-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
CloZee
aktív tag
válasz tothandras80 #19795 üzenetére
Simán csak kellett volna tenni rá egy openwrt-t vagy dd wrt-t, és megoldja a problémáid. Nem érdemes pluszban beruházni, ha van ingyenes megoldás.
-
Atlantisz48
őstag
válasz davidbence #19804 üzenetére
Egyszerűbb mint hinnéd
-
CloZee
aktív tag
válasz davidbence #19804 üzenetére
Nem. Megkeresed a routeredhez való firmware-t, fogod betallózod a webes felületen és örülsz. Mintha frissitenéd a router firmware-t csak egy más felület fog fogadni.
-
ViZo72
tag
Újabb vita szítása nélkül...
Bár mindenkinek magánügye és még csak nem is készülékfüggő, hogy mikor kapcsoljuk be és ki a telefont, de azért vannak élethelyzetek amikor nem szívesen kapcsolja ki az ember.
Gondoljunk bele:
- Idősebb, esetleg betegeskedő szülei, nagyszülei, rokonai vannak az embernek akik segítségre szorulhatnak, akár éjszaka is.
(Most ne menjünk bele, hogy egy idős vagy beteg ember miért nem rögtön orvost, mentőt hív és miért pont a fiát/lányát tárcsázná elsőre...)- Az ember gyerekei nem otthon, hanem kollégiumban, albérletben laknak, márpedig ez a korosztály általában aktív éjszakai életet is él (és nem feltétlenül csak szombat este), ott is van baj forrása bőven, nyilván minden szülő mielőbb tudni akarná ha valami történik a gyerekével...
Stb, stb...Szóval akár egy "átlagos"családos embernél is sok jó ok lehet rá, hogy miért szeretne elérhető lenni éjjel is (legalább a család számára).
Ha baj van, menni kell, mindegy hány óra van. Aki még nem tapasztalta meg az örüljön neki...Nyilván fenti esetekben NEM némítja az ember a telefont, meg repülő mód stb, hiszen az elérhetőség a lényeg.
Az meg a legegyszerűbb ok, hogy van akinek a telefon az ébresztő szerkezet is :-)
[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
A router témához.
2013. decemberi a telefon (Z10 STL 100-1, OS a legutóbbi hivatalos).Eddig semmi gondja nem volt a kb. 5éves TP-link routerrel, stabil volt a WIFI kapcsolat.
A legutóbbi OS frissítés óta hol tud kapcsolódni hol nem.
Egyik nap nincs gondja, másnap meg nem is látja a routert, miközben másik eszköz vígan használja azt.
Mivel a router évek óta gond nélkül működött, nem volt okom babrálni a beállításokkal, egyértelműen az OS frissítés óta áll fenn a jelenség de ez is véletlenszerűen.Mivel a routerem régi modell, hoztam próbára egy teljesen újat kíváncsiságból (szintén TP-Linket), a helyzet ugyanaz.
A telefonon a WIFI ki/be kapcsolás nem segít, telefon újraindítás után viszont egyből ok, látja a routert kapcsolódik azonnal...
(Nem került fel közben semmi Androidos app sem, arra nem foghatom.)Tudom, router csere másik gyártmányra, csak gondoltam megosztom, hogy a sokat emlegetett TP-Linkkel idáig jóban volt a telefonom (és másik eszközzel most is jó a router), a telefonon viszont változott valami ebből a szempontból a legutóbbi frissítéssel...
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz gretzky77 #19765 üzenetére
Telekomos vagyok, mondjuk elég volt csak ki, meg bekapcsolni a mobilhálózatot. Az adatforgalom nem megy mobilneten problémát kb. egy hete csinálta, azóta nem.
Szerintem lehet valami szolgáltatói zűr és a hálózatkezeléssel lehetett valami vagy még a szoftverre gondolok, mert azóta jött elő.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
slashing
senior tag
válasz CloZee #19809 üzenetére
Tomatot jobbnak érzem, volt az asus-omon mindkettő, már ha van hozzá... Nálam úgy volt beállítva hogy pl. a mobilok külön alhálózaton voltak, 1 hónapja az asus aiCloud miatt visszaraktam a gyárit de már most hiányzik a Tomato szóval lehet inkább a Nas-ra izzítok be egy ownCloud szolgáltatást
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz dani3l #19772 üzenetére
Én se szoktam kikapcsolni a Z10-et éjszakára, sőt a hangot se veszem le, a Profile Changer pro állítgatja automatikusan hogy este és reggel között csak a hívás jelezze, emailt sms-t ne.
A csörgés nem gond mert ezt a számot csak egy 8-10 embernek adtam meg, a fő számom meg repülő módba teszem este.
Mikor is keltem utoljára rendszeresen mobilra? Nem is tudom. Reggelente általában akkor kelek mikor kialudtam magam. Bár sokszor még akkor is visszafekszek egy kicsit szundikálni Igaz így egy kicsit néha le vagyok maradva a melóban, de majd alakul. Most 2 nap is egymás után bementem 8-ra, eszem nincs hozzá mikor volt ilyen utoljára
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz lugosi #19812 üzenetére
Csak sajnalni tudlak, hogy nem tudod kihasznalni a telefon ebresztesi kepessegeit...
En elvileg ebresztöre kelek, bar többnyire fönt vagyok mar mielött megszolal..
Mondjuk a masikra, nem erre. De szep is volt anno, mikor a Desirere keltem - volna, aztan reggel 6 helyett 9kor ebredtem föl magamtol, aztan csak bamultam a bootkepernyöt a telefonon.. -
totj80
tag
Nem semmi,most néztem itt kint 50 ezer ft ra jön ki átszámolva egy Z10 stl-2 független. Fehér vagy fekete. Beszarás mennyire olcso.
-
istnag
addikt
Rég jártam erre...
Szóval a Z10-en előjött nekem is a "kattogás" , "sercegés" a microUSB,csatlakozó környékén. Azt olvastam, hogy az újrahúzás nem segít, azóta kiderült már mi okozza, javítható vagy sem? Esetleg valakinek javították, hol, mennyiért?
Köszönöm előre is mindenkinek! -
lugosi
MODERÁTOR
válasz dani3l #19815 üzenetére
... és slashing
Jóvanna! Amúgy hátránya is van, ha olyan ember osztja be magának az idejét, aki képtelen az időgazdálkodásra (én), az állandó időzavarban van.
Pedig már mindenféle appokat használok beírom már az egyes (rész)feladatokat is a naptárba, mégis mindig megcsúszok...
Kéne valaki jó módszer (ami olyan hatékony mint egy bunkó főnök ). -
tezsparker13
tag
Üzemidőre milyen a Z10?? Azt hallottam hogy kissé gyenge...
Q10rol váltanék de nem tudom h Z10 v Z30
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz tezsparker13 #19825 üzenetére
Ha az üzemidő számít, akkor csakis Z30.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz rbalint88 #19828 üzenetére
Ar/Ertek/-hardver arany miatt semmi ertelme a Z30-nak - ha csak nem a pincebe rohad egy dobozban a penz amit telefonra koltene!
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
bloomberg
tag
-
MiklosSaS
nagyúr
Most ne ertek valami. Figyeltem a Z3-at...most akkor erdemes valtani Z10-rol Z3-ra...vagy nem ? A gsmarena szerint gyengebb, ha igen akkor a Z30/Z10-rol mire lesz erdemes valtani a jovoben ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
nagyúr
-
Günther
tag
Nekem szerencsére nem volt gond a routerekkel. Bármikor és bárhol csatlakozik. Az androidos facebook klienst sem értem, de kinek mi a megfelelő. Nekem tökéletes a BlackBerry faszbúkja.
A "ketyegésen" kívül semmi gond nem volt eddig. Az megoldódik és minden rendben lesz remélhetőleg. Addig is Z30. -
Gamefight
csendes tag
Sziasztok!
Éppen telefon vásárlás előtt állok. Eddig csak droidjaim voltak de mostanra meguntam a folytonos romolgatást, mókolgatást, családban van több wp is, de nagyon ellenszenves az egész rendszer. Sokat olvasgattam a hszeket, nagyon szimpatikus a BB, viszont élőben még nem volt hozzá szerencsém. Fb, email, netezés, olvasás (doc, pdf, esetleg ppt-ket is megnéznék néha), vonaton zenehallgatás, alkalmankénti navi és stabil rendszer amik az elvárásaim lennének, játék szinte egyáltalán nem izgat. Kb. 1,5 évre tervezném a Z10et. Berryboltnál 74e az slt 100-2-es két év gyári garival. Mit gondoltok ennyiért megfelelő lenne az elvárásoknak, vagy találhatok jobb alternatívát is?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
ripla
addikt
válasz davidbence #19797 üzenetére
tp-link bizonyos verzióit valamiért nem kedveli. nekem linksys a másik, azzal tökéletesen megy.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz Gamefight #19842 üzenetére
ugyanannyiért vettem stl1-est még márciusban, úgyhogy szerintem megveheted nyugodtan.
a blackberryt meg úgy képzeld el mint az iphone stabilitása+az android szabad rendszere egyben.
jó persze, néha itt is előjöhetnek apróbb hibák, de egy androidhoz képest elenyésző.[ Szerkesztve ]
-
Günther
tag
Z30 szerintem annyival nem tud többet, mint a z10, viszont dupla annyiba kerül. Még az amoled kijelzőt sem tudom klasszisokkal jobbnak értékelni. Üzemidő tekintetében jobb, picit nagyobb a mérete a készüléknek, kb. ennyi. Ha 12mp kamera lenne benne...
-
sutis
tag
Sziasztok! Egy hete nem tudom az akksim 87% fölé tölteni. STL100-1. Erre van valami trükk? A legutóbbi szoftver van rajta, Kb azóta csinálja, előtte legalább 97%-ig tudtam tölteni
Nyilván nem életbevàgó, csak gondoltam hátha van valami hókuszpókusz. A rakdùjraarendszert nem játszik, annyira nem bánt a dologAmi nem öl meg az megerősít. Kivéve a medve, a medve az megöl.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest