- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotibi
aktív tag
végül CM10.1 et levettem és feltettem kyrillos V9 et. Névjegyzéket itt könyebb kezelni. nekem jobban kézreáll. kyryllos V9 hez kell,ajánlott D-kernel? ha igen melyik? köszi.
-
7Sony7
addikt
válasz sebestyen93 #10950 üzenetére
Köszi. Kezdő vagyok ilyen szempontból. Hol találom a romot, és valami részletes leírást?
Ja, és le tudom menteni az sms, viber, facebook stb cuccokat?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
JANO23
csendes tag
válasz Gyula196906 #10932 üzenetére
Már így vettem függetlenül. Garancia nincsen rá.
Ngabi félét tettem rá (Gingerbread: Magyar független XEH: Gingerbread 2.3.6)
Mindent leírás szerint. De semmi ugyan az a hiba. -
JANO23
csendes tag
válasz bad-Mc2 #10934 üzenetére
Imei szám stimmelt akkor is mikor Jb XXNB1 volt rajta. Most Ngabi féle Gb romot tettem fel amint előzőleg fórum társnak is írtam.
Telefonszámokat lát a telefon, hívásnál szolgáltatók kéri mert természetesen semmi térerő nincs. Segélyhívás indítható, sím kártya pin kódját kéri. Szóval sím kártyát látja.... -
7Sony7
addikt
válasz sebestyen93 #10955 üzenetére
Van 2013 as, amire final van írva, de van 2014 es is.
Jól sejtem, hogy előtte kell valami cwm is?[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
Akkor még egyszer leírom, légyszi nézzétek már át, helyes-e? Nem szeretném kinyiffantani a telót.
Gyári állapotú Pannonos GB, nem rootolt.
1. mentés TB vel.
2.update.zip és a többi zip (ha igaz ez a cwm) másolása az sd re, recowery mód, majd feltelepítés.
3.cwm indít - cm aztán gapps telepítés, és kész is?
Biztos nem hagytam ki semmit?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
MODERÁTOR
-
7Sony7
addikt
válasz Viktor0610 #10960 üzenetére
Na! Csak figyeltem figyelsz-e!
Köszi! Neked is sebestyen93!Akkor: Ezt így hogyan tudom legegyszerűbben rootolni?
Az ugye nem gond, hogy pannonos?
-
MODERÁTOR
-
7Sony7
addikt
válasz Viktor0610 #10963 üzenetére
Igen, de ez GB. Továbbolvastam amit linkeltél, és tényleg Odinos a cucc. Bonyolultabb, mint az új rom felrakása..
-
MODERÁTOR
válasz 7Sony7 #10964 üzenetére
Jajj, bocsi, ezek a fránya rövidítések!
Akkor az van, amit írtam. Odinnal rootolod, majd újra belépsz a már feltelepített CWM-be, ott felrakod az update_su.zip fájlt.
Nagyon röviden írtam le, de hidd el, csak első olvasatra tűnik nehéznek... Kezdj neki bátran, DE mindent olvass el ALAPOSAN!!!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
sebestyen93
tag
válasz 7Sony7 #10962 üzenetére
RAKD fel a SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones-t
Rootolás ( !!!Ez a művelet növeli a flash countert!!! )
1. Csomagold ki az "Odin3_v1.83" zip fájt.
2. Csomagold ki az "I8160XXLD8_ready_to_root_ANT.tar" fájt
3. Kicsomagolás után nyisd meg az Odin3_v1.83-at
4. A megnyitot Odin-ban van egy olyan gomb, h "PDA". Erre klikkelj rá,
bejön egy albak és keresd meg a kicsomagolt "I8160XXLD8_ready_to_root_ANT.tar" fájt, és tallózd be neki.
5. Az "update_su" zip fájt másold fel a telefon belső memóriájába kicsomagás NÉLKÜL!
6. A telefont kapcsold ki, majd indítsd el Download módba, a Középső gomb + bekapcsoló gomb és a hangerő le gomb EGYSZERRE megnyomásával.
Ha megjelent a download mód, nyomd meg a hangerő fel gombot, a telefonon egy adroid figura fog megjelenni.
7. Kösd rá a telefont a számítógépre
8. Az Odinban klikkelj rá a START gombra.
9. ha felrakta húzd le a telefont a számítógépről, kapcsold ki ha bekapcsolt és inditsd el recovery módba.
Középső+bekapcsoló+hangerő fel EGYSZERRE
10. BEjön a recovery mód. A hangerő fel-le gombbal tudsz mozogni és a középső gombbal tudsz kiválasztnai.
11. Menj rá a select update from sdcard-ra, utána pedig válaszd ki az update_su.zip fájt, nyomd le a középső gombot. felrakja, kész a rootTárhely csere
1. A vold.fstab fájt tedd fel a telefon belső tárhelyére
2. Tölsd le google playről a ES FILE EXPLORER nevű programot.
3. Ha lejött, nyisd meg a progit, adj magadnak root jogot a root exproler bekapcsolásával a programon belül.
4. Ha megvan, keresd meg a vold.fstab fájt, menj rá a másolásra
5. Keresd meg a eszközmemóriát, egy per jel ( / )
6. keresd meg a system mappát, nyisd meg
7. keresd meg az etc mappát, nyisd meg
8. másold ide be a vold.fstab fájt, cseréld le ha kérdezi.
9. inditsd ujra a telefont, kész![ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 Pro Max + Apple iPad 9th 10.2 + Apple Watch SE 2022 40mm
-
sebestyen93
tag
Ezt még én írtam le magamnak, tuti működik
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 Pro Max + Apple iPad 9th 10.2 + Apple Watch SE 2022 40mm
-
coyote55
őstag
Root után jöhet a TB mentés. Arra figyelj oda, hogy a mentési könyvtár mindenképpen az SD-re kerüljön!
A TB beállításaiban kell beállítani. Az a legjobb, ha egy fájlkezelő programmal előre megcsinálod a "Titanium Backup" mappát a kártyán!Memento Mori!
-
7Sony7
addikt
Köszönöm Mindenkinek! Így már minden tiszta! Végre használható lesz a teló. A flash counter meg így járt. Mit csináljak, ha gyári állapotban lassabb a teló, mint egy egymagos 600Mhz es alca? Ez van.
-
7Sony7
addikt
válasz sebestyen93 #10970 üzenetére
Akkor meg főleg jó. Bár inkább ne legyen rá szükség. (gari)
-
MODERÁTOR
-
7Sony7
addikt
válasz Viktor0610 #10972 üzenetére
Ez jó ötlet, de gondolom, a szervizben csak rájönnének, hogy nem cm 10 van gyárilag rajta.
-
bad-Mc2
tag
válasz 7Sony7 #10959 üzenetére
De..
Kellenek wipeok és formatok is a rom felrakás előtt..
CWM fel, majd cwmben de még a rom és a gapps felpakolása előtt kell:
- Wipe data/ factory reset
- Wipe cache
-Majd mount and storage menűben, minden format opcio KIVÉVE az SD!!! (Tehát, preload,system,data mindenképp ha CM-et teszel)
-Majd Advanced alatt Wipe Dalvik cache
Ezután mehet a ROM és a gapps!Valamint még egy apróság.. a TB-s teljes mentés stock és cm között elég nagy valószínűséggel nem fog működni.. a programok és a programok adatai elvileg visszaállíthatóak, de a többi kétséges..
Illetve ehhez tartozik még egy megjegyzés, hogy nemtudom milyen és mennyi fontos alkalmazás+alkalmazás adatod van, megéri-e egyáltalán a GB rootolással és a TB mentéssel szenvedni..MEghát a legtisztább és legmegbízhatóbb mindig egy teljesen új, friss rendszer, egyesével felpakolva a kívánt appokkal és nem az ilyen kötegelt visszaállítások.... De ez a én véleményem!Névjegyekre alapból G-fiókba való mentést javaslom, az sms-ekre talán jó a TB, de arra is inkább egy külső programot szoktam használni (SMS Backup+ hozzáteszem ez szintén a G fiókba menti fel az sms-eid és a híváslistád..)
És még egy apróság.. nem tudom pontosan melyik romot szeretnéd föltenni, de a cm 10.1 és afeletti verziók, alap feltétele, hogy legalább XXMF1 vagy MG2 alapsáv legyen a telefonon..tehát JB alap eléggé ajánlatos mielőtt feltennéd a cm-et.. Egy szó mint száz..én GB-re nem tolnám rá a cm-et...
Ennek folyománya, hogy sokkal egyszerűbben megúszod az egész bulit, ha.. Ota vagy kiessel frissíted a telot JB-re (igaz még szarabb és lassabb lesz mint most, de a JB-t egyszerűbb rootolni, nem kell odinozni..) Majd rootolod a JB-t, mented a dolgaid TBvel, majd leszeded az NGabi féle repartos JB-t, azt felteszed, és arra teszed rá majd a custom romot...
1-2 előny:
- Így nem ugrik a számláló nem kell vele később szórakozni
- elég csak 1x Odinozni
- jóval egyszerűbb a root
Hátrányok:
- Frissítés után,amíg a hivatalos OTA vagy Kies-es cucc lesz a telón, addig olyan lesz mint egy csiga, de amíg rootolod és gyorsan lemented az adataid TB-vel addig kibirod..No nekem ennyi hozzáfűzni valóm volt a dologhoz.. majd mazsolázz, mit fogadsz meg és mit nem..
ui.: Majd arra figyelj hogy jó gappsot szedj le a cm-hez!! Ajánlom a Ronin féle AROMAGAPPs-ot (xda-n megleled)
Szerk.:most így visszaolvasva egy kicsit kacifántos lett a dolog de azért remélem átmegy amire gondoltam..
[ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
-
aelod
veterán
Cm11nél a legújabb buildnél észrevettem egy dolgot. Ha bejön egy hívás elég nehezen jeleníti meg a kijelzőn. Kicsöng vagy hármat mire fel tudom venni. Másnál is van aki TC-s Cm11et használ?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz Gyula196906 #10981 üzenetére
Kifelé nincs gond, csak befelé.
Illetve hol tudom beállítani, hogy a home gombbal fogadjam a hívást?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
ronin79
addikt
Build.prop tweaks "ro.telephony.call_ring.delay=0" de telepítés előtt kell a build.prophoz hozzáadni külömben nem íródik a rendszerbe.
Amúgy már elérhető a frissített Gapps 4.4.3-ra Ace2 topikban is
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Meg van valakinek ez a ROM?
Sammobile, 4.1.2, Telenoros:
http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=26644Mennyire használható? Milyen a gyorsasága a 2.3.6-hoz képest?
Köszi, Zoli
-
ronin79
addikt
Kipróbálhatod újratelepítés nélkül is, de ehez a tweakhez kellett a data partíció törlése. Újratelepítés meg hosszadalmas, de le lehet rövidíteni.
TB-vel mented az alkalmazásokat, csinálsz recoverys mentést majd szerkeszted a build.prop fájlt (root explorer vagy zipme, amivel könnyebb) és ezután nyomsz egy factory resetet majd újraindítás után kipróbálod használt-e a tweak. Ha igen akkor TB-vel vissza az alkalmazások, ha nem akkor meg a recos mentést állítod vissza, így egyik sem vesz olyan rengeteg időt igénybe. -
edem96
senior tag
Valahogy rá lettem állva erre a ROM-olás dologra és azt kérdezném hogy melyik a legjobb ROM erre a telóra? Meg hogy hogyan rakható fel?
Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}
-
hotibi
aktív tag
-
ilang
csendes tag
válasz ronin79 #10992 üzenetére
Sziasztok!
Olvasgattam már a fórumot és sokat segítettetek, most be regisztráltam mert lenne kérdésem.
cm11-et szeretnék telepíteni cm10.1 van jelenleg.
1. gmail fiókok jelszavaira nem emléxek, gépen már némelyikbe be se tudok lépni emiatt .. hogyan tudnám megoldani h cm11en is meglegyenek? ha tibivel lementem a gmail adatokat és a cm11en visszarakom akkor úgy lesz mint volt? a többi alkalmazás adatait vissza lehet állítani vagy bekavar a verziókülönbség?
2. TC-s cm11 a legjobb választás? zliew féle kernelt fel kell tenni hozzá? mire kell figyelnem telepítésnél? gondolok itt arra h cm10.1-ről váltanék? alapsávom: xxmg2
3. a "gombvilágítás" teljesen kikapcsolható? bln ebben az esetben jól működik?
4. nektek mennyi a képernyő bekapcsolva eltöltött ideje "átlagosan"? nekem 3.5 körül szokott lenni.
nagyjából ennyi a többit a telepítést megtalálom..Köszi
Jó estét, jó vébééét!
ui.: ronin te tudsz valamit
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest