- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujjonc
csendes tag
Én is ezen gondolkodom, 16 gb-os verzión, esetleg lehetne közös beszerzés.
Mellesleg rákérdeztem erre a magyarországi MediaMarkt -os dologra.
A válaszok:
Nem küldjük ki külföldre, az drágább, mint az itthoni szervizeltetés. Telemax Gsm szervizbe küldjük,
Budaörs, Kinizsi u. 21b.
Le is diktálta nekem. (westend)
A másik nem tudott fejből válaszolni, ott e-mailoztam:Tisztelt Vásárlónk!
Magyarországon nincs garanciális Motorola szerviz. Ezért csak az adott országban /ahol vette/ tudja érvényesíteni az adott ország szerinti garanciát. Természetesen Magyarországon is leadhatja javításra, de az hosszadalmas lesz, mert ki kell küldeni az adott ország adott üzletébe, onnan elküldik a szervízbe, majd vissza. Lehet, hogy hónapokat is igénybe vesz a dolog.
Én azt javaslom, hogy amennyiben Magyarországon él, akkor itthon vásároljon készüléket. Nem beszélve arról, hogy nem minden készülék alkalmas teljes körűen más ország mobil szolgáltatásaira.
üdvözlettel:
Vevőszolgálat vezető
Media Markt Mammut Kft.
H-1024 Budapest, Lövőház u. 2-4.[ Szerkesztve ]
-
namyang
tag
Ha esetleg valaki pórul járna és elhagyná/ellopnák a telefonját, az alábbi válasz moto support általi információ (chat):
Yasemin: if someone does a reset on the phone this doesnt mean you cannot locate it
Yasemin: but the phone needs to be connected to wifi and gps needs to be activated
Yasemin: that way, using your Gmail account and the IMEI of the phone, you can locate the device
Yasemin: in the android device manager websiteÉn eddig azt hittem, csak addig lehet követni, amíg nem resetelik, és hozzá van kötve a google fiók. Ezért is elmélkedtem sokat azon, hogy ha elhagyom, akkor inkább csak jelszavazni érdemes, és kockáztatni, hogy az adatokhoz hozzáférnek (gép, bármi) vagy egyből FR. De ez így már elég egyértelmű. Csak meg kell várni, amíg egy FR után bekapcsolja.
Legközelebbi FR után biztosan kipróbálom, hogy valóban működik-e -
namyang
tag
Hmm..valóban. nekem még az fura, hogy egy FR után ő is ugyanúgy megteheti, hogy beállít egy másik google fiókot hozzá, és akkor mivan?!
Na de majd ha jön egy FR kipróbálom. bár remélem sokára lesz. meg azt is, hogy nem hagyom elEgyébként arra van valakinek ötlete, hogy bejövő hívásnál miért nem látszik a hívónak a teljes képe? (kimenőnél, és miután felvettem teljesen jó. csak ugye azok a körök bezavarnak, amíg fel nem veszem, de simán betehetné a háttérbe)
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
Vityak
tag
Akinek US ROM van a gépén, tapasztalt olyat hogy 2-3%-ot is esik a töltöttségből egyszerre?
-
honeker
őstag
szeretnék ilyen telot.....olvasgatom a tópikót ki kapcsolt állapotban ébreszt ?
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
ghiottone
nagyúr
Downgrade 4.4.2-ről 4.3-ra:
Lehetséges, de alapból nem fog menni.
Az alábbi folyamat minden adatot töröl a telefonodról! - Ments le mindent! + a telefon legyen legalább 80% köröl feltöltve.-1. Driverek feltelepítve, Developer mód aktiválva ( Abaout Phone-nál --> Build Number-re katt 7xer. Ezután kiírja: You are now a developer -> Debeloper menüben USB Debugging legyen bekapcsolva!)
0. Telefon kikapcsol és Fastboot módban indít (hangerő le + bekapcsológomb együttes, egyszerre történő megnyomása kb 5 másodpercre, majd felenged)
1. A tar.gz romok esetében (UK) ha elindítod a flashall.bat fájlt akkor hibaüzenettel kidob:
version downgraded for primary gpt-t nyom, így szerkeszteni kell a flashall.bat fájlt. Ki kell törölni a:
CALL :fastboot_flash partition gpt.bin
IF %errorlevel% NEQ 0 EXIT /b 1 -sorokat belőle. Ha ez kész akkor elindul és sikeresen lefut a folyamat.2. Az .xml romok esetében (US) A kicsomagolt mappába be kell másolni az alábbi csomag tartalmát. Majd az mfastboot segítségével egyesével kell megadnod az alábbi parancsokat és mindegyik parancs után Enter-t nyomsz (ha Okay az eredmény akkor mehetsz tovább a következő parancsra):
mfastboot flash partition gpt.bin-ezt nem kell, kihagyható.
mfastboot flash motoboot motoboot.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
mfastboot flash recovery recovery.img
mfastboot flash system system.img_sparsechunk1 --- it kidob hibaüzenetet, de felfogja rakni,
mfastboot flash system system.img_sparsechunk2
mfastboot flash system system.img_sparsechunk3
mfastboot flash modem NON-HLOS.bin
mfastboot erase modemst1
mfastboot erase modemst2
mfastboot flash fsg fsg.mbn
mfastboot erase cache
mfastboot erase userdata
mfastboot rebootMegjegyzés: előfordulhat, hogy indítás után nem adja fel a nyelvválasztás lehetőségét, ezért a Settings-be nyomni kell egy Factory Reset-et -és ezután lesz rendben a felrakott gyári rom.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Most visszaraktam az UK romot, kiváncsi leszek abban előjön-e.
Nem akarok még egy aksi hibás androidos cuccot. a Chuwi V88S tabletemet például lehetne visszaküldeni Kínába, de legalább van Mo-n hasonló márka (Alcor), aminek a szervize tud adni aksitEladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
yodamastah
őstag
Megjött nekem is a teló. Elég jól pörög. 4.4 update után 4.75gb szabad hely marad a 8Gigáson. Semmit nem raktam még fel rá. Szóval kb ennyivel lehet garázdákodni.
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok egy 16GB-os Moto G készülékkel.
3 éves Defy/Defy+ használat után váltottam, messze megérte.
-
wiggen123
senior tag
Lehet a későbbiekben bármi probléma az angliai tesco mobilos függetlenített telókkal?
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
HUNgaroczel
tag
Melyik éri meg jobban? SP vagy Moto G? Az NFC taggek nagyon bejönnek, de a képernyő meg támogatáshiány...
-
dsr
senior tag
válasz HUNgaroczel #2731 üzenetére
Amelyiket választod , ezt mindenki maga döntse el
wiggen123: nem
bocs a dupláért , kiment szokás szerint a szerkesztés gomb a fejemből..
[ Szerkesztve ]
-
HUNgaroczel
tag
Az a baj hogy Magyarországon sehol sincs kirakva hogy: nesze tapizd :/ Múltkor fogtam életembe először Nexus 4-et a kezembe, az is rettentő más volt a képekhez képest. Félek hogy a Moto se olyan mint képzelem :/
Aki SP-ről váltott mér tette? Egy kis szubjektív összehasonlítást írna nekem pár sorban? -
Rick4
félisten
Nem küldjük ki külföldre, az drágább, mint az itthoni szervizeltetés. Telemax Gsm szervizbe küldjük,
Budaörs, Kinizsi u. 21b.
Le is diktálta nekem. (westend)A Kinizsi u. a Budaörsi Tesco mögött van, az nagyon nem a westend.. Amúgy pár éve már voltam ott a Samsung Omniámmal, érintőképernyő csere volt.. Remélem azóta fejlődtek a srácok kézügyességben.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Jaffa75
őstag
válasz HUNgaroczel #2733 üzenetére
tedd amit én, kérj meg egy fórumtársat a közeledben... írjad meg hogy merre lehet jó - valaki biztos segít!
[ Szerkesztve ]
-
anulu tuslu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis megerősítést/cáfolást kérnék garancia ügyben.
Szándékozom egy 16 GB-os verzióra benevezni, de nem tudom, hogy a garancia miatt bele merjek-e vágni.
2 lehetőségre szűkítettem a vásárlásom módját:
-Expansys: +van magyar képviselet
+olcsóbb most 63ért láttam
-Media marktosat venni innen az apróról:
+ többen írták,hogy elvileg vállalja a magyar MM a gariztatást
- drágább
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik a jobb választás és biztosabb pont, ha ne adja ég probléma lépne fel a készülékkel? Nem szeretnék 60 ezres tétellel szórakozni és küldözgetni Angliába oda-vissza.Bocsi, ha már sokszor volt ez téma.
Nagyon köszönöm a segítséget. -
G4bi89
senior tag
Hellosztok
Érdeklődnék, hogy a magyar nyelv csak rootolás után varázsolható rá ? (#1898-as post után nagyon úgy tűnik)
Nekem jó lenne az angol is de mivel apunak lenne a teló azért nála ez nyilván nem játszik.A másik, hogy a rootoláshoz kell BL nyitás vagy egyáltalán mennyire körülményes ezeknek a visszaállítása? (gari miatt kérdem)
Nexusok esetében pár pillanat pl. a BL zárás és számláló sincs, meg factory image felrakása is 1 parancs az pedig töröl mindent."egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
ghiottone
nagyúr
A kérdéseidet meg is válaszoltad. A lenyíló összefoglaló és az idézett hsz. is világosan fogalmaz az adott témával kapcsolatban.
- Igen, csak rootolás után mehet rá a nyelvi csomag.
- Igen, Bootloader nyitás nélkül nem lehet rootolni a készüléket.
- Nem körülményes, visszazárható, de a garancia ugrik BL nyitáskor. - már többször értekeztünk róla.Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
kelly416
veterán
válasz HUNgaroczel #2733 üzenetére
Én is ezt tudom javasolni, hogy írd meg, merre vagy elérhető, hátha van egy fórumtárs aki rámozdul és segít Neked a közelben megnézni, kipróbálni a G-t, hátha megbillenti a bizonytalanság mérlegét.
Elméletileg HW-ben is és támogatottságban is sokkal jobb. Gyakorlatilag mára átlag felhasználó mit sem lát ebből, hacsak nem a pontszámokat. Na jó, a szoftver azért egy kicsit többet hoz magával, de nem olyan sokkal. Kompromisszumokkal jár mindkét telefon, de ezek könnyen leszűrhetőek már az összefoglalókból is.
-
zsirfecske
addikt
szomorú infó a motorola hátlapos bénázásáról: a flip tokok még legalább 1 hónapig nem elérhetők. expansys élő rendelés alapján mondom, tegnap UK üf írt róluk, ma pedig a megrendelés követésnél is átváltott az eddigi összevissza készletinfó (Raktárra várjuk: 38 nap).
marad a sima shell, de az sem éppen elérhető jelenleg (piros van raktáron egyedül), ha valakit még érdekel egy piros/kék visszamarad a részben meghiúsult közös rendelésből.
-
ghiottone
nagyúr
válasz zsirfecske #2740 üzenetére
A grip shell-nél sem sietik el az Európai bevezetést.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy nem értem miért csak a (szegényebb?) déli országoknak jár dual sim, meg egyéb földi jó a Moto G kapcsán?
Európaiaknak is lenne igényük minderre. -
bigmafa
tag
válasz bigmafa #2684 üzenetére
Ha valaki másnak is gondot okoz a magyar nyelvű szótár a billentyűzetben..
Szóval a gyári billentyűzethez nem lehet nyelvet adni, alapból a magyar szótár NINCS benne. Le lehet cserélni a Google billentyűzetre (ingyenes) ami elméletileg tudja a magyart, részemről a Swiftkey-t tttem fel, így OK.Viszont morcos vagyok, mert most döbbentem rá, hogy úgy néz ki, a restricted profil-ok hiába elérhetők 4.2 Androidtól, telefonra nem, csak tabletre (!!). Az okról ködösítés megy, miszerint "hát, nem tudtuk eldönteni hogy ilyenkor ha hívás jön, az csörögjön-e, fel lehessen-e venni a vendégnek, stb". Hát jó vicc, ezt pont egy setting menüvel meg két checkbox-szal meg lehetett volna oldani. Arrrghhh.
Arra kéne hogy gyerek játszás közben ne nyomkodhasson el valamit (pl. játéknál hirdetésre kattintva ne történjen már semmi)
-
G4bi89
senior tag
válasz ghiottone #2738 üzenetére
ohh
A gari fájó pont sajnos...Úgy nem lehet visszazárni, hogy annak későbbne legyen nyoma? Mert ha netalántán valami baja lenne a készüléknek, de még van fastboot akkor visszatudom zárni és ha nincs számláló... (mint Samsungnál)"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
Kacsanova
csendes tag
Mi is érdeklődtünk garanciális ügyben a Media Markt-nál. Haverom, felhívta őket, azt mondták, hogy ha megvannak a megfelelő papírok a vásárlásról, akkor segítenek a garanciális ügyintézésben, attól függetlenül, hogy nem Magyarországon vásárolt készülékről van szó. Viszont 169€ a 8GB-os és 199€ a 16GB-os változat, ami az Amazonhoz vagy a Tescoshoz képest drága. Jó lenne pontosan tudni, hogy az utóbbi kettő esetén, hogyan működik a garancia érvényesítése. Nem tervezem a BL nyitását, nem vagyok valami nagy szaki ezekben a dolgokban Legalábbis ameddig garanciás a terrmék nem kísérleteznék vele
-
ghiottone
nagyúr
Nem, mert magától a Motorolától kéred a BL nyitó kódot - és ezt regisztrálják az IMEI alapján.
-
rasky
senior tag
Tescoban emelkedett a 8GB-os 5 font (104 font) a 16GB-os 10 fonttal. (139 font)
[ Szerkesztve ]
-
Sur1G
aktív tag
Tudtok valamit a Németországból származó motorola G KitKat frissítéséről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest