Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz ricogsm #4224 üzenetére

    A jack nem csak analóg hangot tud, hanem mini-toslink is egyben. Ezzel ha valaki optikai s/pdif módon akar hangeszközt rákötni, akkor azt is lehet. De ne tévesszen meg ez, mert nem jobb a hdmi-nél, az s/pdif egy sok éves technológia, ami nem követte az újabb követelményeket. A hdmi-n át többféle durvább mód is lehetséges.

    (#4225) szazbolha
    a miboxoknak nincs licenszük dolby trueHd-ra és dts hd-ra. Így passtrough sem megy, mert a kernelben le van tiltva a IEC61937. A mibox 3 esetén "véletlen" nem tiltották le ezeket, így azok még állítólag tudják a passthrough módot, de lehet majd a pie update azokon is letiltja.

    Valószínűleg ez az atmosra is így igaz. Tehát a mibox3 az tudhatja, mert annál nincs letiltva a passthrough. Az S nem tudja.

    Lehet, hogy a libreelec / coreelec rendszerrel futtatott amlogic boxok tudják, mert az a szoftver nem foglalkozik azzal, hogy van-e rá licensz vagy sem. Olyan kernelt használnak, ami engedi. Ha letöltött tartalmakra akarod használni, akkor azokra valsz megy olyanon. Ha netflix hdr és atmos kellene, akkor valsz a mibox3 lehet képes erre. Az nvidia shield többszörös árába is belefért a IEC61937. Esetleg az amazon firetv 4k stick is tudja, csak az nem google alapú android.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák