- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Bluetooth-headsetekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
Balkanra jo lesz az lcd is. Koszonjuk google. Vagy inkabb koszonjuk samu?
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Lotusomega
senior tag
És még ebből akartak TV szabványt csinálni, mikor még mobilba sem tudnak eleget gyártani
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Nagyon helyes. Számomra több hátránya van a samolednek, mint előnye.
-
leslieke
Jómunkásember
Jövőre épülnek fel/készülnek el az új samoled gyárak, akkor tudja növelni a gyártást a Samsung. Addig meg marad az slcd.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Rickazoid
addikt
Maradt volna a Google a HTC-nél. A Samsung már megint nem akar elég mennyiségű ugyan olyan panelt gyártani/gyártatni. Nem értem miért jó ez neki.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Luser2000
addikt
ez most egy kacsa hír?
nehezen tudom elképzelni azt a gyártási folyamatot (stb), ahol ugyan abban a programban két különböző alkatrész volna ugyan arra a feladatra.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
AS
félisten
2011 q2 ben már csak Super Amoled lesz addig meg lesz S-LCD
Amcsik a legjobban vevők a Super Amoledre ők mindig azt kapnak.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
L4mie
veterán
Alja piac vagyunk mi még az utolsó gyárnak is.
Ha az oroszok LCD-t kapnak akkor majd pont mi fogunk Ledet kapni...
na persze.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
catroot
veterán
Arról nem tudsz valami információt, hogy a mostani forgalomban lévő Desire-t már csak és kizárólag LCD-panellel árulják? Úgy értem, hogy az AMOLED már nem is lehet raktáron, vagy ha szerencséje van az embernek, talán úgy kapja... Esetleg használtan... Mert akárhol nézem, még AMOLED van kiírva gsmboltok adatlapjánál, bár elképzelhető, hogy cseszték átírni LCD-re.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Everman
addikt
Ha ugyanarról a szemfényvesztő megoldásról van szó, mint ami az SGS-ben is van, akkor ez pozitív hír. De én még reménykedem, hogy már valami továbbfejlesztett SAMOLED kerül bele, ami már nem pentile matrix-os gagyi (a Nexus S oldalán 1,5x-es fényerőt írnak a TFT-hez képest és ez a SGS kijelzőjére nem igaz, úgyhogy még reménykedek, hogy valami javított cuccos).
-
keIdor
titán
Jobban járunk az LCD-vel, a SAMOLED az eddig "szar". Használható, de nem a legjobb.
Everman: Szerintem az majd csak a Galaxy S 2-ben jön majd.
rankesz: Mutass rá kérlek mivel jobb a SAMOLED. Mert szerintem a feketén kívül a jelenlegi Pentile-osnak csak hátránya van. Hasonlítottad már össze valódi 800x480-as kijelzővel a Galaxy S kamu felbontását?
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Straw
senior tag
Nekem a desire amoledje még simán jó, viszont a samoled már túl harsány, és 10 perc után kiesik a szemem tőle. De izlések és pofonok.
42
-
Gengi
senior tag
Pofon egyszerű ,hogy miben jobb . Nekem is és neki is jobban tetszik. Én bírom a mesés erős színeket és kész .. Ennyivel ennyi . Neked nem jó te nem veszel ilyet.
"Ezért szép a világ ,mert mindenkinek terem virág"
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Balkánra jóaz, dupla áron...
-
Lotusomega
senior tag
Én pontosan tudom hogy mi az a Samoled, és hogy mi az a pentile matrix, de mégsem érdekel a technikai háttere, és hogy néhány subpixellel kevesebb van benne, mikor ha ránézek egy lcdre akkor egy hányás, és utána ránézek a samoledre akkor meg elmosolyodom és lejjebb ereszkedik az ember álla.
Itt az élmény a lényeg nem az hogy számokban kinek nagyobb az e-pénisze...
És élményre eddig ez a legjobb kijelző amit valaha láttam...ennyi -
törölt tag
válasz Lotusomega #23 üzenetére
helyesbítsünk azért picit: ránézel egy TN panelre, és az hányás. ránézel egy (S)AMOLED-re, és sávosodik, rikító. ránézel egy IPS-re/ASV-re, és színhű, természetes.
-
Gengi
senior tag
Ha minden kis szarnak utána néznék ,ami egy normális embert nem zavar, már réges-régen a diliházba kötnék ki. Mit vettem? Egy baromi szép színekkel ellátott mobil kijelzőjű mobiltelefont ,amin én speciel kényelmesen tudok mindent megtenni mérete miatt. Zavar a Pentile mátrix .. Kb én ezt az opciót leszarom. Amit látok rajta az tetszik ,amikor használom élvezem.
A szaksajtó leszarozza? Nem egyáltalán nem szarozza le.. egy -két lelkes user a fórumokon megteszi. Mit írt róla a sajtó egy esetleges nagy mobil kijelző tesztben ,akik ne adj úr isten többet láttak már mint én: Ezt.
Sheretan# Ahhoz a sávosodáshoz már olyan ábrát is kell látni ,amin meglátszik. Lásd Fehérből-Feketébe átmenet. Illetve direkt ezt kell figyelned.
[ Szerkesztve ]
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Lotusomega
senior tag
válasz #16820480 #24 üzenetére
Köszönjük az ájfón fizetett hírdetését.
Egyébként pedig nem, nem sávosodik, és nem rikító hanem magas kontrasztú. És nem pixeles(wave 3,3" kijelzőjéről beszélünk még mindig, az SGS kijelzőjét csak párszor láttam néhány percre, az talán kicsitt sötétebb volt mint az enyém)
Az meg erősen zárójels dolog, hogy kíváncsi lennék nagyon hogy mit írnának a nagy ájfón fanok ha iPhone 4ben Samoled lenne
[ Szerkesztve ]
-
AS
félisten
Továbbra is azt mondom Super Amoleden a legjobb filmet nézni vagy képeket.
Galaxy S sikere is részben Super Amoledben rejtőzik.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
keIdor
titán
Igen, azt ha megjelenik a sávozódás Samoled-en, vagy ha hamarabb lemerül a telefonod, mint egy LCD-s, akkor onnantól lefele görbül majd a szád. Ezt az Amoled-et bétának, vagy prototípusnak kéne nevezni Super helyett.
Mindegy, akinek Amoledes telefonja van azzal úgysem megyek semmire, szóval be is fejeztem... és még mielőtt köcsög ájfonos lennék, inkább leírom, hogy nekem is van egy Galaxy S-em, de mégse áradozok róla... és mert nekem van mégse állítom be legjobbnak, sőt, inkább szembemegyek a marketinggel és leírom, hogy messze van a tökéletestől.Samsung inkább nyomjon ide a Balkánra egy LCD-s Galaxy S-t olcsóért és váltok is.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Saccco
nagyúr
Hehe most lehet szidni a Blade-t, hogy csak az UKban oled...(illetve már ott se)
Nem csak a kínaiak ganék.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
keIdor
titán
Inkább a marketing miatt sikeres, látom itt is működik.
Ha kijavítják a hibákat, akkor valóban azon lesznek a legszebbek a képek, de amíg van sávozódás addig gagyi. Filmet utoljára néznék mobilon, most már itt vannak a tabletek, inkább ott, ha nincs más.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Everman
addikt
"Mit vettem?"
Egy, a marketing által feltuningolt kijelzőt, aminek a fizikai felbontása alig több, mint az iPhone 3GS-é és ennek még örülsz is. Te tudod, de aki többet olvasgat a készüléken és már volt a kezében IPS panelű natív felbontású eszköz, az a pentile matrixos SAMOLED-től nem fog elájulni, mert rögtön látja a raszteres képmegjelenítést, a szőrös karaktereket, a sávos színátmeneteket és természetellenes színkezelést.
"A szaksajtó leszarozza?"
Igen. Az összes olyan tesztben, ahol SLCD-vel hasonlítják össze, gyengébbnek minősítik.
"Ahhoz a sávosodáshoz már olyan ábrát is kell látni ,amin meglátszik. "
Ne nagyon nézzél fotókat, mert a legtöbb képen az ég sem 1 színű, hanem színátmenetes
(volt olyan naplementés képem, ami ZX Spectrumos időket idézett, olyan sávos volt). -
Gengi
senior tag
Ohh Mr. tudatos vásárló . Legalább egy vagy azok közül ,akik már megvilágosodtak a mobil kijelzők terültén. Neked már bejött az élet XD...
Everman # Jajj mer ez nem volt marketing duma? Mondom örülj neki ,ha úgy van örömködj rá a kijelzőre és boldogan fogsz aludni. De engem nem érdekel . Mikor megvettem az SGS-t bementem egy boltba megfogtam megtapogattam. Azt mondtam ez tetszik.
Elképzellek titeket ,hogyha már egy ilyen ügyböl keresztesháborút vívtok. Mit tesztek egy ház vagy egy autó vételénél :s.. Ami ezerszer komplexebb :S..
Az emberek a reitna és a samoled előtt is használtak nagy kijelzőjű készülékeket és mégse sírtak.... Meg voltak elégedve.. Ha nem tetszik a telefonom már megfogom elhajítom a francba bemegyek a boltba veszek egy másikat. Te is meg fogod tenni úgy is . Csak azért mert Steave majd csinál neked egy agymosást az I5-tel. Ami persze nem marketing...[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Lotusomega #26 üzenetére
Wave-n annyira nem zavaró a Pentile, de vesd össze a Galaxy S-el.
Nem csoda, hogy Samsung nem meri ezt a típust tenni a Tab-ba, ott lenne ám pixel háború.
Az simán elképzelhető, hogy iPhone 5 megkapja a Super Amoled 2-t amiben már javítva lesz minden.#32: Látom tényleg nem megyek semmire a Super Amoled tulajokkal. Jót, vagy semmit, mi? Nehogy beletapossak a lelkedbe... ne félj, többet nem taposok.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Everman
addikt
"Egyébként pedig nem, nem sávosodik, és nem rikító hanem magas kontrasztú. "
Az S-IPS panelnek magasabb a kontrasztértéke. Bocsi
"Az meg erősen zárójels dolog, hogy kíváncsi lennék nagyon hogy mit írnának a nagy ájfón fanok ha iPhone 4ben Samoled lenne "
Ha az iPhone 4-ben SAMOLED lenne, akkor az azt jelentené, hogy a Samsung képes lenne natív 640x960-as panel gyártására, mivel az iPhone 4-en nem igazán működne a pentile matrixos szemfényvesztés. Sajna még a natív 480x800 sem megy nekik, így ez a kérdés igencsak elméleti.
-
Bluegene
addikt
+1
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Lotusomega
senior tag
Én nem tudom lehet hogy színvak vagyok, de még egyszer sem vettem észre az itt többek által említett sávosodást, sőt a betűk is jól olvashatóak nekem, lehet valami baj van velem
A gsmarena tesztjében pedig VOLT slcd és mégis a samoledeket hozták ki legjobban hoppá biztosan ők is színvakok vagy hülyék, és a marketing áldozataiDe ahogy látom itt is arróll van szó hogy az ájfónnak al egjobb a kijelzője, nyílván hiszen a faxán egy erőművet igénylő beégős foltosodós jókis ájfón ípées panel elhozza a "jövő egy csodás darabját"
No comment..
-
AS
félisten
Olvas mobilarénát írják hogy S-LCD-nek betekintési szöge és színei sem vehetik fel versenyt a Super Amoledel, de írta már ezt Amcsi teszt is. Meg negatívum jár ha sima TFT kijelző van egy csúcs készülékben, Nokia is ép ezért tért át Amoledre.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
ThorsHUN
őstag
Az ott egy eros mellé... Sheratan minden csak nem iPhone majom fan...
Viszont az M9 is hasonlo kijelzot fog hasznalni. -
keIdor
titán
válasz Lotusomega #40 üzenetére
Én speciel nem az iPhone4-el hasonlítottam össze, hanem egy rendes 800x480-as telefonnal. Galaxy S a HD2, Desire HD ellen is kikap, pedig azoknak +0,3 (7cm) collal nagyobb a képe és mégsem szőrösek a betűk.
Wave-ben nem fogod észrevenni a Pentile-t, ahhoz kicsi a 3,3 méret. A szőrös betűt mondjuk ott is látni... Akkor fogod észrevenni a szőrös betűket, ha összeveted egy LCD-vel, aminek rendes 800x480 a felbontása. Nehogy azt mond, hogy ha nem veszed észre akkor mindegy, mert elég egyszer kölcsönkérned néhány percre valakitől egy LCD-s telefont és onnantól zavarni fog az Amoled-en a nehéz olvashatóság.Próbálj meg Wave-n úgy olvasni, hogy nem zoomolsz rá semmire, kíváncsi vagyok menni fog-e. Ha nem, akkor vetted észre a szőrös karaktereket.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Bluegene
addikt
válasz Lotusomega #43 üzenetére
ráadásul pont tegnap este láttam sötétben egy IPS panelos iphone 3GS mellett az én SGS-em, hááát kmm-kmm nem mondanám hogy az IPS jobb
de mindegy addig úgyse lehet meggyőzni az okostónikat(Keldor, Everman) amíg a saját szemükkel nem látják
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
gombsadi
aktív tag
Az S-IPS panelnek magasabb a kontrasztértéke. Bocsi
Ezen jót röhögtem Ez már kinek nagyobb... A sávosodás kamu, tegnap hívták fel a figyelmem egy képemre, ami tömörített, ezért volt sávos a telefonon, egy HTC Legend. Semmilyen más, jó minőségű kép nem sávosodik, a pentile, az amit negatívumként hozhatsz fel, ja meg azt, hogy I4 ips
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
Az én lelkem tökéletesen jó. Baromira kiegyensúlyozott ember vagyok. Bírom a kritikát.
Csak engem nem érdekel. Én nem próbállak meggyőzni arról ,hogy neked legyen jó ,de te mindenáron meg akarsz engem . Én annyit mondtam ,hogy nekem bejön és szeretem. Te meg azt ,hogy "nem szeretheted.." Nem fikáztam egyiket másik kijelző típust se. Noha tehetném .
-
törölt tag
én mint iphone fan hát ez hatalmas amúgy rossz az, aki rosszra gondol. direkt gyártástechnológiát írtam, nem márkát. lehetne emlegetni a PVA és MVA panaleket is, de azokat nem teszik telefonokba (amennyire tudom), de az SLCD is elméletileg ezekkel közel egy szinten emlegethető cucc, csak nem az folyik a csapból is, hogy milyen hűdefasza...
Gengi: igen, például egy truecolor képet
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Path of Exile (ARPG)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- SSD kibeszélő
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest