- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
Jól van, megy a samoled, slcd hitvita. Nekem mondjuk mindent megér hogy kültéren, akármilyen fényviszon is van ,remekül tudom használni. Egy kis szőrösödés belefér. Szeretem a mediterrán típust.
Mondjuk ez a telefon már ott elhasalt nálam, hogy nem tud 720p videot. Ezt a visszalépést nem kellett volna.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Bluegene
addikt
[link], nézd végig a kijelzpős részt
hát a PDA fan klub, a mobilarena szerzői szerint is ránézésre a super amoled a legjobb, már csak két okostóni, te és everman a nagy "szakértők" állítják az ellenkezőjét
el kell fogadni, ránézésre a legjobb a samoled és ez számít
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
joey04
titán
Nálam ez az egyik fő érv a (s)amoled ellen, hogy nem olyan jól látható napfényben. bár a samoled javult.
Mondjuk ez a telefon már ott elhasalt nálam, hogy nem tud 720p videot.
A másik cikkben ez van: ...720p felbontású HD anyagok rögzítésére alkalmas 5 megapixeles kamerát
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz Lotusomega #40 üzenetére
"De ahogy látom itt is arróll van szó hogy az ájfónnak al egjobb a kijelzője, nyílván hiszen a faxán egy erőművet igénylő beégős foltosodós jókis ájfón ípées panel elhozza a "jövő egy csodás darabját""
Nem tudom miről beszélsz, hisz a foltosodás éppen az SGS SAMOLED kijelzőjére igaz.
Lásd a fejléc beégett szellemképét landscape módbanKorrekt és elfogulatlan teszt meg inkább ez: [link]
Abszolút győztes nincs, de a legtöbb tekintetben a SAMOLED biza elvérzik.
-
keIdor
titán
Te miről beszélsz? Mit nem látok?
#47: Itt látszik mennyire ért hozzá... de én már korábban is vitáztam vele, meggyőzni lehetetlen, egyszerűen nem lehet, tehát megpróbálni se érdemes.
#50: Aki azt írja, hogy ez nem a legjobb technológia egyből iPhone fan. Én is voltam már, az a nevetséges, hogy egyik se tudja megnézni az adatlapom, csak mondja a baromságait. Ez van, ha 300.000-en regisztráltak már ide.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Lotusomega
senior tag
válasz #16820480 #50 üzenetére
Nem mondtam h fan vagy csak ájfón hírdetésnek tűnt az ips miatt, de bocsánat érte Tényleg te a meizuval voltál régen is oda, már valami rémlik
Szerintem amúgy meg hozzuk vissza a jó kis 2 soros megvilágított lcd kijelzőket, azokkal nem voltak iylen gondok, és mindig lehetett őket normálisan látni
-
Na ez az a hír ami a végeláthatatlan kijelző vitát képes kirobbantani. Személy véleményem szerint teljesen mindegy, hogy Samoled vagy SLCD kijelzőt raknak ebbe a ronda házba, attól még a telefon összességében nem fog tetszeni.
Jelenleg Amoled-es Desire tulaj vagyok, de nem sírnék ha sikerülne DHD-re váltani a kijelző miatt. Nekem mindkettő megfelel és ha azt vesszük, hogy a DHD kisebb teljesítményű akkuval de sokkal nagyobb kijelzővel is hozza a sima D üzemidejét akkor meg pláne nem fog zavarni. Amúgy meg már néha hányingerem van attól amit az SGS fanatikus, Samoled az "Isten" berögződésüek képesek művelni 1-2 topikban. Pl. itt is megjelent a példa, hogy olyannak szólt be valaki almafikázós hangnemben akinek köze nincs az almához. Gyerekek nőjetek már fel! Ha valami hiba van egy technológia mögött azt el kell fogadni, attól még a saját felhasználási szokásaidnak megfelelhet, de ha meg nem akkor ebben az árkategóriában úgy is van választási lehetőség. Emiatt fröcsögni meg szánalmas, persze az észérveket is normális hangnemben kell tálalni. Nem hiszem el, hogy ennek a topiknak is ilyen sorsa lesz 1-2 személy miatt.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Lotusomega
senior tag
NEM vagyok SGS fanatikus, számtalanszor leírtam már hogy egyáltalán nem jön be az sgs okádék kinézet, no vaku, fos készülékház, halvány kijelző(wavehez képest) és android.
Szóval nem vagyok sgs fan, de wave fan se, tetszik a wave kijelzője, az sgs-é NEM tetszik annyira. Ez a valódi helyzet, szóval tessék leszállni erről a témáról.
szerk: az ájfón fanság vádolsért pedig mrá elnézést kértem, de megteszem újra ha kell, maradjunk ak ijelzőknél valóban
Písz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lotusomega #57 üzenetére
no, azért!
amúgy igen, egyezzünk ki a régi jó öreg b&w lcd kijelzőkben
-
joey04
titán
Mondjuk abban egyébként nem szabadna vitának lennie, amiről a hír szól. Ugyan én azt írtam, hogy nagyon helyes, de ahogy arra egy másik fórumozó is reagált, ez valóban az én saját véleményem, igaz nem is mondtam mást. Viszont! A (s)amoled kijelző az itt is olvasható fanatikus megnyilvánulok miatt többre van értékelve a piacon. Ez tény. Így az, hogy máshova drágábban érkezik a készülék, és még a kijelző is a piac által kevesebbre taksált verzió, mindenképpen szemét húzás. Más kérdés, hogy egy szerencsére egyre nagyobb rétegnek ez kimondottan előny. Emlékszem, az elején csak én voltam az amoled ellen, de meg lehet nézni ezt a topikot. Egyre többen látnak át a marketingszövegen.
-
keIdor
titán
Erről van szó. Ha használhatatlan lenne a kijelző, akkor nem lenne nálam már 5 hónapja a Galaxy S. (viszont ha megjelenne egy IPS, PVA, MVA, S-LCD változat gyorsan lecserélném) Viszont ettől még a hibáit látni kell és azokat le kell írni, szembemenni a hatalmas hype-al és marketinggel, ami mögötte van.
Amikor valaki telefonvásárlás előtt áll és megemlíti, hogy neki az Amoled előny, mert annyit hallott róla én ezért szólok mindig, hogy inkább menjen el egy T-Pont-ba, nézze meg, hasonlítsa össze egy LCD-vel és ha azt mondja, hogy ezzel ki tud békülni, akkor nyugodtan, de nehogy utána jöjjön rá, hogy zavaró a szőrös karakter. Ezért kell előtte összevetni mással.Szegény Everman is kapott már hideget, meleget Galaxy S fanoktól régebben, pedig tisztán látszik, hogy melyik oldalon van több fanatikus, aki véres, izzó szemekkel vadászik minden negatív kritikára. Örülök, hogy vannak még olyanok akiknek nem az az Isten, amit megvettek.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
joey04
titán
A t-pontos nyomkodás nem biztos, hogy elég egyébként. Ilyen pár perces nyomkodás után én is elismerően bólogattam a samoled láttán. Amikor pár órára hozzám került, és tényleg ki tudtam próbálni, netezgettem rajta, na akkor döbbentem meg, hogy ez nem az igazi... Persze nem rossz ez, de nagyon nem hibátlan...
-
Jadro
veterán
Több helyen is olvastam hogy csökken a videofelbontás. Csodálkoztam is rajta. Meglátjuk akkor a végeredményt.
Az amoled szerintem sem elég jó napfényben. Omnia2-n teszteltem. Bár látható, nem elég jó. A szuper amoled viszont nekem eddig a csúcs, nagyon jól használható. (Hozzáteszem, I4-et nem nyomogattam még napfényben.) Az amoledet és a samoledet ne vegyük egy kalap alá.
Pl az E71 lcd-je is nagyon jól látható volt, bár a színek elég fakón jelentek meg. A Pulse kijelzője viszont félelmetesen szar volt napfényben. Árnyékolva is alig láttam hogy ki keres.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
keIdor
titán
Nem, csak sajnos nem mindenkinek van lehetősége hosszabb órákra nyomkodni több modellt. Én már össze tudtam hasonlítani a Galaxy S kijelzőjét 11 készülékkel, meg nekem itt a HD2 is ugye, de nem mindenkinek van erre lehetősége. Nekik marad a T-Pont.
Egyébként mintha nem lenne minden Amoled Pentile-os. Az i8910HD mintha rendes 640x360 lenne.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
joey04
titán
egyébként a napfényben az i4 egy kicsit gyengébb, mint a 3G. Ebben volt visszalépés, sajnos.
68: igen, meg a nokia n8 sem az, ezért jár egy a Nokiának. A t-pont helyett ha nincs hosszabb időre nyomogatós lehetőség, érdemesebb a speedshopba menni, nyugodtabban, több ideig lehet próbálgatni. Meg van a fórumon is egy t-s dolgozó (sgs tulaj), aki majdnem elzavarta az i4től a nézelődőt, mert ő akarta megnézni. és felháborodott, hogy 10 percet képes volt eltölteni a telefonnal.
[ Szerkesztve ]
-
AS
félisten
Akkor írok még valamit, Wp7 készülékekből Samsung-nak fogyott legtöbb, nem HTC.nek.
Biztos hogy Super Amoled kijelző miatt.
Wp7 fronton ki is lett emelve hogy Samsungnak Super AMoled van. ÉS legnagyobb Amcsi oldalon a Super Amoledes WP7 Samsung nyert.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
törölt tag
azért az elég durva, hogy márka fanatikusok miatt hangsúlyozgatni kell, hogy a saját hozzászólásodban, csak a saját véleményed írtad le.. nem is értem..
Keldor papa: még a T-pont sem segít, mert szinte mindegyikben ki van rakva az a remek kijelző-összehasonlító valami, amin "láthatod, hogy mennyire lemaradt technológia a sima LCD"
nekem a SAMLOED túlszaturáltnak tűnik, bár tény, hogy kijelzőállítgatással nem bíbelődtem, amikor próbálgattam a telefonokat.
AS: de az, hogy jobban fogy nem jelenti azt, hogy jobb is.
Apple ellenes hozzászólásokban ez slágerszöveg.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Igen, mert szokás szerint a nagy kapitalista Egyesült Államok lett legjobban behülyítve a Super Amoled-el (mint mindennel), egyértelmű, hogy ott nagyon fogy a Focus...
De egyébként a WP7-es HTC-k szerintem mind egytől egyig szarok lettek, de itt most nem a kijelzőre gondolok, hanem másra. (kamera, anyaghasználat, MicroSD NAND helyett stb.)#69:: Naja, tudnak rendes Amoled-et is gyártani, szóval az i8910HD és a Nokia-ban rendes darab van. Hehe, tudom kiről van szó. NagyVörösDicsőségért, mi?
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Misály
addikt
Detto, meglattam t-nel es amultam hogy milyen eles kepe van, aztan kollega vett egyet, es egy ido utan raebred az ember hogy tul elenkek a szinei. ( legalabbis en ezt a kovetkeztetest vontam le ), mivel eddig csak zart terben volt a kezemben napfenyrol nem tudok nyilatkozni, sot igazabol fingom nincs mi a technikai kulonbseg samoled es amoled kozott. Most amoledem van, teljesen jol teljesit napfenyben.
-
válasz Lotusomega #61 üzenetére
Mint làthattad, nem mondtam neveket. Nem vèletlen, mert messze àlljon tőlem a szemèlyeskedès. Te eseted csak azèrt emeltem ki mert nagyon szembetűnő volt, legalàbb is azoknak biztos akik sokat fórumoznak erre. Kàr, hogy egyből magadra vetted.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
leslieke
Jómunkásember
Ezt a sok válogatós f@szt. Bezzeg, amikor nem voltak csak sz@r monokróm kijelzők, senki nem hisztizett az élesség, színhűség, mátrixok és pixelek miatt. Örült, hogy volt telefonja és 100 Ft/percért beszélhetett.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
skajwa
senior tag
Ha az oroszok super lcd-t kapnak, vajon mennyire nagy a valószínűsége, hogy mi magyarok super amoledet? Nem kérdés, ide is super lcd-s változatban érkezik.
Egy kis referencia: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=103706
-
Bavid
senior tag
Ahogy ismerem a magyar támogatást külföldről, biztos a sz@rabbat kapjuk.
-
MODERÁTOR
Köszönöm, örülök hogy összefoglaltad gondolataimat
joey20: na, mégegy MU fan? zsírfóka!
AMOLED/S-LCD dologra visszatérve: szerintem annyira fölöslegesen vitáztok ezen, hogy az már fájdalmas.
Kb. olyan jellegű a vita, mintha azt mondanánk, hogy a BMW 7-es 3 lityós dízele, vagy az Audi 3 lityós dízele nyomatékosabb amikor elindul a tehénszaros főúton.Amúgy AMOLED napfényben-re az a tapasztalatom, hogy forgatni kell ahhoz, hogy eltaláljak egy olyan pontot, ahonnan olvashatatlan.
Amúgy a napi használat során még nem adódott olyan probléma, hogy ne lássam.Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
plus44
veterán
Kb. itt annyi a lényeg, hogy (relatíve) keveset fogyasszon.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Bluegene
addikt
AMOLED/S-LCD dologra visszatérve: szerintem annyira fölöslegesen vitáztok ezen, hogy az már fájdalmas.
Kb. olyan jellegű a vita, mintha azt mondanánk, hogy a BMW 7-es 3 lityós dízele, vagy az Audi 3 lityós dízele nyomatékosabb amikor elindul a tehénszaros főúton.+1
szőrszálhasogatás ez, olyan mint egy Firefox és Opera/Chrome vita, mindakettő jó és kész, kinek mi a szimpibb
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
joey04
titán
-
Bluegene
addikt
nagyon behalt ez a topic
-
kocsonya
tag
"Google acknowledged these problems for Android 2.1 phones including the Nexus One, Motorola Droid and Galaxy S. The next major release of the Android OS will fix these issues and provide full 24-bit color and improved scaling."
Ez a te általad linkelt cikkből a Galaxy S résznél a "Google confirmed" hivatkozást követve olvasható, ahol az általad elfogulatlannak nevezett oldal a LEGJOBB ÚJ MOBILKIJELZŐ TECHNOLÓGIA díjjal jutalmazta a Samsung törekvéseit.
Tehát szerintem a korrektséghez hozzá tartozik ezt is megemlíteni és figyelembe venni, illetve azt, hogy a Android 2.1-es verziója nem igazán van felkészítve az samoled kijelző meghajtására. Tehár a tesztet illendő lenne megismételni egy 2.2-es Andoroidot futtató Galaxy S-sel.
A színmélység teszt egyből egál lenne, fényerőt szerintem nem lehet egzaktan összehasonlítani a technológiai különbözőség miatt, egyébként nem kizárt, hogy az is mérhetően változik majd az új rendszer alkalmazása által. Colour temp is közelebb kerülhet az 6500K-hez és még a fogyasztás is javulhat a helyes meghajtás miatt.
Egy szó mint száz, nem feltétlenül a hardware a gyenge! (Persze attól még pentile matrix, de a bűvésznek is figyeled a kezét mégis megcsinálja a trükköt, anélkül hogy rájönnél. Remélem érted, hogy itt mire gondolok.)
Én is a héten lettem egy SGS tulajdonosa és engem nem zavar, hogy vannak színek a kijelzőn. A betűket, ha arra figyelek, akkor tényleg látom, hogy "szőrös", de a p*na is az mégis szeretem.Szar az élet, mégis éled!
-
rerros
tag
valaki felvilágosítana h mit jelent a Pentile Matrix? és ami nem pentile matrix az milyen? mi a hátránya, előyne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Nyaralás topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Dell notebook topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...