- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2k14
tag
Mentést szoktatok csinálni? Twrpbe mindent mentsek?
-
gery2k14
tag
A wipeoknál mehet a System is?
[ Szerkesztve ]
-
handbrake
csendes tag
Üdv Srácok!
Kb. 1 hónapja jött meg a K3, Tiny-ről. Minden rendben zajlott, előbb is érkezett mint a csomagkövető közölhette volna.
Használtam a gyári rommal, kb. 1,5 - 2 hetet. Aztán átálltam a "CUCO"-ra, S424 160328-ra. Minden szép és jó volt tegnapig. Alkalmazást szerettem volna telepíteni és frissíteni Play-ről. Letöltötte, aztán hosszasan csak a 100% le-töltöttséget mutatta és nem történt semmi más. Egy appot sikerült feltennem, de az is valami 10-15 percig csak a 100% le-töltöttséget mutatta. Másnál is van ilyen hibajelenség? Mintha ez a rész belassult volna.
Egyébként meg vagyok elégedve a telefonnal, nem sokat nyomkodom, de az akku idő nagyon frankó.
Ki szeretném majd próbálni még a MIUI romot is, esetleg valaki akinek volt már tapasztalata mind a 2 fajta rommal, írna egy összefoglaló szerű pro - kontra listát?
Sok hasznos infót szedtem össze eddig TŐLETEK!
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz fehermokus #3606 üzenetére
Elég ha kitürli a google alkalmazások adatait és újra beállítja a fiókot szerintem. Bár tény, hogy tisztább ha újrateszi a Gapps csomagot.
MIUI:
Kontrák:
- SOT (Screen On Time - Bekapcsolt kijelzős idő) gyatra (vagy az én aksim halódik)
- lassabb érzetet ad, mikrolaggok előfordulnak
- memóriával elég mostohán bánik
- játékre csak Performance/Teljesítmény módban jóPro-k:
- zene és média rész fejlettebb
- kamera képek jóval jobbak, mint más romoknál
(6.0 Cuoco S424, VibeUI 3.5 1608 és felette már a gyárik is egész jók)
- szebb kijelző színek (VibeUI felület tompább színeket használ)Semleges:
- kinek melyik felület tetszik jobban, témázhatóság, beállítások milyensége/mennyisége* Péter - 06302461862 *
-
cs.lev
tag
válasz Dominó85 #3607 üzenetére
Prokent meg a MIUI-hoz hozzatennem, hogy nagyon sok jol hasznalhato beepitett alkalmazasa van, ami rendszer szinten tud valami okosat csinalni/beallitani (pl. melyik alkalmazas hasznalhatja a mobilnetet, stb.)!
Ez mar majdnem olyan iPhone-os dolog (bar sosem volt iPhone-m), hogy alapvetoen rengeteg dolog es szolgaltatas be van epitve, ugyanolyan design-nal es modon kell hasznalni mint a tobbi appot, es nem kell pl. third-party appokat kereseni/vadaszni es letolteni hozza, amik nagy reszben biztos nem tudnak mindent ugy allitgatni, ahogy ezek.
Megj.: A vibe UI-bol utoljara a 2.0-ast hasznaltam, az ujabbakban nem tudom, hogy vannak-e mar ilyesmi alkalmazasok! Valaki cafoljon meg, vagy adjon igazat
asd
-
yanpec
aktív tag
Szevasztok
Csak elhatároztam magam megint a kijelzőcserèn, ès eddig úgy tünik jól tettem. Eltünt teljesen a kijelző èrzèketlensèg ès szinte hozzá se èrek ès már reagál is. De ahogy èszrevettem ez nem eredeti kijelző mert más elektronikával dolgoznak vagy ez már a ts3-k a kèpernyője. Passz. Az a lènyeg, hogy fasza Touch sreen teszterrel is leteszteltem ès kiváló. Szakadozásmentes èrzèkelès a teljes felületen, 5 ujjam mozgását tökèletesen követi.
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
lukacsjeno
tag
Sziasztok!
Csak kérdezném, hogy tapasztalta-e más is, hogy az app frissítések közül a facebook app az mindig 8-10 percig is eltart? Egyedül csak ez. Van más hasonló méretű appom is, sőt nagyobb is, de mindegyik pikk-pakk lefrissül. És nem a letöltési időre gondolok, hanem utána mikor települ a frissítés, azt tart rohadt sokáig a facebook appnál, és be is lassul olyankor a teló. Néha-néha olyan már mint ha le is fagyna, de nem fagy meg, csak nem reagál semmire, annyira izzad a telepítés miatt. Cuoco92 424 rom-ot használok a legfrissebb ota-val. De a korábbiaknál is lassú volt ez az 1 frissítés. Ha valaki tapasztalt hasonlót, és van valami ötlete, ossza meg.
Köszönöm. -
Dominó85
addikt
válasz lukacsjeno #3612 üzenetére
MIUI alatt a Messenger csinálja ezt. A Facebook egy szánalmas szarkupac minden téren.
* Péter - 06302461862 *
-
siskad
őstag
válasz lukacsjeno #3612 üzenetére
Én nem is használok Facebook alkalmazást, csak Messengert. A Facebookot a böngészőből nyitom meg.
-
gulupeti
senior tag
Melyik romot ajánlanátok napi használatra 6.0 romok közül, ami nem a Cuoco féle 422-424 romra épül és lehetőleg teljesen magyar. Több hetes használat után azt kell, hogy mondjam, az üzemidő pocsék (ez igazából nem is érdekel annyira) viszont az, hogy a kijelző túlnyomó részt olyan érzéketlen, hogy legszívesebben a falhoz csapnám a telefont , no az már annál inkább!
5.1 romoknál ilyen abszolút nem volt, nem is értem, hogy ezt még senki nem jelezte a fejlesztőknek? Ahogy olvastam régebben, nem vagyok egyedül a problémával.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
szuti1
újonc
Üdv. Új tag vagyok. Segítsetek. Lenovo K50-T3s telefont vettem. Android 5.0 volt rajta Magyar menüvel. Frissítést ajánlott a teló. Elindítottam: telepítette a 6.0 verziót. Minden ok. lett volva, de csak Kínai és Angol nyelvet ajánl fel. Járt valaki így. Van-e megoldás?
-
gulupeti
senior tag
422 volt fent nekem is, több frissítés is jött rá, jelenleg 424, de a kijelző egy katasztrófa, sőt mintha 422-nél nem is lett volna jelen ennyire ez a probléma. Úgy vártam a 6.0-át mint, a messiást, de engem ezidáig nem nyűgözött le.
Mindegy, akkor egyelőre várok és kipróbálok valami mást. Köszönöm!
Jó ez a telefon, jó ez a telefon, de eddig tökéletes rom, ami minden szempontból, mindent igényt kielégített volna, sajnos még nem volt rá. Nekem legalábbis nem. -
lukacsjeno
tag
Szia!
Az csak a Recovery nyelve szerintem, ahol csak angolt és magyart lehet választani.
A ROM-ban 99, de inkább 100%, hogy benne lesz a magyar, ha előtte is benne volt
az 5.0-ban
Vagy még azt tudom elképzelni, hogy ha már feltelepült, akkor az első bootnál a beállítások
idejére csak ebből a kettő nyelvből tudsz választani, és a már futó Android alatt, majd tudsz
nyelvet váltani.[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz lukacsjeno #3621 üzenetére
A telepítésvarázslóban ha csak angol/kínai van, akkor a romban is. Amennyiben az 5.0-jában volt magyar, de a 6.0-ban nincs, akkor sajna OTA-n keresztül nem a ROW romot szedte le neki. Előferdülhet...
Gulupeti
Bár ne találna így a MIUI. Az üzem idején és multitaskingján kéne javítani. Érdekes, hogy megszűnt az eddig ezalatt a rom alatt is fennálló érintő probléma. Hetek óta semmi baj.* Péter - 06302461862 *
-
handbrake
csendes tag
Srácok, találkoztatok már olyannal, hogy Cuoco rom alatt S424 az sms alkalmazás egyszerűen letiltódott. Play-ről kellett egy másikat feltenni, mert nem jöttek meg az sms-ek. Reggel megjött, 1 órával később már nem.....
-
kovjoe
aktív tag
Valaki próbálta a mindigtv appot? Mert nálam nem megy, folyton kifagy, míg a noname laude s800-on simán fut:-(. Mi lesz, így a foci ebvel?
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
kovjoe
aktív tag
válasz fehermokus #3627 üzenetére
Sejtettem, hogy rom függő lehet, csak már úgy megszoktam a miui-t.
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
gulupeti
senior tag
Felraktam ezt a romot, ma került fel needromra:
[link]Tök jó gyorsnak tűnik, meg minden, de! Megint egy olyan dolog amivel még nem találkoztam.. Mint ahogy írtam fentebb is tökéletes rom nincs és ez most is beigazolódni látszik. Mondjuk ez így ebben a formában nagyon messze van a tökéletestől.
A probléma a következő: a fiókok menüben, ahol látszik, hogy google, facebook, viber, stb. a google fiókon belül nincs ilyen, hogy névjegyek szinkronizálása, ergo a google címtárból nem jönnek át a névjegyek, egy névjegyem sincs így, szinkronizálni nem lehet. A megjelenítendő partnereknél ezt írja: "csak %s, nem szinronizálva"
Hogyan lehetne áthidalni ezt a problémát? Próbáltam másik gapps-ot felrakni, de valamiért nem engedi a twrp.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Sajnos azok a hozzászólások később születtek, mint ahogy én felraktam.
Mindegy visszatértem mentésből erre: "K3_NOTE_MM_6.0_1610_v15_ROW_D_GOOGLE_CUOCO92", mert a 424 kijelző érzéketlensége már kiakasztott.
Ez a változat most frissítésre kínálja ezt: VibeUI_V3.5_1621_7.85.1_DEV_K50-T5 (a zöld színű system update-ben, mert van ugye egy piros is)
Ez kb. ugyanaz, mint amiben nem ment a névjegy szinkronizáció V3.5 - 1621, érdemes lehet ezt felrakni vagy itt is előjöhet a hiba? Van rá esély, hogy csak angol nyelvem lesz? -
fehermokus
aktív tag
válasz gulupeti #3639 üzenetére
A VibeUI-s ROM-ok között csak az 5.0-k vannak a topon. Az 5.1-k már nem annyira kidolgozottak, a 6.0-k meg szerintem nem alkalmasak a használatra, de ez csak az én véleményem.
Amúgy érdekes, hogy a kijelző érzéketlenséggel mennyit küzdötök az S424-esnél, mert nekem a legutóbbi frissítés óta teljesen rendben van. Előtte volt, hogy gyakrabban, vagy ritkábban előjött, most megszűnt ez a dolog.
Talán mégsem egyforma minden vas attól, hogy felmegy rá a firmware...[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz fehermokus #3640 üzenetére
A vas ugyan az, de sokaknál hibás a kijelző, ahogy nálam is az volt amíg ki nem cserèltem a Wholesare 5.5-s kèpernyőre. Addig mindig küzdöttem az èrzèketlensègèvel, hol eltünk hol előjött egy darabig. Az tèny, hogy az utolsó OTA óta ritkábban jött elő de jelen volt a problèma. Komolyan mondom ez a kijelző felüdülès az előzőhöz kèpest. Gyorsan reagál szinte hozzá sem èrek ès már teszi a dolgát. Így most már, ezzel a couco 6.0s rommal ès ezzel a kijelzővel hibátlan a teló, ès ezt úgy èrtem, hogy semmilyen hiba, anomália nincs.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
-
A Peti
csendes tag
válasz Terra86 #3645 üzenetére
Nem a Cuoco féle romot használom, de belenéztem...
Valóban nem működhet benne a sync, mert a row verziót tette bele.
Azt ki kell cserélni az eredetire.A google sync appot pedig kiszeded a gapps csomagból, felmásolod a telefonra és fájlkezelővel bemásolod a rendszer priv-app mappájába.
-
Terra86
csendes tag
Nem a Cuoco féle romot használom, de belenéztem...
Valóban nem működhet benne a sync, mert a row verziót tette bele.
Azt ki kell cserélni az eredetire.
( sajnos én még nem tartok itt )
A google sync appot pedig kiszeded a gapps csomagból, felmásolod a telefonra és fájlkezelővel bemásolod a rendszer priv-app mappájába.
A priv-app mappán belül elég sok mappa van. A Lenovo Contacts Provider mappára gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...