- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
hattrickuser
aktív tag
Van egy ilyen eladó ketyerém: [link]
Ha valakit érdekel PM... -
Lomha 8V
addikt
válasz newwave0507 #61695 üzenetére
Kiváló.
-
fudi2002
veterán
Ezek a mai notik már játék kategóriásak. Volt szerencsém még használni a régi nagy IBM notik közül, asszem p4(vagy talán p3) nemtom, amit egyszer például hóviharban egy 50méteres torony tetején wifi antenna szerelésre használtunk, a havat a kabátommal törölgettem róla menet közben, de nem számított néki, és a hideg sem. Na azóta sem láttam értelmes notebookot...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
őstag
Még mindig pár eladó dolog:
Samsung HD321KJ SATA 320GB merevlemez (35 nap 8 óra - 100/100)
D-Link DSL-360R modem
HDMI -> VGA + hang átalakító (fordítva nem működik)
Intel Core2Duo E8200 (775 - 2*2660MHZ - 1333FSB - 6MB L2 cache)
2 db 1GB 800MHz DDR2 RAM Kingmax (KIT-ezért csak egyben)
2 db ZEPPELIN 256/400/328 UL DDR ram (kit) (össz: 512 MB)Privátban.
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó Speedport w724v VDSL (T-Home) routere?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dluinet #61711 üzenetére
Van aki meg eladja. Aztán fizetheti az eszköz árát, mert kiterheli a T-Home. Hátha jutott már valaki hozzá ilyenhez. Vannak eladók a neten, de jobb lenne közelben, hogy esetleg ki is tudjam próbálni.
-
DJ. Ru$y
félisten
Várjál, milyen sikkasztásról beszélsz? Valaki elad valamit, én megveszem. Nyilván nem az fogja nekem eladni akinek a T bérbe adta, hanem ő is valahonnan szerezte. Az eredeti tulajra ráterheli az árát a T, amit ki kell fizetnie, mit sikkaszt, ki és hol? Neten van, nem egy, nem kettő. A T-nek nagy sikkasztás meg akármi lenne, akkor fogná és letiltaná a szériaszám alapján az eszközt, mert nyilván van tartva mind, nem teszi...
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dluinet #61715 üzenetére
De nem értem miért, ha az eredeti bérbevevőnek kiterhelik a számlát, aki valószínűleg ki is fizeti, különben gyarapodik és a fizetésére is ráterhelhetik idővel. Szóval szerintem ez elméletileg sem az, de legyen. Akkor bűnrészes vagyok bakker.
-
Vegyetek rajztáblát
Meg VGA adaptert Xboxhoz
Meg van USB-IDE/SATA/noti IDE átalakító is
Meg Geforce2Mx
Meg T61-be touchpadMutogatni való hater díszpinty
-
air
nagyúr
válasz Dluinet #61715 üzenetére
Srácok!
A sikkasztás egy teljesen más tényállás, mint amiről ti itt beszéltek.
A sikkasztás az, amikor valaki a más által rábízott pénzt sajátjaként kezeli.
Pl. egy cég pénztárosa lop a kasszából, vagy egy ügyvéd az ügyvédi letétet elkölti.
Ez bűncselekmény, és a btk-ban szabályzott.
Amiről ti beszéltek az egy polgári szerződés megszegése.
Csak a fogalmak tisztázása végett írtam.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
hoax
senior tag
Nézzetek utána kicsit jobban az Acer notiknak! Az új üzleti gépeikre olyan garanciális feltételeket adnak, hogy csak pislogtam...!
Don't panic!
-
fudi2002
veterán
Kedves barátoméknál ahol dolgoztam, ő notikat is javít. Az egyik új fajtánál pl olyanba futott, hogy azok a nagyokosok egy hőcsővel 3 bordát összekötöttek: cpu-északi híd-gpu triót. Azt ugye tudjuk, hogy porosodnak a gépek. Namost a prockók 90 fokig elvannak (intelek lekapcsolnak), de az északi híd és mobil gpuk nem csípázzák a kánikulát, nos így is lett. Poros gép, behalt a gpu rajta Ez no comment kategória számomra..
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
1 vagy 1,5 vagy 2 TB-os HDD-t vennék, csak 100/100-as érdekel.
Ármegjelöléssel és képpel PÜ-ben jöhet az ajánlat.THX!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
válasz fudi2002 #61724 üzenetére
A GPU gyakran hal magában is. A több dolog összekötése hőcsővel, gyakori, mégsem döglenek gyakran azok a gépek, amiken van.
GPU notiba, meg a gamer noti az nekem egyre inkább ellentmondó fogalmak, nem nagyon lehet értelmesen megoldani akkora hőmennyiség elvezetését. Játékra asztali, csók.
Amúgy általában nem is annyira a chipek halnak meg, hanem feljön a forrasztásuk a hőtágulástól.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
fudi2002
veterán
Ez a világ egyre jobban arra tart, hogy nem kell azt évekig használni. (Nem mintha tudnád használni évekig már a technikai fejlődés miatt, de így biztosra mennek)
Szerk.: ezért már többnyire kínából rendelek. Az se bír 1-2 évnél többet, de az itthoni árak töredékéért. (telefon,tablet,kiskütyük,akkupakkok,riasztó stb stb)
[ Szerkesztve ]
-
válasz fudi2002 #61730 üzenetére
Hát, attól függ, hogyan, és mire használod.
A 8 éves Fujitsum kapott egy olcsó SSD-t, Lubuntu, és egész használható sebességű.
Lassan érdemes lesz valami "fejlődési" (mesterségesen gerjesztett igény) ugrást bemutatni, mert ott tartunk, hogy akármilyen géppel nézhetsz filmet, stb., nem lehet eladni az újakat, csak ha állandóan tönkremegy(Az asztali Core2-m is 6 éves, köszöni jól van, mostanában cserélem, de leginkább azért, mert nem tudom vinni, meg kicsit sok már neki a KDE. De ha vennék bele egy SSD-t, meg esetleg egy négymagos procit, elmenne még 1-2 évet. Nem játszok, azon kívül meg elég (net, képfeldolgozás). Ja, és órákban mérhető, mennyit ment alapórajelen... Mondjuk nem extrém tuning van, de 2,1 helyett 2,7, újabban 3GHz.)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fudi2002
veterán
Képfeldolgozás, az egyik amire használom. Nos próbálj meg ps-ben vagy lightroomban megnyitni jópár képet layerekkel. Oda ezek esélytelenek. Sajna a nagy megapixelek hozták magukkal a fájlméreteket és a feldolgozáshoz szükséges sebességi igényt. Videót is lehet tömöríteni core2-n, kérdés az, hogy közben használodni akarod-e a gépet, mert x264 és 2órás anyag mellett egy napot tömörít. Ha böngészés, akkor valóban egy tablet is elég, sőt talán számomra még az a leg szimpatikusabb.
-
-
PRDZsolesz
aktív tag
Én 2006-tól 2010-ig jártam oda, a Faránki Gyula volt az infó tanárom nekem is. Akkor túlzottam szigorúnak tartottam, most pedig már bánom, hogy nem figyeltem rá jobban oda. A Pelikán a mi időnkben már csak a könyveket intézte. Öröm volt nézni, ahogy az udvaron 2 slukkal elszívta a cigit.
-
nesa
veterán
válasz fudi2002 #61732 üzenetére
LR az en eszrevetelem szerint inkabb memoriara erzekeny 2gb pl nagyon keves neki, nyugos a feldolgozas LR4 vagy 5 kell minimum 4 de inkabb 8gb, en egyszerre szoktam akar 100-200 kepet is behivni nemszokott gond lenni pedig csak egy 3ghz athlon x4 van alatta, azt nemtudom lehet itt a vga is segit a szamitasba erol fogalmam sincs de ez igy elegnek tunik, videot/filmeket nem konvertalok.
-
válasz fudi2002 #61732 üzenetére
Most ez olyan dolog, hogy nem használok PS-t, Lightroomot (ezek amúgy is kereskedelmiek, meg a winfos sincs ingyen, amin furtnak). Linux, Rawtherapee, Gimp. Amatőr fotózok, nem ebből élek, a Pécsi Riportba meg nem kell 1 órán belül leadni az anyagokat (Általában a képek vannak meg legelőször..., mire elkezdenek cikket írni, én már el is felejtem az eseményt.) Layerekkel megnyitni képet, az olyan, hogy barátnőm alkotott egy újságnak dizájntervet, a saját 4 magos 4GB RAM-os gépén PS-ben, majd megnyitottuk itt az 1,5GB RAM-os egymagos Fujitsun Gimpben, és kezelhető volt...
Szóval képfeldolgozáshoz, ha nem csinálsz extrém dolgokat, leginkább RAM kell.
Néha tömörítek is videót, ha erre adom a fejem, akkor tudom, mire számítsak, és úgy intézem, hogy beleférjenNyilván, amint valóban égető lenne hogy ezek 1 pillanat alatt menjenek, máris lenne újabb gép (Illetve lett, a T410, de csak részben a sebesség miatt.) De amire jelenleg használom, igazából elég.
@nesa : VGA ebbe nem segít be. RT ezen a Core2-n ~100 képpel elvan, inkább az a bajom, hogy bugos, és külső szerkesztő hívásakor összeomlani hajlamos. De pl. a T410-en nem.
A céges Win8-as gépen, ami szintén i5, sokkal lassabb a RT, megáll tőle az élet.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Eladó Western Digital Green 3TB (WD30EURS-73TLHY0)
Kb 35 nap üzemidővel. 100/100-as
-
Nevil2
tag
Eladó bútorok:
Vitrines kombináció nappaliba: 5 részes, fehér/wenge
Gardrób szekrény: fényes bordó/wenge
További információ a linkeken...
-
M_AND_Ms
veterán
Lopást az követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. Tehát ellopni, eltulajdonítani csak azt lehet aminél nincs nálad a tulajdonjog.
Amit bérelsz, arra nem kapsz tulajdonjogot, amit megveszel arra igen. Tehát bérelt dolgot is el lehet lopni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
őstag
válasz M_AND_Ms #61743 üzenetére
BH1985. 375.
II. A sikkasztáshoz szükséges rábízásnak nem feltétele, hogy az elkövető a dolog birtokosává váljék, hanem elegendő a bármely jogcímen történő birtokba vétel is [Btk. 317. § (1) bek., 316. § (1) bek.].
"Aki a lexikális tudásra összpontosít, annak nem marad hely az agyában a gondolkodásra."
Szentgyörgyi AlbertSzerk. Kiegészítés, mert előkerestem:
„Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.” Elkövetési tárgy az értékkel rendelkező, idegen ingó dolog, amely az elkövetőre van bízva. Sikkasztás esetén a dolog valamely polgári jogi jogügylet keretében még a cselekmény előtt az elkövető birtokába jogszerűen került. E jogügylet (rábízás) alapulhat főszabályként szerződésen (szállítás, megbízás, bizomány, letét, bérlet). A rábízás statikusabb jellegű, sikkasztásnál az elkövető birtokolhatja, használhatja a dolgot, meg kell őriznie, óvnia az elkövetési tárgyat. A rábízás írásbeli alakot kíván, ez az érvényességi kelléke, Nem jelent megbízást a dolog rövid időre történő átadása, mivel birtok átruházásra ilyenkor nem kerül sor.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
MP3 lejátszót keresek. A Philips GoGear Vibe 4GB-os masinámat szeretném lecserélni. Kevéske már a 4GB.
Tudom, hogy már mindenki telefonon hallgat zenét, de én ebben szeretem a céleszközt. Kényelmesebb, meg kisebb, akku tovább bírja, stb.
Minimum 8GB-s érdekel, SD kártyát bővítési lehetőség előny, jó akku az pedig feltétel.
Gyakorlatilag bármilyen márka, típus érdekel. Lehet akár régebbi iPod is, ha nem drága. Nem kell, hogy modern legyen, a lényeg, hogy MP3-mat jól játssza le, flac lejátszás előny.
Van esetleg valakinek valami?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az egyetlen értelmes lejátszó a sandisk Sansa Clip Zip
tavaly még lehetett gyári felújítottat kapni a hardverapron 8000Ft-ért, mára elszabadultak az árak, mert nincsen alternatívája
holnap megkérdezem a munkatársam, van neki valami merevlemezes Philips, (ha nem felejtem el)
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest