-
Mobilarena
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Finyak
csendes tag
válasz Har_melin #12800 üzenetére
Van egy igen nagy jatekosbazis, minden jatekban, akiknek semmi sem jo, telefossak a forumokat tengernyi konnyzaport hullajtanak, csak mert azonnal elso ranezesre nekik valami nem jo. Legutolso nagy vihart kavart ilyen jatek a SW Battlefront 2 volt, ahol a jatekosok olyan tartalom miatt hetekig alaztak a kiadot, amit kiadaskor bele sem tettek a jatekba! Ez huen tukrozi a jatekosok hozzaallasat, legyen szo barmilyen jatekrol. Leginkabb a balance az, ami sok jatekban kerdeses.
Ugye itt ket dolgot kulonboztetunk meg, vannak a pvp es vannak a pve beallitottsaguak. Az egyiknek ez nem jo, a masiknak az nem jo, valakinek semmi sem jo. De amikor ez a ket tabor elkezd azon vitazni, kinek szarabb, abbol szokott "jo" kisulni. Sok mmorpgt megjartam mar, es kezdeti jo otletek elvesztek par honap utan a sok picsakolo miatt, es egy kozepszeru szar lett belole. Tudom, itt POEban a pvp nem annyira dominal, van egy szuk reteg akik toljak azt csumi, de itt is megvan ugyanugy mind a balancenak a nyugje, mind pedig "ha ezt mi a f.szomer tettetek bele...?" cimu sztorik. Amivel semmi baj nem lenne, csak hat a mai felnovekvo generacio, akik elkezdenek mmorpgzni, arpgzni stb.., azoknak olyan kenyelmi igenyeik vannak, annyira igenylik azt, hogy fenyesre legyen nyalva a segguk, hogy az mar fajo. Tizeneve kezdtem el meg Lineage 2-vel a "palyafutasomat", de akkoriban, meg utana is meg jopar evig nem voltak ilyen nyugok, nem volt ennyi kreten akik szetfostak a nemtetszesukkel a forumokat olyan dolgok miatt, amiknek koze nincsen a valos problemahoz.
Szoval, ez gondolom ebben a jatekban is igy van, es jobb nem lesz !
-
félisten
válasz Finyak #12801 üzenetére
Kár ilyenen rágódni, minden népszerűbb játék communityje maga a rák, mi szerintem örülhetünk, még nem estünk a bizonyos léc alá. Nézz meg egy overwatchot vagy hasonló béna túlhypeolt gyerekeknek szóló alkotást... hánynom kell.
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Mirman
őstag
válasz Plazmacucci #12803 üzenetére
Ez mind amúgy a beletanulas nehézségének köszönhető hála az égnek. Ez pedig nem tud változni úgyhogy még vagyunk mentve.
-
Har_melin
addikt
az új skillek viszont még a másodszor frissített PoB fájlban sincsenek benne, hogy a fene egye meg. Pedig engem kifejezetten azok érdekelnének, Chieftain Tectonic és Deadeye Shield Throw vonalon...
Védd a fákat - egyél hódot!
-
Har_melin
addikt
elnézést, még egyszer visszatérnék erre a skill balance témára, mert bosszantó látni, mennyire beszűkülten állnak hozzá emberek. Mielőtt félreértés lenne: nem Nordic kommentjére gondolok, skill balance-ra valóban szükség lenne, jó volna, ha elhanyagolt, másod-harmadlagossá vált skillek is labdába rúghatnának.
Ez a játék azonban nem a skillekről, hanem a skill-passzívok-felszerelés hármasáról szól. az egyik tényező jelentős átrendezése alapvetően átértékeli a másik kettő pozitívumait és negatívumait is. A legjobb példa erre most talán a Slayer. Eddig szinte minden attack buildnek a metája volt, egykezesnek is, még a Tornado Shot-nak is. Miért? Mert az overleech olyan túlélési biztonságot adott, hogy azért érdemes volt akár sebzést is beáldozni.
Most azzal, hogy minden ascendancy-nél jelentősen buffolták a leechet és/vagy a regenerálódást, a Slayer rögtön visszaesett a listán. Nem rosszabb lett, csak most már mások is versenyképesek ezen a téren és így nem okvetlenül köré kell építeni a buildet. Innen kezdve viszont teljesen más passzív fa alternatívák jönnek számításba, és más gear-skill kombók. Az, hogy a flat dmg-et adó abyss jewelek sokkal ritkábbak lesznek megint csak más opciókat jelent - persze nem az afhack-hoz hasonló mirror milliárdosoknak, de a játékosok 90%-ának.
Nem biztos, hogy az új variációk lesznek annyira OP-k, mint a korábbiak voltak, főleg az nem, hogy automatikusan letaszítják a trónjáról a most legerősebb skilleket. De ha a túlélés kevésbé probléma, akkor sokkal könnyebben próbálkozik az ember, megy bele akár hosszabb harcokba is (apropó: elsikkadt, de a map modok is nehezebb packokat hoznak majd), még ha a dpm kevesebb is.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Har_melin #12807 üzenetére
Teljesen igazad van mindenben, én csak azért hiányoltam, mert lassan 1-1,5 éve ugyanazokkal a skillekkel kell menni, hogy ne ragadjon le a karaktered T10 alatt(melee: Sunder, EQ/ ranged: TS, LA/ caster: Frost Bolt, GC - bár itt megjegyzem, hogy spellek terén azért van több lehetőség is nem csak ez a kettő, igaz pont azért, mert kb annyi kék gem van, mint a másik kettő színből összesen).
-
Har_melin
addikt
válasz Nordic #12808 üzenetére
"lassan 1-1,5 éve ugyanazokkal a skillekkel kell menni, hogy ne ragadjon le a karaktered T10 alatt"
Egy példa (én) nem példa, de az a véleményem, hogy ez szimplán lustaság a játékosok nagy részénél, nem kényszer. Az elmúlt egy évben próbáltam én TS ranged karit, GC minert, volt EQ-s próbálkozásom is, de amikkel végigmentem T15-ig, az két Cleave karakter volt, egy Blight-os trickster és egy RF berserker. Lehet, hogy ezek lassabbak, kevésbé meták voltak, mint a többi, de egyiknél sem volt az, hogy kész, itt a vége, nem jó tovább. Igazából pont onnan kezdtek volna erősödni, hiszen addigra már minden "készen volt".
És biztos vagyok abban, hogy ha nem lennének olyan egyéni szocproblémáim, mint pl. a mozgás skillektől való irtózás (ami ugye a Fortify használatát szinte kizárja és nehezíti az elmozgást), akkor lett volna még legalább három másik, ami legalább ennyire bevált volna
-
0karmacoma0
senior tag
Igazából én követtem 3-4 játék subredditjét, és azt kell mondanom a legrosszabb kommunikációs csatorna a földön. Mindig van 3-4 circlejerk téma ami uralja a főoldalt. Ez általában valami sírás, vagy ahhoz kapcsolódó vicctopic. POE-ben ez: Zana 8 túl sok(Nem az csak áldozni kellett némi currencyt a 2 breachez), mindenki scammer, GGG-t nem érdekli, sőt bátorítják a csalást(Fura mód én még egy scammerrel se találkoztam, mondjuk el is olvasom mit vásárolok), majd jön a sextantok és a balance. Az ezekkel kapcsolatos topicok a végtelenségig vannak upvoteolva, míg az érdekes témákat gyakran nem is látod a főoldalon. A hsz-eknél ugyan ez. Az okos ember tudja, ha valakinek más a véleménye mint neki az nem azt jelenti, hogy az ellensége, simán csak egy lehetőség, hogy megismerj más szempontokat, tanulj, fejlődj, akkor is ha a véleményed ettől nem változik a végén. Redditen azonnal downvoteolják az összes ellenvéleményt, és ha 2 órás a topic, akkor már csak egymás nemiszervét fényesítő, vicceskedő arcok kommentjei látszódnak. Az a szomorú, hogy pl balance-al kapcsolatban is rengeteg érdekes vélemény lehetne, de ha most hazaérve ránézek a topicra, tuti, hogy csak bólogatójánsokat látok majd, és 20 "+"-t kéne kibontanom, hogy higgadtabb érveléseket olvashassak.
A legtöbb olyan játék, ahol a túlságosan hallgatnak communityre, elég gyorsan elhal. Ahogy a kieg utáni Diablo 3 ban is ment, hogy még jobb dropp rate kell, még jobb droprate kell, aztán meg 2 nap után maradt a végtelen gemfejlesztés, mint gameplay. Kb ugyan ez lett volna egy könnyű Zana 8-al. 2hét alatt megvan mindenem, mi a szart csináljak a ligában.
Amúgy szerintem a meele skillek elég jó passzban voltak Abyssban. A shaper statstickek az egyik legjobb mapclearskillé tették a reave-et, az új supportgem endgame viable buildet csinált a doubble strikeból, iceshotból, cleave-ből, a Sunder, Cyclone és a BF meg maradt ugyan olyan jó mint volt. Ha Abyss előtt nerfelték volna a Sundert, és buffolják pl a Reavet, akkor most lenne 1 skill amit mindenkinek használni kéne, ha nem akar hatalmas clearspeedet bukni(a többiekhez képest). Annyiban egyetértek, hogy tényleg nem húzhatják már sokáig a balanceolgatást, mert nevetséges, hogy a pl Barrage mennyivel jobb minden másnál, ahogy nyilván sok más általam még nem próbált területen is vannak kötelező választások.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12810 üzenetére
én egy másik hobbim kapcsán elég masszív immunitással rendelkezem a fan fórumok témában és csak akkor dugom oda az orrom, ha valami érdemi információ ott bukkan fel hamarabb, mint pl. most az ascendancy táblák. Ezután sem a reddit lesz a napi betevőm, de most nem tudtam megkerülni és hát ja, lelombozott az az óvodás szintű panaszáradat, ami ott ment.
-
vvega30
senior tag
válasz 0karmacoma0 #12810 üzenetére
Nem tudom ki vagy, nem tudom honnan jöttél de ezt lopom: " Az okos ember tudja, ha valakinek más a véleménye mint neki az nem azt jelenti, hogy az ellensége, simán csak egy lehetőség, hogy megismerj más szempontokat, tanulj, fejlődj, akkor is ha a véleményed ettől nem változik a végén. "
NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!
-
hairne
csendes tag
skill balance témához: anno 1.3 pach idején kezdtem el játszani a játékkal, és a sok kezdőnek nem ajánlott módszerrel, saját buildet indítottam. Akkor az über király buildek a cast on crit volt. Naná, hogy saját fejből egy barrage buildet építettem.
Barrage nem volt rossz skill, csak épp a metához képest iszonyat gyenge volt. Skillen semmit nem változtattak azóta, csak épp az emlegetett hármas összhatásnak(item-ek - skill pontok - skill) köszönhetően mostanra a legerősebb boss killer lett.
Kíváncsi vagyok a splitt arrow és társai mikor kerülnek újra képbe...
Szóval szerintem jó irányba haladnak... -
0karmacoma0
senior tag
válasz vvega30 #12812 üzenetére
Örülök, hogy tetszett. Mikor nagyon gőgössé váltam valamiben és az egyik legjobból először átlagos, majd rossz lettem, és pár évvel később visszaolvastam az akkori dolgaimat, akkor fogalmazódott meg bennem.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
pruzsi
őstag
Welcome!
Standara mikor érkezik át a atlas update? a patch-el együtt holnap?
Van egy remove only tabom(konkrétam a map tab) ami üres mégsem tünt el pedig a másik 10 eltünt. írjak suppnak hogy ugyan töröljék már -
Finyak
csendes tag
Skacok. Olyan skill calculatort keresek, ami ugy mukodik, hogy bizonyos statokat kulon kijeloli az osszeset a skill fan. Mondjuk bejelolom, hogy az osszes mana-leach nodeot jelolje, akkor kijeloli azokat es stb...Tudtok ilyenrol? Csak mert a simaval korulmenyes, mert nem latom at mi hol van, es lehet fontos pont folott siklol el, de ha jelezne, akkor ugy alakitanam ki, mert bar most kovetek egy buildet, csak akarok kicsit tesztelni
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Finyak #12816 üzenetére
[Ilyesmit keresel?] PathofBuilding a neve. Elég sokat volt már emlegetve a topicban.
-
Har_melin
addikt
válasz pruzsi #12815 üzenetére
a map tab nálam is megmaradt egyelőre, húzd ki a végére, hogy ne legyen útban, aztán majd leszedik.
Az atlasz frissítés szerintem megvolt (sajnos) és a ligából nem vitték át a megcsináltakat. A 3.2 nem érinti az atlaszt, szóval ha standardon akarsz játszani, akkor attól félek, újra meg kell csinálni bizonyos mapokat.
-
Finyak
csendes tag
Okes koszon skacok meg is van
-
Har_melin
addikt
van egy olyan sanda gyanúm (ne legyen igazam), hogy a szokottnál is több és nagyobb crash és patch hotfix lesz az első napokban. Még mindig nem jöttek ki az adatok se az új skillekhez, se a lootfilterhez, az új unique cuccok hiányoznak a build fájlokból.
Nagyon úgy néz ki, hogy elszámolták magukat az idővel és a fene tudja miért, de nem akarták egy héttel elcsúsztatni a megjelenést. Inkább próbálják az utolsó másodpercig csiszolni a dolgot, de ha ez olyan alap dolgokat érint, amiket már két hete bejelentettek, akkor ott komolyabb összeakadások lehetnek.
-
félisten
Mikor indulunk? Arra még rászámolok még két órát mire be lehet lépni, aztán izzítom a pizzákat és három napra bezárkózom a szobámba.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Har_melin
addikt
válasz Mirman #12825 üzenetére
önmagában az adatok hiányából talán nem. bból, hogy a pob-os srácnak azt mondták, legkésőbb 24 órával előbb azokat is megkapja majd és mégsem, abból igen.
nem messzemenőt, csak annyit, hogy nincsenek kiadható, az induláshoz véglegesített szinten.
-
San398
őstag
válasz Plazmacucci #12826 üzenetére
The realm goes down and patching begins at: Mar 02, 2018 6:00 PM
The servers go live at: Mar 02, 2018 9:00 PM
Start: 10PMJa és már tölthető a 3.2 update torrentről a non steam verzióhoz: [link]
[ Szerkesztve ]
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
BoneDragon
veterán
Azt hiszem a szokásos sunderrel kezdek, felhúzom egy darabig és váltok másra. Amelyik épp megtetszik. Minél többet olvasom az új patchet annál inkább elbizonytalanodom. Már várom az estét, jo móka lesz.
-
Har_melin
addikt
én próbáltam összerakni egy Oni-Goroshi Tectonic Slam Chieftaint, egyelőre Infernal Blow-val, mert ugye az új skill még nincs. Nem tudom, mennyire lesz elég, 320k dmg jött ki lvl90-nél Shaper ellen, 6,2-6,4k life mellett, de én nem vagyok jó tervező.
Egy srác felrakott egy hasonló buildet, csak Slayer/Raider Scion-nal, az több mint 500k volt, viszont crit alapú. Tarke is csinált egyet, csak nem az Oni-val hanem kétkezes fejszével, de végéhez 6L Atziri Disfavour kellene, anélkül kb. ugyanott van, mint az Oni. Ha működik az onival, akkor legfeljebb összefarmolom és akkor a Chieftain variáns is 500k körül van. Ami biztató, hogy az enyémnek a közel 1800-as life regen mellé van még 1300 leech is, plusz az EC-kből és a fáról kapott dmg csökkentés, elég tankosnak tünik.
-
félisten
-
-
Har_melin
addikt
válasz Plazmacucci #12832 üzenetére
Egyelőre nem tudni. A sejtetésekből az jött le nekem, hogy megjelenhet ugyan hamarabb is, de inkább csak később lesz rá esély (a "ritkább" a gyakorlatban azt jelenti, hogy magasabb szintig szenved az ember a parton), plusz csináltak valami dmg buffot is, tehát nehezebb lesz leverni.
Ezzel együtt azt hiszem meg fogom próbálni. A három scion-os felállás időben jó, pont tudják váltani egymást. lvl7-ig el tudok jutni egy nap alatt, ha utána két-három nap alatt beadja, akkor is jó vagyok. Idegbajos leszek a végére és nyüszíteni fogok a monotóniától, de ez elmúlik
-
Har_melin
addikt
Az új unique cuccok listája (alul piros zárójelben jelzik, ha fated cuccról van szó, a többi "as is" esik)
A Beast Altar receptek listája (332 db )
A három új skill gem fejlődési szintjei, követelményei (A TS ezek szerint majd csak A3-tól lesz, addig megyek infernal blow-val)
Befogható állatok (albino rhoa...)
-
0karmacoma0
senior tag
Kicsit tesztelgettem az adrenalin proccolást, és arra jutottam hogy a 35% reserve aura(pl purity of ice) 20-as szintű bloodmagiccel a legjobb hányados, ami még proccolja, és a legtöbb hp marad. Weaponswappel nem is vészes összehozni, már csak a normál aurákat kéne valahogy elrendezni, hogy ne kelljen mindig újracastolgatni weaponswapnél.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12836 üzenetére
És mivel szeded vissza a hp-t? Helyből 35%-on kezdeni egy bossfightot nem annyira jó...
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12837 üzenetére
Stone golemet használok, és Blood rage nélkül 667HP a regenem. A Kaom rootsos változatban 4488 HP-t veszítek, szóval egy insta flaskatöltettel, kb 6 sec alatt maxon vagyok. Még nem használtam Abyssal cry-t, ha nem lesz jó akkor enduring cryra váltok, azzal meg flaska nélkül is egész gyorsan maxon vagyok, főleg ha benyomom az axe melletti endurance-os kis nodeot ami +life regent ad chargeonként. Talán még egy Warlord's Mark is beleférne Vulnerabiility helyett akkor, és kb futtában lehetne proccolni az adrenalint.
-
tibee77
őstag
basszus, most jottem ra, hogy nem eleg ha csak bejelentkezik, karit is kene csinalnia.Na azt hiszem, hogy vagy 50 ezren lesznek elöttem... xD
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
Finyak
csendes tag
Minden uj ligaban uj karit kell kezdeni?
-
Har_melin
addikt
megjöttek végre a skillek - 430k dmg jön ki a Tectonic Slam-re, szerintem az elég lesz a guardianokra is.
-
savior
őstag
Helló.
Azt akarom kérdezni, hogy magyar idő szerint hánykor indul a liga?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
BoneDragon
veterán
Most kezdte el tölteni a patchet, kereken 5GB.
-
Finyak
csendes tag
válasz BoneDragon #12847 üzenetére
Nekem 2.4 gigat tolt
-
Finyak
csendes tag
Viszont akkor en is a liga miatt kezdek egy uj karit, arra jutottam, a fejlodes reszebe mar egesszen jol belejottem, gyorsan utolerem magamat.
Az eddig ismert valtozasok alapjan, tudna valaki ajanlani egy jo kis face tank buildet, ami birja a strapat ? Mert rangert szeretem, de ha mar belekezdek egy uj kariba, akkor valami jo kis tankos cucc kellene, amivel minden mapon tudok majd ervenyesulni. Neztem mar, de az 3.1-es, es az uj valtozasokat nem tudom osszerakni, mi valtozik erdemben stb... Szoval mondana valaki olyat, ami ilyen celra tuti jo lesz 3.2-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest