- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsko1899
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem nagyon értek hozzá,azért fordulok hozzátok.
Nem régiben vettem egy Toshiba Satellite C660d notebookot. A problémám az lenne vele,hogy a wifivel rakoncátlankodik, vagyis csatlakozik a kívánt hálózathoz,viszont bármilyen internetkapcsolathoz csatlakozik azt korlátoztozza vagy azt jelzi,hogy nincs internet kapcsolat, viszont más géppel pedig simán van internetkapcsolat, mi lehet a hiba??
Előre is köszönöm válaszotokat! -
tutis
őstag
válasz ricsko1899 #10503 üzenetére
Kábelesen működik a net vagy akkor se? Tűzfalas problémára gyanakodnék elsőkörben. Használsz tűzfalat? Ha igen próbáltad már úgy a netet hogy kilövöd a tűzfalat?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Moethe
csendes tag
A ram 4GB és valószínűleg egy modul formájában van benne, bár nem hiszem hogy bármi köze lenne a hibához (főleg, hogy mért adatok alapján a hűtés működik és ennek ellenére kapom a hibaüzit). Próbált játékok aminél előfordult a hiba: GTA4, Dead Island, Test Drive Unlimited 2. Amiknél nem: WoW, Dead Space, Stalker SoC (tehát a régebbiek nem verték ki a biztosítékot)
Időközben elindult a második útjára a szervízbe, remélem csak szoftveres a hiba forrása. -
Kbali
nagyúr
válasz VMatteo #10502 üzenetére
Az Ubuntu már annyira hajaz a win-re kezelőfelületileg, hogy nem nagyon lehet eltévedni.
A linkelt oldalon egyébként van tananyag, hogy mi hogyan működik, szánj rá 1-2 órát az olvasásra.
Az a jó ebben a verzióban, hogy alapból van benne minden: böngésző, levelező, office (Libre), stb... Nem kell külön telepítgetni. -
mr_ricsi
veterán
válasz ricsko1899 #10511 üzenetére
Víruskergető?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
tutis
őstag
válasz ricsko1899 #10511 üzenetére
ha a routert megpingeled, van válasz?
-
mr_ricsi
veterán
válasz ricsko1899 #10518 üzenetére
"Igen van válasz, lehet egy szerviz lesz belőle."
Ha van ping válasz, akkor a hálókártya működik.
Vagy a router nem enged ki, vagy a windowsodban valami szoftver."próbáltam már,de semmit nem talált."
Én az ideiglenes kikapcsolására gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
válasz mr_ricsi #10519 üzenetére
rosszra nyomtam, ricsko1899-nak akart menni a válasz.
Pontosan így van, a laptopnak semmi baja, ez szoftveres gond. Nézd meg a szolgáltatásokban nem fut valami szokatlan dolog.
Nekem pl volt egy ilyen: ##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
C:\Program Files (x86)\Bonjour\mDNSResponder.exeemiatt alig akart csatlakozni a netre..
Letiltottam, máris jó lett minden. Szóval neked tuti szoftveres gondod van..[ Szerkesztve ]
-
bizgár
csendes tag
válasz ricsko1899 #10518 üzenetére
Volt nekem is ilyen gondom, Toshiba hivatalos oldalról szedtem le drivert hozzá de az nem segített se a kábeles se a wifis net ügyében. A máshonnan leszedett drivert viszont annál inkább most hibátlanul működik. Szerintem ilyen gondod lehet.
A Linux nem sz*r, csak más.
-
Vanek Eduard
tag
válasz Napfénysüti #10499 üzenetére
Megoldódott, mert a szerviz megoldotta.
-
bizgár
csendes tag
Az normális ha játék közben 91fok ra felmegy a proci hőmérséklete ? L850-13U
A Linux nem sz*r, csak más.
-
Gergo22
csendes tag
Van egy toshiba l750D-15E notim, s a problémám az, hogy vannak pillanatok amikor egy alkalmazás vagy videó egy pillanatra megakad, majd ez után folytatódik minden normális ütemben. Tudnátok ezen problémára valami tippet adni ami orvosolná?
-
Dontorrent
tag
Sziasztok! L500-24V laptopom van,és a következő probléma merült fel melyre nem találok megoldást.
valahányszor szeretném megnyitni a böngészőmet ( Mozilla,vagy Google Chrome ) előugrik egy ablak,miszerint: Firefox működése leállt. A windows képes ellenőrizni,hogy az interneten található-e megoldás a problémára.- keressen megoldást az interneten,és zárja be a programot
- Zárja be a programot.Többszöri próbálkozásra nagy nehezen megnyitja nekem.Nem tudom ez gép hiba vagy a win7-el lehetnek gondok?.Esetleg a Firefox motorjával? 64bit operációs rendszerem van.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Dontorrent #10529 üzenetére
Ha csak ez a két progi fagy le, akkor valószínűleg nem a noti hibája, hanem szoftveres a gond.
Egyébként ezek a fagyások benne vannak az Eseménynaplóban. Ott meg lehet nézni a részleteket, hogy milyen fájl okozta a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Ezt így látatlanban 99.9999%-ra biztosan írom, hogy SW hiba. Win7 + sallangok újratelepítése után ennek meg kell szűnnie.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
mr_ricsi
veterán
-
Dontorrent
tag
válasz albinolynx #10531 üzenetére
Kb.1hónapja telepítettem újra a windowst.Mind ezidáig működtek rendesen a keresők.valahogy most nem igazán szeretném újratelepíteni a gépet.
köszönöm.
-
Kbali
nagyúr
És egy FF gyalu, minden cuccával és újra felrak, esetleg frissítés? Böngészőt hogyan állítod le? X-et nyomsz vagy Kilépés funkcióval?
-
Dontorrent
tag
Szia! A frissitéssel is próbálkoztam már.Most igaz beengedett a böngészőmbe,de többszöri próbálkozásra csak.A Firefoxot pedig X-el zárom be.De amikor felugrik az ablak,hogy:zárja be a programot,stb.,akkor be is zárom,majd irány a feladatkezelő és megnézem fut-e még.Nem szokott futni miután bezárom.
-
Tyson89
csendes tag
Szevasztok.Nagy problémával fordulok hozzátok!Van egy Toshiba c855-12Z Laptopom ami kb fél napos.Windows telepítés közben lefagyott kénytelen voltam re-startolni egyet, és azóta be kapcsolom fel pörög de full sötét.Valakinek valami ötlet?
-
Krystal_s
addikt
Olyan gondom lenne a másfél éves notival, amit még alig használtam, hogy pár napja néha fura hangot ad a ventilátor. Olyan, mintha picit berezonálna, vagy hozzáérne valamihez. Nem poros egyáltalán, de azért kifújtam sűrített levegővel is. ( nem erősen, csak amiben már alig van és az nem erősen fújja a levegőt )
Most is teljesen normális hangot ad ,de van amikor rájön és akkor fura hangja lesz. Olyankor hiába mozgatom, vagy emelem fel a gépet, nem lesz jobb. Aztán gondol egyet és ismét normál. Nem tudom mitől lehet. Esetleg volt már ilyen gondja itt valakinek ? Ez az előjele lenne, hogy tönkre fog menni ? -
Dhampir
félisten
Járt nálam egy Toshiba L855-12V típusú laptop, operációs rendszer nélkül. Megosztanék vele kapcsolatban néhány tapasztalatot.
A Toshibánál (és más japán cégekre is jellemzően) nagyon fontos a környezetvédelemre való odafigyelés. Amikor Toshiba terméket választ az ember, ez is lehet az egyik meghatározó szempont a vásárlás során. A másik, de nem kevésbé fontos döntés viszont az, hogy megbízható gépet válasszunk.
A fedlap teteje, és a gép billentyűzet körüli alsó része jégkék színű, szálcsiszolt alumínium burkolatot kapott. A fényes, gagyi hatású és éles, kezet vágó műanyagok jelenlétét szomorúan konstatáltam a peremeknél. A Lenovo IdeaPad Y570 is hasonló volt. Nemcsak a kijelző kereténél, hanem a laptop alsó részének oldalsó pereménél is élesnek bizonyult.
A billentyűzet nyomásra eléggé behajlott, bár ehhez hasonló a Dell Vostro 3460 gépemé is, csak az utóbbi előnyéül szolgáló megoldás az, hogy háttérvilágítású, ha bekapcsolom rajta.
Mindezek ellenére az összeszerelést tekintve erős, lötyögésmentes és a kipróbálás időtartama alatt nagyon jó hűtésű, csendes gépnek éreztem. Persze túlságosan erős terhelésnek nem volt kitéve a négymagos i7 CPU, teljes körűen nem volt alkalmam kipróbálni.A Satellite L855-12 V már az új Ivy Bridge köré épül. Bár csak live Linux disztribúciókkal használtam, mégis ezek futtatása során szinte hangtalanul működött, csak a DVD-olvasó pörgött fel néha egy-egy művelet során. A fényerőt egyik kipróbált live futtatású disztribúció alatt sem tudtam lejjebb csavarni. Az egyik Ubuntu alapú disztribúció indítómenűjéből kézzel ki kellett törölnöm a vga boot splashre vonatkozó bejegyzést, és azután végigfutott a grafikus asztal felépüléséig.
Az installálásra szánt két Linuxos rendszer elhasalt rajta, bár live módban nem volt probléma velük, legfeljebb annyi, hogy a gép néhány hotkeyre lehetőséget adó billentyűkombinációját hiába nyomogattam. A Wi-Fi antennát azonban szépen lehetett kapcsolgatni, annál működött az Fn+... billentyűkombináció.
A Touchpad jókora méretű, és kellemes volt használni.A legújabb OpenSuSe 12.2 telepítésekor fontos csomagok ellenőrzési hiba miatt nem települtek fel, többek között a kernel-firmware sem. Egy Ubuntu alapú Linux kiadást telepítése során a merevlemez vagy az optikai meghajtó hibájára hivatkozva, az installációt félbeszakítva leállt.
A Toshiba laptopjaihoz (április óta tartó akció során) szeptember 30-ig még regisztrálható az 1 évre szóló "NO PROBLEM" garancia, amely véletlen balesetekre szóló, valamint lopás elleni védelmet és adat-helyreállítási szolgáltatást nyújt.
A Toshiba L855-12V laptopot a fényes műanyag elemek minőségétől eltekintve komoly gépnek éreztem, hiszen valóságos kis erőmű lapul benne, de egy részletesebb, Windows 7 operációs rendszer alatti próbát nem tudtam végrehajtani, sem a hangszórói minőségét kipróbálni, így csak néhány nyúlfarknyi benyomásomat rögzíthetem ebben a hozzászólásomban. Talán egyszer majd nekem is lesz egy Toshiba laptopom.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
válasz Dhampir #10544 üzenetére
A toshiba leszokhatna a fekete fényes felületek alkalmazásával, vitrinben jól néz ki de nem napi használat közben.. Nekem L760-em van, jó laptop volt annó, de az előtte való acer-em anyaghasználatra sokkal jobb volt.. Billentyűzet meg pocsék, nagyon meg kellett szokni. Nekem a következő laptopom lehet nem toshiba lesz, bár csak acer vagy toshiba jöhet továbbra is számításba..
-
Kbali
nagyúr
válasz Dontorrent #10539 üzenetére
A Processes fülön nézed? Ott még futhat a háttérben.
Amúgy nem frissítésre gondoltam, hanem teljes uninstallra és letöltve a legfrissebb Firefox verziót, azt telepíteni.
Kilépésre pedig próbáld meg a File/Kilépés opciót addig is, hogy arra mit csinál. -
bokorugró
tag
Sziasztok!
Üzleti felhasználásra kinéztem egy Tecra R850-17C-t. Van esetleg valakinek tapasztalat vele, illetve nem tudjátok, hogy BP-n hol lehetne egyáltalán megnézni? Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest