- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
- Magisk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Sogi74 #21536 üzenetére
Aggodalomra semmi ok. Az egyik kezdeti éjszakában én is picit félrenyomtam ( ) és üresre formáztam a telefont, majd no OS feliratot kaptam. Toolkit-el tegyél fel egy stock 4.2.2-t. Ha csont üres a telefon, akkor ezzel a módszerrel könnyűszerrel kivitelezhető lesz életet lehelni a tégládba. Utána már bármit fel tudsz tenni rá.
(#21553) cukrosleves
Az életben semmilyen telefonon nem láttam sima és gyors MIUI ROM-t, régóta rá se nézek. Nálam leszerepelt.[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Hasznàl valaki MIUI-t?
Létezik már belőle lagmentes verzió?
Nagyon b@ssza a csőröm, mert tetszik, csak amit próbáltam nem volt az igazi. Antutuban is csak 11-12 ezret ért el. -
doctorem
csendes tag
Kedves Deva!
Látom Te is az Optimus G vs. Nexus 4 dilemma előtt állsz. Sajnálatos módon én is ezzel küszködök. Eleinte a G felé húzott a szívem, most egyre inkább a Nexus felé. A G egy atomstabil csúcstelefon, viszont nincs meg benne az a szabadság, mint a Nexusban. Persze mondják, hogy android és agyon lehet romolni, azonban ha jobban utánanézel, értelmes rom nem is igazán van a G-re (xda fórum szinte nem is pörög egyáltalánm, ami rom van, az pedig sokkal rosszabb, mint a gyári), nem mozgatja meg a fejlesztőket.
Tehát, ha vennék egy G-t, lenne egy stabilan működő telefonom, amire 2 hónap után ráunnék.
Ha Nexust vennék, lenne egy nem teljesen stabil (talán rosszabb akksi idővel rendelkező) telefonom, de garantált, hogy 2-3 évig folyamatosan frissítenének rá, és lehet, hogy a kisebb hibákat kiküszöbölnék.Szóval én is teljesen bizonytalan vagyok....
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz doctorem #21556 üzenetére
"Ha Nexust vennék, lenne egy nem teljesen stabil"
Ha szabad kérdeznem, akkor szerinted miért nem stabil a Nexus 4?!
Január óta használom nagy megelégedéssel, gyári rendszerrel, volt, hogy 50 napig ment újraindítás nélkül. Mi a nem stabil benne szerinted?Feel Good Inc.
-
doctorem
csendes tag
Régóta követem a fórumot, és azért nem kevés hozzászólás volt, amiben random újraindulásokról, fagyásokról számoltak be (természetesen sok esetben ez a főzött rom miatt volt). A G fórumában tulajdonképpen egy esetet sem tudnék felhozni, ami hibákról számolt volna be.
Az viszont teljesen pozitív, hogy nálad teljesen hibamentesen működik. -
deva
tag
válasz doctorem #21556 üzenetére
Szia!
Igen, de azt hiszem, hogy számomra eldőlt a kérdés. Te is írtad, hogy az Optimus G XDA fórum abszolút nem pörög, ezt pl. én is megnéztem, borzasztóan üres, és alig találni használható romot. Ezzel szemben én a tiszta, bloatmentes androidot mindig is szerettem (jelenlegi HTC-men is már CM van, Sense helyett).
Azt nem nagyon tudom hovatenni, hogy "nem teljesen stabil" a N4, tudtommal semmi fagyási és ilyen hibája nincs. Az aksi pedig teljesen ugyanaz mindkét készülék esetén, attól függ mennyire merül, hogy miket futtatsz rajta, az alaphelyzetben talán az Optimus rosszabb is lehet, hiszen több fölösleges dolog indul el, N4 esetén pedig a nagyon alap dolgokon kívül csak az, amit én is szeretnék. Arról nem is beszélve, hogy az LG UI nekem nagyon nem tetszik.
Mindenesetre, én N4 mellett döntöttem, már meg is rendeltem. Amennyiben még lenne kérdésed, szerintem írj Te is galaxy07 kollégának, aztán hivatkozz rám, hogy írja le ugyanazt, amit nekem is leírt, szépen összefoglalja a lényeget úgy, hogy mindkét készüléket használta.
Remélem tudtam segíteni.
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
FearTomi
őstag
válasz doctorem #21558 üzenetére
Na végre! Köszönöm szépen! Egy nagyon jó példa vagy arra, hogy miért voltam mostanában offenzív! Az elmúlt pár napban, hétben megjelentek emberek, akik random rebootról és hasonlóról számolnak be, na most ők custom rommal és kernellel bohóckodnak, össze vissza állítgatják. Ez körülbelül 5 ember, a többi 10-15 embernek semmi baja telefonnal, nekem sem. Szóval maximum azért látod ezt, mert akiknek nincs bajuk a telefonnal, azok nem is írnak ide semmit, akiknek meg van, azok folyamatosan itt fogják megbeszélni a problémákat amiket maguknak okoztak. (és senki se vegye magára, nem tudtam máshogy megfogalmazni) Nekem gyári 4.3 fut rajta és mióta megvásároltam Stock rommal tolom és egy random rebootom, de még egy FC-m sem volt. Az 1000-1500 órás uptimeot is csak az szakította meg, hogy ki kellett kapcsolnom a telefont, mert olyan helyen voltam. Anno én is hetente új romot raktam a telefonomra, de az N4 óta ez meg sem fordult a fejemben. Ha az alap android + letölthető appok kielégítik a szükségleteidet, akkor ha az N4-et választod, egy nagyon stabil és szerethető telefonnak lehetsz gazdája.
[ Szerkesztve ]
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
z123456789
addikt
Ügynököm jelentése szerint megérkezett végre.
Sajnos nem sikerült sem telenor-tól, sem expansys-tól szerezni.Így gsmpalotát választottam.Náluk már vásároltam.Van valami tanács, hogy hogyan kezdjek neki, hogy kiderüljön van-e valami turpisság a telefonnal?
Pl. hogyan tudom megnézni hogy teljesen 0 perces, gyári a telefon?Vagy erre nincs valami kis program?
Imei számot itt szoktam ellenörizni.Köszi!
-
Axe Miskolc
tag
Letöltöttem mindent (plugin, Android ADB 7.1plugin,toolkit) de sajnos sehogy,semmilyen módban nem tudom csatlakoztatni a készüléket a szgéphez.Se a tc,se a szgép nem látja,mtp ptp ben sem,próbáltam debug és anélkül is.Mi lehet a megoldás?
-
beast27
senior tag
válasz Axe Miskolc #21568 üzenetére
Próbáld meg újra indítani a gépet, nálam volt hogy megoldotta
Oneplus 7 pro // ain't it a shame that you can't say "Fuck" Fuck's just a word And it's all fucked up
-
törölt tag
válasz Sogi74 #21566 üzenetére
1. Összekötöd a PC-d a telefonnal.
2. Fastboot módban indítod a telefont (egyszerre nyomod meg és tartsd nyomva a Vol+ Vol- Power gombot, amíg be nem jön a fastboot mód).
3. 13-as pont kiválaszt (Android 4.2.2), majd a 9-es (Download, Extract + Flash Foogle Factory Stock Rom).Fejből nem tudok többet írni. Ha nem megy, legkorábban este tudok bővebbet. Viszont ha elakadsz valahol érdemes megnézni a driver-eket is, de ha van CWM-ed és arról a gépről kreáltad, ahonnan most próbálkozol, akkor driver-es hiányosságod nem igen lehet (ha mégis, akkor 1-es pont: Install Device Drivers on your PC).(#21570) Sogi74
[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
a múlt héten telepítettem 2appot a play-ről (mert sms írása közben
lefagyott a Nexus4). Greenify és a Wakelock Detector. szép sorban
le is fagyasztottam az általam nem/ritkán használt programokat.
de a "Google"-s appokat nem is látja a Greenify.
(gmail, youtube, naptár) végül mérgemben uninstall-t
nyomtam a Play-re (Market). mert a Wakelock futást mutatott rá.
El is tünt a programok közül! majd Wipe cache és Dalvik is megvolt.
utána install: 3.94 PA 20130806, pagapps full 4.3 20130808
és a Kernel 4.3 JJSS15JGooglestock
aztán restart! ééééés nincs PLAY-em
megyek wifi-n megnézem böngészőből a Play-t remélem elérem.
hogyan lesz Play-em? mi a módja?[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
truefx
aktív tag
Van valaki, aki még feltette az AOSP browsert apk-ból, ill mellé a bookmark sync-et? Hogy működik a bookmark sync? Én nem látok semmit a beállítások között, vagy új appot.
-
Worlon83
aktív tag
válasz JeffDebr #21573 üzenetére
Na eleve nem tudom, hogy miért egy régi PA-t tettél fel az új appokkal. Ettől már lehet is gond. Másik hogy PA JW kernellel megy csak normálisan.
Itt a link az újhoz, olvasd el szépen, a telepítési leírást is!!!! Ahogy látom FR-t ki is hagytad.
[link]Ezt a program fagyasztást nem értem. Semmi értelme, főleg, hogy ahogy látszik nem is értesz hozzá, csak fagyasztod őket ész nélkül. Ha nem jót blokkolsz, számos hibát okozhat.
Gondolom google appokat azért nem látja, mert azok rendszeralkalmazások. Még jó, hogy nem engedi őket fagyasztani.
Szóval én a helyedben ezt nagyon gyorsan elfelejteném, mert azon kívül, hogy csinálod magadnak a problémát, nincs értelme.[ Szerkesztve ]
-
Mathiassa
tag
-
sonique
őstag
válasz FearTomi #21561 üzenetére
yay most komolyan megint ezt
tényleg unalmas ahogy allandoan vissza - vissza térsz erre szinte minden hozzaszolásbol ki tudod ezt hozni
és nem nem a userek okoztak maguknak a hibát
valoban bugos az 4,3 droidés leirom hogy pontosan melyik is
nalad a JWR fut ami egy elöbb levlasztott ág a 4,3 bol és nem szenved azoktol a bugoktol
ami a legfrisseb JSS ben megvannak viszont van benne mas ami a JSS ben már nincsa random reboot és a deadlock JSS bug van
és mivel a legtöbb ROM ami készül a legfrissebb AOSP forrásbol készül igy sajna ezek érintettek
nincs ezen mit tovabb magyaráznivan néhány hybrid JWR/JSS rom amikben ezekt a hibákat megoldottak
hamarosan gondolom a google is javitja majd ezeket a AOSP forrásban és akkor nem lessz semmi
gondde századszor ugyan ez a téma tölled és a vissza mutogatas mar unalmas
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
youtube app nagyon jó lett
-
Pompi
MODERÁTOR
Custom ROMok már épülnek JSS-re ha jól értem.
Ettől még tartom magam ahhoz amiért most FearTomi kövezve van, hogy a gyári rendszerű Nexus 4 stabil és gyors cucc. Nem bántom azokat akik mókolnak, én is mókoltam már eleget és valószínüleg fogok is, most épp nem csinálom, jól elvagyok a gyári rendszerrel, nincs időm mostanában erre, használni akarom a telefont nem játszogatni vele (no offense).
Szerk: csak úgy. 319 órája megy a telefon, 90 alkalmazás van telepítve.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
-
andronymus
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy várható új Google Nexus 4 aminek nem üveg a hátulja vagy erről még nincsen információ és mennyire védi a töréstől egy tok a telefon hátulját pl le verem az asztalról vagy utcán (nem mintha ez lenne a hobbim csak félek ha veszek egy ilyet és ne adj isten elejtem akkor lesz egy szép egyedi dizájnos hátlapom )
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Worlon83
aktív tag
Én mókolom a telefonom (jelenleg CM 10.2), és mégis stabil, és gyors. Igaz, értek ahhoz amit csinálok. Elég időt rászántam annó, hogy tisztességesen elolvassam a leírásokat, telepítési útmutatókat. megtudjam, hogy amit csinálok az micsoda is, mire, hogy hat ki.
Ha meg hibával találkozom, nem az az első, hogy kijelentem, rossza ROM v. a telefon.A legtöbb megjelenő probléma user error. Nem tudnak ROM-t/Kernel-t megfelelően telepíteni, össze-vissza állogatnak mindent, minden appot feltesznek, ami akár csak 1% teljesítmény javulást ígér. A vége pedig egy trehány, hányadék, bugos telefon, a következtetés meg az, hogy pocsék a rendszer, a telefon
A fórumot átlehetne keresztelni: H*lye vagyok, elb*sztam, segítsetek fórumnak.Az emberek hozzáállásán kéne változtatni, hogy ne csak úgy neki essenek a dolognak, hanem olvassák el a leírásokat, tájékozódjanak a témában (jah, hogy ezek jó része angol, és még egy google fordítót is lusták használni...), és tartsák is be.
w333-hoz hasonló "hozzáértő" emberkéknek meg olvasási jog járna csak a fórumhoz, hogy segítség címén ne terjeszthessék a hülye félrevezetéseket.
A legtobb Custom rom JSS-re épül (99%), PA pedig hibrid (ezért is kell JW kernel hozzá).
(#21588) andronymus
Ilyenről semmiféle hír sincs, és sosem volt. Sőt lassan N5-t érkezik.
Ha levered a telefont tok nélkül, akkor megeshet, hogy törik, pont úgy, mint bármely más telefon.
Amúgy maga a telefon duralumínium (alu és egyébb fémek ötvözete), szóval igen strapabíró, és ezért is van, hogy nem "nyöszörög" amikor valaki kicsit megcsavarja (ellenben a műanyag telókkal).Az üveget védheted/takarhatod ezerféle tokkal, fóliával.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz Worlon83 #21589 üzenetére
Hatalmas +1, akinek meg volt előtte is androidja , kb 3 óra felrakni egy romot meg kernelt NORMÁLISAN, mindent elolvasva. Onnantól meg csak frissíteni kell. Úgyhogy az időveszteség mint ultimate érv elég fail.
Az meg szinte alap hogy ilyen dolgokat csak angolul olvasunk, minden normális info angolul van. De szerintem egy fejlesztői telefon topikjában ez elvárható azért...[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Tehát akkor magyarul nem a gyári 4.3 van a baj hanem a főzött romokkal !
Szerintem az sem véletlen hogy a JWR verzióra frissült és nem pedig a JSS -re !
FearTomi -val teljesen egyetértek, aki hozzá piszkál a telefonjához és jobban bízik főzött romokban mint a gyáriban, az szerintem maradjon csendben és ne csodálkozzon azon hogy miért indul újra a telefonja és bugos a rendszer !
Ezért nem értem miért a 4.3 gyári rendszert kell szidni ?iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
sonique
őstag
latom nem érted a lényeget a JSS is gyari
nexus 7en már az van
és a forrásbol is az érhetö el
amennyiben csak beforditod és elkészited a legfirisseb forrás alapján a nexus 4 hez a rendszert
minden bele piszkalas nélkül bugos lessz és fagyni fogannyi a difi hogy most a nexus 4re nem a legfrissebbverzio érkezet
csak ha valaki nem érti hogy müködik ez az egész ne vezesse már férre az egész forumot plz
-
andronymus
tag
Köszönöm, hát tudom hogy egy nagyon jó telefon mert környezetemben van Nexus tulajdonos csak mesélte hogy ripityára tört az üveg csak mert a kocsiba le esett. ezért érdeklődtem hogy mennyit ér egy tok.
gondolom az 5-ről sincs még hír hogy hogy fog kinézni vagy ilyesmi.? -
dombila
senior tag
válasz sonique #21592 üzenetére
Nem biztos, hogy a JSS Nexus 4-re fordítva bugos és fagy. Az összes jelentősebb custom ROM-ban (CM, AOKP - ha lesz,...) kiegészítő elemek is hozzá vannak fordítva amiket nagy valószínűséggel még csak a 4.2.2-höz optimalizáltak.
A 4.3 kódja jelentősen megváltozott a 4.2.2-höz képest, annak ellenére, hogy az átlag felhasználó ezt nem nagyon veszi észre. (Ma is volt itt a fórumon egy idézet az AOKP csapattól, ami ugyanezt mondta.)
Ennek ismeretében, nem merném kijelenteni, hogy a tiszta JSS Nexus 4-re fordítva biztosan bugos lesz és fagyni fog. Ugye az új Nexus 7-en sem fagy, bár apróbb gondok vannak vele (GPS, érintés érzékelés), de fagyás nincs.
Könnyen lehet, hogy a 4.3 megváltozott kódjához még nem teljesen illeszkednek a "hozzáadott" egyéb komponensek.A JSS valóban gyári, de Nexus 4-re és régi Nexus 7-re még nem hivatalos - csak akkor lesz az, ha a Google ki is adja. Így azt hiszem a "gyári" kifejezésen nincs értelme lovagolni. Eredeti, de félkész.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz sonique #21592 üzenetére
persze, hogy nem érti. Egyszerűen nem is akarja érteni, mert nem érdekli. Neki minden jó úgy ahogy van, tökéletesen működik a telója, ez örömteli dolog.
De ha mindenkinek gyári szoftveres telefonja lenne, akkor beszélgethetnénk itt az időjárásról is, mert az ég világon semmi egyéb téma nem lenne, hiszen minden jó és minden szép. Elég gyorsan zárható lenne a topik.andronymus:
csak pletykák vannak a következőről, amiket pár órával később meg is cáfolnak az érintettek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ABC sorrendben +1 jár: Dombila, Krisztián, NTonee, Pompi, sonique, Worlon83-nak.
-
deva
tag
Mostantól én is boldog új N4 tulajdonos vagyok, eddig maximálisan meg vagyok elégedve. Azonban, lenne egy kérdésem: android 4.3 update nem úgy volt, hogy már hivatalosan kijött? Lehet, hogy én néztem el valamit, ha igen bocsi, de nekem egyelőre megragad 4.2.2-n, és ha keresek updatet, akkor pedig nem talál semmit.
Vagy staged rollout van, és előbb-utóbb elér ide is? Köszi!
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
NTonee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Milyen egeret válasszak?
- Asztalos klub
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest