- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz gyugyo79 #2648 üzenetére
Picit olvasgatva a hsz-eket, én is elbizonytalanodtam. :/ Egy Samu TV-hez akartam használni, szinte csak YT-ra, mert a mi tévénken még csak LAN-os net van, és a Youtube-ot már nem támogatja a TV, sőt törölte is. De a szaggatás, akadás, már nem csábító, ahhoz túl drága :/
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
válasz jambiyya #2654 üzenetére
Én a pendrive-os bugoktól, látja, nem látja, és a YT akadásoktól tartok :/
Most olvasom, hogy van már Box S is Global? Az szinte ugyan ez? A hibák is, vagy kevés még a tapasztalat vele?
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
gyugyo79
addikt
válasz Faterkam #2652 üzenetére
Én anno CC ultra helyett vettem, max azért volt csalódás mert láttam, hogy mit ki lehetne hozni DE ha azt néztem volna, hogy akkor ugyan azért az árért kaptam jobbat egy rossz szavam se lehet rá.
Nem tudom most milyen azon a rendszeren (6.0) a YT ezért hazugság volna bármit írni rá mert az enyém frissült. Amíg ment nekem a YT-bal sose volt bajom, lokális tartalomra a SPMC -t majd a végén amikor fejlesztője átment az MrMC-hez azt használtam a NAS-ról és ezekkel se volt sose bajom. Az, hogy manuálisan kellet kapcsolnom a 60/50/24Hz -hez a képkimenetet ami még ha zavart is kicsit de a CC-n meg még ez a lehetőség se lett volna ...
A régi rendszerbe is megvolt az a hiba, hogy beragadt alvásba de ez nálam pld 2-3 havonta ha előjött és akkor is csak azért bosszantott mert be volt "dobva" a TV mögé és ilyenkor ki kellet bányásznom az áramtalanításhoz de még ezzel is együtt tudtam élni ...Nálam az Oreonál jutott el arra szintre, hogy lecseréltem. De igazából akinek adtam azoknál is a YT az pont használva is van a PLEX mellet és meg vannak elégedve vele (Mondjuk őket pld az, hogy fix 60Hz-en megy a kimenet 24 fps -es filmnél az pont nem zavarja észre se veszik a különbséget) ....
Tehát igazából sokszor az igények/felhasználos/ stb. miatt nem is egyforma a megítélés.[ Szerkesztve ]
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Apósom távsegítséget kérne egy Mi Box 4k-val kapcsolatban. Nem láttam még soha az eszközt. Telepítés során eddig nem látta a wlan hálózatot. Rájöttünk, hogy valószínűleg a manuálisan beállított 13. csatorna nem tetszhetett neki, így azt átállítottam autora. Most talán látja a hálózatot, de nem jut el az eszköz a jelszó beírásig. Mennyire erős ennek a vevőegysége? Lehet a gond az, hogy az emeleten van a router, és nem jut el a hálózati csatlakozásig? Vagy nem lenne szabad ilyet produkálnia? Esetleg gyári hiba? Mit tanácsoltok? Sajnos a hiba pontos leírását sem tudtam teljesen kivenni a szavaiból. Köszi
-
azbest
félisten
Linus is megtesztelete a mi box s-et (most nem 60 dolcsi, hanem akcióval 45 dolcsiért is meg tudják venni az amerikaiak) [link]
Mondjuk, nem esküdnék meg rá, hogy tényleg a chromecast ultra megfelelője cast eszközként. Tényleg meg kéne írnom valamikor azt az appot hozzá, amivel ki lehetne listázni chromecastként mire képes, már elég régóta megvan a developer fiókom ahhoz is
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz nagypasztor #2657 üzenetére
Máshol is hallottam olyat, hogy 10es csatorna felett esetleg nem szereti. A 13 pláne nem minden eszközzel kompatibilis. Lehet a képernyőbillentyűzettel van bajuk... ki tudja mire gondoltak, ha te sem vagy benne biztos
-
Levente1991
tag
válasz Levente1991 #2622 üzenetére
Sziasztok!
Múltkori kérdésemre visszakanyarodva: szintén hazai webshopból milyen kontrollert ajánlotok, ami jó a boxhoz?
-
marci.szf
csendes tag
Csak jelzem tegnap estére magától frissült a boxom oreora.
-
marci.szf
csendes tag
Valami változhatott mert mióta visszavonták az automatikus frissitést nem is jelzett, aztán tegnap este huss volt nincs 6-os android. A másik már a frissités elején lefutott. Mondjuk nekem problémám nincs vele. Csak azoknak szólt akik biztosak benne, hogy nem fog magától frissülni.
-
azbest
félisten
válasz marci.szf #2661 üzenetére
eh, más is panaszolta redditen és facebookon is
Ilyen ötletet hallottam még, hogy ha 600 megánál kevesebb szabad a belső tárhelyen, akkor nem tudja letölteni az oreo frissítő csomagot. Ez persze már téged nem vigasztal. Felmásolni rá egy-két linux telepítő dvd képet mondjuk
Azzal tudlak vigasztalni, hogy a következő publikus frissítés már valószínűleg közelíti a 6-os verzió szintjét. Csak az altatást nem érdemes erőltetni (vagy bekapcsolva hagyni - ez a legegyszerűbb vagy ténylegesen áramtalanítással lekapcsolni vagy rebootot nyomni felébresztés után). Persze még mindig lehetnek problémák 2.4-es wifivel, változatos usb-lan adapterek támogatásával, komolyabb digitális hangrendszerrel. A legutóbbi 2415 béta nálam eddig második távirányító gombnyomásra felélesztette a boxot mindig. Csak altatás után előfordul, hogy belassul a box (ami úgy jelentkeik, hogy akad a youtube vagy szakadónak tűnik a net vagy mintha nem reagálna a távra), altatás nélkül meg kb teljesen normális több napi használat után is.
[ Szerkesztve ]
-
nagypasztor
tag
Na, végre sikerült a hálózatra csatlakozni a box-szal. A probléma az volt, hogy a routert a Wlan beállítások miatt nem látta. 13-as csatornán volt a router. Miután azt átállítottam automatikusra, már látta a box, viszont még akkor sem tudtunk csatlakozni, hiába tudtuk a jelszót. A megoldás az volt, hogy a kódolási típust átállítottuk tkip+aes-ről simán aes-re, illetve megadtunk egy nagybetű nélküli jelszót, csak kis betűből és számból. Hogy melyik volt az eredményes megoldás, azt nem tudom, mert egyszerre állítottam mindent, de működött. Szóval, ha valaki őskövület T-home routerre (ZTE) szeretne csatlakozni, és az nem sikerül, érdemes lehet ezeket végigpróbálni.
Azt kérdezném még tőletek, hogy erre a Mi Box 4K-ra érkezhet olyan frissítés automatikusan, ami akkor gondot okozhat? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nekem se volt esélyem se megfogni hogy ne frissüljön 8-ra.
Viszont amit kolléga mondott, hogy neki mindenféle YouTube dekódolási glitch-ek vannak lejátszás közben, azok nálam nincsenek szerencsére.
Én mondjuk frissítés után factory reset-el indítottam, mert az állítólag sokat segít.Vannak viszont ezek a gondok:
- gyári YouTube app nem képes HDR módban lejátszani, a Smart YouTube app-al simán rá tudom venni hogy HDR módban menjenek a videók. Kár hogy erre viszont cast-olni nem lehet olyan könnyen telefonról.
- YouTube-on a 60fps videók, mindegy hogy 1080 vagy 4K frame drop-olnak. A 30fps videókkal nincs gond. Igazából annyira nem izgat, mert a TV-n is halál ugyanez a YT app van. Annyiban jobb lenne ez, hogy a telefonról jóval gyorsabban ráküldhető lenne a tartalom. Olvasom hogy neten mindenki ezzel kínlódik.
Megjegyzem, nagyon érdekes hogy pl. a Twitch-en 1080p60 videó források vajsimák, vagy Kodi-ban is simán tudok 60fps anyagokat lejátszani hálózati megosztásról gond nélkül. Mondjuk ezek közül egyik sem VP9, hanem H.264 vagy H.265, lehet ez a trükk.- Netflix rendben van, igaz nincs 4K előfizetésem egyelőre, csak sima HD. (illetve ez az app is van a TV-n így max. használom azt)
- Audio desync. Ezt eddig egyszer sikerült előidézni, azt is YT-nél.
Egyébként összességében tetszene az Android TV rész, csak még kellene kalapálni kicsit a firmware-t.
Viszont megtartom, már csak a 4K Kodi képesség és a jó távirányító miatt úgy döntöttem jó ha van egy ilyenem. Egy Raspberry összeállítás sem jön ki olcsóbban, és azért ez annál erősebb / kulturáltabb még a hibái ellenére is.[ Szerkesztve ]
-
trafipax
tag
ez a távirányítós mizériát tökre nem értem az Oreon...
frissítés előtt nem ment a ki/bekapcs ha sokáig ki volt kapcsolva. Jött a frissítés kb 4-5 napig hibátlanul ment. Most viszont megint ugyanugy bénázik mint frissítés előtt.elégedett vagyok az elégedettlenségemmel
-
gyugyo79
addikt
válasz trafipax #2668 üzenetére
Szerintem 2 probléma volt alapból a távval (na jó több is de ami ehhez kapcsolódik).
Ha sokáig nem volt használva kb fixen tudta ezt hozni + amikor néha amúgy is kifagyott ebbe az alvó állapotba. Tehát az én tippem, hogy nem is a távval van baj, hanem azzal az energiatakarékos móddal amibe lement az eszköz ilyenkor.Ezen nekem kicsit javított 6.0 alatt az fejlesztői módba kapcsolható ne aludjon el vagy minek hívták az opciót. Mert utána csak a néha kifagyott maradt meg. De igazából az nálam 6.0 óta egy néha előforduló fix hibája volt amit az Oreoval is megvolt/van sajnos. Akiknek adtam azok kapcsolós elosztón tartják és mindig ki/be van kapcsolva 0-ról így pld nekik ez nem is jön elő
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #2669 üzenetére
nekem az a tippem, hogy erőforráskezelés baj van. Nem fizikailag van baj a távval, hanem kilövi a szolgáltatásokat a háttérből a rendszer, ha memóriát akar. Túl agresszív. És nem mindig jön vissza később... a chromecast mód kapcsán is ez lehet. Jeleztem is ma a béta tesztelős csoportban, hogy van egy ilyesmi logom, el tudom -e nekik küldeni. Csak ott most este van, szal vagy később válaszolnak, vagy nem tudom mi van
Az erőforráskezelés meg mintha alvás után hülyülne. Normál esetben nem szoktam kikapcsolni, így eddig nálam nem volt ilyen baj. De most direkt altatom és így már volt kerge youtube is, közben táv nem reagálás is, meg a log szerint lehet a wifi is szakadt, bár azt nem vettem észre. Aztán amikor a rendszer kilőtte a youtube-t akkor megint ment a táv is. A logban láttam is hogy a box érzékelte a távot, a gombnyomásokat, csak épp a szolgáltatás, ami feldolgozná az volt elveszve
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Bármi lehet.
Viszont ami még nem 100%, hogy pld hány féle állapot van amúgy nála. Mert egyszer van ugye a bekapcsolt meg áram nélkül a kikapcsolt. Viszont nálam abban az állapotban amit te így írsz le
"Normál esetben nem szoktam kikapcsolni, így eddig nálam nem volt ilyen baj" is átváltott valami csökkentet módba és igen ezt írtam én úgy le, hogy így csak ritkán jött elő az, hogy kifagyott.
Ha HDMI -ról nem kapott jelet akkor nálam 100% lekapcsolt egy halom dolgot (Ezt amúgy a shield is így csinálja csak az jól)
Míg az általam altatásnak hívott állapot amit talán ő kikapcsolásnak hív volt az aminél ez nagyon sűrűn előfordult (nálam). De ugye ezt az állapotot se csak a kikapcsoló gomb megnyomására tudta 6.0 -án (Oreon nem próbáltam már) felvenni hanem ha HDMI -n nem kapott jelet akkor is csak gondolom ott egy idő után váltott egy "mélyebb alvásba".
Lehet csak simán lekapcsol olyan szervizeket amik utána nem tudnak rendesen elindulni és különböző anomáliákat okoznak és minél többet kapcsol le annál nagyobb az esélye, hogy nem is sikerül vissza állni és kifagy ... -
DarkByte
addikt
Én amúgy ezekkel amit itt írtok nem találkoztam még. Samu UHD TV-re van kötve. A box-ot a távirányítóval sosem kapcsoltam még ki. Átmegy daydream-be egy idő után magától. Csak a TV-t szoktam kikapcsolni a saját távirányítójával. Tippre annyira keveset fogyaszt a Mi Box 3, hogy amúgy is teljesen mindegy. Anyuméknál is így megy a Raspberry-n a Kodi folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz DarkByte #2672 üzenetére
Nálam pld.:
YT video elindít TV kikapcsol - vár - TV vissza kapcsol eredménye amikor nem fagy bele, hogy a YT videot betölti és ott folytatta ahol kikapcsoltam a TV-t. Tehát biztos nem ment amíg a Tv ki volt kapcsolva.Ha van kedved nézd meg nálad ez így van e. Ha daydream -ből van kikapcsolva és arra kapcsol vissza ott ez nem látható.
De pld.: alap esetben amikor jó volt akkor nálam pld.:
CEC miatt bekapcsolta egy gombnyomásra a TV-t (MiBox táv) ebben az esetben a fenti YT video már ment de abból ahol tartott egyértelműen a TV kikapcsolt állapotában állt és kb pár másodperc amiről lemeradtam mert lassabb volt amíg TV képet adott a bemenetre mint a box.
Viszont ha a TV-t kapcsoltam be akkor fekete képernyő volt a bemeneten és csak kicsit késve indul a YT video mivel ebben az esetben a TV kapcsolta vissza a BOX -ot.De mint írtam ez a shielden is pont így van csak azon jól látszódik mert van egy bekapcsolható LED csík a boxon ami "alvó állapotba" lekapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
SFAkos
aktív tag
-
DarkByte
addikt
Annak a mondatnak semmi értelme, de sejtésem szerint a HBO Go app-nak más verzió kellene egy függőségből ami a rendszeren van.
Soha nem is hallottam erről a Kodi fork-ról, de miért nem jó a hivatalos Kodi 18 Leia RC1? Beta channel-re kell csak feliratkozni. Ahhoz tudomásom szerint minden DRM addon be van kapcsolva.
-
SFAkos
aktív tag
válasz gyugyo79 #2676 üzenetére
Annak a mondatnak semmi értelme, de sejtésem szerint a HBO Go app-nak más verzió kellene egy függőségből ami a rendszeren van.
Soha nem is hallottam erről a Kodi fork-ról, de miért nem jó a hivatalos Kodi 18 Leia RC1? Beta channel-re kell csak feliratkozni. Ahhoz tudomásom szerint minden DRM addon be van kapcsolva.
Nem tudom, én az itt talált leírás alapján csináltam. Most felraktam ezt a kodi-t, de ebbe a repoknál nincsen HBO GO....
[ Szerkesztve ]
-
SFAkos
aktív tag
Bocsi, nem tudok már szerkeszteni...
Megoldottam az új Kodival, felraktam zip-ből a HBO Go-t még a lazaruson linkről..
Hát elég gagyi ez így, azt hittem legalább valahogy néz ki mint alkalmazás, így inkább maradt a castolás telefonról/laptopról.
Azért köszi
-
Kylar
újonc
Jó estét
nálam 2 ilyen kütyü van használatban. Kérdésem, hogy hol lehet beállítani azt hogy a Kodi-val történő lejátszás közben, ha megállítom, akkor újra indításkor legyen "folytatás" opció, ne kezdje elölről.
Az egyik box-on van ilyen opció, de a másikon még nem találtam meg a beállítási lehetőséget. -
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy lefrissült a Mi Boxom és képtelen vagyok DD vagy DTS hangot átvinni róla az erősítőre optikai kábelen keresztül. Alapból PCM-re volt állítva, így átjön a stereo, viszont, ha autora rakom akkor néma Ez valami bug, vagy én nem vettem észre benne valami beállítást? -
gemini
aktív tag
válasz jambiyya #2682 üzenetére
Én is Kodit használok, és semmi nem jön át, ráadásul megy egy HDMI a TV-be, ami mindig reklamált eddig, hogy nem támogatott a DTS, most pedig nem. Ezek szerint akkor HDMI-n sem megy. Próbáltam VLC-vel is, és ugyanez volt ott is.
Vissza lehet valahogy varázsolni a régi rendszert rá?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
urgoz
aktív tag
válasz Faterkam #2652 üzenetére
Nekem 6-os Android van még fent hálisten. Youtube-bal eleinte semmi gond nem volt, pár hónapja kezdett el fagyogatni. Úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam az automatikus frissítéseket, és visszaraktam egy régebbi verziót. Azóta pöcc-röff megint. Este megnézem a verziószámot.
-
Keem1
veterán
Helyzet a következő: boxos Play Store nem találja az appot. Sebaj, telepítés webről. Hurrá, fent van. Hitelesítés, eszköz kijelölése, telepítés. Ok. 10 perc múlva sincs. Ismét webről. Üzenet: "Eszközére telepítve van már ez az elem". Megnéztem mindenütt, még a beállítások -> alkalmazások alatt is, de nincs. Semmilyen HBO Go nincs feltéve.
Mi ilyenkor a teendő? -
azbest
félisten
Biztos nem ment fel? A főképernyőre nem kerül ki automatikusan. Mármint oreo alatt az első sorban vannak az appok és a végén egy + jel, ahol ki lehet választani mit tegyen még ki abba a sorba.
De a weben is elvileg engedi mégegyszer rányomni a telepítve gombra is, akkor újra próbálja. Vagy a play store appot indítsd el a boxon, hogy frissítse a fiókodat.
Egybéként nekem a kiszivárgott béta jobban tetszett, bár az is igaz, hogy közel ülök a képernyőhöz. Messzinről lehet jobb a mostani marha nagy és leegyszerűsített kezelőfelület De a lényeg a lejátszás. Indítás után pici döci de ahogy felmászik a minőség jobbra, akkor jónak tűnik már. Bár ezt majd több film megnézése után merem biztosra állítani.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Egészen biztosan. Sehol nincs, a beállításokban sem. És tényleg érdekes, hogy nem engedné telepíteni.
Újraindítás is megvolt. A Play Store-t is elindítottam már többször is, de semmi. Érthetetlen.Nem lehet valahonnan leszedni az APK-t? Természetesen ugyanazt, ami a Store-ból származik. ApkMirroron sajnos nincs.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
2 van az áruházban!
Ez a jó nekünk
Ha van Chrome abból telepíttessétek fel az eszközre, legalábbis nekem FF-ből nem ment.Én már tesztelem is eddig teljesen jó. Már ideje volt
+ Aktiválása kóddal történik ezért mindegy, hogy milyen előfizetése van valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A böngészőben az eszközeid közül ezt a miboxot válaszd ki, ha régebbi és aktivitás dátumnak valami régit ír ki, talán az valami régi firmware verziós korábbi életét jelenti
Az sem hátrány, ha azzal a fiókoddal lépsz be a weben, ami a miboxon is be van léptetve. Ha másik, korábban használt fiókról nyomod, akkor persze, hogy nem telepíti fel.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Na, végül egy második újraindítás megoldotta.
Háát, 2 perc után nem vagyok tőle elájulva Kicsit lassúcska a felület, pedig 5GHz-en vagyok, Youtube pl. abszolút akadásmentes.
Amúgy ez az adaptív minőség kiakaszt. Hadd döntsem már én el, hogy mi nekem a jó. Ha nem bírja a netem, hát megszívtam. De többször becsüli alá, mint kéne, a net sebességével semmi baj nincs.
-
Roland861010
addikt
Sziasztok
Nem tud valaki nekem linkelni egy torrent klienst ami működik is ezen a vackon és külső merevlemezre is lehet menteni ?
Tegnap vagy 10 fajtát próbáltam de egyik se volt jó.
Vagy elsem indult vagy a tajolas nem volt jó vagy éppen nem engdet külső merevlemezre menteni. -
gery2123
őstag
válasz Roland861010 #2699 üzenetére
Sajnos ez a box nem erre való. Maga a rendszer nem engedi a külső lemezre írást ha jól emlékszem. Vagy csak robot fog menni. (Majd jönnek a többiek és jobban elmondják) tölteni én vennék egy olcsó kínai boxot vagy raspberry ha elég neked.
-- PSN_ID: GerY2123
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest