- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbalazs2
csendes tag
Sziasztok,
segítsetek kérlek: nemrég vettem mi Box-ot de az usb-részével szívok mostanában:
elős pár napban minden ok volt, amikor bedugtam a régi pendrive-ot, a hw is felismerte, meg a VLC is.
majd vettem egy tök új pendriveot, azt formattáltam meg mi Box storage-nak.
Na azóta az alábbiakat játsza:
új pendrive: nem ismeri fel egyáltalán. ez meg így kuka, mert csak ide használható. 7000 rugó ment a levesbe...PC sem ismeri fel semmi. Erre figyelmeztetett előre is kütyü mondjuk.
régi pendrive: - tárhelyként nem ismeri fel soha
- ES fajlkezelő ad hoc felismeri de kb 5-ből egyszer... amikor felismeri, akkor innen el tudom indítani a filmeket és a VLC lejátsza
- de a letöltött VLC alkalmazás sose ismeri fel, tartalmakat nem jeleníti meg.Vki tapasztalt hasonlót?
Kérjek mi box cserét v. lehet ezt vhogy orvosolni? (pl. egy 50 kg-os kalapáccsal)Frissítés - Wi Fi téma
Nekem lefutott simán de azóta percenként eldobja a wifi jelet. (1 méterre van tőle...)
PS4 simán veszi folyamatosan...
Lehet melléfogtam ezzel a mi box x@rral?Köszi!
üdv:
Balázs[ Szerkesztve ]
-
veterán
Adott egy Samsung 40D5500 tv, ami hozzávetőleg már 8 éves. Valamilyen szinten okostévé, de nincs már támogatottsága illetve nem wifi-s, de a processzora sem egy egetverő. Azt esetleg tudni kell, hogy a tv-m nem tudja a régi oprendszer miatt kitenni a képet teljes képernyőre és alul-felül levág belőle.
Szeretnék vásárolni hozzá egy android box-ot.Elvárásaim:
- Youtube, Internet, rá tudjam tenni a hdd-m, vagy esetleg a pc-m tartalmát osszam meg vele
- ki tudjam tenni a képet teljes képernyőre!!!Amit kinéztem eddig, az a XIAOMI Mi Box 3. Tegnap jártam a MédiaMarkt-ban és az eladó majdnem rábeszélt egy Strong 2022 ( azt se tudtam mi az...) box-ra. Elég meggyőző volt így elsőre a cucc az airmouse illetve beépített billentyűzettel, bevallom ilyet még életemben nem láttam és nagyon bejött az ötlet. Természetesen nem vettem meg a Strong-ot, mivel szeretek picit tájékozódni ,hogy mit is veszek pontosan.
Mit ajánlotok a számomra? Köszönöm előre is!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
gabikam88
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a gearbest oldalaról egy xiaomi mi box 4-et, csak sajna kínai verzió. Van tippetek hogy lehet itthon is használhatóvá tenni?
Ami fontos lenne a HBO GO és a netflix. A HBO GO felment rá, viszont nagyon rossz a felbontás. Netflix nem akar működni. Valahogy nem lehet frissíteni, hogy international legyen?
Köszi a válaszokat!
-
Keem1
veterán
válasz gabikam88 #2553 üzenetére
Sajnos sosem lesz teljes értékű international, és épp abban nem, amire te használnád.
Egyébként meg érdemes a keresőt használni, mert már volt erről szó.
Valamint még további infó
[ Szerkesztve ]
-
sbalazs2
csendes tag
Sziasztok
Ujabb qrwa idegesito jelenseg: pont a legjobban vart film lejatszasa kozben all meg tetszoleges idoben.
Tegnap 50. Percben.
Ma masik verziot toltottem le itt a 65. Percben.Nem hasznalok se szinkrot se feliratot.
Semmi lag nincs egyszer csak kifagy azt leall.
Akarjanyszor elinditom ua mindig beszarik.
Ki fogom b@szni a picsaba... -
Tibko8
senior tag
Új frissítés után sem javult meg a bekapcsolás. Ugyan úgy ha nem kapcsolom be 1 napig akkor utána nem reagál a távirányítóra csak az áramtalanítás segít. Nem lesz ez így jó.
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
Tibko8
senior tag
válasz sbalazs2 #2557 üzenetére
Egyenlőre én még nem tapasztaltam semmi hibát VLC-vel lejátszás közben. Egy 1080p film gond nélkül végig ment.
[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
er2es
tag
csak érdekesség:
átmenetileg lekapcsolták a xiaomi.eu-s mi box fórumot
https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-forum-closed.47468/#post-454624
-
azbest
félisten
Lassan a komolyabb tesztelőkhöz is elér az új mibox s változat [link]
Mondjuk ebben is az alapfelhasználás az, ami leginkább érintve van. Viszont legalább az ismert limitációit is megemlíti (hdr újabb fajta módok hiánya pl).Ha már írok, a live channels integrációhoz a geniatech kiadott appot a mygica tunerekhez, amivel például a t230 tunert képes kezelni a box. De csak fta és dvb-t módban megy. Plusz, ahogy kipróbáltam, talált csatornát, de hajlamos volt leragadni kereséskor egy-egy muxnál és így nem ért végig a keresés. Nameg az oreo bug az élő tévé adással annak sem segít (váltottsoros videók rosszul néznek ki, fele felbontáson). Mivel nekem nem ott a box, ahol az antenna kábel, így továbbra is jobban bejön a kis rasberry pi tunerrel és hálózaton át az ahhoz való appal megoldani tévé integrációt. De mióta oreo van és rossz az élő kép minősége, azóta nem sokat használtam erre.
[ Szerkesztve ]
-
sbalazs2
csendes tag
Koszi.
Nekem is 1080p meg 720-on ment.
Lehet tul nagy neki a pendriveom?
500 gb,szal nem hinnem.
Olyannal tunik mintha vmi memoriaja betelne lejatszas kozben es ha eler vmi hatart akkor eldobja.
Lehet vmi beallitast kene tekernem de keves setup lehetoseg van.Amugy international version.
-
sbalazs2
csendes tag
válasz trafipax #2565 üzenetére
Koszi a tippet.
Tegnap este lejatszott Kodival mindent mint a kisangyal.
Annyit csinaltam, h a pendriveot meg a bekapcsolas elott dugtam be es nem miutan mar felallt a rendszer.
A box azonnal felismerte, Kodi is erzekelte es Kodibol valasztottam ki a source-ot meg az adott filmeket, nem az ES-bol.
Amugy semmilyen beallitast nem valtoztattam.
Ki erti ezt...A sok tudas nem homalyositja el eleslatasomat.
-
Attici
őstag
Ma kicserélték a készüléket a szervizben.
Kaptam egy teljesen bontatlan újat amin még 6 van.
Hol kell kikapcsolni a rendszerfrissítést?"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
tomigonzo
aktív tag
Most fagy le tiz perc alatt 3x, a gyari youtube, a video megall, a tav nem reagall. 6s rendszeren, ami a jobb DDDDD (fosazegeszsosevegyel))))
-
Gömb Villám
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este a szolgáltató nem volt a helyzet magaslatán és az internet szolgáltatásban zavar keletkezett. Akkor lekapcsolódott a box a wifiről és azóta nem találja a jelet. Minden más wifi-t lát a készülék csak a mienket nem. Szerintetek mi lehet a probléma? Eddig teljesen jól működött minden.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Vannak tapasztalatok TV adásokkal kapcsolatban? Pl tvgo-ra, vagy hasonló szolgáltatásokra gondolok. Chromecast-al való megoldásokat tudok, de nem erre gondolok, hanem a szükséges alkalmazást magára a boxra trlepítve. Van működő megoldás?
Köszönöm, Peti
-
azbest
félisten
Konkrét szolgáltatóról érdemes beszélni.
A tvgo a telekom szolgáltatása, az nem engedi használni a szolgáltatást külső képernyőn.
A upc horizon góról is írtak már, talán csak bizonos verzió és egérrel megy, kézzel feltéve.
A mytv natív mytv otthon alkalmazást is csinált, az a legkirályabb.
A mindigtv go csak webes, de telefonról web video caster képes chromecast módra átirányítani a streameket.
Diginél talán chromecast mód.. van valami kodis varázslás, de az lehet androidon nem megy, mert nem úgy van megírva a nem hivatalos addon.Érdemes a keresőbe beírni, mert szinte biztos valaki már kérdezte.
-
tomigonzo
aktív tag
a Digi app felmegy, bar egy legeger app-val (toogle mouse) ha megtamogatod magad akkor nem kulon egeret hozakapcsolnod, ezzel a kis kompromiszummal mukodik a native app. Kodi ala elkeszult a Digi addon, most eppen tartossagi tesztelem, funkcionalitasilag oke (mondjuk leszamitva hogy ugye a vas eldobta alola a wifit))
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok !
Eddig azt hittem hogy nekem se megy a mi box-m mert mikor nyomkodtam nem vette észre a monitor hogy a aktiv a mi box, viszont ma megnéztem a logokat és látom hogy mikor bekapcsolva van akkor oránként felmegy a netre, így azt nem értem mi a pöcs gondja van a monitornak ?
Adott egy lg 25um58-p monitor,
HDMI 2-n van rádugva a gép
HDMI 1-n mi boxvan mikor észreveszi a hdmi 1-n a boxot , aztán van mikor szarik rá , pedig látom villog a box....
Monitoron kihuzom a hdmi 2-t amin az épp aktiv folyam van , és akkor már utána látja egy ideig megint a box-t , ha visszadugom a hdmi-t.( most erre képes volt 1 percig )Valakinek van valami ötlete ,h miért nem akarja szeretni a monitor ilyen modon a mi box-t ?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Vettem ma egy Strong Str 2022 -t próbaképp hogy milyen is ez az android tv. Nagyon megtetszett a cucc, igy lehet vennék egy komolyabbat mint pl a mi box 3.( a strongot 3 napon belül visszaviszem a media marktba)
A strong sajnos 1gb memoriaval rendelkezik es már a full hd youtube videonal egy hangyanyit akad, nem folyamatos... Illetve lassúnak találomOlvasom hogy 1-2 embernek problémás lett a frissítése a napokban. Ajanlott még ez a típus? Mire lehet számítani a használat során? Böngészőből is le tudja jatszani a tartalmakat akadás nélkül? Gondolok pl dmdmedia stb oldalakra
Milyen magyar forrást ajánlotok a vásárlásra ? Szeretném ha 7vegere már tudnám tesztelni
A stronghoz kaptam egy air mouse/keyboard-ot. Valaki hasznal közületek ilyen beviteli eszközt? Milyen tipust ajánlotok szintén magyar forrásból...
Köszönöm előre is a valaszokat
Bocs ha hosszu lett a poszt.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
-
azbest
félisten
válasz trafipax #2586 üzenetére
ja, nemrég volt 2405 és ma jött ki 2415 béta is. Még mindig a wifi és bekapcsolás körüli fixeket próbálgatják.
A 2396-tal még előtte próbálgattam a felébresztést és 1-2 gombnyomással úgy tűnt felébredt azzal is. Viszont utána egyszer lefagyott. Szóval valsz azért nem volt vele bajom korábban, mert sosem altattam, hanem simán hagytam. Úgy hetekig is ment kikapcsolás nélkül különösebb problémát nem tapasztalva (kivéve az lg 4k monitoros hdcp2.2 kézfogás gebaszt, ami miatt fhd-ra vált olyankor a netflix).
Nem linkelem a fájlt, mert csak a különbözeti frissítés van meg és a teljes közel 700 megás változatot lenne érdemes más boxoknál telepíteni, amelyek más állapotban vannak. Pár napja sikerült feliratkoznom nekem is béta tesztelőnek, semmi plusz infót nem kapok ezzel, csak ugyanúgy a fórumokat és facebook csoportot tudom én is olvasni. Csak így a boxom megkapja a béta verziókat is.
Érdekes, az usa-ban garis cserében már a mi box s-eket adják, lehet kifutott a régi ott teljesen. A wallmarktban meg csak 50 dolcsi egy új box.
[ Szerkesztve ]
-
Dawe24
tag
Sziasztok!
Van egy 55 colos Samsung UHD tévém, a Mi box 3-ra lényegében azért volt szükség, hogy acetreamen keresztül tudjam nézni az angol és aspanyol meccseket, amiket (plitic censored szal haggyuk is )...
Szóval nagyon bejön, hozza azt amit kell, gyors, és remek kis kütyü, egyetlen csalódás az az, hogy amikor elindítok egy yt videót, vagy nasról, ha nem is 4k tartalomról beszélünk, de a full hd is eléggé csúnyácska..... a fekete szó szerint szét esik, konkrétan sd minőséget kapok. Be állítottam a mi boxon is a 4k-t mégsem javul. Magán a tv-n jobbak a képek. Lehet ezen valamit orvosolni? csak mert, ha már 4k-val hirdetik, akkor legyen már kicsit szebb... Esetleg a gyári HDMI kábele nem megfelelő? -
azbest
félisten
A kezelőfelület lehet nem a legélesebb, mert valószínűleg nem 4k minőségre optimalizálták. Viszont a lejátszott tartalom tű éles kellene, hogy legyen. Valamint a fekete is fekete a boxból kijövet. A boxon persze a felbontás mellett szín módot is lehet állítani, ha az esetleg segít, ha a tévével nincs összhangban (rgb, ycbcr, 8 vagy 10 bit... )
Szóval arra tudok tippelni, hogy a tévéden kellene megnézni, hogy milyen hülye képjavító eljárások aktívak azon a hdmi bemeneten, amire a boxot kötötted. Valószínűleg a tévé keni el a képet, plusz lehet a színtér is rosszul van kiválasztva... a limited színtér fakó, szürkültnek látszik full színtérrel keverve.
A tévé manuáljában kellene nézelődni. Ne legyen belezoomolás a képbe (overscan). Kontraszt és elkenés effekteket kikapcsolni. Talán pc vagy game módra váltva lehet legközelebb kerülni ehhez a tévén.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reneolus
tag
Sziasztok,
Most készülök venni egy ilyen dobozt, abból célból, hogy Tidal appal zenét hallgassak. Egy régi erősítőre lenne rákötve a box, 3,5 jack-RCA kábellel, mivel az erősítőn nincs digitális bemenet. Megvalósítható az elképzelés?
-Tidal elérhető a boxon lévő play áruházból?
-Milyen minőségű a hangkimenet (milyen a D/A átalakítója)?
-USB-n ki lehet nyerni a digitális hangot (USB DAC-om van jófajta)
Köszi a segítséget!Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
azbest
félisten
ebből nem tudom. Ha a hálózatod sebessége ingadozik és azért, ha valami online dolog.
Ha helyi hálzóatról és valami nagy méretű rip, ahhoz lehet lassú a mostni wifi beállítás (2.4-esen ha zavarnak mások vagy nagyon alap a router, akkor lehet csak 30 megabit. Jobb 2.4-esel 70 megabit körül. Az 5GHz-esből akár 200Megabit is átmehet. Vagy van olcsón (~3 dolcsi) is usb-lan vezetékes adaper, ha nem sürgős és kínából rendeled.(#2591) Reneolus
felkínálja a boxot a play storeban kikeresve böngészővel, szóval úgy látom telepíthető.Persze, van analóg jack kimenet. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyire hifi, működik.
Az a jack aljzat egyben digitális kimenet is. Mini toslink, világít is alapból.A dac az digital to analog convertert jelent, szóval azzal nem digitális hangot veszel ki, hanem az egy usb hangkártya, amibe gondolom az analóg dugót kötnéd. Egyébként lehet, hogy kezeli az usb hangkártyádat is, csak nem feltétlen van értelme használni. Az usb debug módot ki kell kapcsolni, ha esetleg be van.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha ugyanazt az ssdid-t adtad meg 2.4G és 5G-re is, akkro nem biztos, hogy az 5G-t használja. Nem muszáj egyezniük (pl szokás az 5g változat nevének végére odaírni hogy -5g). De ez csak egy tipp, arra a kevés információra, amit nyújtottál
Ettől lehet még tartalmi vagy streaming szolgáltató oldali probléma is (pl hbo-t sokan szidják), vagy esetleg bug a box szoftverében. Főleg, ha a box a 6os android korai verzióját futtatja, mert nem látja már a legutolsó 6os stabul verziót. Esetleg a 8ast sem. Van kavarás a bugos oreo verziók miatt és már fogalmam sincs, hogy a 699e-s 6os androidos box látja -e az updateket vagy kézzel kell befrissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dawe24
tag
Bocsi, frissült már aznap 8.0-ra amikor megvettem, örültem is neki... Ez a minimális akadozás lehet kábellel megszűnik, majd kiderül.. Az 5GHZ-s wifinek természetesen más ssid-t használok, mint a 2,4G-s-hez.. speedtesten mondjuk nagyobb volt az up, mint a down... és érdekes, hogy a telón ugyanazon a hálózaton majdnem dupla annyival többet mér a letöltésnél...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nem kellet volna örülnöd a 8.0 -nak ez az egyik hozománya amit azóta sem javítottak rendesen. Előtte jobbat mértél volna mint a telefonnal
Nálam is a felére esett a sebesség. De legalább stabil volt nem úgy mint a szerencsétlenebbek akiknek még stabil se volt a kapcsolat ...
Ezzel te otthon nem tudsz mit csinálni, hátha az az javítás amit most kaptak a beta teszterek jobb lesz majd.
Csak nekem a kedvem is elment már, hogy ezeket kövessem nem tudom erről írtak e már visszajelzést.[ Szerkesztve ]
-
Dawe24
tag
Kiváncsiságból át dugtam HDMI 1-re és láss csodát, tudom irányítani a tv távirányítójával is, ja és az akadozás is megszűnt
Arra azért még kiváncsi volnék, hogy ha a képet alapbeállításra teszem, miért a 720/60-at akarja nekem beállítani? Komolyan úgy érzékeli, hogy HD Ready tv-be van dugva?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
az egy bug... rosszul választja ki az ajánlott módot. Láttam is a logban valamit, aminek köze lehet hozzá, lehet megpróbálom jelezni feléjük. De ez egyelőre a legkisebb gondja
Akkor most neked 2396-os rendszer van fenn? A beállítások és névjegy részen van a verzió.
Nekem most 2415 béta, úgy tűnik hogy a távirányító kezelés tényleg javul a béta fixekben, kevesebb gombnyomásra felébred a távirányító. A 2396-tal jobb, ha nem kapcsolod ki, mert alvás után néha még fagyott, belassult. Szóval lehet neked is azért akadozott, csak most esetleg az átdugáskor áramtalanítottad és azért nem jelentkezik.
-
eszlenyek
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest