Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Annyi a tanulság, hogy az új technika kényesebb mint a régi.
    De!
    Erősebb, kényelmesebben vezethető, kevesebbet fogyaszt.

    Ennek az ára, hogy jobban oda kell figyelni. Sajna a márkakóklerek és általános szervizek nagyjában hentesek dolgoznak. És a tulajok megnézik milyen motorolaj kell bele? Miii, 5 évente megjegyezzenek egy gyártói számit, pl PSA B71.2312? Áh, hát a szerelő tudja mi kell bele! És a márkakóklereknél is, van 2 hordó (jobb esetben 2 féle motorolaj, és nem hajtómű a második).
    Hogy itthon a márkaszervizek 70-80%ban nem a belevaló legjobbat, és 15-20%ban egyáltalán nem belevaló olajatbtöltenek bele? Baromi sok példát tudnék, családban is EB0 szíját sose mérték meg, rossz olajjal gyorsabban mállott és elkokszosodott, olajszivattyú kosár eltömődött, koksztól olajlehúzó elrakódott így kompresszió gyűrű eltört.

    Mindig márkakóklerekhez hordta a hugom, hibát hibára halmoztak mindkét helyen, az elvégzett dolgokatbmásfélszeres áron csinálták, és alkalmanként 50-100 ezer forinytnyi dologhal átbaszták, ami kiszámláztak, de nem csináltak meg.

    Ha így nézzük, akkor veszélyes 30évnél frisebb konstrukciójú motorral autót venni itthon.
    Vagy találunk rendes márkára specializálódott szervizt, és vagy elolvassuk a könyvet, karbantartási lapot, és ellenőrizzük a szervizt. A fenti példában 101%, hogy nem 2313-őt kapott végig az autó.
    Sajna ha van is visszahívás (valószínűleg volt, még az én 2018asomra is), b..ak szólni! Nekem kell tudnom róla, és utánamenni!

    De 2 évente megmérik a szíjatbpár perc alatt(ingyen akár), belevaló legjobb olaj megy bele, és a Xsara Picassomnál nagyobb, biztonságosabb, erősebb (pedig volt azon is töltetcsere javítás és chip is) és még fél-egy literrel kevesebbet is eszik.

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák