-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs-pisti
tag
Az órát a status bar-on hogy lehet középre rakni??
CM 10.1- be van ilyen ficsör?P
-
mexel
veterán
Sziasztok! Valószínűleg hvlye kérdés, vagy rosszul teszem fel, de az érdekelne, hogy JB 4.2-ből azt a verziót nem tudom feltenni ami az új samsungokon fut? (kinézetre gondolom, hogy olyan legyen mint a gyári samsung telefonokon)
-
quailstorm
nagyúr
-
( V )
veterán
lemaradt:
[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
mexel
veterán
Köszönöm a linkeket, megpróbálom. Többedszer is vgigolvastam az 1. hsz-t, de csak egy gyors kérdés hogy legyen öröm és bódottá: Ha régi froyo van a telefonon, akkor mivel kezdjem a 4.2-t? Töröljek és formázzak mindent?
-
mexel
veterán
fent van a gb, most jön a többi. Az a baj, hogy valamiért mindig fagy a telefon ha szinkronizálni akarom a névjegyeket. A régi és az új rendszerrel is. Lehet hogy a telefonnal van valami hiba?
-
( V )
veterán
válasz cs-pisti #18762 üzenetére
TOUCHWIZ UX WITH WEATHER WIDGET & SAMSUNG STOCK KEYBOARD FOR CM 9, 10 and 10.1
How To Flash This?
- Download File U Want and Put It On External Or Internal SD-Card
- Reboot Into Custom Recovery
- Install The Zip File[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
mexel
veterán
Mi a különbség az általad és quailstorm által ajánlott dolog között?
Amit ajánlottál az 4.2? Ahhoz még kell a gapps? A CM10.1 CM9 TouchWiz 5.0 theme megvan, kipróbálom. Először felteszem a cm10-et, majd a gapps-ot? A theme-t kell utoljára telepíteni?Ha azt szeretném feltennit feltenni amit quailstorm ajánlott akkor mi a sorrend? Ott is kell a 10.1 és utána a többi?
-
quailstorm
nagyúr
Link for RemICS-JB-4.2-v3.1
Base ROM
Mediafire Link
Google Drive LinkAddon Pack v5
Google Drive LinkTouchwiz Apps v2
Google Drive LinkGoogle Apps[12/03/2013]
Mediafire LinkKicsit jobban el kellett volna olvasni a leírást. Ez egy CM10.1, android 4.2.2-re épülő ROM, ami az S3 felületét akarja utánozni, és nagyon jól megy rajta a touchwiz framework(samsungapps is van).
Azok a felflashelhető gányolások abba a kategóriába tartoznak amiker soha az életben nem próbálnék ki, annyit nem ér nekem a nature wiz, hogy reflashelni kelljen... Meg annyira nem is szeretem. És ha már ennyi darabból van, meg univerzális, akkor az tuti gány lesz. Vagy csak instabil, lassú.
De egyébként jól írtad a sorrendeket.
Viszont ez remICS, legalábbis a korábbi verziója bebugolt, és bootloopolt néha... a samsungapps miatt. Volt ez a 3.0-nál, most 3.1, tán pont azt javították. De nekem i9000-rem nincs sajnos... -
mexel
veterán
válasz quailstorm #18766 üzenetére
Köszönöm!
Olvastam én többször is, csak képzavarban vagyok egy-két dologgal.
Én úgy értelmeztem, hogy az általad ajánlotthoz nem kell a CM10, hanem a Base rom megy fel először, majd a többi. Ezzel a mondatoddal ismét van értelmezési problémám:
"Azok a felflashelhető gányolások abba a kategóriába tartoznak amiker soha az életben nem próbálnék ki, annyit nem ér nekem a nature wiz, hogy reflashelni kelljen... "
Mit értesz felflashelhető gányolásnak? A "CM10.1 CM9 TouchWiz 5.0 theme"-t?
A nature wiz az micsoda, és miért kell reflashelni?
Bocs, csak szeretnék már rendet tenni a fejemben ezekben a dolgokban. Pedig sokszor elolvastam az ajánlott oldalakat is, de ezek az alapdolgok mindenhol ott vannak, ezeket már nem magyarázzák, gondolom evidensnek kellene lenni.
Tehát röviden, az általad ajánlott az egy 4.2 és az S3 kinézetét utánozza, és az úgy teljes?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben ott állt meg a mutatvány, hogy win8 alatt sehogyan sem tudom feltennia drivert. Letöltöttem az újat az xda-ról, de azt írja ki hibaüzenetnek mindig, hogy távolítsam el a telefon és indítsam újra a rendszert. Akkor is ha nincs rádugva a telefon. Sehogyan sem megy fel a driver. Ha kézzel megkerestetem akkor az eszközkezelőben minden jónak tűnik, de az odin nem csinál semmit, pedig látja a telefont. Erre tud valaki konkrét megoldást?
-
mexel
veterán
Az odin a setup connection résznél áll és figyel. Egyszerűen nem tudom miért. Na lehet megvan miért. Az asztalról indítottam az odint és ott nem rendszergazdai módban volt ez a nyomorult 8-as. pedig full rendszergazdai jogosultságot adtam mindenhol, mégis ilyen idióta módon működik
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Windows 8-at én még nem használnék mobilozni, sőt, pénteken voltam olyan merész először, hogy windows7-en próbálkoztam több hónapnyi XP után, ezúttal sikerrel.
Amit én írtam az teljes csomag, a base ROM-ban benne van a rendszer, csak a felsorolt fájlok kellenek.
Az a sok baromság amit linkelt neked, azért zűrös, mert elvileg CM9-CM10.1 kompatibilis, pedig a rendszerek közel sem azonosak... A touchwiz framework barmolás egy darabig csak 4.1.2-őn működött például.
Amit írt, ha megcsinálod, pár eset lehetséges:
softbrick, lehet odinnal újraéleszteni
Csak téma
Nem nagyon működik, bugos, ronda és fagy
Bár kétségtelen hogy nem értek hozzá, lehet hogy működik, de nem hiszek benne.
A touchwiz 5 pedig megkapta a nature wiz UX nevet, ennyi.
"Tehát röviden, az általad ajánlott az egy 4.2 és az S3 kinézetét utánozza, és az úgy teljes?"
Igen, plusz benne van a touchwiz framework, tehát kisablak, multitask, samsung alkalmazások, meg javascripttel kinyírható telefon, ugyanis nem javított bug is van benne, ami bármely böngészőn keresztül működik, és a tárcsázóhoz fér hozzá. EEPROM reset, viszlát telefon. Régebben lehetett tesztelni egy barátságos, imei kiíróssal. -
mexel
veterán
válasz quailstorm #18770 üzenetére
Köszi a választ. Akkor erre kérdeznék rá, mert ezt megint nem értem:
"Igen, plusz benne van a touchwiz framework, tehát kisablak, multitask, samsung alkalmazások, meg javascripttel kinyírható telefon, ugyanis nem javított bug is van benne, ami bármely böngészőn keresztül működik, és a tárcsázóhoz fér hozzá. EEPROM reset, viszlát telefon. Régebben lehetett tesztelni egy barátságos, imei kiíróssal."
Mivel lehet kinyírni a telefont?
Ha a "RemICS_4.2_TWApps.zip"-et nem teszem fel akkor ez kimarad? Vagy akkor az egész nem használható?
Magyarul tulajdonképpen van olyan 4.2-es I9000-re ami működik és feltehető?Más: rootolnám a GB-t, de a superuser progi nem csinál semmit. Ahogy olvasom az oldalán valami el van szúrva az új verzióval. Ahelyett mit használhatok? Mert a Semaphor pedig a superusert hiányolja
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"Magyarul tulajdonképpen van olyan 4.2-es I9000-re ami működik és feltehető?"
Van, szinte csak az van.
"Más: rootolnám a GB-t, de a superuser progi nem csinál semmit. Ahogy olvasom az oldalán valami el van szúrva az új verzióval. Ahelyett mit használhatok? Mert a Semaphor pedig a superusert hiányolja "
Nem a superuser rootolja, hanem a kernel rootolt amit aláteszel. Azaz tegyél alá a verziónak megfelelő semaphore kernel.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
mexel
veterán
Megtörtént, a semaphort feltettem. De kellene a superuser is. Telepítem, de nem csinál semmit, kilép. ha a semaphort akarom indítani az meg azt mondja kellene a superuser.
Visszatérve az előzőekre: akkor mi nyírja ki a telefont? szeretném már nagyon feltenni amit ajánlottál, de akkor hagyjak ki valamit, vagy inkább mégse tegyem? (hogyan nyírja ki? véglegesen?) -
quailstorm
nagyúr
Ömm, azt kéne tudni a szervizkódok mennek-e a CM-re rakott touchwiz frameworkön. Mert pl egy galaxy S3-mat simán ki lehet csinálni egy szál kóddal, azt meg neten javascripttel... Bár még senki sem használta ezt a fegyvert.
Egyébként a kicsinálás annyit jelent hogy minden adat+IMEI+RF kalibrációs adat törlődik...
Touchwiz framework pedig egy API, ami nem az android része, és nincs is hozzákötve. Amíg az nincs fent, addig csak témázás megy. Erre gondoltál amúgy: videó
És alatta is van egy link ROMhoz.
Ne hagyj ki semmit, a vázolt biztonsági rés az ÖSSZES androidos samsungot érinti.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz quailstorm #18774 üzenetére
Tehát a GB-s samsungos gyári is ugyanúgy baj lehet. Végre sikerült a másik gond is (superuser fix kellett).
Akkor most felmásolom a zip-eket az alap GB-re és telepíthetem a 4.2-t? -
quailstorm
nagyúr
Na ez az amiben én se vagyok biztos. Sose csináltam sajna... Tudomásom szerint igen, recovery, hármas wipe, majd install zip from INTERNAL sdcard. És ki lehet hagyni a 4.0.4 és egyéb régebbi verziókat. Gondolom a friss 2.3.6 value pack és semaphore rootolt kernel fent van, hiszen eddig is arról beszéltél. EFS backupod legyen ha még nem volna. És szerintem tényleg ráeresztheted, de várd meg más véleményét is.
-
mexel
veterán
válasz quailstorm #18776 üzenetére
Köszi! Igen, a legfrissebb GB van, rootolva. A belső sd az közvetlenül a gyökér? Onnan indulnak? Ha ott vannak a fájlok, akkor hogyan módosítja a fájlrendszert?
Na, még arra is van időm hogy módosítsak. Most vagy tényleg ilyen h@lye vagyok, vagy valamit nem jól csinálok. bemásoltam azip-eket a gyökérbe, és az external_sd-be is a biztonság kedvéért. Ha az install zip from sdcard-ra majd a choose zip from sdcard-ra akkor nem csinál semmit csak valami olyasmit ír hogy nincs fájl. Hová kellene másolnom a zip-eket?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Felmásolod az sd gyökerébe (gapps is mehet mellé). Recoveryből wipe data/Factory reset, wipe data, wipe dalvik, wipe cache, format system, cache, data; Ha ezek megvannak, vagy reboot to recovery, vagy kikapcsolod és újra lépj be recovery-be . Ezzel kiküszöbölhető az, hogy nem látja a formatok után a sd-t.
Install zip from sdcard, kikeresed elindítod. Ha újraindul és csak bootlogo újra meg újra, elem ki-be, újra recovery, ismét install zip from sd, kikeresed elindítod, végigmegy, gapss ugyanígy telepít, restart örül.
Mondjuk ha nem írtuk le kb 1000x itt a fórumban akkor egyszersem. Külön süncsalád jár azért, mert ezek szerint az egyest sem olvastad, ott is benne van.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Elolvastam többször, és pontosan így csinálom. Ennek ellenére nem látja a zip-et. most külön rákerestem a fórumon a zip-re, de csak annyitlátok, hogy a gyökérbe bemásolom. Végignyomok mindent és nem látja. Mondjuk újraindítás után újból nyomtam formatot, most akkor akksi ki és újból cwm format nélkül. Így még nem próbálta,. De arról nem találtam leírást hogy nem látja a felmásolt zip-et.
Köszi!Nos, közben végig is csináltam ahogy mondtad. Újraindítás is volt. Most ezt írja:"Ean't mount /sdcard/"
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Mondjuk az egyesben ICS-ről van szó, nem GB-ről 4.2 ugrásról... Honnan kéne tudnom hogy az ugyanúgy megy? 1db plusz mondat kéne bele...
(#18779) mexel: sd-t vedd ki, hajítsd el. Kapcsold géphez a telót, nem tudom mass storage van-e, de talán mtp is jó. Másold fel valami rövid nevű mappába. Aztán keressed újra. Install zip külön van internal és external sd-cardról... Már menüpont a recoveryben. -
mexel
veterán
válasz quailstorm #18780 üzenetére
A külső sd-t azt kivettem már, a belső sd-re másoltam. Gondolom az a gyökér, ahol az android mappa is van, és ahol az external_sd mappa is van. Én ide másoltam.
Lehet hogy GB-ről előbb ICS-t kellene feltenni és onnan megy csak a JB? A leírásból nem azt szűrtem le.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz quailstorm #18780 üzenetére
Ezek szerint Te sem olvastad rendesen az egyest. Süncsalád neked is! Egyébként meg minden nyamvadt rom mellett az xda-n ott van a szerző how-to ja is. Elég lenne azt elolvasni...
(#18781) mexel
Egyből mehet a JB.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Még egy kérdés: ICS-ből olyan ami samsung kinézetű (illetve olyan mint a gyári samsung telefonokon) olyan van? Mert lehet hogy inkább azt próbálom meg előbb, és onnan a JB-t majd. Vagy nem érdemes az ICS-t már?
-
Tonyk
veterán
Na akkor :
3 fájlos GB, fel. Reparttal (512-es pittel). Ha megvan, elindul. Kikapcsolod.
Download mód be, Gb-hez való Semaphore kernel fel. Újraindul. Play-ről tedd fel a superusert. Más nem kell.
Letöltöd, felmásolod ez az SD gyökerébe, de akárhová máshová is jó.
Letöltöd ezt is, mellérakod.
Recovery-be újraindítod.
Wipeokat megcsinálod. (Wipe data/Factory reset, Wipe cache, dalvik.) Format nem kell (friss a rendszer)
Install zip from sd card. (ha a külső sd-re tetted install zip from external sd.)
Kitallózod, elindítod. Ha bootloopba kerül , elem ki-be, újra install zip. Végigmegy.
Nem indítod újra, hanem install zip és most a gapps jön. Akár egy JB-hez való Semaphore-t is fel lehet itt még hirtelen felindulásból tenni. Ha megvan reboot. Örül.1001.
szerk. Hagy már a fenébe az a nyamvadt ics-t!!!! Ez amúgy is launcher meg téma függő.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszönöm! Pont így csinálom most harmadszor. Csak a különbség az, hogy én nem ezt a cm10-et rakom fel, hanem ezt próbálom. Innen a RemICSJB310.zip-et raknám fel. Nem lehet hogy ezzel a zippel van a baj? Megpróbálom most a másikat amit ajánlasz, már letöltöttem azt is előbb, mert azt is ajánlották, de quailstorm szerint a másik a jobb. ( én nem tudom, sajnos ehhez nem értek, ezért is kérdezem itt mi lenne a jó)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben kb 6-odszorra megtalálta a fájlokat. Mindig mindent ugyanúgy csináltam, de csak akkor lett jó. Érdekes a dolog. Nem egészen ilyenre számítottam, a fele magyar, de a beállítások nagy része angol, és nagyon sok beállítási lehetőség van.
A szervizkódok nem mennek rajta. Ezt raktam fel. Mennyiben lenne más ez?
Kinézetre ugyanaz, de vajon miben más ha azt rakom fel?
Simán átcserélhetem a zip-eket és felrakhatok mást is? Azaz frissítgethetem egyikről a másikra ha előtte minden formatot és törlést megcsinálok? Szeretnék kipróbálni pár dolgot. -
mexel
veterán
IIIIIgen. valahogy így. Csak nem tudom mit hol keressek, mert annyi minden van, hogy nem tudom mihez mit tegyek. Pl ahhoz ami most fent van nem tudom mit lehet tenni és mit nem. De gondolom akkor jobb ha felteszem a CM10.1-et + gapps-ot és ahhoz keresek témákat és launchereket? ( mi a különbség a téma és launcher között? na majd olvasok tovább)
-
Tonyk
veterán
Téma a pl. ikonok, színsémák, stb
Launcher meg a launcher. Ha tudod mi az a launcher, akkor mindent tudsz. Hülye megfogalmazás de az. Mondjuk úgy hogy a kezelőrendszer felülete, amit nyomkolászol, simogatsz.
Apex launcher, Nova launcher, Go launcher, stb. Kismillió van ezekből is. JB-re az első kettőt javasolnám. Ha még ez nem lenne elég, még ezek is témázhatók önmagukban, szinte minden elemük testreszabható (azaz nem kell úgy kinézni, ahogy telepítés után áll.) .
Tehát ha a TW-be vagy belebuzulva, ne a romokat cserélgesd, variáld, hanem a fentieket. Ettől függetlenül én őszintén, inkább javallanám a CM10.1-et Apex vagy nova launcherrel és egy TW-s témával.
(Pláne még hogy jobban meg is kavarjalak, a CM10.1 napi szinten frissül.)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Hogyan frissül? Automatikusan vagy nekem kell újrarakni? Most fel fogom tenni a 10.1-et, kipróbálom ahogy mondtad. A launcher valóban ismerős, hiszen régebben használtam az adw-t azt hiszem a froyon. Nekem a túl sok állítás nem tetszett, illetve nem nekem mert a párom telefonját csinálom, és azt mondta a samsung gyári egyszerűsége elég volt.
Ja, a fentebb linkelt CM10.1-hez melyik semaphore kell? ( ha az kell a roothoz)[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
JB-hez, most az egyszerűség kedvéért ezt. (ebből is van kétféle verzió, de ha most elkezdem taglalni, hogy az s-es verzió több memóriát ad, de 720p-ben nem lehet rögzíteni videót, ill. youtube nem játszik le videót, de ezt meg lehet patchelni....soha nem lesz vége. Olvasni kell a fórumot, abban minden benne van)
Superusert azAldibólPlayről letölteni utána. Valamint a Semaphore kernel managert.
Frissítéshez szintén play-ről a Cyandelta. Első indításkor kérni fogja majd a CM10.1 telepítőfájlját. Addig nem is töröld le. Utána meg meg majd ő fogja törölni a jóváhagyásoddal. De már ezt is lírtam itt
Természetesen egy vagy több frissítést ki lehet hagyni (azaz elég hetente-kéthetente frissíteni vele, nem kell egymás után felrakosgatni mindegyiket).
A lényeg, hogy minden elintéz.
Be lehet állítani benne, hogy egy frissítés után pl. rögtön tegye fel a fent említett sema kernelt meg amit csak akarsz, szóval a kernel se töröld le (be kell majd másolni az sd-n a Cyandelta mappába (a program telepítése után, de csak a kernelt, a rom telepítőjét ne!)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszönöm! Egyébként ez a 10.1 sokkal jobb mint amit elsőnek feltettem. felpakoltam ( V ) által ajánlott motyókat, és így tetszik. Alap és egyszerű. Gyorsnak is tűnik. Ha töltök le launchert simán indítsam el és használjam? Nem lassítja a telefont? Mondjuk így is jó ahogy most van, egyedül a névjegyzék és a telefonszámok listája nem tetszik Majd próbálgatom mit lehet még csinálni.
Valamit olvastam arról a semaphore-ról hogy nem lehet 720p videót felvenni, viszont több memória marad. Inkább azt teszem fel mert évek alatt egy videót sem csináltunk telefonnal -
jjeahh
nagyúr
Apex, nova nem lassítja, hanem sőt gyorsítja a telót...max trebuchet-et, az alap launchert törölheted, vagy fagyaszthatod...
Más: senki nem használ greenifyt? Mintha már kérdeztem, nekem eléggé bejön...kíváncsi vagyok másnál is hatásos-e vagy csak illúzióFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tonyk
veterán
Felrakod és használod az új launchert ennyi. Az első home gomb megnyomásakor megkérdezi melyiket szeretnéd használni, kiválasztod és mindig gomb. Ennyi. Az alap nem kerül betöltésre, azaz nem felette fut az új, hanem helyette. (Eltávolítani nem kell, fagyasztani felesleges.)
-
Vic61
senior tag
Jónak tűnik...
Samsung Galaxy Fold
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest