- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Downsampling
senior tag
Spotify szerintem nagyon gyenge - minőségben is, mennyiségben is.
Az Apple Music tud mp3-nál jobb minőséget? Nálam a Tidal flac (hifi) előfizetéssel megy. Igaz, ez kb. háromszorosa az mp3-nak, de azt nem is tudnám elviselni. Ráadásul az I8 már elég jó hangminőségben (és én ehhez még használok egy hordozható külső DAC-ot). -
trobi28
addikt
Három kérdésem lenne Apple watchal kapcsolatba:
1. a mellékelt fotón jelölt dolog mi akar lenni? Nem értem, hogy mire jó?2. hogy lehet úgy beállítani a watchot, hogy amikor némítom az iPhonet, akkor az óra se adjon ki hangot? Ezt lehet egyáltalán?
3. nekem most a 0 -ás, első kiadású watchom van. Kérdés, hogy a 3 -nak több-e az üzemideje? Tesztek szerint igen, de érdekelne olyan személy tapasztalata, aki arról váltott és van összehasonlítási alapja
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
galaxys80
veterán
válasz Downsampling #7704 üzenetére
A megfelelő füles vagy fejes is megvan hozzá? Mert egyébként totál mindegy, hogy MP3 vagy flac.
Nem gondolom, hogy egy telefon esetén ennek lenne jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Ha külső DAC-ot használsz tökéletesen mindegy milyen az i8 hangminősége.
Azt nem pluszban használod hanem az i8 beépített DAC-e helyett. -
Serpiko
addikt
válasz trobi28 #7705 üzenetére
2 kérdésre: ha a telot nemitod nem lesz néma a watch. Vagy a watchon felhuzod a redőnyt és a kis harang jel na azzal nemitod az órát. Vagy a telefonon benyomód a kis Hold jelet aztán lehetséges azt tükrözi az órára is, de nem biztos.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
-
aujjobba
addikt
válasz Downsampling #7710 üzenetére
Alapesetben a lightning - jack átalakítóval használod?
Régebben azt olvastam (lehet még az i7 korában) hogy azzal gyengébb a hangminőség, mint régebbi telefonokon közvetlenül a jack-ről. -
galaxys80
veterán
válasz Downsampling #7708 üzenetére
Értem. Én eddig egyetlen cuccomon ( nincs is 100.000-es fülesem) sem hallottam igazán különbséget. Ezért le is szoktam a flac-ról.
-
-
domerator
veterán
válasz trobi28 #7705 üzenetére
Az első ha jól hiszem azt akarja jelenteni, hogy ha zenét hallgatsz a telefonon, akkor ha ez be van kapcsolva, a watch a zenelejátszás vezérlőpaneljét mutatja a számlap helyett. Ha ez ki van kapcsolva, akkor normál számlapot mutat és a dockból tudod előhívni a zene vezérlőt.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
tboldi
nagyúr
Mit tudom én! Sosem próbáltam még egyik streamelős szolgáltatást sem, kicsi az adatkeretem hozzá. Amúgy 320 kbps-os mp3-akat tárolok a telefonon, nagy részüket flac-ból konvertáltam át LAME-mel, de egyre többet vásárolok a Google Play-ről is.
Bluetooth-on keresztül nyomom a zenét, gyanítom, így inkább a külső eszköz (AirPods, vagy autóban a Firefly) DAC-je a mérvadó. Ezt alátámasztja, hogy ha váltogatom az autóban, hogy az óráról vagy a telefonról szóljon, akkor nem veszek észre abszolút semmi különbséget a hangzásban.
-
aujjobba
addikt
válasz trobi28 #7711 üzenetére
Ez nem tükrözhető, viszont azt nem teljesen értem mi haszna az órát alapból hanggal használni.
A rezgő jelzést elég jól észre lehet venni, én nem is szeretem ha pluszban csipog is.
Persze nem vagyunk egyformák.Mondjuk nálam a telefon is rezgőn van állandóan, ha az óra rajtam van az óra rezeg, ha nincs akkor a telefon.
Valahogy egyiket se szeretem ha csipog[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Voltam hagymatikumban órával. Szaunát is bírta. Viszont amikor hívtam vkit mintha a hangok alig jöttek volna ki a hangszóróból. Azóta nem próbáltam. Remélem nem halt be. Legfeljebb visszaviszem médiába. 10 perc szaunától nem szabad meghalnia. Meleg sem volt az óra. Zsebbe volt.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
trobi28
addikt
válasz galaxys80 #7715 üzenetére
Nem mindenki botfülű
Azért az MP3 tömörítését már egy kicsit jobb hallású ember meghallja, konkrétan hangok hiányoznak egy jó erősen betömörített nótából
De nem akarok erről vitát nyitni, hidd el, hogy meg tudom különböztetni, bármikor vállalnék egy ilyen tesztetdomerator: köszönöm
aujjobba: Én szeretem, ha hallom is az értesítéseket és amikor az óra jelez, akár némítva is, a telefon nem ad ki semmilyen jelzést. Ezt még szoknom kell, ezért inkább ráadtam az órára a hangot
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz FIREBLADE78 #7720 üzenetére
De meghalhat tőle. Ahogy az az óra leírásában szerepel is.
Trobi28.
Nekem erről mindig az volt a véleményem, hogy aki annyira vájtfülű az nem telefonon hallgat zenét.[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
válasz galaxys80 #7722 üzenetére
Én nem tartom magamat "annyira vájtfülű"-nek. Véleményem szerint a jelenlegi technikákkal 3 fő csoportra bontható a zenehallgatás minősége:
1. MP3 - ez az alja amióta a kazetta kihalt
2. FLAC egy jobb minőségű lejátszón, telefonon - ez a közép mezőny, amikor az ember nem éri be minden vacak minőséggel, de nem is ragaszkodik a legjobbhoz (ez vagyok én )
3. DAC + egy csúcs minőségű füles, amit 200 db ezer Ft-os közelében vagy még az felett árulnak - na ez a felső kategória, és akik így hallgatnak zenét, Ők a "vájtfülűek"
Nem értek hozzá, ez szigorúan csak az én véleményem[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz trobi28 #7723 üzenetére
Nem gond. Én viszont teljesen más véleményen vagyok.
Azért az MP3-as hasonlatod egészen komolytalan.Serpiko.
Az AirPods zene minőségben egy alsó-közép kategória. Annak aztán tényleg tökmindegy, hogy MP3 vagy flac.
Nem ez ami igazán az előnye a többi füleshez képest.
De majd jönnek és megcáfolnak.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
És bocsáss meg, de legalja MP3-azol, de telefonon hallgatsz zenét...Nem érzed az ellentmondást.
Egy 20 éves Videoton deck köröket ver bármelyik mai telefonra zenei minőségben.
Szóval továbbra is tartom, hogy ha valaki igazán igényesnek vallja magát az nem telefonon hallgat zenét. -
Downsampling
senior tag
Kb. amióta létezik az MP3, azóta tudom, hogy vannak emberek, akiket sosem lehet és nem is kell meggyőzni arról, hogy bár piszkosul kevés tárhelyet foglal, az összes előnye ennyi. A "vájtfülüségnek" szerintem egészen sok fokozata van, a legalja az, amikor az MP3 a király, csak a Videoton deck (ami amúgy sosem létezett) az egyetlen, ami ezt felülmúlja.
Sosem tudtam meghallgatni egyetlen MP3-at sem, egyszerűen fáj. Persze, lehet olyan FLAC-et is rippelni CD-ről, ami kb az MP3 szintjén van, de azokat most hagyjuk. Nálam csakis olyan zenék maradhatnak (mind a NAS-on, mind más adathordozón (de még gyári CD-n is), amihez nem kell hozzányúlni. Sok-sok év alatt sikerült egy olyan otthoni hangcuccot összerakni, ami úgy jó, ahogy van. Ha valahol sok a magas, vagy éppen kevés, az kuka. Merthogy nálam nincs magas és mély hangszínszabályzó. Ahova már ilyenekre lenne szükség, ott valami gáz van.
A fejhallgatóimat zenei műfajok szerint használom, mert mindegyik más karakter. Az I8 igenis alkalmas lossless zenék hallgatására, aki nem hallja róla az ilyen, illetve az MP3-ba tömörített felvételek közti különbséget, az az ő baja. Illetve szerencséje, mert valóban elég neki egy kínai gagyi fülhallgató, 30 forintért. Nekem ez sajnos többe fáj...
Én pl. a képmegjelenítésre vagyok kevésbé igényes, illetve sokszor nem is értem, miről beszélnek pl. két tévét tesztelve, vagy médiajátszók közti különbségeket emlegetve. De ezt tudom magamról, és nem szólom le azokat, akik viszont látják és érzékelik mindezt. Igényesek. Ahogy igényesek pl. a zenészek is, és mondjuk mikor bemennek a koncertterembe újrahangolják a hangszerüket, mert akár egy-két fok hőmérsékletkülönbségnél is elhangolódnak (profi zenészek nem csak azért csereberélnek pl. gitárokat minden zeneszámnál, mert az rohadt menő, hanem, hogy a zenész mindig pontosan hangolt hangszeren játszhasson). Az igénytelenség pedig nem ott kezdődik, hogy valaki nem hallja vagy látja a szebb és a jobb közti különbséget, hanem amikor ezért másokat leszól. Ennyi. -
martinkeet
aktív tag
Kicsit szomorú, de az eredeti Milanese szíj egy idő után meglazul a csuklón.
Nem vészesen, de pont annyira, hogy lötyögjön.
Megy vissza az utángyártott bőr.[ Szerkesztve ]
-
Serpiko
addikt
válasz galaxys80 #7729 üzenetére
Süket vagyok mint az agyú úgyhogy nekem mindegy nagyjából milyen a füles sajna ez van. Ezt hozta az élet így alakult jobb nem lesz a hallásom sajna.
martinkeet: gyenge a mágnes vag mi a szösz? Mitől lazulhat meg vajon?
[ Szerkesztve ]
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
Serpiko
addikt
válasz martinkeet #7733 üzenetére
Érdekes na majd csak jönnek meg vélemények a szijról eddig pedig rosszat nem hallottam. Várom az aliról rendelt milánóit majd megírom milyen.
-
galaxys80
veterán
válasz Downsampling #7730 üzenetére
Nem véletlenül nem neked ment a válaszom. Világos volt számomra, hogy a birtokodban lévő eszközökkel akár kihallható is a két formátum közötti különbség. Mert az, hogy van közte hallható különbség az sosem volt vita tárgya részemről.
Én a 30 (dolláros, ezres?) JBL fülesre reagáltam, iphone-on hallgatva.
De láthatóan nagyon szerettek a legszélsőségesebb megnyilvánulásokkal példálózni. (mp3, olyan, mint a kazetta; profi zenészeket felhozni hangversenyteremben)Én pl. a képmegjelenítésre vagyok kevésbé igényes, illetve sokszor nem is értem, miről beszélnek pl. két tévét tesztelve, vagy médiajátszók közti különbségeket emlegetve. De ezt tudom magamról, és nem szólom le azokat, akik viszont látják és érzékelik mindezt. Igényesek.
A helyzet ugyanaz, mint a zene esetén. Nem látod a különbséget, mert az adott megjelenítőn, az adott körülmények között nem is érzékelhető különbség. Megfelelő minőségű és méretű tv és megfelelő távolság kell ahhoz, hogy látható legyen a különbség. Sokan persze itt is belemagyarázzák, hogy ők bizony látják. Csakhogy a tudomány nem ezt bizonyítja.
De tényleg nem akarom tovább ragozni, mert nem ide tartozik a téma. -
aujjobba
addikt
válasz Serpiko #7724 üzenetére
Az AirPods nem a hangminőségről szól.
Mindennapokban tökéletes, szerintem szubjektíve "jól" szól, de például a vezetékes Piston 3 fülessel ki tudok hallani olyan hangokat a zenében, amik az AirPods-on nem jönnek át egyáltalán, és az egy <10 ezer forintos cucc.
Pedig nekem kifejezetten rossz a fülem.Az AirPods mellett a kényelmes használat, vezetékmentesség szól, a hozzáadott kényelmi funkciók (duplakopp, kiveszem a fülemből megállítja a zenét/videót, visszateszem folytatja, stb), és hogy egyzserűen csatlakozik a telefonhoz vagy az órához, épp amivel használni akarom.
Nem tökéletes egyébként, nálam bugzik néha, pl. beteszem a fülembe és nem veszi észre nem csatlakozik fel, el kell játszani megint hogy visszateszem a tokba és újra a fülbe, vagy olyan is van nagyritkán, hogy visszateszem a tokjába de ezt valahogy nem kezeli le rendesen, csatlakozva marad és a tokon belül szól a zene rajta ha elindítok valamit. Nagyon ritka esetek ezek, de mikor megtörténik az bosszantó.
-
Downsampling
senior tag
válasz galaxys80 #7736 üzenetére
Még csak annyit, hogy én pl. nem véletlenül nem használok Bluetooth-os fülhallgatót (vagy fejhallgatót). Nem tudom, manapság mi a helyzet, de nem olyan régen még ez a technológia nem volt képes lefedni azt a frekvenciasávot, ami kell a jó zenei minőséghez. Kihangosításhoz, telefonáláshoz persze elég, de zenéhez nekem nem.
És itt jön be az MP3. Akárcsak a Youtube-nál, bizony főleg az alsó frekvenciatartomány hiányzik. Már az 50 Hz sem nagyon van meg. Az MP3-at onnan könnyű felismerni, hogy a magastartomány (pótolandó a hiányzó részeket) kegyetlenül torz, éles, recsegős lesz. Az MP3 alul-felül kiemel, mert ezáltal lehet némileg becsapni a fület. Az MP3 tömörítési és dekódolási folyamatában az a gáz, hogy az elveszett jelinformációt megpróbálja valahogy pótolni (mint pl. a JPG a képeknél, vagy a digitális zoom). Mintát vesz a környezetéből és próbálja okosan kitalálni mi hiányozhat. Amúgy ez sem lenne rossz beszédre, mert amíg csak a beszéd érthetősége a cél, addig ez egy egész jó megoldás. De amikor finom zenei részletek vesznek el, vagy esetleg akár hangszerek (pl. nagybőgő a maga 20-30 Hz-es hangjaival) tűnnek el, már nagyon nem vicces.
Jó az Apple Watch, de pl. onnantól, hogy csakis Bluetooth fülessel lehet róla zenét hallgatni, ez a része számomra felesleges. Az iPhone 8 viszont komoly teszteken is bizonyította, hogy egész jól szól. Ellentétben sok más gyártó telefonjával (korábban nekem WP10-em volt, az bizony nagyon nem szólt jól). Ha az én jelenlegi hordozható DAC/fejhallgató erősítőmet nézzük, s azt mondjuk az a 100 százalék, akkor az iPhone 8 olyan 95-96 százalék hangzásban, tehát én sem mindig bajlódok azzal, hogy összedugdossam mondjuk egy buszon utazva a DAC-kal, ilyen átalakítóval, meg olyannal. De pl. sosem szoktam futás közben zenét hallgatni. Ennek több oka is van, egyrészt kényelmetlen, másrészt csakis olyan fejhallgatóval vagyok képes élvezni a zenét (akár még futás közben is), ami nem futáshoz való.
Egy autó sokkal gyengébb audiorendszere egyik oldalról valóban elmossa az MP3 és a jobb hangminőségű lossless formátumok közti különbséget, sok esetben viszont pont felnagyítja. Ami szar az még szarabb lesz.
Mellesleg számomra messze nem a CD a legjobb minőség, ha a digitális berkeken belül maradunk akkor sajnos a kihalófélben lévő SACD sokkal de sokal jobb, vagy a DVD-Audio formátum, illetve a mostanában terjedő BD-Audio.
Oké, hagyjuk a témát, totál nem ide való (vagyis csak részben), de nem ez a lényeg. -
Serpiko
addikt
válasz martinkeet #7735 üzenetére
Azért szerintem eredeti szij nem kéne hogy ilyen legyen. Nekem sport szij van azzal nincs gond szeretem nagyon.
aujjobba: jó ez az airpods csak ne lenne ilyen drága. Akcióban lehet vennék egyett na majd blek frájdéj hátha.[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Jelnetem jó a woccs. Ugye a vasárnapi fürdő után volt gyengus a hangerő ill hang is fura volt. Egy napot pihent,minden rendben. Ezentúl állandó vendégem lesz fürdőkbe.
-
martinkeet
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #7743 üzenetére
Jó hír...
Közvetlen lubickolás után kirezonáltattad a vizet?[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz martinkeet #7744 üzenetére
Ki. Többször is,ezért nem értettem a hivás bugot a végén. De lehet a részegségemben nem hallottam a hangokat
Tényleg,mivan,ha beázásból eredendően van hiba? Garis? Vízállónak van hirdetve.[ Szerkesztve ]
-
rfjanika
tag
Vki nemtudja hol lehetne 4hez foliat rendelni ahol raktaron is van. Vkinek vmi tapasztalak foliaval esetleg
-
galaxys80
veterán
válasz FIREBLADE78 #7745 üzenetére
A következők negatív hatással lehetnek az Apple Watch vízállóságára, ezért ajánlatos az elkerülésük:
.
.Ha szaunában vagy gőzfürdőben viseli az Apple Watchot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...