szerintem állati sok
minimum felezd meg (de ha 500/500-zal indítod a tesztet, akkor tuti nem lesz baj), és a kapcsolatokat is vedd vissza (arra nem emlékszem mennyi alapból, de 20/50 bőségesen elég ehhez a sebességhez)[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
válasz siddis #54073 üzenetére
köszi a linket!
ezt néztem ki: [link]
ha veszek 15 - 20m kábelt de majd még pontosan lemérem mekkora kell, lehet elég a 10m is, akkor nem veszít a nyereségből az antenna?
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
-
siddis
őstag
válasz Bálint85 #54081 üzenetére
A router-re RP-SMA csati kell, az antennához meg N-es, vagyis egy ilyesmit kell kapjál a végén,csak akkor nem 3 métereset. De nézd meg hogy a 3 méternek is mennyi a vesztesége..
Kábelből neked a "koax 3GHz-ig" menüpont kell és a H155-ös..[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
arty
veterán
jöjjön akkor a szokásos "féléves" összefoglalóm:
kipróbáltam az elmult hónapok termését a 3600asomon:
- poli fórumtárs openwrtjét (szeptember végi build)
- suste fórumtárs buildjét (legutobbi a weblapról)xbox 360 esetén továbbra sem jó egyik sem, amennyiben:
- wifi-n kapcsolódna a konzol
- WPA2-PSK, force AES titkosítással
- kapcsolódási teszt a konzolon failed lesz, nem kap IP-tgyári FW jó, de sem a ddwrtk, sem az openwrtk nem alkalmasak továbbra sem az xboxhoz
(1043ason vargalex openwrt buildjei ellenben perfektül mentek anno)továbbra is szomorú vagyok
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
mumtaz
senior tag
Nem tudom rendesen összehozni a netes füzéremet. Megy egy darabig, de aztán valahol elvágódik a kapcsolat a leg változatosabb formákban. percek, hol 1-2 nap után.
Tehát a felállásom:
Van két netet szolgáltató router. Ez a szolgáltatóé és nincs hozzáférés. Csak egy kód van, de az mindkét routeren megegyezik, viszont hol az egyik router jó, hol a másik (Szinte a légköri viszonyoktól függ, vagy, hogy épp hová parkol egy autó az utcában, vagy, hogy épp Mariska néni kinyitja az ablakot 4 házzal arrébb). A lényeg, hogy a két routerből az egyik messzebb van, viszont határozottabb a kapcsolat, ha arra tudok csatlakozni. A másiknak jobb a jele, de valamiért nem olyan gyors rajta a net (gondolom, hogy több kliens csatlakozik rá, mint a másikra. Ok. OpenWRT-ben multiwan-al sikerült elérnem, hogy mikor melyikre csatlakozzon, így most a forrás lényegtelen. Ezt a dolgot nevezzük csak simán "forrás"-nak. A "forrás"-hoz egy kóddal csak egy kliens csatlakozhat (másik kliens = másik kód = másik előfizetés). Viszont itthon van még pár dolog (telefon, laptop, stb), amivel netezni szokás. Ezt korábban megoldottam úgy, hogy a PC-m wifivel csatlakozott egy OpenWRT-s WA901ND routerhez és ez intézte a továbbiakat.
A régi felállás:
forrás -> wifi -> PC -> net megosztás -> kábel -> WA901ND -> saját wifi hálózat -> telefon, laptop, stb.Ez a felállás tökéletesen működött. Minden eszköz elérte a netet és a PC-t is és minden más itthoni eszközt. Tehát működött az itthoni fájlmegosztás is. A hátránya viszont az, hogy a PC-mnek mindig mennie kellett, hogy legyen net.
Beszereztem egy WR1043ND v1.1 routert, hogy a régi routert kiváltsam, mert az openwrt-t másra is szerettem volna használni.
Itt a topicban ment róla a diskurzus és jórészt suste blogja alapján sikerült is összehozni a dolgokat, de egy idő után mindig dobta a kapcsolatot a router.
Aszerint az volt a felállás, hogy WR1043 (OpenWRT-vel megáldva persze) veszi a netet a forrástól és ugyanez a router valósította meg a helyi hálózatot is. Tehát ez a router a "forrás"-hoz csatlakozó kliens, és a helyi hálózatot wifin és kábelen megvalósító AP is egyben.Ebben az esetben a felállás (lett volna):
forrás -> wifi -> WR1043 -> helyi hálózat (wifi és kábel) -> PC, telefon, laptop, stbItt több probléma is akadt a különböző beállítások után változatos formákban szinte random fordultak elő:
1. Az itthoni eszközök látták egymást, de nem volt net. Viszont a routeren a diagnosztika szerint volt net.
2: Mint az előző, csak a routeren sem volt net, holott elvileg csatlakozott a "forráshoz"A multiwan (tehát az, hogy automatikusan váltson a "forrás" routerei között) viszont soha nem akart működni rendesen. Ezt betudtam annak, hogy a két "forrás" más csatornát használ és a helyi hálózat wifi-je nem tudott átváltogatni a két csatorna között. De ugye a helyi wifinek WDS/repeater módban mindig az épp aktuális "forrás" csatornáján kell dolgoznia, mert a router nem képes kettő, vagy több csatornát kezelni egyszerre.
Gondoltam egy nagyot és előkaptam a WA901-est, hogy "vevőként" használjam. Így a következő felállást valósítottam meg:
Forrás -> wifi -> WA901ND - kábel -> WR1043ND -> wifi/kábel -> PC, telefon, laptop, stb.
Ez a megoldás annyiból volt jó választás, mert egyfelöl kiderült, hogy a WA901ND stabilabban és jobb jelerősséggel kapcsolódik a forrás(ok)hoz. A multiwan működik, mivel ez a router csak "vevőként" használja a wifit.Itt a következő problémák jöttek elő:
A helyi hálózat wifin és kábelen is működött rendesen, de a net egy idő után elszállt változatos formákban:1. A WR1043-on a diagnosztikánál nem volt net, WA901-nél volt.
2. A WR1043-nál a diagnosztikánál volt net, a rácsatlakozott klienseken nem.
3. A WA901-en sem ment a diagnosztika
4. A WA901 konfig felületét sem lehetett elérni, de ennek ellenére a rácsatlakozott WR1043 kapott IP címet tőle DHCP-n.Jól jönne valami infó, hogyan állítsam be.
-
arty
veterán
válasz siddis #54084 üzenetére
csak n-t, g-n működne (korábbi tapasztalatok...) - "sajna" szükségem van a 300mbitre a notebookon (meg persze az se zavarna, ha nem 1-2 megával jönne konzolon a cucc az 50mbites netemmel)
legutóbi szeánszomon tettem kitérőt gargoyle irányba is (akkor ddwrtket néztem), azzal lehetett kapcsolódni, de nem volt stabil, sajna [link]
bár ez elég régi volt, utána fél évvel ismét ddwrtvel próbálkoztam: [link] - az se jött be
---
és ha már firmwareztem, felraktam a 2014 szeptemberi gyári fw-t, ezzel minden ok - csak nem tud "semmit" :/
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
MODERÁTOR
-
arty
veterán
válasz Intruder2k5 #54088 üzenetére
köszi, ha lesz végleges build, akkor azzal teszek egy próbát!
azért a luci-s owr-t jobban szerettem volna (megszoktam) ... de már annak is örülnék, ha bármi menne a gyárin túl
-
mumtaz
senior tag
válasz siddis #54086 üzenetére
Igen, állítottam be. Sok különböző variációt próbáltam.
Volt, hogy a WA901ND belső hálózat felé beállított IP címét adtam meg. Volt, hogy a szolgáltatótól kapott IP-jét és volt, hogy a szolgáltató routerének IP-jét adtam meg gateway-nek. DNS-nek általában ugyanazt, mint gateway-nek.Amikor 2 napig működött minden, akkor például ez volt a felállás:
Forrás (192.168.2.1) -> (wifi: DHCP - 192.168.2.xxx, gw: 192.168.2.1) WA901ND (kábel: Static 192.168.5.1, gw/dns: 192.168.2.1) -> (kábel. DHCP - 192.168.5.xxx, gw/dns: 192.168.5.1) WR1043 (kábel/wifi. Static - 192.168.6.1, gw/dns:192.168.5.1)
-
runes
csendes tag
mc vagy bármi egyéb telepítésénél hely problémára beint az openwrt:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 448.0K 412.0K 36.0K 92% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 30.0M 1.2M 28.8M 4% /tmp
/dev/mtdblock3 448.0K 412.0K 36.0K 92% /overlay
overlayfs:/overlay 448.0K 412.0K 36.0K 92% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devElkezdtem ide oda csatolni a tmp.-> Eredménye: lett helyem viszont frissítésnél vagy bármi más alap parancsnál error....
Mit hova kell csatolni stb? -
lorcsi
veterán
1043ND 1.0 routerem van
a mac filteringnél 8 eszköz van hozzáadva..mind frankón működik
most a 9.-et adnám hozzá..de nem látom a listábanvan itt valami maximum?
mert amúgy van net ezen a 9. eszközön is..eladó: vadi új soundcore motion+
-
SteveBeard
senior tag
válasz mumtaz #54091 üzenetére
Szia!
Nálam így néz ki a rendszer:
Csak az Asusban van bekapcsolva a DHCP, ip címe: 192.168.4.1 itt korábban Tp-link 3600 volt.
Az összes Asus utáni eszközben átjárónak a 192.168.4.1 -et adtam meg.
Mindenütt tökéletes az internet elérés.
Ha valamiért a fő routert újra kellett indítani, akkor is pillanatok alatt csatlakoztak az eszközök a netre.[ Szerkesztve ]
Steve
-
mumtaz
senior tag
válasz SteveBeard #54094 üzenetére
Valami hasonló valósul meg nálam is.
Mi még az egyéb konfig? De úgy nézem, hogy itt akkor mindenki 192.168.4.xxx IP-t kap. és a DHCP az ASUS router. Viszont nálam gondot jelenthet ez, mivel mi van akkor, ha a szolgáltató routerével megszakad a kapcsolat? Akkor minden itthoni gépem és router(ek) egymással is elveszítik a kapcsolatot, mivel a DHCP a szolgáltatónál lenne.Így nálam minimum annak kell meglennie, hogy a belső hálózatot kezelő routeren is be legyen állítva a DHCP és más IP tartományba essen a LAN-om.
-
SteveBeard
senior tag
válasz mumtaz #54095 üzenetére
A szolgáltató routere más tartományban van. (192.168.10.1)
Az nincs feltüntetve a képen csak internet néven szerepel.
De nem az "tárcsáz be", hanem az Asus.
Így ha be is hal a szolgáltatós router, attól még az internet elérésen kívül minden megy.
A szolgáltatós routeren ki van kapcsolva a DHCP.[ Szerkesztve ]
Steve
-
poffsoft
veterán
az extroot overlayt akarod?
az overlayt nem szabad gyökérként csatolnod, simán az /mnt/sda1..2..3..x partíciót /overlay-ként csatold, ext4 fájlrendszerrel, akkor lesz helyed telepíteni.
Viszont nálam a formázást/particionálást csak a pc-n tudtam megcsinálni, a routerről nem működött.
Legalábbis BB-nél, AA-nál simán ment a gyökérként csatolás (és az mc is)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest