- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuzso
csendes tag
Köszönöm a választ.
-
pjen
félisten
Szevasztok. Minden hó 22-28 között diktálás a villanyt az MVM nek a droidos app on keresztül teló. Most november 22 én diktáltam, meg is jött az igazoló mai, és az app írta, hogy elszámolva. Tegnap nézem az appot december elsején megsaccolták és megint elszámolás a 11,22 és 12, 01 közti időszakot. Számlám viszont még egyikről sincs. Más is járt így?
-
dellfanboy
őstag
gaz szamla dekodolasahoz ert vki? anyumnal evente olvassak le a gazorat. es havonta csekken fizeti a dijakat. a legutolso szamlareszletezon nem latom az indulo-zaro meroorallast, csak azt, hogy elszamolt mennyiseg 77m3, de fizetni nem kell, mert gondolom tulfizetes van. egyenleg-x ft.
ha futesre,fozesre,furdesre hasznalja a gazt, es nem lepi tul az eves 1700m3, kell-e aggodnom, hogy nem a rezsicsokkentett aron szamlazzak?
szamlan, ilyet latok, hogy versenypiaci ktg tukrozo ar+ I arkategoria. 700mj energiat mint versenypiaci elszomoltak 17,2 ft-mj aron maradek 1400mj energiat meg 2,2ft-mj aron. de nem latom miert....
szamlan, hogy kellene latnom, hogy o szerintuk mire hasznaljuk a gazt? mert nem csak futesre, hanem fozesre is...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Agostino
addikt
sziasztok
egy kis gáz kérdés. tavaly az évre járó kedvezményes 1729 m3 volt leosztva átalányban 12 felé. az 1729 helyett fogyott 1397, ezért erre az értékre raktak be minket - ez viszont csak most tűnt fel. a kérdésem csak annyi, hogy ha e fölött fogy (de nem éri el az 1729-et), akkor az még a kedvezményes értéken kerül számlázásra? tehát többlet * 120 forint (vagy mennyi mostanság)? ha igen akkor végső soron maradhat, de ha nem, akkor hol lehet az mvm next fiókban állítani ezen? sehol sem találom, pedig tavaly simán ment...
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Madwe
nagyúr
válasz Agostino #9710 üzenetére
Igen, természetesen, majd az éves leolvasáskor a különbözetet megnézik s azt még kiszámlázzák ha többlet volt, de attól még rezsicsokis áron. Kivéve ha pl nagyon emssze van az éves leolvasás a rezsiévtől, ami augusztustól indul talán? mert akkor előfordulhat hogy a becslések s egyéb ördögi számmisztikák alapján kicsit rosszabbul jöttök ki s pár m3 már piaci áron lesz.
-
asdf_
veterán
válasz dellfanboy #9713 üzenetére
Augusztus 1- től július 31-ig.
-
G@ben
addikt
Van már hőmérséklettel korrigált novemberi gázfogyasztási keret? Hol lehet azt megnézni?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Atomantiii
addikt
-
G@ben
addikt
válasz Atomantiii #9716 üzenetére
Amit a havi kedvezményesre ír, az lesz az?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Calogero
addikt
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az MVM a 10.08-11.08 időszakra adott indoklásában a
(63645/B+C) x A
képletbe így helyettesített be:
(63.645 / 3.157,8) * 217,2= 4.378 MJ
, ahol a 3.157,8 értékre lennék kíváncsi, hogy ez hol található?
"B+C: 2023.08.01-2024.07.31. közötti időszakra jutó fűtési hőmérsékleti tényezők összege:"
Az mvmnext.hu...Gazminoseg oldalon (ahol a 217,2 érték is lekérdezhető) csak az aktuális dátum előtti napig lehet lekérdezni?
Megmondaná valaki, hogy hol található pl a 2023.08.01-2024.07.31. közötti időszakra jutó fűtési hőmérsékleti tényezők összege (3.157,8)? "B+C" a képletben?· „A” az aktuális számlában elszámolt időszak tény fűtési hőmérsékleti tényezőinek összege
· „B” a 2023.08.01. napjától az aktuális számla elszámolása készítésének dátumáig rendelkezésre álló tény fűtési hőmérsékleti tényezőinek összege (az elszámolás dátuma 1-2 nappal eltérhet a számla kiállításának dátumától)
· „C” az aktuális számla elszámolásának dátumától a 2024. július 31. napjáig a 20 éves átlag fűtési hőmérsékleti tényezők összege” -
Phobion
őstag
A radai rosseb vigye el ezt a tetves MVM-et.
Az októberi gázszámla 61,900.- forint volt 147 m3 gázra (diktálós, kedvezményes limit októberre 150 m3 volt), jöttek itt a csaló dumájukkal, hogy enyhe volt az idő ezért került többe a gáz. Milyen érdekes, a novemberi "számla" ma jött az appba és MÍNUSZ 42 ezer forint. Gratulálok az inkompetens bandának.
-
mokus1
addikt
Több ismerősömnél akik általányt fizettek volt olyan hiba, hogy kiküldtek 1-2-300 ezer forintos számlát. Persze a végén törölték, de mindenhol van sajnos hiba.
Az baromi abszurd hogy 2 év megoldani egy ilyen problémát, milyen informatikusok dolgoznak ott? Dolgozik ott egyáltalán bárki...
-
Attila2011
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
Átalánynál azoknál volt ilyen hiba, akik átlag felettit kértek. Nekem is az összes ilyen ismerősöm megkapta a sok százezres számláját nyáron. Nálam eddig minden oké (kopp-kopp) a havi 144m3-es beállítással. Tavaly szeptemberben küldtek egy 67k-s számlát. Akkor bementem, hogy ezt töröljék, mert nem fizetem be. Törölték és kaptam helyette egy ~15k-sat.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
balojazz
aktív tag
Mostantól 2 év, szóval 3-3 és fél év kell, hogy megoldják. Ami azért még mindig kevesebb annál a 8 évnél, ami az Apollo program meghirdetése és a holdraszállás között eltelt. Persze ez a 3 év még lehet több is, valószínűleg kell nekik még egy 2/3 hozzá.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
-
Calogero
addikt
Villany
Akinek az Opus Titász az elosztója, és mostanában volt az éves leolvasás, ti kapott, már számlát? Már azóta volt normális diktálás is, és annak sem jött meg a számlája még -
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Ide irányítottak az MVM Földgáz kérdésemmel.
Remélem maradhat.Csak egy kis magyarázatot szeretnék kérni.
Jelenleg az [https://onlineugyintezes.mvmnext.hu/szamlaim] oldalon az " Egyenleg " -re kattintva azt látom, hogy kb " -71.000 " Ft.Ha jól rémlik, akkor a tavalyi évről volt több hónapban is 50-60-70 EFt-os számlám.
Szerintem túlfizettem.....
Ezt abból is gondolom, hogy az utóbbi időben 0-s számlákat kapok.
Szeptemberben indítottam be a kazánt , próbára , hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki ha esetleg hibás lenne. Ment is egy kicsit a hónap vége felé....de akkor még inkább klímával fűtöttem.
( Öreg , nyílt égésterű FÉG kazán , 95 nm padlófűtés , Szigeteletlen Kádár Kocka. Máshoz nem is használok gázt , csak a fűtéshez. )Éves leolvasás nálam március végén van.
A lényeg, hogy szerintetek mi lehet ?
Még van pénzem náluk a túlfizetés miatt vagy csak benéztek valamit és majd egy összegben küldik ki és a gatyámat is kifizetem nekik ?![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Frankie50
tag
válasz Borisz76 #9738 üzenetére
Nekem októberben volt leolvasás, szintén "mínuszos"-s elszámoló számlával. Novemberre is 0-s számla jött. Későn és bátortalanul kezdtem csökkenteni a befizetéseket, és nem állítottam át időben kifizetősre a túlfizetést, mert ennyi még nem volt. Hiányzott a rutin, meg a nyár végi változtatások miatt a fogyasztási tapasztalat.
Szóval neked van túlfizetésed, nem neked kell fizetni -
PBA
aktív tag
Sziasztok,
befújásos tetőszigeteléssel kapcsolatosan kérdezném a tapasztalataitokat. Felújításban vagyok, család ház, hamarosan jön a szigetelés ideje. Van sima és ferde sík is, mindenképpen befújásos szigetelést választanék. A kérdés, hogy melyik lehet a jobb: kőzetgyapot, cellulóz, üveggyapot, purhab? Nyilván szempont, hogy ne költözzenek bele a kártevők, jól szigeteljen, nyáron a lehető legtöbb ideig ne eressze át a meleget a tető felől, hanggátlás, stb.
Mi a tapasztalatotok? Illetve ha tudtok ajánlani jó csapatot befújásos szigetelésre, az is érdekel (Budapest). Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Szia!
Nekünk cellulóz szigetelés van a falban. Könnyűszerkezetes nyaraló, miben előtte nem volt az osb és a gipszkarton között semmi, csak a levegő. Én azért választottam ezt, mert jókat olvastam róla, egy fél nap alatt megvolt, és bár egy csomó lyukat fúrtak a falba, gondot nem okozott, mivel kapott még egy réteg gipszkarton, ami eltakarta a fúrásokat. Most már télen is használható, kialakításának köszönhetően egy 5,3 klíma gond nélkül felfűti a 60 nm-es területet.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
dellfanboy
őstag
-
Dorian
félisten
válasz dellfanboy #9742 üzenetére
Persze, mi is így csináltuk. Egyedül a fürdő fala volt ahol +1rtg csempét fel kellett tenni, mert csempével lyukat pótolni elég hülyén nézett volna ki
Mondjuk a kivitelező azért bepróbalkozott odatenni a koronafúróval kivágott csempedarabot, h "alig latszik ez" de aztán ranéztem, h Na ne bohóckodj...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Borisz76
veterán
Értelme ? Van !
Ha szigetelésről van szó , akkor az esetek 99%-ban azt kívülre teszik.
Nem véletlenül : mert lehet párakicsapódás fal és szigetelés között.
És ha ez a házon belülre esik, akkor az instant penész...nem látható helyen....ami hosszútávon nagyon nem jó.Tehát 99%-ban kívül kell szigetelni.
Viszont HA már kivülről van, akkor a fal nem hül át annyira....azaz ha belülre is kerül szigetelés, akkor nagy eséllyel ott már nem lesz a fal és a szigetelés között akkora a hőmérséklet különbség, hogy kicsapódjon a pára...azaz nem fog penészedni.
Tehát lehet belül is szigetelni csak LEGYEN kívülről is !!!
Ekkor nem lesz párakicsapódás és penészesegés.Másik nézőpont, hogy anyagilag megéri e a dupla ( kint-bent ) szigetelés.
Harmadik nézőpont : elvesz a hasznos beltérből....Ha belül is szigetelnek, akkor még kevesebb lesz a fűtés költsége havi szinten. Csak kérdés, hogy mennyibe kerül megcsinálni ?!
Mert akkor jöhet a matek, hogy havi 2-3-4 EFt-t tudok spórolni....de került az egész 1-2-3 MFt-ba....tehát 10-12-15 év alatt "térül" meg a befektetés.
Ezért nem is szoktak belül szigetelni !
Inkább kívül de akkor nem 10 cm ...hanem 15cm legyen.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
leslieke
Jómunkásember
válasz dellfanboy #9742 üzenetére
Nem-nem. Olcsóbb lett volna, ez igaz, de nem tűnt volna el teljesen. Plusz több, mint 100 lyuk eltüntetése tovább tartott volna, mint feldobni egy új réteget.
szerk: rokon volt a mester, nem abból vett új jakuzzit, amit mi fizettünk neki a végén.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
válasz GoodSpeed #128 üzenetére
A limit 1729 m³/ év lenne, 1200 m³-re volt a lakás 2019-ben szolgáltatóilag becsülve, a szigetelés után, új Sit 630-as vezérlőjű konvektorok kerültek felszerelésre 2020-ban, tavaly pedig KonvekPRO-val tovább korszerűsítettem, az eredmény magáért beszél:867 m³/év az átlagos gázfogyasztásom fűtési profillal! Ez az igazi rezsicsökkentés!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest