- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Steve1207 #4200 üzenetére
A 6-ról 7-re (stabil nem jött ki) és a 6-ról 8-ra váltásokkor azért is szívtak, mert korábban még a kernelhez volt eléggé kötve az android is. Elvileg a Project Treble miatt a 8-astól már szeparáltabb a kerneltől az android. De lehet ettől függetlenül az amlogic még mindig külön-külön gányol kernelt az újabb androidok mellé, ahelyett, hogy a meglévő fixekkel együtt frissítené. Jobb esetben felhasználják a korábbi fixeket, rosszabb esetben elkezdik nulláról megint keresgélni a hibákat.. Mondjuk úgy tűnt, hogy a mibox3-hoz készült fixeket viszonylag simán sikerült alkalmazniuk a miboxS változatra is, szóval talán most alapból benne lesznek a fixek, ami már elkészült korábban. Mert amúgy 4.9-es kernelt használ továbbra is.
-
horvath85g
aktív tag
válasz Steve1207 #4200 üzenetére
Mit értesz azon, h a chromecast bug elméletileg javítható?
Nekem van egy "igazi" chromecastom, meg a mibox de egyik sem túl stabil. Elég sokszor egyik sem látszik..Ez az egy dolog tart vissza a frissítéstől, hogy esetleg még rosszabb lesz a cc támogatás. Azt olvastam az AmazonPrime video sem tökéletes.. -
Steve1207
veterán
válasz horvath85g #4202 üzenetére
Alapból azt írták nem működik és a szokásos cache törlés se segít, de variált valaki a play updattel (vagy uninstall vagy telepítette ismét) és életre kelt végül. Ez pont a reddit-en volt az update hozzászólásai között.
Amúgy ha nem látszik pl telón, akkor az lehet rom hiba. Nekem most xiaomi.eu rom van fent és nem látszik az új android 10 alatt a chromecast (ellenben a google account miatt egy yt vagy már használt alkalmazás képes kitolni rá a képet, gondolom mentette az eszközt). MIUI 10 stabillal nem volt ilyen bajom, de a MIUI 11 nem listázza a cast-nál a Mi box-ot egyáltalán jelenleg. Más telókat nem használok így nincs tapasztalatom.
Ennek fényében amúgy ne frissítsd..
-
palik
csendes tag
Sziasztok!gondolkodom egy mi box S vásárlásán.Azt szeretném kérdezni ,hogy mivel egy hdmi kimenet van rajta megtudom-e oldani,hogy a tv és a soundbar is működjön vele?a tv-n már csak 1 hdmi van,viszont a soundbaron van 3 hdmi bemenet és 1 cec és arc képes kimenet.Tehát mondjuk olyat tudok hogy a mi box-ot kötöm a soundbarba onnan pedig a tv-re?köszönöm
-
cspaller
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy feltettem a horizon got mi box 3 ra, el si tudtam appal forgatni, el is indul de az első lépésnél a nyelv választásnál sehogy nem tudom kiválasztani a nyelvet, nem tudok sem a távval, sem billentyűvel navigálni, hogy lehet ezt megoldani? Koszi
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Lehet amatőr kérdés, de hol tudom beállítani, hogy magyar szinkronos legyen a HBO GO?
-
Chesterfield
őstag
válasz Chesterfield #4208 üzenetére
Hát ez jó, most meg megjelent a hangsáv választó, szóval tárgytalan.
A másik kérdésem az lenne, hogy számítógépről hogy a legegyszerűbb filmet lejátszani?
köszi
-
törölt tag
Böngészőben.
-
jambiyya
őstag
válasz Chesterfield #4209 üzenetére
Én servioo-t használok megosztásra, de plex, vagy más hasonló progi is jó. Lejátszásra pedig KODI.
-
Sinu
senior tag
válasz Chesterfield #4209 üzenetére
A Plex ingyenes verziója tökéletes. Egyszerű beállítani, könnyű kezelni, jó a felület.
Pc-re megy egy szerver, box-ra egy kliens[ Szerkesztve ]
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Bargab
tag
Sziasztok.
Haldoklik a MiBoxS-sel használt hdd-m és nézegettem újakat. Kodihoz kellene elsősorban, max fullhd lejátszáshoz (4k még nem opció).
3-4 TB a cél tárhely de nem tudom, hogy a box kezeli-e a hálózati adapter nélküli 2,5'-es winchestereket.
Van valakinek ilyen tapasztalata? konkrétan ezzel szemezek, vajon működne rendesen?: [link]Előre is köszönöm a segítséget.
-
azbest
félisten
alapvetően a kezelés valsz menne, de hogy elegendő áramot is tud-e neki adni az lutri. Az usb3 900mA-t is tud adni hivatalosan, az usb2 viszont 500mA alapból. A boxnak 2A a tápja, szóval amellett már elég necces, ha a lemez is nekiindul. Talán valami y kábellel fel lehet fűzni tápra. De amúgy inkább routerre kötést szoktam alternatívának javasolni, hogy nas-hoz hasonlóan lehessen elérni és más gépről rámásolni dolgokat. Eleve csak olvasható módban kezeli még a simán rákötött lemezt, ha meg belső tárhelynek van formázva, akkor nem lehet csak úgy kihúzogatni.
-
Bargab
tag
Köszönöm, utána nézek hogy routerrel hogyan tudnám megoldni. Még talán jobb is lenne mert akkor nem csak a box, hanem a többi eszköz is elérné, annélkül hogy lefoglalnám a Box usb portját.
Wifin ha kb 1,5 méterre vana box a routertől elég stabil FulHD-hez? Vagy ez nagyon router függő? HBO GO stabilan szépen megy, de az talán csak 720p ha jól tudom. -
azbest
félisten
2.4-es sávon úgy emlékszem, hogy csak 30 megabit körül megy át a mibox egy streames antennájával. Szomszédzavaró dupla széles sávú módban 70 körül - már ha nem zavarják annyira egymást, hogy rosszabb, mint simán.
Az 5GHz-es sávot használva viszont 200 megabit is elérhető. Talán valamivel rosszabb lett ez az android 8 renszerükkel, mint a régi mibox3 6os rendszerével, de akkor is 100 felett kéne legyen. Az 5GHz-nél ha nincs kifejezetten vastag, árnyékoló dolog a router és a box között, akkor nem kéne, hogy probléma legyen.
Nameg a fullhd magában nem jelenti, hogy milyen tömörítésű a film. Lehet 1 megabites stream vagy rip, de 1:1 archivált bluray iso meg talán max 60 megabit körülre jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Érdekességképpen állítólag a fejlesztők év végére ígérik a mibox 3-ra is az android pie frissítést. De azért ne álljunk fél lábon addig, mert szoktak késni
-
azbest
félisten
válasz jambiyya #4221 üzenetére
mostanában arról látni visszajelzéseket, hogy a pie rendszeren a videók képarányának kezelésével volt gond. Például 2:1 -es youtube és az élő tv streameknél mindig kihúzta a képet szélig.
Viszont ez lehet azért van, mert végre 9 alatt újra a jobb féle videodekoder megoldást használják, ami 6 alatt is opció volt. Például, hogy 8 alatt az interlaced élő tévé csak fele felbontásban volt. Ezt talán javítják. A képarányos dolgokra pedig már jeleztek is vissza, hogy javították és a következő bétában jó lesz.Az minden esetre jó jel, hogy több fejlesztőnek tűnő ember is válaszolgat, technikai részleteket kérdezget a panaszoknál. Régen a kommunikáció volt a legnagyobb probléma szerintem. Akkor legfejlebb közvetve, nem technikai beállítottságú managereken keresztül lehetett kommunikálni.
-
Bargab
tag
Köszönnöm, utána nézek. első körben inkább az 5GHz-es sáv felé hajlok, elméletileg nem túl sűrű a környék ilyen szempontból, de még mindig ott van a usb/utp átalakító B-tervnek.
@azbest - Főleg saját felvételek (videósként dolgozom és szeretem nagy tv-n ellenőrizni a kész munkát mielőtt elküldöm) az kb 30 megabit. Az egyéb filmek a "tékából" bőven kevesebb.
Köszönöm a segítséget, igy el tudok indulni.
-
szazbolha
addikt
Üdv! Ez a készülék a Dolby Atmos hanggal rendelkező filmek hangját át tudja adni egy atmos képes erősítőnek?
Azaz jól lejátszhatók az ilyen anyagok vele?
Szerk: Ha nem akkor hasonló árban létezik atmos képes média player?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz ricogsm #4224 üzenetére
A jack nem csak analóg hangot tud, hanem mini-toslink is egyben. Ezzel ha valaki optikai s/pdif módon akar hangeszközt rákötni, akkor azt is lehet. De ne tévesszen meg ez, mert nem jobb a hdmi-nél, az s/pdif egy sok éves technológia, ami nem követte az újabb követelményeket. A hdmi-n át többféle durvább mód is lehetséges.
(#4225) szazbolha
a miboxoknak nincs licenszük dolby trueHd-ra és dts hd-ra. Így passtrough sem megy, mert a kernelben le van tiltva a IEC61937. A mibox 3 esetén "véletlen" nem tiltották le ezeket, így azok még állítólag tudják a passthrough módot, de lehet majd a pie update azokon is letiltja.Valószínűleg ez az atmosra is így igaz. Tehát a mibox3 az tudhatja, mert annál nincs letiltva a passthrough. Az S nem tudja.
Lehet, hogy a libreelec / coreelec rendszerrel futtatott amlogic boxok tudják, mert az a szoftver nem foglalkozik azzal, hogy van-e rá licensz vagy sem. Olyan kernelt használnak, ami engedi. Ha letöltött tartalmakra akarod használni, akkor azokra valsz megy olyanon. Ha netflix hdr és atmos kellene, akkor valsz a mibox3 lehet képes erre. Az nvidia shield többszörös árába is belefért a IEC61937. Esetleg az amazon firetv 4k stick is tudja, csak az nem google alapú android.
[ Szerkesztve ]
-
mano42
aktív tag
A tegnap frissült a Play áruház a 17-es verzióra. Más interfész, logikusabb, átfogóbb, egyes appoknál videó előnézet. A beállításoknál meg külön pegi kategóriákat lehet beállítani. Egyelőre nagyon bejön.
-
mano42
aktív tag
Mindegy, hogy 2.4 vagy 5ghz, ha a router csak n protokolt ismer akkor a sávszélesség plusz-minusz 50 mbit. Ha támogat valamilyen AC protoklollt akkor 100 fölé is mehet. Tudom, ez szörszálhasogatás, hisz újabban nem nagyon van valamirevaló router amelyik ne tudná az AC szabványt.
-
azbest
félisten
válasz jambiyya #4227 üzenetére
a kodi fórum összefoglalójában van valami erről, bár lehet kodi alól nem megy, csak a netflix app tudhajta az atmost is... csak zavaros kicsit, mert összemosódott a 3 és S képességei már ott. De az S alatt mivel tiltva van a passthroug a komolyabb cuccokhoz, így azzal biztosan nem megy.
(#4229) mano42
igazad van, N esetén kisebb a különbség. Ott attól lehet jobb az 5Ghz, hogy míg 2.4-en a legtöbb router, ha nincs mókolva, akkor 20MHz sávszélességű módra vált vissza a szomszédokkal való ütközés miatt. A 40 széles, az rálógna minden szomszéd sávjára is a kevés csatorna miatt. Az 5-ös sávon viszont, mivel több csatornát is lehet használni, nincs ilyen korlátozás, alapból 40MHz sávszélességgel mennek, ami 70 megabit valós sebességet lazán tudhat hozni. Az 5 sáv hátránya, hogy a falak és akadályok jobban csillapítják. De más részről ez előny is lehet, mert nem zavarnak a távoli szomszédok sem. -
ricogsm
őstag
Mi boxon ki lehet használni a 4K tv előnyöket?
Autó felismerésben 720 ra akarja állítani,
Amúgy meg 1080 a max felbontás a boxon amire lehet állítani.[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
mano42
aktív tag
-
mano42
aktív tag
Remélem optikain is elérhető lesz.
-
wzol
tag
A legfrissebb OTA rendszerrel egy érdekes hibába futottam: a kütyün van egy USB-ethernet adapter és így van routerre kötve.
- Ethernet kapcsolaton keresztül a kütyü helyi hálón belül látszik, másolni is lehet rá, viszont net az nincs rajta, még a homescreenen a Netflix stb. bélyegképek sem jelennek meg se a Play Store, se a YouTube nem megy
- viszont ha bekapcsolom rajta a Wifit és úgy csatlakozom a routerhez, akkor van net (viszont ez itt így kegyetlen lassú, ezért kellett a csatlakozó)Szóval úgy tűnik a csatlakozóval nincs baj mert a helyi háló működik, és a router is teszi a dolgát, különben nem lenne Wifi net. Mi lehet a gond? Ráadásul ez kb. egy hónapja még teljesen jól működött. A routeren semmi extra nem történt - nem is nagyon lehet, UPC nagy fehér álló doboz.
A factory resetet kihagynám, eléggé be van lakva, de semmi extra mókolás. Ötlet?
-
DG790401
tag
Az lenne a kèrdèsem hogy a mi box 4 kînai verziô magyarîthatô-e ha igen akkor a play áruház ès a hangutasîtás futnak-e rajta?
-
Norbi1974
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek TV okosítót és mivel Xiaomi fun vagyok, ezért a Mi Box S-re gondoltam. Sajna a rengeteg utána olvasás ellenére sem vagyok biztos benne hogy - anyám számára az egyetlen fontos dolog - az RTL Most tökéletesen működik a Boxon. Kérlek erősítsetek meg benne. Ha pedig cáfoljátok, akkor van-e rá megoldás.
Előre is köszönöm a segítséget!Xiaomi MI 8
-
Cr00py
senior tag
válasz <Adamsky> #4246 üzenetére
Nincs sajnos. Az android tv-s play store elég szegényes, mint láthattad már ( gondolom ). Apk-ból elvileg telepíthető, de az landscape módban megy majd.. én nem próbáltam, korábban olvastam itt, persze biztosan megoldható valahogy, majd valaki cáfolja, megerősíti.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"... de az landscape módban megy majd..." - úgy érted portrait módban, nem? A landscape nem lenne gond. Az inkább, hogy az ilyen érintőképernyőre optimalizált alkalmazásokhoz erősen ajánlott vm. egér beüzemelése.
Számomra az is meglepő volt, hogy - a KODI-s addon legalábbis - nem tud HD-t.
Na, mindegy, hagyjuk. Akinek fontos majd utána néz (mondjuk a KODI-s topic-ban)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest