- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Benzines Toyota motorokkal kapcsolatban azt olvastam a Milyen autót vegyek topicban, hogy az 1.3-mal vigyázni kell.
Bár saját tapasztalatból én inkább a dízeltől óvakodnék, mert eléggé megjártuk a családi 2004 1.4 D-4D Yaris-szal, amivel elég sok baj volt. Azóta le lett cserélve egy 2015 1.3 VVT-i Yarisra, az bár nyilván nem olyan nyomatékos, de legalább halkabb és eddig hibátlan.
Meg tudnátok mondani milyen benzines Toyota motorok ajánlottak?
Ha modellekről van szó, akkor a következők tetszenek:
- Toyota Auris
- Toyota Corolla
- Toyota AvensisA választ előre is köszi!
-
félisten
válasz geckowize #13657 üzenetére
Szia!
A "milyen autót vegyek" topic nagyot mondóira nem kell figyelni...
Mik a tervek, milyen idős autót nézel? Az alaptétel, hogy a gazditól függ első sorban. A legjobb motort is meg lehet ölni, ha kihagynak egy olajcserét...
A javaslat az, hogy az eladóval együtt el kell menni egy általad választott Toyota márkaszervízbe, hogy az elektromos szervizkönyvet megnézhesd. Abban mindennek ott kell lennie, ha márkaszervizbe hordták.A motorok terén keress vissza a topicban a motorkódra, az 1.6 (1ZR) és 1.8 (2ZR), illetve az európában ritkább 2.0 (3ZR) szívó motorok alapvetően bátran ajánlhatóak, de inkább 2007-2008 után, előtte voltak velük kisebb problémák. Ezeket a Corolla szedán és Avensis autókba szerelték, de Aurisban is előfordult az 1ZR tán.
Az Aurisba szerelték az 1.33-as (1NR) motort, azzal sincs komoly gond, ha megfelelő olajat megfelelő időközönként cserélik. Az 1.2T (8NR) motort a későbbi Auris-okba és Corollákba szerelik (a mostani E210 hatchback és kombi karosszériába is), ami turbós, de az eddigi tapasztalatok szerint az is megbízható darab. Ezeknél a motoroknál a városi hideg-motorral-rövid-utak szintű felhasználás okozhat problémát, pláne, ha a használója üveghangon nyomja neki hideg motornál is. De hát az ilyenek ellen nincs orvosság...
A mostani szedán Corollákban az 1ZR helyett tavalytól a 3 hengeres, 1.5 literes M15A-FKS motort szerelik, ez az új Dyamic Force motorcsalád tagja, ez kerül lassan minden kisebb és közepes Toyotába 3 (M15 család) vagy 4 hengeres (az az M20 család) kiépítésben. Túl sok tapasztalat nincs még velük, de eddig nagy bajról nem hallottunk.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
geckowize
őstag
Szia,
Köszi a választ!
Bemásolom az ott leírt igényeimet:
- Első saját autó
- Budapesten városban max hétvégente lenne, keveset vezetve
- 2-3 hetente 150-200 km út Budapestről vidékre
- Nyaranta Adriára lecsurgás elég valószínű
- Keret: 2M, nagyon max 3M- Max. 10 éves legyen (tehát min. 2012-es évjárat)erről letettem
- Klíma, elektromos ablak, tolatóradar (esetleg kamera), bluetooth fejegység
- 4 vagy 5 ajtós
- Alakra ferdehátú ok, de inkább lépcsőshátú / sedant szeretnék, kombik nem tetszenek, hiába nagyobb a csomagtér
- Nyomatékból jó lenne, ha legalább 170 Nm-t tudna (családi 2004 1.4 D-4D Yaris-ból kiindulva), az ilyen 125 Nm körüli már nem elég (családi újabb, 2015 1.3 VVT-i-ből kiindulva).Hahu-n az a gond, hogy nem lehet motorkódra keresni, itt szoktam tájékozódni, hogy egy-egy modellben generációnként milyen motorokkal adtak ki.
Az alábbi keresésekkel megtalálhatom szerinted az ajánlott motorral szerelteket?
- 2007-től néznék 1.6-os
- 2007-től néznék 1.8-as
- 1.2-es turbó,
- Auris 1.33Corollánál nem látok sem a Sedannál, sem a "simánál", sem az 5 ajtósnál 1.5-öst, hiányos ez az oldal?
A választ előre is köszi!
-
félisten
válasz geckowize #13659 üzenetére
Szigorúan saját vélemény.
Ne a lóerő / nyomaték értéknek higgy, ugyanis a sebességváltó kiosztásától és a kocsi tömegétől is sok minden függ.
Az elvárások elég nagyok, én a ferdehátú 1.6-os, esetleg alaposabb gazdis 1.33-as Auris-ok közül a jobban felszerelteket nézném meg (a Sol, de még a Luna felszereltséghez sem tartozik parkolóradar például, szóval Luna (képen hátul lehessen látni a tolatóradar szenzorait) vagy Executive ajánlott).
Az 1.33 sem probléma, csak hát hogy a gazdi foglalkozott-e az olajcserével rendesen... Azt utólag nagyon nehéz megmondani.Mindenképpen célszerű lenne egy szakszervizzel átnézetni, én erre nem sajnálnák 20-30e Ft-t és időt...
Az adott oldalt nem ismerem, de elég a [Wikipédiára felmenni] , vagy a [Toyota.hu] oldalára - de ismét, ez csak 2020-tól élő dolog, ez alapján téged most nem érint.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Adott egy 2016-os Yaris 1.5 HSD Bi-Tone. Az első lökhárítón lévő Toyota logó nagyon picit mozog, lötyog. Ez normális, vagy rendellenes? Ragasztva van, vagy patentos? Mi a megoldás? Előre is köszi a segítséget.
-
jolti
senior tag
Szisztok!
Tanácsot kérnék!
Le akarom cserélni a hosszbordás szíjat ( 2005. Corolla Verso 1.6 benzin ). Lesz vele cserélve a vízkeverő ( Skf-et terveztem venni, az állítólag jó ).
Érdemes még venni valami, ha már meg lesz bontva?
Állítólag a feszítő az jól teszi a dolgát.
Köszönöm szépen előre is a választ![ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
-
félisten
Ez a lényege az autószerelő áraknak.
Kap X % kedvezményt az autóalkatrész-beszállítóktól (Unix, Bárdi, stb.), amit nem átad, hanem ennyivel olcsóbb munkaóra díjat ad be.
A hivatalos szervíz meg valós árakon dolgozik, de csak gyári alkatrészekkel. Szóval amit a nem márkaszervízben nyerhetsz, az a nem gyári alkatrészek árkülönbözete.
Nem véletlen, hogy a legtöbb magánzó autószerelő nem örül annak, ha valaki vinné az alkatrészt...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, 2017-es RAV4 Hybriddel mászkálok augusztus óta. Az utóbbi hónapokban figyeltem fel egy olyan hangra, ami 10-20 km/h-s sebességnél hallatszik időnként és olyan, mintha valami csatornafedélen, vagy betonvason mennék át.
Eleinte nem tűnt fel, mert ahol lakom, rengeteg az építkezés és valami mindig kerül a kerekek alá, meg egy hagyományos benzineshez képest a hybrid egyfolytában kiad valami fura hangot.
Nagyobb sebességnél nem hallottam ezt, persze a szerelőmnek nem tudtam rekonstruálni a helyzetet, de alánézett és azt mondta, hogy annak nincs jele, hogy szét akarna esni az autó. Tapasztalt valaki hasonlót?Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
rob210
nagyúr
Az nem horror, mert itt minden ki lett cserélve.
Valamint mindenből a gyárit kapta, legalábbis tudtommal az aisin a gyári.
Valamint a fagyállóból is a készrekevert toyotát kapta.Egyszóval, van utángyártott és olcsóbb, de van aki a gyári minőséget preferálja.
A mi versonkban sincs nipparts meg jappanparts alkatrész, mert az nem alkatrész, hanem ipari hulladék.
De senki ne kövezzen meg ez csak az én véleményem!!![ Szerkesztve ]
Renault power
-
No.01
őstag
válasz rob210 #13673 üzenetére
En sajnos ezzel csak egyet tudok erteni... Tudom, lattam es hiszem is, h vannak olyan aftermarket termekek/markak amik felveszik (vagy le is korozik a gyari minoseget) de ott az arcimke is nyilvan hasonlo. (lasd feknel az ATE vagy a futomu alkatreszeknel a Lemforder)
Hosszutavon az olcsi mondig dragabb... SOT van amikor meg rovidtavon is -
Yeffy
veterán
Tudna valaki segiteni, akinek szinten elozo genes (mk4) Rav4-e van?
Keresem rá a kihuzhatos kalaptartot, talaltam is egyet, ami jo aron van, aki arulja, azt mondja, h az ő pre-fl autojukbol van, meretre jonak tunik, de nincs rajta "fogantyu" a kihuzashoz. A legtob kepen en azt lattam, h van rajta lyuk megfogni.
Tudja valaki, h gyarilag most akkor van-e rajtuk, vagy nincs?
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Sziasztok,
Toyota Verso-ba keresnék 89871-20080 cikkszámú Porlasztó elektronikát.
Ha esetleg valakinek lenne megbizható bontós ismerőse akinél lehet érdeklődni azt megköszönném.
Vagy egyéb forrást tud vki, hogy honnan lehetne szerezni?
ÜdvA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Ck.
addikt
Buta kérdés, de nézzétek el nekem, nem vagyok távolról sem autószerelő. Az olyan autóknál, aminek a hátsó tengelyét csak villanymotor hajtja meg (e-összkerék), ott ugyanúgy van differenciálmű? Konkrétan egy RX450h / NX 300h karbantartási naplót nézegetek és ott egy olyan tétel szerepel, hogy első-hátsó differenciálmű-olaj csere.
[ Szerkesztve ]
-
-
KTTech
veterán
Nyugaton is ügyeskednek. Mondjuk nekem pont ebből lett elegem, hogy használtan mindenféle tákolmányokkal találkozni, aztán a szerelőnél a fél vesét is ott lehet hagyni, és ezért vettem először garis Toyota Certified autót, majd újat (mindkettőt márkaszervizben, általánydíjjal szervizeltetem, mert így max 10 év/160000km a garancia, ilyen nincs Mo-n).
3 évvel ezelőtt a Seat Leon MK1-en 365 fonttért (165E Ft) cseréltek vezérlést, kis szervizben (mert nem tudtam igazolni mikor volt, és nem engedték leműszakiztatni, amit itt évente kell, mert a vezérlést pedig max 7 évente kötelező cserélni a dieseleken). Ebben az árban csak a szíj és a vízpumpa cseréje volt benne, semmi más. Akkoriban egy olajcsere (kizárólag olaj, olajszűrő) olyan 65-70 font körül ment - ekkor tanultam meg magamnak olajat cserélni...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
jolti
senior tag
-
KTTech
veterán
Én az utcán, a ház előtt intéztem (kert, beálló nem volt, lakást béreltünk), ahogy a féktárcsa-betét cserét is (meg a meghibásodott légzsák csatlakozót az ülés alatt, a hűtőfolyadék cserét - termosztáttal együtt -, vagy éppen a turbó vákuumcsöveinek cseréjét) Ja, informatikus vagyok (eredetileg) A gyári emelő és a járdaszegély sok mindenre jó
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ck.
addikt
Kukuccs!
Csak nem bírtuk tovább...csatlakoztunk a "nem bemászok, hanem felülök, nem kimászok, hanem leállok" klubhoz. A komfort valóban ég és föld, kezdem érteni a dolgot... Találtam egy rendkívül alkalmi vételt egy régóta keresett, 2017-es Premier felszereltségű NX 300h személyében, ráadásul sikerült nagyon jó kimenetellel beszámoltatni az IS 300h-t is, így a teszvezetést követően nem sok kérdés maradt. [kép] [kép] Egyelőre még nincsenek normális képek, de később majd szívesen küldök, ha érdekel, illetve ha van kérdése valakinek a modellt illetően, akkor ne habozzon.
Szerk.: Addig bonyolítottam a rendszám kitakarást, hogy végül totál elrontottam a képet, de mire feltölteném az újat, addigra lejárna a szerkesztési limit...na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
I am having fun staying poor.
-
Ahim
újonc
Ėrdeklödnèk használ valaki hybrid toyotánal 12 Voltos napelemes akkumulátor töltőt?
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Felteszem ide is a kérdést:
A jövő hónapban úgy néz ki aktuális lesz az autóvásárlás. Sedan benzines Toyota Corolla mellett döntöttem.
Viszont meglepődve látom, hogy a használtautón 2018-as évjárattól gyakorlatilag nincsenek a használt Corollák 6 millió Ft alatt. Általában Active, vagy Active Trend+ felszereltséggel.
Ezek még az 1.6-os 132 lovas motorral szereltek. Viszont 6 millióért van új Corolla alap Active felszereltséggel, ebben már az 1.5-ös háromhengeres 125 LE motor van. Ez ennyivel "rosszabb" modell? Vagy a motorja gáz? Miért kerül annyiba egy 4 éves, mint az új? -
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #13696 üzenetére
Én a Toyota weboldalán 7.44M-s kezdőárat látok az active-ra. Hol van 6M-ért? Ja megvan, kedvezmény van most.
Most látom csak, hogy a Hybrid Comfort Tech már 10M.
Egyébként igen, azért drágák a használtak, mert: gyorsan hozzá lehet jutni és kevés az eladó. De azért jársz utána, hogy mennyi idő most egy új autó beszerzése.I am having fun staying poor.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest