Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája

A Spark 20-as széria telefonjaival indítanak hazánkban, a negyvenezertől százezerig terjedő ársávban.

Új, globális szinten nagynak számító mobiltelefon-gyártó lép be hivatalos értékesítéssel a magyar piacra. A sencseni székhelyű kínai Transsion Holdings csoporthoz tartozó Tecno az, melynek első készülékei várhatóan a június 3-ával induló héten már ott lesznek partnereik (Alza, Auchan, eMag, Euronics, MediaMarkt és Pepita) polcain online és boltokban egyaránt. A gyártó ezt egy budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, ahol volt lehetőségünk a hazai piacra érkező Spark 20-as mobiltelefonjaikat is egy rövid intervallum erejéig megnéznünk, tesztkészülékek is érkeznek majd, így részletesebb anyagaink is lesznek a modellekről.

A képen látható öt Spark 20 modellel kezdi a hivatalos hazai jelenlétet a Tecno
A képen látható öt Spark 20 modellel kezdi a hivatalos hazai jelenlétet a Tecno [+]

A Transsion ernyője alatt több márka gyűlik össze, ezek közül a Tecno kifejezetten a fejlődő piacokra fókuszálva indult 2006-ban. Afrikában és Pakisztánban például első helyen vannak eladott darabszámban a mai napig, de Indiában is hatodikak a vásárlókért folyó versenyben. Az európai terjeszkedést 2023-ban kezdték el, kelet-közép európai indítással. Lengyelország, Csehország, Szlovákia volt az első három hely, ahol hivatalosan megjelentek tavaly, Magyarország és Románia pedig a terjeszkedés második lépcsőfoka 2024-ben. Egyelőre csak a független piacon lesznek beszerezhetők a készülékeik, de tárgyalás alatt áll a szolgáltatói kínálatban történő megjelenés is, mondták.


[+]

Ahogy az MWC-n már az elmúlt két évben láthattuk, a Tecno ma már korántsem csak a feltörekvő piacokra fejleszt nyomott árú, belépő- vagy középszintű készülékeket, de a felsőbb kategóriákba tartozó Camon és Phantom modellek egyelőre nem kerülnek be a hivatalos magyar kínálatba, az AIoT eszközökre is várni kell még. Helyettük viszont öt Spark 20-as igen, melyek mindegyikének ára megállt a százezer forintos határ alatt. A modellek (lentebb a lista az árakkal) típustól függően Unisoc T vagy MediaTek Helio G szériás SoC-vel dolgoznak, van ujjlenyomat-leolvasó bennük, magas frissítésre képes IPS vagy OLED kijelzőt kaptak és zöld vagy kék színezetű műbőr hátlappal is beszerezhetők lesznek itthon a standard fekete színű modell mellett.

Mindegyik Spark 20-ból elérhető lesz a különlegesebb bőr hátlappal szerelt változat is hazánkban
Mindegyik Spark 20-ból elérhető lesz a különlegesebb bőr hátlappal szerelt változat is hazánkban [+]

Ezekkel a készülékekkel és árakkal kezdi meg hivatalos magyarországi jelenlétét a Tecno:

  • Spark 20 Go 2024 — Unisoc T606, 3/64 GB, 39 990 forint
  • Spark 20C — MediaTek Helio G36, 4/128 GB, 49 990 forint
  • Spark 20 — MediaTek Helio G85, 8/256 GB, 64 990 forint
  • Spark 20 Pro — MediaTek Helio G99, 8/256 GB, 79 990 forint
  • Spark 20 Pro+ — MediaTek Helio G99, 8/256 GB, ívelt OLED kijelző, 99 990 forint


[+]

A telefonok mellé jár a dobozban a védőtok, a töltőfej és egy fülhallgató is, a Pro+ kivételével pedig mindegyikben megvan a fülhallgató csatlakozó is. Az elmondottak alapján a standard kétéves magyar garancia lesz adott mindegyik itthoni értékesítésben forgalomba kerülő modellhez, lesz magyar nyelvű honlapja a gyártónak, magyar ügyfélszolgálat, a szervizpartner pedig a TMX Mobile Solution Kft. (Telemax) lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tecno

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés