- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SybenX
őstag
válasz dozsabalint #32200 üzenetére
Úgy látszik ez próba szerencse.
-
nzolo76
tag
Fact img-ből flasheltem már az 5.0-t is és a sok leírt problémával, amit itt a fórumon olvastam nem találkoztam. Az 5.0.1 is img-ből ment fel. Nem állítottam vissza adatokat sem az appokhoz. És fact reset is volt, előtte és utána is.
Szóval talán nem én vagyok a hunyó. De ki tudja.
Egyébkent a böngésző megnyitásakor arra lettem figyelmes hogy azt írja ki a teló "faild to inicialize camera", vagy valami ilyesmit. De nem foglalkoztam vele böngésztem tovább. Pár perc múlva újra megjelent az üzenet, majd újra. Gondoltam megnyitom már a kamerát mi van vele. Hát ellopták.
De egy reboot segített, és egy becsületes megtaláló visszahozta a kamerámat.
Ja és utoljára panoráma képet készítettem vele tegnap.
[ Szerkesztve ]
*** iPhone 12 - iPad Pro - Apple Watch S6 ***
-
roland091
senior tag
+1 preview óta használom 5.0-t nem nagyon tapasztaltam komolyabb hibát, pláne olyat ami miatt ne lenne érdemes frissíteni, de hibátlan rendszer amúgy sincs
-
nzolo76
tag
válasz roland091 #32203 üzenetére
Egyébként én is megelégedettséggel használom a legfrisseb stock androidot. És nem váltanék visszafelé. (Még akkor sem, ha a Hangouts üzenetek nem jönnek meg az okosórámra. )
Szerintem is érdemes frissíteni!
[ Szerkesztve ]
*** iPhone 12 - iPad Pro - Apple Watch S6 ***
-
kárátékutyá
őstag
Akkor ezek szerint akinek vannak bugjai az egy béna fax? Mert kb ez jön le a hsz-edből. Ha kiváncsi vagy hogyan jöhetnek elő ilyen bugok, akkor keresd a G-t, ne az N5 tulajokat.
-
marquuard
veterán
Kint van az ElementalX 2.05, a fejlesztő azt írja, hogy a következő frissítésben lesz F2FS támogatás.
PSN ID: marquuard
-
natë
nagyúr
Nálam sem volt még semmi hiba...
-
SybenX
őstag
válasz lord.lakli #32207 üzenetére
Még nem tudok frissíteni.De leszarom a buggokat,frissítem azért is majd ha lehet már.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudom,hogy még nincs Xposed,de nincs valami alternatíva helyette Lollipop-ra? -
arkone
aktív tag
Srácok, akik 4 óra körüli kijelzőidőt érnek el, nektek
-be van kapcsolva a google asszisztens?
-helymeghatározás nagyon pontos?
-bluetooth folyamatos?
-hely megosztás be van kapcsolva? -
G4bi89
senior tag
válasz arkone #32215 üzenetére
Na nekem ez pont mind ki van kapcsolva, illetve a helymeghatározás energiatakarékos opción van. Bőven elég az is ha nem a kocsiban navigációra kell a telefon. Bluetooth-t szökő évente használom, aszisztenst meg egyáltalán nem.
Amúgy az asszisztensen kívül a többi nem zabál szinte semmit csak ha ténylegesen használatban is van. (többet merít ha ki-be van kapcsolgatva)Mobilnet (3G,LTE) és a gyenge térerő az ami iszonyatosan tudja meríteni az aksit.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
arkone
aktív tag
válasz G4bi89 #32216 üzenetére
Az a funkció nagyon tetszik, hogy ha megyünk valahová, készülnek fotók, akkor a hely alapján csinál belőle történeteket a Fotók alkalmazás. Viszont így, hogy figyeli merre vagyok (a nagyon pontos helymeghatározás végett is) eléggé merül. Pl akkunál ha rákattintok a grafikonra, ott folyamatosan be is van kapcsolva a wifi is.
Nekem az a tippem, hogy akik 4 óra körüli kijelzőidőt produkálnak, ezekből keveset/nem használják.
-
csaabz
őstag
Mióta fent van a Lollipop, azóta a Viber mindenképp rezeg, ha üzenetet kapok. Akkor is, ha fel van oldva a kijelző és éppen gépelek a Viberben. Hogy lehet ezt kiállítani?
Miért sz@r a lollipop?https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
syl5
őstag
válasz arkone #32215 üzenetére
Nagyon sokat számít egyébként minden. Mi minden van bekapcsolva, milyen alkalmazások futnak, milyen fényviszonyok között használjuk (auto fényerő ugye nem mindegy, hogy egy sötét szobában minimális, vagy szabadban full fényerő), mozgásban van-e az ember, mobilhálózat mennyire stabil stb, stb.
Az sem mindegy, hogy a 4-5 órákat egy huzamban érik-e el, vagy megszakítva, mert egyhuzamban a készenléti merüléseket kvázi megspóroljuk, ami simán el tud vinni 20-25%-ot, ami egy moderált fényerőn 1 óra kijelzőidő is tud lenni.Nekem is nagyon változó a kijelzőidőm, kvázi egy huzamban, amikor egy nap (16 óra) alatt lemerítem a telót, akkor ~ 4 óra is szokott lenni. Amikor moderált használat van, akkor 2 napot (35 óra) bír ki, és már csak kb 3 óra a kijelzőidő. Most pedig ment 57 órát, és már csak alig léptem át a 2 órás kijelzőidőt.
-
Scooter74
őstag
Melyik az a gapps ami jó az Euphoria romhoz nekem az a lényeg, hogy a galeria alkalmazás ne legyen bent!
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
marquuard
veterán
-
vacs
veterán
NRT-vel tiszta telepítéssel feltettem az 5.0.1-et, root-oltam, mindent újra beállítottam stb. Erre kiírja, hogy kevés a tárhely.
Mondom mi a p*csa, a 32 giga (valójában csak 26) nem telhet meg ilyen gyorsan.
Megnéztem a tárhely beállításokat és 16 gigás (valójában csak 12) lett a telóm (már megint, mert 5.0-nál is ezt csinálta).
Tudom, hogy a Factory reset helyrehozza, de akkor is idegesítő, főleg így, hogy már újra belaktam.Illetve még mindig nem javították, hogy mikor lehúzom az értesítési sávot kétszer, akkor akkumulátor-nál % helyett szint-et ír.
(^)(>.<)(^)
-
dozsabalint
senior tag
válasz kárátékutyá #32205 üzenetére
Nem. Csupán csak végig kéne gondolnia, milyen harmadik féltől származó szoftvereket használ, amik problémásak lehetnek.
De külföldi fórumokon is ezt látom: szar az 5.0 a felhasználók felénél, a másik felénél meg semmi gond nincs vele. Magával az 5.0-ával nincs semmi komoly baj. Különben mindenkinél kivétel nélkül gáz lenne.
Az, hogy milyen hibák jönnek elő, az inkább azon múlik, hogy elfelejtenek factory resetelni a felhasználók, esetleg kétes eredetű szoftvereket használnak, vagy ténylegesen hardveres gondjaik vannak, de ez a legkissebb arány.Falramászok azoktól is, akik az 5.0-át hibáztatják az olyan alkalmazások hibás működése, vagy esetleg alkamazások redszert megakasztó működése miatt, amely alkalmazások fejlesztőinek volt fél évük, és 3 preview-jük 5.0 kompatibilissá fejleszteni alkalmazásukat.
[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
válasz dozsabalint #32229 üzenetére
Én mindig csinálok FR-t telepítés után, és OTA-t soha nem használok.
5.0-nál igazán bajom a memória szivárgással volt. Ez BUG, nem júzer error.
5.0.1-is kapott factory resetet természetesen, sőt én mentéseket sem használok, és az FR után teljes belakás után restart is van mindig. De amikor 2x full lefagyott...Ilyet én még nem baxtam Nexusnál.Én 4.4.4-nél jöttem vissza Androidra, és annyira 100% volt az az OS nálam, hogy ezt várom el az L-től is, és ha az elején vannak bug-ok, azzal nincsen semmi gond, de ha a júzer mindent megtesz, és mégis bexarik valami, azért legyen már a gugli a hunyó.
És én alig használok plusz programokat a gyáriakon kívül, harmadik féltől meg pláne semmit...bootloader zárva. Se root, se sámli.
[ Szerkesztve ]
-
m_dawe
senior tag
Na fasza...
5.0.1-nél is előjött a camera daemon.. -
dozsabalint
senior tag
válasz kárátékutyá #32232 üzenetére
Én sem használok rajta sok külső appot, lefagyást viszont még soha sem láttam N5-nél. Lehet szerencsés vagyok. Root, mókolás most nálam sincs, most "csak működik" a teló. 5.0-án is ez volt a tapasztalatom.
Én csak azt mondom, hogy távolról sincs annyi gond az 5.0-ával, mint amennyit olvas az ember itt-ott.[ Szerkesztve ]
-
m_dawe
senior tag
válasz lord.lakli #32237 üzenetére
Mobilarénán is olvastam, meg pár külföldi oldalon is.(Igaz, hogy nem közvetlen a Google tette közzé.. )
Egyébként 100% hogy egy külső app..dozsabalint: Szerintem nálam is az lesz, mert kb. 2 napja töltöttem le és most találkoztam vele először
[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
válasz dozsabalint #32234 üzenetére
Na várj.
Most jutott eszembe, hogy feltettem rá (5.0-ra és 4.4.4-re is) az XDA-ról "Facebook Chat Re-enabler" alkalmazást. Lehet az tett be, bár sem 4.4.4-en, sem 5.0-án nem volt gondom (kivéve a memória kezelést 5.0-nál)
-
gabro0
őstag
Pont egy hónapja néztem utoljára a fórumot. Történt azóta valami érdekes? 5.0.1 hozott valami változást?
Amúgy akad még rajtam kívül valaki, aki még KitKatet használ?
-
Az iGO-s hsz-eket továbbra is törölni fogom, és legközelebb nem elégedek meg a törléssel.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
HREH
senior tag
válasz gabro0 #32244 üzenetére
Én is 4.4.4-en vagyok, volt fent 5.0 is, de nekem nagyon szokatlan volt, így egyelőre ment vissza a KitKat. Xposed (is) elég hasznos, hogy van, majd megfontolom a váltást ha nyalókára is lesz ill. amíg ennyi hibát olvasok 5.0-ról akár ezen az egy fórumon is, jobbnak látok nem váltani.
Amúgy meg igen, hozott változást az 5.0.1, pl. elvitte a hátlapi kamerát: [link][ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Scooter74
őstag
Az mitől van, hogy flashelem az Europhia romot a Gappsot az SU-t és franco r69-s kernelét erre megfekszik a rom!
System UI leállástól kezdve minden előjön bent.
NX rommal ilyen gondom nincs.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
LógaGéza
veterán
válasz Scooter74 #32249 üzenetére
Tuti kernel miatt lesz, próbáld meg úgy, hogy nem rakod rá a franco-t. Nekem is attól feküdt az Euphoria.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest