Hirdetés
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmasterb
újonc
Sziasztok!
Létezhet az, hogy a hivatalos "bootloader unlock" oldal megszünt, vagy csak én nem találom? Esetleg van valami más mód a bootloader nyitásra?
Vernee Mix 2 (Nugat 7.0.)
-
seadrone
őstag
sziasztok!
betört a kiejlzője a telómnak, el akarom adni, de előtte le kéne formázni az egészt, gyári állapotba visszaállítani.
ogyan lehet ezt megtenni, ha nem látok semmit a kijelzőn?
köszi
-
Obyboy
addikt
Ma reggel jött egy biztonsági frissítés.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
törölt tag
Jó hír, de majd akkor hiszem el ha már jön le
Sok oldal cikkezik már róla hogy a moto g 1st gen is meg fogja majd kapni a cm14 android7et -
-
törölt tag
válasz mobilizmo #16413 üzenetére
Elvileg a SoC támogatott, úgyhogy várhatjuk...bár ebből a droidoból kezd egy kicsit elegem lenni :/ meg a készülékből is,ekkora idiótaságot hogy egy lowcost-os telóban nincs sd kártya foglalat(ennél a modelnél is csak a 4G-sben van), le kéne lőni aki ezt kitalálta anno a motorolánál
Mondjuk nem értem, miért nem kelendőbb ez a teló cm-rendszerrel, hisz a gyári rendszerben alapból nincs magyar nyelv, sőt 5.1nél nem kap frissebbet hivatalosan, viszonlag elég jó akkuideje van, alapszintű androidos telónal viszont nagyon jó, jobb mint a fos alap huawei vagy a samu féle pocket neo okosfos, vagy mondjuk a sony tipo(fos)...
És ahogy elnézem, a cm csapat feltehetően átportolja az android7et erre a modellre... Tehát ami nem utolsó dolog...
Közbe megjött a mai cm13as update ezért az egyért is szeretem a cm rendszereket, erre szó szerint mondható hogy naprakész, nem úgy mint az andro8dos mobilgyártók ütemterve, az asszon lg g4c-je a héten kapta meg a júliusi biztonsági javítást, szeptemberben?! A júliusit?! És ez naprakész szoftver állapot mikor hónapokat késik a frissítés!?
Komolyan mondom, az apple csinálja a legjobban
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz #97246720 #16414 üzenetére
Szerintem azért nem, mert a gyári rendszerrel is tök stabil. Ha valakit nem igazán érdekel a telefonja, csak használja, annak pont megfelel.
GPE ROM-ban meg van magyar. A mai napig ezzel járok sportolni (mert kisebb és bírja a nedvességet), és hibátlanul teszi a dolgát. Én még el is játszanék vele, de egyáltalán nem érzem szükségét, pedig alapból frissítgetős vagyok. Gördülékenyen, atomstabilan fut még mindig[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
mobilizmo
addikt
válasz #97246720 #16414 üzenetére
Több okból is. Először is nem mindenki olyan, mint mi. Vannak akik megveszik és használják úgy ahogy van, hacsak nem nagyon gáz. Ráadásul CM felrakása (unlock bootloader) gari vesztéssel jár. 1st gen.-re (ami még mindig megvan tartalékban) én is csak a 2 év lejárta előtt nem sokkal raktam fel. Nyelv igazából sokaknak nem probléma. Settings-ben egyébként is ritkán kell mászkálni, appokat meg lehet magyarul felrakni (lásd morelocale2). Másodsorban egy CM csak ritkán lesz annyira optimalizált, mint egy stock, emiatt valószínűleg rövidebb az akkuidő.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
gianone
őstag
válasz #97246720 #16416 üzenetére
Nekem minden jól fut rajta, szóval nem tudom. Az is igaz, hogy sok minden nincs rajta. FB Lite, Talon for Twitter, egy mini böngésző, a Ghostery, Runtastic, VLC, TC, DigiTV, TV GO, WPS Office és pár alap guglis cucc, amelyiket használom. Ezekkel az égadta világon semmi problémám nincs.
mobilizmo
Nekem is Morelocale2 volt, és gari után tettem fel GPE-t. de az angol se érdekelt volna, csak szeretek szórakozni.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Joke21
aktív tag
válasz gianone #16418 üzenetére
Sziasztok.
Sajnos egyre többször produkálja a telefonom a véletlenszerű újraindulást, ezért gondolkodom rajta, hogy kipróbálom a cm-t. Még a bootloader sincs nyitva, szóval teljesen gyári a rendszer. A bajom csak annyi, hogy vannak appjaim, amik érzékenyek a root-ra. Pl TV GO és a Tarr Mobil TV. Igazából azt sem tudom, hogy ha nyitott a bootloader, akkor már nem mennek, vagy csak ha rootolt a teló, akkor nem. Ha az utóbbi eset áll fent, akkor ha felrakom a cm-t, és unrootolom, akkor működhetnek ezek az appok? Van aki így használja?
Köszi a válaszokat előre is.
-
gianone
őstag
-
heidricha
őstag
Sziasztok, rég nem jártam erre.
Esetleg a 'GPS használat utáni merülés' probléma valami csoda folytán nem oldódott meg az utóbbi másfél évben?[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
válasz juhiimi #16432 üzenetére
Sajnos én is.
Előfordulhat, hogy nem mindenkit érint, de a jelenség az, hogy (kb.) a 2. műholdas (10 m alatti pontosságú) fix után a GPS hardver bekapcsolva marad, kb 1,5% per óra fogyasztással, ha a fejem tetejére állok, akkor is. Reboot-ig.
CM13 itt is: érzésre a gyári pattogósabb (reszponzívabb) volt egy kicsit, a fogyasztása is jobban tetszett, de kevesebb ideig hagytam fenn, a GPS téma nem jött elő.
Méregette valaki, hogy a "környezeti kijelző" mennyit jelent a fogyasztásban? Nagyon jól működik, a hasonló appok pedig észrevehetetlenül keveset fogyasztanak, viszont némi RAM-ot csak lefoglalnak, amit így megspórolhatok.
-
Joke21
aktív tag
Használja valaki a dual simes telóját CM13-al?
-
lezuvius
őstag
Sziasztok!
Amennyiben van valakinek egy alaplap elfekvoben ehhez a telohoz kerem irjon ram. Sajnos az enyemben meghalt a SIM olvaso
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
heidricha
őstag
válasz heidricha #16434 üzenetére
CM13 fogyasztás.
Jócskán lehetne jobb. A gyári ROM repülőben megvan max 1%-kal egy éjszaka, ennek legalább 4 kell (ha épp nincs GPS lock, mert akkor 8%).
Nem a környezeti kijelző a ludas, azt kikapcsoltam estére.
Már egészen elfelejtettem, hogy Falcon-on mindig a gyári + Xposed volt a kedvenc összeállítás
-
zoltan6
őstag
Srácok mennyit lehet most reálisan kérni egy első generációs jó állapotú moto g-ért?
fiam kap egy másik telefont karácsonyra úgy néz ki,a régit meg el szeretném adni? -
őstag
Sziasztok! Ez most nem kérdés lesz, hanem egy kis összefoglalás a telefonról.
Jómagam 2014 januárjában lettem tulajdonosa egy XT1032-nek, amit a mai napig használok full gyári rendszerrel. Soha nem tettem fel rá semmilyen más ROM-ot. Nem gondoltam volna, hogy lassan 3 évesen is még használható lesz. A hétköznapokban netezek rajta, instagramot böngészem és duolingoval tanulok nyelveket, hétvégente pedig waze vagy google maps navigáció szokott még rajta futni, kb. ennyi az én felhasználásom, ezeket a mai napig tudja. Mivel csak 8 gigás, így egyébként sem férne rá sok dolog, zene mondjuk egyáltalán nincs is rajta, de nem vagyok az a fajta, aki zenét hallgat a telefonján.
Előtte egy Nokia Lumia 800-at használtam egy évig és úgy vagyok vele, hogy a következő telefonom egy iPhone lesz, mivel meg akarom tapasztalni az iOS rendszert is. Most, hogy megjelent az i7 hirtelen felindulásból majdnem rendeltem egyet, de aztán aludtam a dologra pár napot és megint ott tartok, hogy mi a francnak adjak egy telefonért ~260k forintot, amikor azzal sem tudnék több dolgot csinálni (vicc, hogy ez a Moto G csupán 63k forintba került újonnan, amikor vettem).
Oké, nem tökéletes már a telefon. Az akkumulátor az én felhasználásom mellett még mindig kihúzza a nap végéig (éjjel mindig töltőn volt/van új korától kezdve), de az instagram azért már meg-meg akad ha sok képet nézeget az ember, ha hívás jön be navigáció közben és utána vissza kell váltani, akkor nem történnek azonnal a dolgok, netezés közben ha megnyitok több lapot vagy váltogatok köztük, azért várni kell, hogy betöltse őket. Akadozni az animációk soha nem szoktak, csak olyan az egész, mintha egy számítógépben HDD lenne SSD helyett, szóval lassan kénytelen leszek mégiscsak nyugdíjazni ezt a jó kis telefont. Egyébként soha, semmilyen tokot vagy védőfóliát nem használtam hozzá, még sincs karc a kijelzőjén, a hátlapja az persze kopott a legmagasabb pontjain, de nem zavaró. Párszor leesett kemény talajra, de kutya baja.
Az utódja vagy egy 64 gigás SE lesz (ha meg tudok barátkozni a kijelző méretével) vagy pedig egy 32 gigás 6S ha végre megjelenik a szolgáltatóknál.
Eladni talán el sem adom, mert ami pénzt még lehetne érte kérni, az inkább a vicc kategória. De ha valakinek mégiscsak kellene belőle valami komponens, akkor majd jelzem itt és beszélhetünk róla."Less but better" - Dieter Rams
-
mobilizmo
addikt
válasz xEon1337 #16442 üzenetére
Hasonló cipőben járok. Nekem ugyan már fél éve van másik helyette, de nincs szívem eladni. Egyetlen igazi gyengéje volt/van a fényképező rész. Ha az kicsit jobb lenne, valószínűleg még most is ez lenne az elsődleges készülékem.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz #97246720 #16444 üzenetére
Nekem is CM van rajta, frissítgetem is rendszeresen, de várom rá a Nougat-ot. Van egy Nexus 7 2012-öm, arra már feldobtam és azóta olyan virgonc, mint egy vadiúj korszerű tablet. Na most ránéztem és meg is van.
[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz xEon1337 #16442 üzenetére
Detto, bár én 57e-ért vettem (Angliából hozta egy ismerős). Nekem viszont mostanában (vagy lehet hogy az 5.1-es frissítés óta, de csak most tűnt fel igazán) vannak gondjaim vele. Főleg hálózati, adatforgalmi dolgok:
- amikor kikapcsolt képernyőből felébresztem, akkor ott a felkiáltójel egy jó 10-15 mp-ig, hogy nincs adatkapcsolat
- Wifit kikapcsolva is látszólag lassan áll át a mobil netre
- A GPS-t mostanában sokat használom és 3-5 percenként elveszti a jelet és eltart néha fél percig is míg újra lesz jel. Ez most a legidegesítőbb. -
gianone
őstag
Én két és fél éve vettem brit Amazonon akcióban, 50000 sem volt. Több mint két évig használtam gyári ROM-mal probléma nélkül. Másfél év után második telóként sportoláshoz. Nemrég rootoltam és feltettem GPE ROM-ot. Ez is ugyanolyan szépen fut. Pár gyári app hiányzik, cserébe tettem adblockot, és kipucoltam, ami nem kell.
Soha nem volt se fólia, se tok. Vigyáztam rá nagyon, amíg első teló volt. Már csak sportolni viszem, UltraBalatonon aztán a fáradságtól többször is elejtettem, de csak karcos lett. Nekem semmi gondom nincs vele, minden gördülékenyen fut, igaz erőforrászabáló appjaim nincsenek. De böngészni, zenét hallgatni, videózni, twitterezni, facebookozni pont elég ma is. Persze egyik sem gyári, hanem takarékos alkalmazás.
Au egyetlen, ami bosszantott anno, hogy az ígéretek ellenére 5.1-re nagyon sokat kellett várni, és 5.0.2 nem igazán jött be. Persze GPE lett volna, de akkor még garis volt, és nem is értettem hozzá.[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
őstag
válasz Tibicsucsu #16447 üzenetére
Nálam 1,5 éven át az volt a jelenség, hogy eldobta teljesen a mobilhálózatot és csak egy ki-be kapcsolással lehetett megoldani. Kiderült, hogy a SIM kártya volt szar benne, amit egyébként sejtettem előtte is, mivel akkor jött elő, amikor a zsebemben volt a telefon és mondjuk eléggé megfeszült (cipőt vettem fel, leguggoltam, stb.), gondolom olyankor kontaktos lett, csak lusta voltam elsétálni a szolgáltatóhoz.
Egyszer-kétszer nálam is van felkiáltójel az adatkapcsolat mellett, de ritka. Waze szokta néha eldobni a GPS jelet, de úgy tudom, hogy ez főként a program hibája, nem a telefoné.
Az akksi merülésnél bár azt írtam, hogy kibírja az egy napot, de ez esetemben csak félig igaz. Hétvégén vagy amikor nem dolgozok, akkor tényleg kibír egy napot simán, viszont a munkahelyem egy olyan vasbeton építmény, ahol állandóan váltogat HSDPA - Edge között, non-stop keresi ugye az adótornyot ez meg meríti mint az állat, szóval itt van, hogy vagy átváltok manuálisan 2G-re vagy rádugom a gépre addig, amíg előtte ülök.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest