- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veréb
tag
sziasztok
Tud valaki segíteni ? Németben dolgozok van Német Paypalom a héten aktiválták, az Ebay-on vettem 1 pc házat simán ment minden , most venni akarok ramot cpu stb 1 számitógépes boltnál online a kifizetésig el is tudok menni , hanem amikor belépek a paypalba akkor ez az ablak fogad :
de a paypalhoz már van adva bankszámla , de ha megint beírom a bankszámla számot és hozzá akarom adni akkor azt írja ki , hogy már hozzá van adva
Nem tudom mi lehet a hiba
Proba képp csak 1 valamit akartam venni hátha a nagy összeg miatt nem neged , de még a 8 eurós hütőt sem tudom megvenni mert ugyanez a helyzet+nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
Topikgazda
Nem érzékel elegendő fedezetet. Elő szokott jönni egy hasonló, ha valahol bankkártya az elvárt fizetési forrás. Meg kell nézni hogy a bankszámládon nincs valami fizetési korlátozás.
Amit az eBay-en vettél annál is bankszámlád volt a PayPal fizetési forrása?[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Az összefoglaló szuper.
A konverzió beállítással 5000 ft-ot spóroltatok az órán amit megrendeltem.
A hitelkártyával való fizetésnél 1eur/358 huf - árfolyamon akart számolni ugyan ennyiért számolta volna a paypal is, de most átállítva 338 huf ba számolta az eurót.
Köszönöm szépen.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
Ha nem látja a bankszámládat, mert a bank korlátozza a hozzáférést akkor is a fedezethiány ablak jön elő a PayPal-on, mert nincs pénz elérhető mennyiségben = fedezethiány.
Mit állítottál át? Nem értem.
Akkor kezdjünk neki újból. Német PayPal fiók. A bankszámla fizetési forrás amelynél a hozzárendeléskor a az oda-vissza próba terhelések meg lettek csinálva, tehát érvényes fizető eszköz.
Amikor az eBay-en fizettél előzőleg akkor is a bankszámládról jött a pénz direkt, nem pedig a PayPal egyenlegről fizetted ki? -
szabo01
csendes tag
Sziasztok
Vásároltam külföldről egy autó alaktrészt(lökhárító toldat) webshoppból,paypalon keresztül fizettem ki,viszont az a probléma,hogy az alkatrész nem jó az autóra(eredetileg jónak kellene lennie,de semmi köze a lökhárítóhoz) az eladó ezt nem ismeri el és nem hajlandó a vételárat megtéríteni,mivel úgy tudom,hogy a paypal pont az ilyen dolgok miatt is van,hogy ezt hol tudom jelenti,hogy nem azt kaptam amit erdetileg rendeltem? mert nem igazán találom sehol. -
Topikgazda
Egyértelmű. Ha máshol próbálsz fizetni nem ennél a valakinél akkor mi a helyzet, mert még mindig előfordulhat hogy itt bankkártya kellene fedezetként. Az oldalukon milyen utalás van a PayPal fizetési módra?
És biztos hogy banki utalásnál ilyen Internetes fizetéshez nincs valami limit beállítva a banknál vagy a PayPal-nál. Ezt a bankszámlás fizetés részt én nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
zsola400
aktív tag
Sziasztok, pénz küldése barátnak, családtagnak opció eltűnt vagy csak én nem találom?
-
Topikgazda
válasz zsola400 #39264 üzenetére
Én az előbb Firefoxban végig néztem ott volt a váltási lehetőség. Ha rákattintasz a Termék vagy szolgáltatás küldése gombra nem történik változás? Egyébkén tényleg barát vagy családtag? Mert üzleti vállalkozás e-mail címre előfordulhat hogy nem tudsz úgy küldeni.
következő képernyő a Folytatás után ez volt:
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
Üdv!
Azt mobil applikációban be lehet állítani, hogy ha pl. USD-t akarok küldeni vkinek, akkor ne forintban próbálja terhelni. Gépen simán megoldom, de applikációban hiába koppintok a HUF-ra nem jön elő opció. -
Topikgazda
válasz balinlin #39267 üzenetére
Küldésnél a kártyáról való pénzleszedés nem egyezik meg azzal amikor fizetsz és akkor ha be van állítva a banki váltással dolgozik.Ez nem vásárlás, hanem küldés.
Az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírás végén a böngészőn keresztül történő pénzküldés konverziós átállítása ott van. A Még egy kiegészítés. szövegrésztől
Ezt nem próbáltam az app-ra átültetni, mert lehet hogy elve nincs benne, mert nem minden funkció érhető el belőle, de gondolom a mobilon a böngészőben úgyanaz.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Paypal webes felületen próbálnék társítani bankszámlát de nem sikerül.
Mai napon reggel megerősítettem a tranzakcióban levő kóddal a bankkártyámat, viszont a bankszámla hozzátársítás nem igazán akar menni.
"Sajnáljuk. Jelenleg nem tudjuk feldolgozni a kérését. Próbálja újra később."Vkinek vmi ötlete van?
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz pvt.peter #39271 üzenetére
Az Összefoglalós leírás szerinti lépésekkel próbáltad? Ha most nincs nagyobb összeg amit a PayPal egyenlegről akarsz kiutalni akkor ráérsz vele.
Hetente jön valaki ezzel a problémával, nem igazán tudni hogy mi az oka, ha magyar forintos pénzforgalmi, nem virtuális bankszámlát, nem ékezetes karakteres és nem K&H névvel, a név csak neked kiírás a képernyőre, bármit megadhatsz, a 3*8 számokat folyamatosan, kötőjelek nélkül írva és bank esetleg működik.
Azt is szoktuk javasolni hogy egy 500 Ft-al feltölteni az egyenleget és ha az megjelent a a PayPal-on azután hozzáadni a számot ,mert akkor "élőnek" gondolhatja a bankszámlaszámot a PayPal rendszere. Lehet hogy megint hibás a magyar nyelvű felület.
Ha végképp nem megy, akkor a magyar telefonszámon fel kell őket hívni, a telefonálás előtt lekérni a kódot az azonosításhoz (Összefoglaló Tippek 6. pont) és segítséget kérni. Angol a beszélgetés nyelve.[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz Viktor0610 #39272 üzenetére
Jaja pontosan így történt.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
-
Zilliax
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a paypal mennyire biztonságos internetes fizetésekre ,legfőképpen eBay re ,tényleg nyújt valami védelmet hogyha ezen keresztül Vasarlok ? Van valami fontos a beállításokba PayPalba, amit be kell kapcsolni vagy aktiválni esetleg ? tényleg létezik hogy ha pl. az eladó nem küldi A kifizetett terméket vagy nem olyan állapotban, akkor a PayPal vissza utalja a pénzem? ezt hogy tudják kideríteni egyébként hogy kaptam-e akármit,meg milyen állapotban volt? Nincs ezzel kapcsolatban visszaélések?hogy Tudom bebizonyítani azt pl hogy rendelek egy drága telefont tegyuk fel ,és elküldik az adott címről minden ,és egy papucs van benne pl. Mivel kezdő vagyok ebben a paypal témában ezért jöhet bárkitől bármilyen jótanács mert elsősorban eBay es vásárlásokat szeretnék vele , Mire kell figyelnem hogy lehet esetleg készülni az átverést, hogy válasszuk meg az eladókat stb. Nem szeretnék károsult lenni.
iPad PRO 11” 64GB wi-fi + cellular Space-Gray Eladó / érdeklődni lehet privát üzenetben !
-
Topikgazda
válasz Zilliax #39278 üzenetére
Az eBay-en biztonságos a Paypla fizetés, mivel ott is van vásárlói védelem a PayPla-t tarttjuk a második vonalnak ebből a szempontból.
Az eBay topik Összefoglalóban van ismertető az ottani vásárlói védelemről.
Az itteni vásárlói védelemről van leírás az Összefoglalóban, de eBay esetén mindig ott kell kezdeni ha lenne valami probléma.
Lényegében ha valamit nem kapsz meg vagy probléma van vele amit megkaptál mind az eBay, mind a PayPal biztosítja hogy visszakapd a pénzed, ha olyat veszel és úgy fizetsz hogy van rá vásárlói védelem. A két heylen egyidőben nem rekamálhatsz elsőként eBay, majd ha ott valamiért nem oldódna meg akkor a PayPal.
Jó tanácsok:
Állítsd be a belépési védelmet. Öf 2. PayPal fiók belépési védelmének módszere
Ha még nem tetted meg akkor a bankkártyánál állítsd át a devizaváltást, Öf. 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva.
Ha nincs bankkártya hozzáadva, akkor egy virtuális, internetes kártya javasolt, ha a bankodnál van ilyen.
Egyébként a bankod is biztosít védelmet az Internetes kártyás vásárlások esetén, ott is lehet rendezni a pénz visszaszerzést.[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz Zilliax #39278 üzenetére
Természetesen tudnod kell BIZONYÍTANI hogy probléma van.
Tehát pl. az az eset ami a példában van (telefon helyett papucs) unboxing videó nélkül elég nehezen bizonyítható.
Ergo nem is érdemes ilyesmiben gondolkozni, hogy majd 'ingyen' rendelhetsz telefonokat.
(Mármint nem konkrétan te, hanem az ilyen lelkületű emberek.)Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Topikgazda
válasz balinlin #39281 üzenetére
Azt azért tedd hozzá hogy a PayPal vásárlói védelem csak akkor van ha belépve a Paypal fiókba történik a fizetés.
Ha egyszer beállította ahogy ne a PayPal váltsa a devizát akkor minek kapcsolná ki? A banki váltásra állítást javasoltam.
Update:
Értem hogy arra utaltál hogy a kártyás fizetésnél is állítható a devizaváltás, nekem már annyira természetes, hogy ez nem jutott most az eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
Üdv!
Eladtam egy terméket, postáztam, viszont a vásárló nyitott egy PayPal ügyet, mert a csomag nem érkezett meg.
A PayPal visszatérítette neki az összeget, de közben a küldemény sikeresen célba ért.
A döntésről szóló emailben azt írták, hogy van lehetőség fellebbezni 10 napon belül, viszont sehol nem találom a fellebbezés gombot. Ilyenkor mi van?
Hol kellene lennie?"Kattintson a Probléma elhárítása a Vitarendezési központban lehetőségre.A legördülő menüből válassza ki a Lezárt esetek lehetőséget, majd válassza ki a megtekinteni kívánt reklamációt.A művelet oszlopban kattintson a Fellebbezés lehetőségre."
A művelet oszlopban Megtekintés gombot találtam: -
aktív tag
Sziasztok, valaki megmondaná merre tekinthetem meg a fiókomra vonatkozó határokat?
A PayPal Help Centerjében ez volt, de én nem találtam ilyet semerre:
To see your sending limit:
1. Log in to your PayPal account.
2. Click MyAccount at the top of the page.
3. Click View limits next to your PayPal balance.Igaz ez a Sending limitsre vonatkozik, és engem az érdekelne mennyit fogadhatok, de gondoltam mindenkettő ott lenne a View limits nél. Korábban megtaláltam ezt a menüt egy régebbi fiókomon, de most semmi.
Nem üzleti fiók, bankkártya és bankszámla nincs hozzákapcsolva, viszont a személyimet beküldte még az elején, mert egyből korlátozást kaptam ugyanis gyanús tevékenységet észleltek. Email és telefonszám megerősítve. Amennyiben már nincs ilyen View limits oldal, ezekből az adatokból meg lehet mondani, hogy körülbelül hány forintot fogadhatok?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Akkor annyi amit látsz az Összefoglalóban legfeljebb a forint értéket átkalkulálod mostani árfolyamon a 2500 €-ra, mert annyi max évi forgalmi limit, mai árfolyammal 811221 Ft.
Mint látod a sending és receiving az azonos.Az éves alap limit, ha nincs bankkártya a fiókhoz rendelve 2500 €-nak megfelelő forint összeg, kb. 803442 Ft -2019 január ( Az árfolyam változó!)
A magyar fiókok alaplimitjei az alábbi képen láthatóak:Nézd meg hogy erre a linkre kattintva előkerül-e valami olyasmi amit ez előtt látsz.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
És ha esetleg csatolnék hozzá kártyát, akkor mennyi lenne a limit?
A linkre kattintva engem a beállítások oldalára dob egyből és az URL erre változik:
https://www.paypal.com/myaccount/settings/Rányomtam, de semmi eddig nem látott lehetőség / beállítás nem került elő
Valamint, ha a kártyámat és a számlámat is lekorlátozta a PayPal rendszere, olyan értelemben, hogy túl sok sokszor adtam hozzá fiókokhoz így többhöz már nem lehet, ezesetben mit tehetek? (A korábbi fiókokból már eltávolítottam) Emailt régebben írtam, de semmi válasz. Megoldható telefonálás nélkül? Nem beszélek társalgási szinten angolul sajnos
[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
Üdv srácok!
Egy kis infóra lenne szükségem. Két esetről lenne szó, leírom őket külön:
1. eset: Ebayen vásároltam jan 27-én egy terméket, amit azóta sem küldött ki az eladó, ott tisztán látszik, hogy megvásárolva, de még nincs postázva. Írtam az eladónak, ha már ennyi idő alatt nem tudta kiküldeni már nem is kell, de vagy nem válaszolt, vagy mindenféle ürügyet kitalált, hogy majd ekkor meg akkor írjak rá újra. Írtam ebaynek is, ők nem tudják április 4 előtt visszafizetni, akkor jár le a határidő, addíg kell megkapnom a csomagot. De nekem nem is kell már, és még fel sincs adva, mégse fizetnek vissza. Nyitottam egy kérést paypalon ahol leírtam a gondom, várom ott a fejleményeket.
2. eset: Gearbesten január 20-án vettem egy terméket. Elvileg Hollandiából jönne dpd-vel, de nem ért még ide. A trackingbe ennyit látok: 2020-01-20 03:33:00 DPD data centre, Order information has been transmitted to DPD. Írtam a gearbestnek egy hete, azt írták hogy valamiért nem frissül a tracking, és várjak pár napot, írnak a dpd-nek. Én felhívtam a dpd-t rákérdeztem a szitura, ők azt mondták, hogy valóban van egy ilyen csomagszám generálva, de csomag nem indult el vele. Most is írtam gearbestnek, de ők ragaszkodnak ahhoz hogy márpedig kiküldték a csomagot.
Mindkét esetre nyitottam paypalon egy kérelmet. Hogy működik ott ez a dolog? Ha nem jutok egyeszségre az eladókkal, a paypal mikor lép közbe?
Köszi az infókat előre is!
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #39291 üzenetére
Ezeket elfogják utasítani, mert idő előttiek. Ha már nyitottál, akkor azt azért tetted mert nem jutottál egyezségre az eladókkal.
Mindkét esetben benne van miden a várható szállítási határidőkben és te nem vártál, a reklamációt az eredeti vásárlási helyen kell indítani és miután ott sikertelen akkor a PayPal. Ez most nem igazán jól lett intézve, mert folyamatban a kézbesítés. -
dredjudge84
őstag
Pont ez a lényeg! Nincs folyamatban! Ha ránéznek a dpd trackingre, ők is látják hogy nem adták át a csomagot a futárnak. A másik vásárlásnál meg csak paid státusz van, nem not shipped. Azért április 4-ig nem várok 60 000ft-omra, mert megrendelném máshol a cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #39294 üzenetére
De azt tudod, hogy ezeket Kínából mozgatják befelé fű alatt, aztán éled fel az EU-s nyomkövetés amikor beérkezik Európába és valahogy "átsegítik" a vámon. Addig te nem látsz semmi mozgást, ez nem véletlen. Írhatnám a valódi szavakkal, de gondolom világos.
-
vegyszer
addikt
válasz dredjudge84 #39291 üzenetére
Az egyesre:
Én a GB-os rendelessel jártam így. Két hete még be se csomagloták a motyót.
A kettesre:
Mikor a Xiaomi 4k Dronom vettem, 5 hét után moccant meg a DPD szám. De akkor még 3-4 nap alatt kezbesítve is lett
Ha ez neked ez így nem jó, nem biztos, hogy a kínai rendelések gyönyörei a te világod virágai."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
dredjudge84
őstag
válasz vegyszer #39296 üzenetére
Két éve rendelgetek Kínából, tudom hogy lassúak. Azt is tudom, hogy most gázos a szitu a koronavírus miatt. De akkor az eladó reagáljon valamit az üzikre, hogy bocs de ez van és nem tudom küldeni, csak ekkor meg akkor. E helyett amikor írtam először hogy nrem kell a motyó, azt írta hogy jó, de majd egy hét múlva írjak újra. Eltelt az idő írtam de csak automata üzik a válaszok hogy már újra megy a raktár és küldik a motýót. Persze azóta se adták fel, de nem is térítenek vissza.
A gearbestes rendelésről meg annyit, hogy ha látnám hogy valóban úton van, akkor várnék, de nem ez a helyzet.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
A történetem röviden a következő:
- Facebook elémdobott egy reklámot, miszerint lebegő Deloreant rendelhetek $39,99 -ért.
- Rendeltem is rögtön kettőt, egyet magamnak, egyet az Angliában élő barátomnak (gyerekkori barátok vagyunk, nagy BTTF fanok)
- paypallal fizettem
- 1 hónapra rá megérkezett mindkettőnkhöz 1-1 Hotwheels kisautó (kb 600 ft, azaz $2 értékű) Rákerestem a neten az eladó nevére, rengeteg panasz van, paypal forumokon is, mindenkinek valami ócskaságot küldenek
- Paypal reklamáció inditás, eladóval levelezés, visszaadnak $20-t. - nem fogadtam el - akkor $24-et - nem fogadtam el - akkor küldjem vissza.
- Felterjesztettem paypalhoz - ekkor már $28-at téritettek volna - nem fogadtam el
- Most írt a Paypal, hogy visszakapom a 39,99-et, ha visszaküldöm a feladónak a cuccot, és az igazolja, hogy meg is kapta épségben.Ezzel 2 bajom van:
- egy ilyen $2 -os kisautó visszaküldése kinába minimum $20. Ezt senki nem fogja megtéríteni
- semmi garancia arra, hogy az eladó valóban visszajelzi, hogy megkapta a cuccot. miért is tenné? hisz akkor elvesztené a (2x) 40$-ját.Ezeket megírtam a paypalnak.
Mit lehet tenni? Miért nem véd ilyen esetben a hires neves paypal? Elég egyértelmű az ügy, nem tudom miért kekeckednek velem, a jóhiszemű vevővel.
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Óra topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest