- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Šolaire
veterán
-
nicu71
addikt
tegnap végre kézbe vettem a lumia 950-et,és meg kell mondanom hogy QHDkijelző ide vagy oda ,az 1520 sokkal,de sokkal szebb, minden téren./és nem is tűnt gyorsabbnak sem. /az 1520-amon is win10M van.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Šolaire
veterán
Ha lecserélem,a 1520-at akkor is marad a dt900😊 meg ha jol emlékszem a töltőfej nincs 1 amper ami jo az akksinak is igaz lassabb kicsit de én azért tartok az ilyen 2-3 amperes töltőfejektől tudom a teló szabájozza mennyit vesz fel de akkor is.
nicu71:sajnálattal hallom akkor marad a 1520😞[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
-
félisten
-
Šolaire
veterán
válasz Plazmacucci #6113 üzenetére
Hasonló területen nézelődtem én is de egyelőre marad a 1520
“Praise The Sun” \[T]/
-
Lajkapapa
csendes tag
Hónapok óta fent van eladósorban több 1520 75-120ezer között. Ezek soha nem fognak elmenni!
-
Amacs
aktív tag
Eleinte elég sokat hurcolásztam magammal a táskámban, mert nem csak otthon akartam tölteni vele a telefont, így a töltőpad látta kárát.
-
Rob700
senior tag
Jah így már értem.
Nem tudom ti, hogy vagytok vele de ha ne adj isten elejteném vagy más baja lenne a 1520-nak akkor bizony jelenleg ismét 1520-at vennék. Szerintem minden szempontból tartja magát. Full Hd kijelző, erős proci, 2gb ram, bazi nagy akksi, elmezőnybe tartozó kamera...
(inkább ezt venném meg Mégegyszer 80ezerért mint pl egy 950-et vagy xl-t 140-160ezerért...)
Vagy Alma... Ami legalább 160e ft... Droid nálam kizárva...[ Szerkesztve ]
iPhone 12 128GB Black
-
Amacs
aktív tag
A napokban cseréltem akksit, mert már nem volt az igazi, érezhetően gyorsabban merült, mint korábban, és gyakran eljátszotta, hogy 40% körül írta a töltöttséget, majd egyszer csak rezgett egyet, jött az üzenet, hogy 10% alatt van, majd Viszlát!
Egy használt, de megkímélt akku került bele, egy nap alatt használat nélkül 3%-ot esett a töltöttség. -
falijja
őstag
Hello mindenki...kijelzőbeállitások közt van színerő állítás...?
-
Amacs
aktív tag
Szia!
Igen, a hátlap levéltele kicsit félelmetes, mert iszonyat erő kell hozzá, de ha elengedi az egyik helyen, akkor már szépen jön szét.
Lehet gányul is csinálni, akkor nem kell küszködni vele annyit. Youtube videókon gyakran látni, hogy pengetővel, vagy bármi arra alkalmas cuccal benyúlnak a ház és a kijelző közé, végighúzzák, és így szétjön. Csináltam korábban egyet én is így, csak annak az lett az eredménye, hogy a kijelző körül lévő gumi védőtömítésből néhol egy nagyon kicsi réteg leforgácsolódott. Nem látványos, de azért ha tudja az ember, hogy ott van, akkor idegesítő lehet, ezért inkább kézzel bontottam szét, figyelve a gumi tömítőre.
-
félisten
-
kpal
nagyúr
-
Amacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #6128 üzenetére
Pont olyan videót nem tudok mutatni, mint ahogy én csináltam, de tulajdonképpen kpal által linkelt videó volt az alapötlet, csak én keret nélkül rátartottam a ház sarkaira, és úgy nyomtam ki belőle a kijelzővel együtt mindent.
@lugosi: Köszi, az első szétszedéskor bennem is ott volt az ideg, de az nem segített, így mostanra már próbálom mellőzni.
-
félisten
-
Amacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #6132 üzenetére
Igen, a tetejénél 3 kis füllel kapaszkodik egymásba a ház és a kijelző keret.
A képen a pozíciójuk.
A kártyanyílásos oldalon 5 ilyen tartja egyben a házat, a gombos oldalon pedig 6. Ha a fenti 3 elengedte, akkor ezeket már viszonylag könnyű szétszedni ugyanazon az elven.
Alul 2 nagy fül van, amik nyilván letörnének, ha valaki ott próbálná meg szétszedni a telefont.@kpal: Nekem sincs ilyen keretem, kézzel tartottam rá a házra. Korábban én is kerestem a Nokia Standard toolkit version 2-t, de nem árulnak sehol sem ilyet. Ez van a szétszedős videók elején.
[ Szerkesztve ]
-
Amacs
aktív tag
Gyors csináltam egy videót szemléltetésképp: [link]
Az ugye egyértelműen látszik rajta, hogy igencsak erőltetni kell a lejövetelt.
Elég nagy erőhatás éri a kijelzőt is, tehát csak olyan esetben javaslom én is, amikor nem nagyon van más lehetőség.
A kártyafoglalatok környékén különösen óvatosan kell haladni, mert a burkolat ott talán a leggyengébb.
Ha mindezek ellenére valaki mégis belevágna, fontos még valamit szem előtt tartani. Hátulról nézve bal felül van 3 antenna csatlakozó. Nem lehetetlen őket a szétszedéskor véletlen leszaggatni a helyükről. Visszaforrasztható, tehát nem a világvége, de ha nincsenek kéznél a javításhoz szükséges szerszámok, akkor kellemetlen tud lenni, érdemes odafigyelni. -
félisten
Köszönöm srácok. Dock port panelt fogok cserélni, és remélem segít.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Amacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #6136 üzenetére
Sok sikert hozzá!
-
félisten
-
Amacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #6139 üzenetére
Elvileg az a panel okozza ezt a hibát is, bár nehezen tudom elképzelni, hogy milyen módon van köze hozzá.
Én amikor szétszedtem a saját telefonom, szórakoztam vele egy kicsit.
Lecsatlakoztattam az usb-s panelt az alaplapról, majd bekapcsoltam, hogy ilyenkor is csinálja-e a véletlenszerű érintéseket.
Kicsit meg is csavargattam a kijelzőt, hogy mindenképp produkálja a hibát, de nem jött elő, csak néha zárolt képernyő ugrott egy kicsit, de utána is használható volt.
Miután a panelt visszakötöttem, összeraktam a telefont teljesen, rögtön előjött a hiba, méghozzá nem is nagyon akarta abbahagyni.
Megint egy kis kis telefoncsavargatás, és azóta még nem csinálta. Tudom elég maszek orvoslása a problémának, de most legalább rendben működik.Azt nem próbáltam még, hogy lecsatlakoztatott usb panellel és felrakott hátlappal is ugyanígy produkálja-e a hibát, még ez érdekes lehet, de az sem kizárt, hogy inkább én is rendelek majd egy új ilyen panelt.
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi a videót!
Na ez tipikus példája annak, hogy ha valaki hozzáértő, és van hozzá érzéke, ügyessége, akkor úgy tűnik, hogy úgy csinálja a dolgot, hogy nem tűnik nehéznek, pedig valójában szerintem nagyon is az. Én nem merném megcsinálni (amúgy is ügyetlen vagyok), de örülök neki hogy vannak olyan userek akik ilyen talpraesettek. -
FreedomHUN
senior tag
Lassan itt win 10 hivatalosan
https://ipon.hu/hir/a_honap_vegen_kezdi_frissiteni_a_regi_lumiakat_a_microsoft/36384
-
sszemtelen
őstag
válasz FreedomHUN #6143 üzenetére
Sajna ez a cikk is egy azóta törölt kommenten alapszik :/
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FreedomHUN #6143 üzenetére
Meglepődnék, ha lenne bármi is februárban.
-
félisten
Az érintési hibákra a csóka újramelegítette az érintőt [link]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
sszemtelen
őstag
Valakinek csinál még olyat az akkuja hogy a felső 40%-ot pikk-pakk elnyalja a telefon, de utána visszaáll egy lassabb merülési folyamatra?
Lehet hogy az akku nem fiatal már, vagy csak így szedi le a szoftver az akkuból ténylegesen hiányzó mennyiséget?Este 10 körül szoktam levenni töltőről, reggel 7ig merül egy bő 8%-ot úgy hogy megy egy óránkénti e-mail szinkronizálás, meg az fb messenger/időjárás.
Igaz hogy másnap este 5-6 fele még 40%+-on van, de akkor is..az a 3 óra screen on time ennyire kell hogy elvigye ezt a szép nagy telepet? -
lugosi
MODERÁTOR
válasz sszemtelen #6147 üzenetére
Az enyém biztos nem, a múltkor elfelejtettem tölteni és 24%-on volt mikor észrevettem.
Hozzá tartozik, hogy nem használom jelenleg rendesen a telefont, csak wifi hotspotként, így van hogy 2-3 napra ráfelejtkezek, hogy benne maradt a táskámban. Így azt pontosan nem tudom megmondani, hogy 40 és 24% hogy merült, csak azt, hogy volt stabilan 40 alatt.[ Szerkesztve ]
-
Lajkapapa
csendes tag
válasz sszemtelen #6149 üzenetére
Telefonálj oda és rendelj akksit. Nekem is egy hét múlva jott meg és másfél óra alatt cserélték ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest