-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
Szia !
Pécs - Barcs között közlekedtem tegnap . Egész jó az út , pár helyen volt veszélyesebb - illik lassítani - jelzővel mondanám . De semmi komoly !
Bár nem tudom merre felé veszed pontosan az irányt . Hallani nem hallottam a környéken sem különösebb útproblémákról
[ Szerkesztve ]
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
válasz newwave0507 #61252 üzenetére
OK, köszi. Sásd felé szoktam menni Laposvárra, arra rövidebb.
Mutogatni való hater díszpinty
-
emre
veterán
Egy időben rendszeresen jártam Pécsre. A sásdi út talán 6km-el rövidebb, de ilyen időben nem hiszem hogy azt a tempót lehetne autózni rajta mint Szigetvár felé. A szigetvári csak olyankor haladósabb amikor nincsenek mezőgazdasági gépek (szóval mint most), ekkor 100-110-es utazót lehet menni, és kell is mert letolnak az útról. De olyan is volt hogy a fél távon csak 60-al tudtam menni a forgalom miatt. Mind a két irányból indulva a pécs tábla kb. 35-40 perc, a belváros meg még 10. Én Szigetvár felé jobban szerettem menni.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #61257 üzenetére
Az igaz, ezért nézegettem is, mert sokszor megyünk nyáron a virágfürdőbe.
De nekem szigetvár felé 80 km, Sásd felé 60 km és 20 perccel rövidebb.
Sajnos a kényelmesebb autózás miatt, nem éri meg 33%-kal hosszabb út.De ahogy nézem egy Kertvárosinak, vagy egy Uránvárosinak minden szempontból a Szigetvár felé jobb.
De az lenne a legjobb, ha nálunk lenne egy virágfürdő szintű strand, ahelyett, hogy órákat autózunk.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
-
M_AND_Ms
veterán
"100-110-es utazót lehet menni, és kell is mert letolnak az útról"
Mi az, hogy 'kell'? Elég rossz, ha így gondolkodunk. Ha más menni akar, akkor, ahol lehet előzzön meg (de csakis ott!) Én, hadd menjek már a szabályos 90-es temlómban! Engem nem érdekel, ha neki elmarad a sebességlázas magömlése. Az ilyet oldja meg otthon egyedül a takaró alatt, ne másokkal szórakozzon!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
air
nagyúr
A választások után olvastam egy nyilatkozatot Páva "úrtól", hogy most végre van lehetőségük elkezdeni gondolkodni egy pécsi fürdő terveiről.
Mikor is választották meg? 2009-ben. 2010. óta Fidesz kormány és Fideszes városvezetés van Pécsen, és még csak most kezdenek majd el gondolkodni a terveken. Gratulálok.
Eddig mit csináltak 5 év alatt? Ti tudnátok mondani valami eredményt, fejlesztést vagy fejlődést?
Lenyúlták a vízművet, azzal az indokkal, hogy a franciák túl drágán adják a vizet az embereknek. Akkor talán 10-20 forinttal csökkentették az árat, de azóta már többször emeltek is. A lényeg, hogy most a rezsicsökkentéssel együtt is drágább a víz, mint a Vízmű idején.(#61261) newwave0507
Annyival nincs közelebb Barcs, mint amennyivel jobb a Virágfürdő.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Páva szénája nem áll nagyon jól a fejeseknél, legalábbis én így tudom.
@M_and_M_s : Na igen, valami ilyesmi. Én is inkább betartom a 90-et, mint jöjjön egy drága fénykép. Meg a legtöbb út nem támogatja a nagyon nagy száguldozást sem. Vagy a futóműves előre köszön...
@fürdő téma : Az EKF pénzeknél megvolt, mire lehet költeni. Fürdőre nem lehetett. Amúgy is ott a Balokány, az ahányszor befuccsolt, most ha építenének egy másikat, vajon mekkora sikere lenne?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz s7evcsenko #61268 üzenetére
Az 2013-ban volt és azt hiszem 45 milliárd körüli összeget jelentett két lépésben. Azóta persze lettek felvéve új hitelek, pl. az új buszok miatt 4 milliárd valamennyi, meg egyéb fejlesztési tervekre, mint pl. energiatakarékos közvilágítás.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #61269 üzenetére
Jó ez az energiatakarékos közvilágítás, a kocsim a lápa alatt áll, de nem látszik, olyan gyenge égőt raktak be (lehet talán egy 50W-os). A teliholdat fényárnak látom. És az is tetszik, hogy decemberben hajnali hatkor már lekapcsolják a közvilágítást.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz M_AND_Ms #61263 üzenetére
A másik oldal, mikor nyáron hétvége délután 70km/h és van még 3-4 idióta akik vonatozással követik, közöttük nuku helyet hagyva, de legalább előzés nélkül. Magyarország nuku vezetési kultúra Mondjuk úgy, rengeteg nyomorék van jogosítvánnyal a kezében a közutakon. Kicsit bevallom, várom a megyés autópálya matricát, mert az előbb említett bizonytalan sofőrök okozzák a karambolok nagy részét.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
-
-
fudi2002
veterán
válasz Dluinet #61273 üzenetére
Nem is értem hogy van ez. Horvátban kis mütyür szigeteken autózva, több autó egymást követve halad (közöttük igencsak drága és márkás, illetve erős példányok), de ugyanakkor akkora helyet hagyva hogy egy kisteherautó elfér közöttük. Ők gondolnak azokra akik mennénk, illetve ha történik valami meg is tudjanak álni.
Illhon a lökhárítóban van az első két lámpája, de előzni azt nem. És a kedvencem: kint 70, bemegy lakott területre és ott is 70. Az ilyet rendőrként széjjel szivatnám. A lakott terület sebesség még nálam is "szent", pedig szeretek haladni. Egy életet leélni adott esetben bűntudattal, hát kösz nem. Ezen birkák peidg nemtom mire gondolnak ilyenkor.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
newwave0507
aktív tag
Valakinek esetleg FX 6300 ? Doboz , 2 év PCX garancia.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Dluinet #61273 üzenetére
Rendszeresen arra vagyok figyelmes, hogy mikor megyek Szentlőrincre a hatoson, még itt az elkerülőn Pécsett mennek 70-el a száraz hibátlan úton, de ahol a 70-es tábla van a biciklis átkelő miatt a pláza után, ott viszont általában gyorsabban mennek.
Ugyanez szokott lejátszódni ahogy elhagyod a Pécset a Tortyogónál, ahol megint lassítani kellene, utána visszalassulnak, én meg kínlódjak az előzéssel a 3 hengeremmel...Az is szép szokott lenni ahogy az elkerülő becsatlakozik a körforgalommal a hatosra, ott félelem érzet nélkül vágnak be a város irányából a körforgalomba, nem is érdekli őket, hogy jön autó a sávban.
s7evcsenko: nem, az is 2013 végén volt. Tudod, valamiről beszélni kell. Mindegy nekem ki van a város élén, csak tegyen térfigyelő kamerákat a Zsolnay negyedbe, meg rendőr járőröket. Arrafelé járok munkába, szükség lenne arra a környékre az ott lakók miatt, nem rég már 2 c. örömlány is kínálta ott magát, egy percre a Kodály központtól...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
newwave0507
aktív tag
Megtudná nekem valaki mondani hogy most a napokban a posta hogy tart nyitva ? Köszönöm.
-
newwave0507
aktív tag
Sürgősen keresnék Socket AM3+ processzort . 40-45 között .
-
littlejohnny
aktív tag
-
newwave0507
aktív tag
válasz littlejohnny #61287 üzenetére
Köszönöm !
-
nesa
veterán
Nincs valakinek eSATA SATA kabele?
-
Lomha 8V
addikt
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
-
newwave0507
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek !
-
nagyúr
-
BÚÉK
Pécsett majd az ügyeletes kórház ügyeletes orvosai helyettesítik gondolom
-
Vaze
őstag
Boldog Uj Evet Kivanok Mindenkinek!
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Exian
addikt
Keresek DDR2-es AM2 alaplapot. Alaplapi VGA és/vagy AGP slot előny.
Van valakinek esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest