Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    Sziasztok!

    Néhány gondolat az új iOS és Apple Watch szoftverekről... kíváncsi vagyok, hogy ti mit tapasztaltatok.
    Páromnak SE 41 mm, nekem SE 44 mm órám van, mindkettőt újonnan vettük több mint egy éve.
    Ő egy iPhone 8-hoz használja én kezdetben egy iPhone 8+-hoz, de bő kb egy éve már egy 13-hoz.
    Nem rég ugye frissültek a telók és az órák is. Az enyémen 17.0.3. van, az órán pedig 10.0.1.
    Neki "csak" 16.x.x-re frissült már, így az óra sem kapta meg a 10-es családot. Kicsit úgy érzem, ő járt jobban. Az órával biztosan.

    Az én órám 95%-os, az övé régóta 85%-os. Eddig az enyém jól érezhetően tovább bírta, miközben mindketten aktívan használtuk (sport, futás, edzések, több órás kutyaséták, stb.). E-SIM-es mindkét óra, de ritkán vannak teló nélkül, szinte csak akkor, ha futunk.
    Az enyém éjszaka is rajtam van, de ehhez mindig kellett, hogy lefekvés előtt még rátöltsek. Ő csak nappal használja, de a nagy frissítés előtt már nem bírta neki így sem a teljes aktív napot. Az enyém valszeg bírta volna, de a második nap már tölteni kellett volna.

    Az új szoftverek óta minden megváltozott: az ő órája megtáltosodott, simán bírja az egész napot, megkockáztatom még másnap reggel is lenne benne kakaó. Ez óriási változás.

    Az enyém éjszaka merül minimum 20, de gyakran közel 30 %-ot éjszaka (8-9 óra alvás telefonközelben), így reggel visszatöltöm 100%-ra. Így kezdve a napot immár alig bírja estig. Gyakran merül 30-40 % környékére, kb egy hete a késő délutáni futásom után (kb 16 és 17 óra között) futás után nem sokkal teljesen lemerült, csak a töltőn tért magához, holott kb. 85 % környékén kezdtem meg a futást (ez kb. egy órát tartott telefon nélkül). Ilyen sosem fordult elő, igaz azóta sem. Ez egyszeri esetnek tűnik egyelőre, de ami biztos, hogy az ő 85%-os akksija lényegesen jobban bírja a teljes napot, mint az én 95%-os akksim. Neki korábban voltak 5-10%-ra lemerülések, már elgondolkoztunk a cserén. Most meg nem megy neki 50-60 % alá egész napos használat után. Immár az enyém cseréjén gondolkozom, mert most ez merül piszok gyorsan. A szokásaink semmit nem változtak.

    Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák