Hirdetés

Aktív témák

  • btomek

    tag

    Kedves Mindenki!

    Mivel az elmúlt időben sok kérdés merült fel gyári ROM és ahhoz egy másik, jelen esetben egy Semaphore kernel telepítésével kapcsolatban, gondoltam összeírom Nektek lépésről-lépésre, hogy mit, hogyan, miért.

    Na akkor had szóljon:

    - Először is tölts le sammobile-ról egy 3 fájlos JVT-t. A letöltött file-ok kicsomagoláskor jelszót kérnek, ez vagy samfirmware.com and samsung-firmwares.com. Mostanság előfordult, hogy az újabb wirarok nem tömörítették ki a file-okat. Ennek az okáról nem tudok semmit, ilyen esetben célszerű egy régebbi verziószámú winrart használni. Mentsd az adataidat, majd rakd fel... pit-et is tallóz be hozzá ( 512-t) reboot és repart legyen bepipálva! Ennek mikéntje az első hozzászólásban pontosan lépésről-lépésre le van írva.

    - Miután elkészültél, újraindítod a telefont recoveryben, és mindent wipe-olsz, amit csak lehetséges.

    - Nem indítod újra a telefont, hanem aksi ki-be, majd download módban rádugod a gépre.

    - Letöltöd a semaphore kernelt innen, majd szintén Odinban betallózod a pda-hoz. Semmi mást nem kell betallózni! Repartból is és rebootból is kiszeded a pipát, majd start.

    - Ha az Odin kiírta, hogy kész, lehúzod a telefont a gépről aksi ki-be, majd elindítod recoveryben, és ismét wipe-olsz mindent.

    - Reboot.

    - Letöltöd az ext4tools című progit innen. Ennek segítségével a át tudod konvertálni a filerendszert a telefonodon ext4-re. Felmásolod a telefonra, telepíted és convert to ext 4. Itt fontos megemlíteni, hogy a /system-en ezt csak akkor tudja végrehajtani a program, ha ott van legalább 10 Mb szabad terület. Ha nincs elég szabad hely, ami könnyen előfordulhat, töltsd le a root explorer nevű programot a marketről, és annak segítéségével törölj olyan gyári appokat, amik nem kellenek (pl. aldiko könyvolvasó). Ezek később visszarakhatóak. Ha ez megvan convert to ext4, és hagyd végigmenni. Ez akár 5-10 prcig is eltarthat. Addig nyugi!

    - Elvileg van egy működőképes telefonunk gyári szoftverrel, semaphore kernellel, ext 4-es filerendszerrel. Örülünk.

    - Töltsd le a marketről a Perka’s File Stash című app-ot. Ennek segítségével töltsd le a JVO modemet. A progi a letöltött file-t a PerkasFileStash nevű mappába teszi. Ez azért fontos, mert a modemet is CWM-ből kell telepíteni, és itt találod majd meg a zip-et. Telepítsd.

    - Indítsd újra a telefont és a Beállítások - A telefon névjegye menüben ellenőrizd, hogy változott-e az Alapsáv verziója. Ha igen, minden ok.

    - Töltsd le a marketről a Script manager nevű programot. Telepítsd.

    - Szedd össze a következő dolgokat: phone fc fix, ThunderBolt-CWM i9000 v1.7.2 Beta Others.zip ez a tweak, innen a témákat (zöld, vagy kék) figyelj, hogy az odex-es verziót töltsd le! A témákban százalékos akkumulátor kijelzés, extra power menü és crt off van. Igény szerint ezt a finomságot is letöltheted, átlátszóvá teszi a notibart, illetve a telefon elfordításával némítja a csörgést hívás közben. A témákat is CWM-ből kell installálni, először a témát, majd a modpackot.

    - Telepítjük a TWEAK-et CWM-ből. FIGYELEM! Mielőtt elindítod a tweak telepítését a mount and storage menüpontban a system-et és a data-t mountolni kell! Akkor csinálod jól, ha miután rányomtál a system és a data előtt is az unmount felirat látható. Ezt a lépést csak a tweak telepítésénél kell megtenned.

    - Reboot.

    - A változatosság kedvéért újraindítod a telefont, és ismét CWM.

    - Telepítsd a phone fc fx-et.

    - Reboot.

    - Ismét CWM és telepítheted a témákat, illetve a modpackot.

    - Reboot.

    - Tudom, hogy uncsi, de ismét CWM és wipe mindent, amit csak bírsz. (ha ez megnyugtat, innen már csak a finomhangolás rész van vissza.)

    - Miután bebootolt a telefon töltsd le a marketről a voodoo controlt. A color profilnál állítsd be a 2-es értéket, az rgb-nél pedig ezeket az értékeket: 190 190 370. A gamma hack-nél pedig ezket: -26 -30 -33. Ezáltal a kijelződ színhű lesz, bár ezek a beállítási értékek egyéni preferenica-függők, magyarul kinek, hogy tetszik.

    - Az appok között találsz egy semaphore nevű appot, ennek a beállításai a következőek: govenors: conservative. Ha laggokat látsz a telefonodon visszaállíthatod ondemand-ra, de a conservative sokat tud spórolni az aksinak. Overlocking: Te döntöd el. Én személy szerint 1 GHz- en használom, de legjobb tudomásom szerint az 1,2 is tökéletesen működik. Schedulers: deadline. Low memory killer: 32 mb multitasking.

    - Ha mindezzel megvolnánk, akkor már csak a TWEAK elindítása van hátra. Elindítod a script managert, kiválasztod a bolt script mappát, azon belül pedig ráböksz a remounti9000-re. A felbukkanó ablakban kipipálod a run at boot, illetve a run as root opciókat, majd nyomsz egy runt.

    Végre iszol egy sört, vagy ami jólesik és örülsz. :C

    Végezetül mindenképpen itt is meg kell említenem, hogy ez az írás nem jött volna létre, ha nincs egy olyan fórumtárs aki nekem is elmagyarázza ezeket a dolgokat.

    SAGIT!

    Köszönöm!

Aktív témák