-
Mobilarena
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Har_melin
addikt
válasz tocsek18 #12697 üzenetére
Csak az elemantalistot tudtam megnézni
Elementalist:
- Paragon of Calamity: 0,5% ele dmg leech
teljes reflect immunity az eddigi felezés helyett- Liege of the Primordial: 100 helyett csak 25% buff a gólemekből
40% helyett csak 20% incr. dmg gólemenként, viszont nincs megkötve, hogy csak arra az ele dmg-re!- Elemancer: teljesen új, plusz fő node
+1 gólem, 20% incr gólem dmg minden gólem után (+60%), ignite, shock, frozen immunitás a megfelelő gólemtől- Mastermind of Discord: dmg penetration az aktív heraldok után skill helyett
25% inc effect a heraldokból
-25% mana res a heraldoknak (75% helyett csak 57%-ot köt le a három)- Pendulum of Destruction: az eddigi 4sec buff - 6 sec szünet helyett 5-5 másodpercig váltakozva kapjuk a 75% incr area effectet és ele dmg-et
- két kis node lett ailment chance-szel (eddig egy volt), 3%-ról 5%-ra nőtt
- Shaper of Desolation: változatlan
- Beacon of Ruin: a prolif hatás mellett 20% minimum effektet is kapott a chill és shock, sőt a nem dmg ailments is
Összegezve: brutál. Egyértelműen szeretnék az ele dmg = inquisitor metát megváltoztatni, de igazából fel sem tudom mérni, mekkora buffot jelentenek összességében ezek a változások. life leech, reflect immunity, herald buff, a gólem buffok - durva.
Védd a fákat - egyél hódot!
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
A challenge liga jutalmai végre nem lábnyomok A helmet tetszik, a portál is, de addig úgysem jutok el.
-
Har_melin
addikt
Slayer (nem szedem pontokba, nincs annyi időm, csak a lényeg):
- az overleech megmaradt, ennek a nerfjétől tartott mindenki
- a Headsman és a Bane of Legends helyet cserélt, a Headsman most már teljes phys reflect immunitást ad - phys reflect mapok mehetnek
- Az Impact splash dmg-ből kivették az 50% csökkentést, de nem hiszem, hogy sokan mennének erre, főleg az Ancestral Call után
- a stun immunity átkerült az Overwhelm-be - ez nerf, mert hacsak nem kifejezetten stun buildet csinál valaki (ami pont a bossok stun immunitása miatt elég ritka) ezt a node-ot aligha választja.Minimális nerf, inkább csak QoL, a fő erényei megmaradtak, szerintem az eddigi buildek 90% változtatás nélkül menni fog.
-
Har_melin
addikt
Bocs, az Elementalist Beacon of Ruins pontját benéztem: a shock egy 20% dmg taken hatást kapott, ez "more", nem increased, a chill viszont csak 10%-ot.
-
Har_melin
addikt
Deadeye:
Trickster:
Occultist:
Elementalist:
Slayer:
-
Har_melin
addikt
Az Occultistnál nagyon komoly buffok vannak, azt ráadásul játszottam két ligával ezelőtt és így ltom a változást.
Az ES regen másodpercenként 1%-ra nőtt leölt mobok után az eddigi 0,5% helyett, de ami a fő a stun immunity bármekkora meglévő ES etén él, nem csak full ES-nél!
A Profane Bloom a hexproof monsztákat is semlegesíti mostantól
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Har_melin #12707 üzenetére
A Trickster se lett kutyaf*sza. Akkor most még mik maradtak? Saboteur/ Jugegrnaut/ Scion/ Necromancer/ Inquisitor? Az elementalisttól nem estem hanyatt. Mindenki várta, hogy majd visszakerül a metába, de max a Gólemes buildeknek lett buffolva, szerintem spellcasternek még mindig inkább Inquisitor lesz a jó.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz Nordic #12708 üzenetére
Csak a pontokat néztem először, a kötéseket nem - így sajnos pont nem lett jó. A life leech fontos lenne, de ha felveszi az ember, akkor le kell mondani az egyik végpontról.
A trickster nagyon komoly buffot kapott, ott inkább a bőség zavara van, hogy mit csináljon belőle az ember.
A Scionra leszek kíváncsi, hogy a csomó alap változásból mit emelnek át bele. A juggot remélem nem nerfelik, nem volt annyira kedvelt mostanában, de nekem a legjobb karakterem lett, amióta játszom. Necrót még nem próbáltam, nem az én stílusom (egyszer egy srs-t, de nem jött be) és az Inquisitor kérdés, hogy nerfelnek-e rajta valamit? Buffot nem hiszem, hogy kap, így is erős volt.
-
Gothmog
senior tag
válasz Har_melin #12706 üzenetére
Én egy darabig szüneteltetem most a játékot, így csak kíváncsiságból futottam végig a változtatásokat, de a Trickstert láttán az állam is majdnem leesett. Eddig sem volt éppen gyenge, de az újításai között van egy-két irtózatosan beteg buff.
Endure. In enduring, grow strong.
-
Badlof2k
senior tag
válasz Gothmog #12710 üzenetére
Brutalis tenyleg a buffolas mertek..a low budget buildek is rendesen erezni fogjak ezt valszeg jo ertelembe. ami azert nem gond. ^^jo hogy vegre kicsit tobb dmget es lehetoseget adtak ahoz hogy megtobb build legyen talpon mondjuk gondolom elso 1-2 hetbe tuti lesznek nagyon OP buildek amig kapnak egykis balancet majd
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
0karmacoma0
senior tag
Ez a Trickster Harness the Void sok érdekes buildet fog szülni. Én még csak próbálom felfogni, de bármit is ír reddit nem fog double dipelni a conversionnal a szövegezés ellenére. Ettől függetlenül gondolom valami nagyon sokat hitelő phys to valami conversion build kéne hozzá, hogy maximálisan kihasználjuk. Van pár chaos+phys dmg nod a Shadow startnál. Elvileg akkor egy Wither+spell totemmel, iszonyú durva boss killert csinálhatna belőle egy Barrage-al, vagy valami melee skillel. Esetleg a Spectral shield throw érdekes lehet ezzel.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12712 üzenetére
ezt a konverziós double/triple dipet én is láttam Mathilnál, de szerintem hülyeség. A bevitt dmg arányában egyszer fognak hatni a szorzók, csak az utolsó fázisra vetítve, mindegy, hogy mit hova konvertált előtte. Így is 40% extra (vagyis more) dmg jön belőle, ami nagyon sok.
Hogyan lehet visszaszedni asc pontot? mi kell hozzá? A Tricksternél biztos, hogy a Harness of the Void és a Patient Reaver lenne az első kettő, amit felvennék, viszont merci lab után a Patient Reaver előtti pontot inkább kiszedném és átraknám az összekötőre a Prolonged Pain felé.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz Badlof2k #12714 üzenetére
köszi, rémlett, de lusta voltam visszakeresni mert még soha nem kellett használnom. Annyiért bőven megéri.
Azt néztem, hogy egy Wasp Nest Blade Flurry trickster valószínűleg még akkor is kemény darab lesz, ha phys dmg-re nem is nagyon gyúrok külön csak a gemeken. Az 5 poison stacket minden további nélkül fel lehet pakolni pillanatok alatt és a chaos dmg még tovább skálázódik a többi pontból.
-
tibee77
őstag
Legjobban a trickster lepett meg engem is.Kene mär egy shadow kari is, mert meg azt se csinältam soha.
Ez meg... XDpoe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
0karmacoma0
senior tag
Nerfelt bisco, nem lesz sextant blokkolás és Breach se. Mindennel egyetértek amit csináltak, de ez így hülyeség, hogy nem adnak cserébe semmit. A fuse és a többi fontos cucc kurva drága lesz, fele mapet így nem éri meg majd futni, mert vagy sustainolni nem tudod, vagy profitot csinálni rajta. Pont ez lenne az a liga ahol végtelen currency se lenne elég, annyi új build jut az ember eszébe, erre majd lehet random alch and go-zni hetekig.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12718 üzenetére
"fele mapet így nem éri meg majd futni"
a sextant blokkolással éppen hogy gyakorlatilag egy-két mapot futottak, az összes többi ment a kukába.
"vagy sustainolni nem tudod, vagy profitot csinálni rajta"
gondolom próbálják a játék és nem a profit csinálás felé terelni az emberkéket.
Zana gyorsabb szintezésének nagyon ideje volt, nekem pl. most nem sikerült felvinnem lvl8-ra, pedig pár nap kivételével minden napi küldetését megcsináltam. Az Oni-Goroshi drop nerf várható volt, bár fáj a szívem érte. A Breach kivételét sajnálom, az kihívás is volt, nem csak bevételi forrás, főleg ha a sextant blokkolás visszavágásával nem fehér mapokon farmolják. Bisco - aki farmolásra rendezkedett be, annak egyértelműen fájdalmas, én könnyen beszélek, soha nem volt, nem is hiányzott.
Most már három-négy liga óta (amióta meggyőztem magam, hogy tényleg nem kell minden szart felszedni) rendszeresen 6-8 exa, pár száz chaos és plusz minden más többlettel zárok így is. Mindezt úgy, hogy nem futok sem Shapert, sem über Atzirit, sem labot, vagyis kihagytam az összes pénzforrást és viszonylag keveset és lassan haladósan játszom. Ha lesz build, amelyeket ezentúl kevesebben fognak futni, mert nem tudják összeszedni hozzá a 40-50 exát, az csak a megfizethetőbb, sokak által elérhető build ötletek gyarapodását fogja eredményezni.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Már csak a Scion hiányzik...
Gladiator:
Azzal, hogy a Gratoutious Violence-et a szál végére, 4 pontra rakták szerintem csökkentették a variációs lehetőségeit, az emberek ezért játszották ezt a karit. A buffok jók, amit kivettek azt más módon kompenzálták, bár egy flat dmg reduction nyilván stabilabb, mint egy rng Blind.
Necro:
Saboteur:
Inquisitor:
Most nincs időm végigmenni rajtuk pontról pontra, majd este.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Har_melin
addikt
Ahogy elnézem, a reakciók a változásokra általában annak ellenére pozitívak, hogy senki sem örül a nerfnek.
Abban pedig teljesen egyetértek a kommentelőkkel, hogy nincs semmi gond a sextant block likvidálásával, ha a trágya módosítókat is kiszedik a sextantokról. Vagy legalább is megritkítják annyira, hogy mondjuk tíz sextantból ki lehessen hozni az öt jó modot.
-
Har_melin
addikt
válasz Har_melin #12713 üzenetére
közben nézegettem ezt a dmg konverziós dolgot, Tarke is felrakott egy videót ezzel kapcsolatban, és most már elbizonytalanodtam. Ha stimmel, amit mondanak (és két profi streamer azért csak nem mondja ugyanazt a hülyeséget), akkor maga a konverziós sorrend kötöttsége és menete az ami itt bejátszik, márpedig ez a játék alap struktúrája. Ha nem akarják, hogy hasson, akkor az egész játékra kiható változást kellene csinálniuk, ami az összes, konverziót használó buildet érinti.
Innen kezdve két eset van. Vagy marad így az ascendancy és akkor lesz egy OP karakter, hogy na, vagy az utolsó pillanatban nerfelik az added chaos dmg mértékét.
-
félisten
-
Finyak
csendes tag
Ha egy olyan skillre teszem ra a rare item novelot, amin egy passive ad olyat is, hogy elohoz loves eseten egy summont, es az oli le a mobot, akkor is meg lesz novelve a drop? Vagy eleg, ha a tamogatott skillel egyszer belelovok, es mar meg is novekedett a vegen a drop? Mert nekem nem egyertelmu a fogalmazas ahogyan irja. (mondjuk az en angolommal nem csoda.. )
-
Remiel
őstag
hát én még erősen gondolkozom, hogy a változtatások jót tettek e warchief totemes chietain szempontból
bár legfeljebb most nem az lesz a main kari
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Gothmog
senior tag
válasz Plazmacucci #12721 üzenetére
Zombie Slam (Mehet akár a build hivatalos himnuszának is)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
tibee77
őstag
Ezt te magad tudod a legegyszerübben leellenörizni.Räviszed az egeret a skillbar-on jobb oldalt lenn a mirage archerre es ott lesznek rajta betük, különbözö szinekben.Egy R betünek is kell ott lennie az ikonjän ha hat rä.Illetve ha magät a skill leiräsät nezed meg szinten ugyanott, akkor ki fogja irni, hogy increased rarity modosito is müködik a skill-en.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
Finyak
csendes tag
válasz tibee77 #12731 üzenetére
Jaa, hogy ott mar a modositott statokat+egyebeket irja ki. Okes kocce! Amugy, csak nehogy tevedesben eljek, a rare grade az a citromsarga, vagy a voroses szinuek? Mert ha a citromsarga, akkor nem hasznalom szerintem, legalabb is az esik dropnoveles nelkul is rendesen.
-
Har_melin
addikt
válasz Finyak #12732 üzenetére
nem a rare cuccokat növel, hanem a dropon belül az általános rarity faktort, vagyis valamivel gyakrabban fog magic, rare vagy unique cucc esni. Hangsúlyozom: VALAMIVEL GYAKRABBAN.
Magánvélemény, de sokkal jobban jársz, ha egy dmg növelő gemet raksz bele, mert egy db IR-től semmit nem fogsz érezni, ahhoz a teljes geart arra kell optimalizálni. Minél több cuccon IR, Bisco, perfect Ventor's gamble és főleg nagyon gyors clearspeed.
-
Finyak
csendes tag
válasz Har_melin #12733 üzenetére
Aha, akkor folosleges vele bajlodni, mert ha meg az egesz geart arra pakolom, akkor nem lesz skillem, vagy a skillekkel burst, mert hat ugye valami a karat latja...Na mind1, csak gondoltam hatha jobban sikerul gearelodnom, hogy a bossokbol esik majd tobb cucc, egy kek slotom volt folosbe ami linkelve volt a frenzyhez, de akkor tok folos az egesz igy. Mondjuk most az az egy slot nem hianyzik masra, szoval fejlesztem, bent hagyom, hatha egyszer majd kipakolok erre a celra egy geart
Mondjuk a clearspeedem tok mind1, milyen, mert meg nem tartok ott, hogy mapokat cleareljek..
Viszont most az uj karimmal jol haladok, most eddig jok a beallitasaim, bossokat is siman tolom vele, szoval jo, hogy ujat kezdtem. -
tibee77
őstag
Na ja, ez a nerf erett mär, mert hogy is mondjam:"stupidly op" volt.Viszont a csontikat bebikäztäk rendesen, meg lehet a vegen csonti meta lesz. Na jo mondjuk igy is lassan fognak mozogni szerintem.
finyak:Igen felesleges, rengeteg penzbe kerül egy olyan build ami arra megy rä, hogy damage is legyen meg magic find is.(quantity sokkal fontosabb mint a rarity) Neked egyenlöre olcso, starter build kell.Viszont ez ne täntoritson el, rengeteg olyan build van ami tenyleg nagyon olcso de közbe meg a legerösebb bossokat is le lehet velük ölni.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz tibee77 #12736 üzenetére
Erre megoldás a convocation, ez is +50%-os recovery speed-et kapott, illetve a csontikat amúgy is folyamat csinálod. Vagy legalább is az én csontisom annó ilyen volt...
Btw továbbra se szimpi nekem ez az állatkertes faszkodás, hiába buffolták a summoner-eket, még mindig inkább skip-pelem ezt a ligát.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
félisten
-
tibee77
őstag
Ez az ällatkertes dolog idäig nekem se egetveröen nagy buli, viszont egyenlöre nekem mindegy mi jön a kövi ligäkban csak jöjjenek. 2 honap ligäzäs utän totäl elmegy a kedvem az aktuälistol, mär värom a következöt.Craftoläs szempontbol jo lesz ez a mostani, arra kiväncsi leszek.
Kezdö karinak nagyon kiprobältam volna egy ED trickster-t de az sajnos kb. semmit nem nyer a nagy trickster buffbol.Kene valami olyan skill ami tetszik is es tricksterrel is jo lesz.
-
la_cc
addikt
válasz Plazmacucci #12739 üzenetére
Nem gyenge a clear speed-jük vagy épp nem hullanak el a boss-oknál folyamat? Amúgy ja, én tippre azt mondanám, hogy most is max sárga map-okig lehetnek jók.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12719 üzenetére
Na akkor megpróbálom leírni én miért nem örülök annyira. Egyrészt szeretek úgy farmolni, hogy tudom mit akarok, legyen az div card, vagy unique ami adott mapen-bosstól esik. Sokkal inkább motivál, mint várni a random csodát.
Másrészt sokkal hatékonyabban haladok, ha megcsinálok előre 10-15 mapet és hármasával-ötösével szedem ki a stashből előkészítve. És ez nem csak shaped mapokra vonatkozik. Azért jó lenyomni 150 shaped Atollt, mert közben összegyűlik 15 Siege, 20 Shaped Iceberg, vagy bármi egyéb amit szeretek, és azokat is tudom így futni. Shaped Vaultal ugyan ez volt. összegyűlt egy rakás Mesa, Primordial Pool, Raceourse, Waterways stb. Lehet sokaknak élvezetes egymás után nyomni a Torture Chamber, Necropolis, Tower cuccokat, de számomra szenvedés. A jelenlegi map droprattel, sextantok nélkül ez megkerülhetetlen lesz. Megvenni a mapokat szimplán nem éri meg, mert soha nem termeled ki az árukat, viszont sextantok nélkül nem is tudod fenntartani ezeket, hiába nyírsz ki mindent 2 tieren belül.
Kiemelném, hogy a jelenlegi dropratre vonatkozik minden amit írtam. Kifejezetten egészségtelennek tartottam, azt, hogy a Bisco meta miatt a trash mobok gyarapítása és minél gyorsabb farmolása volt a fő bevételi forrás. Ha a készítők ezekkel a változtatásokkal szabadabb kezet kapnak, nem kell a sextatnokkal számolniuk és végre megéri majd bossokat, keményebb ellenfeleket ölni, többet kapunk vissza a keményebb módosítókkal lefutott mapokból, miközben elég mapdroppunk lesz magasabb tiereken kalandozni, akkor totálisan boldog leszek, és egy percig nem fogom visszasírni egyik cuccot se, főleg a Biscot nem.
Érdekes mellékszál, hogy mit fog változtatni a piacon ez az egész. Abyssban 3 fuse/chiselt-t kaptál 1 chaosért, miközben 6-7C-ért tudtad eladni a sárga sextantokat, ha nem használtál ilyesmit. Ez most totálisan meg fog fordulni szerintem. A sextantok alig érnek majd valamit, míg a kisebb currencykből sokkal kevesebb lesz, mert nem fog ömleni azokhoz, akik az eddigi "meta" farmolást csinálták. Ezért is írtam, hogy valamit adniuk kell helyette, mert ez nem egy nulla összegű dolog, szóval senki nem volt szegényebb attól, hogy valakik gazdagabbak voltak, viszont ritkább lesz minden amit mi is napi szinten használunk.
-
félisten
Csóró játékosként (értsd nincs időm farmolni) azért akadok el mindig mert vagy a zombik erősek én meg papír, vagy fordítva.
Ha rámegyek életre meg sebzésre akkor nem nagyon pusztulnak, 16k life van nekik meg minden jóság, chargeok, stb., de engem mindig eltalál valami területre ható és fekszek.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12742 üzenetére
a map drop rate nagyon régóta téma. Egyetértek, hogy ha valaki eljutott odáig, hogy T-akárhányas mapot tudjon futni, akkor az találjon is ilyet, ne legyen döntő részben vásárlásra kényszerítve.
A sextant témánál szerintem ha a szar modokat kiveszik és nem lottózás kategória lesz, hogy öt használhatót összehozzál egy mapra, akkor továbbra is lesz rá kereslet - végül is a blokkolás pont arról szólt, hogy egyszer nagy ráfordítással kiszűrted a szemetet. Akár olyan bónuszt is el tudok egyébként képzelni, hogy öt sextant modnál automatikusan életbe lépjen a +1level map drop esély.
A boss droppal egyetértek, én is torznak érzem, hogy gyakorlatilag a Vault kivételével csak akkor megyek be a bosshoz, ha az az atlasz kitöltéséhez kell. Most challenge-ben próbáltak ezen javítani az Avatar of the Void dologgal, de olyan random volt, hogy ráuntam, inkább hagytam a francba a challenge-et is. Tőlem azt is csinálhatják, hogy a bossoknál legyen 50% esély egy, legalább saját szintű map dropra, rögtön jobban megérné próbálkozni velük.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12744 üzenetére
Na az uccsó bekezdés ami nekem is eszembe jutott, csak nem akartam végtelen hosszúságú posztot írni. Tökéletesen jó megoldás lenne. Most azt hiszem valami 20% körüli ez és 10% a +2tier. Ha az általad írt cuccot bevezetik, egy rossz szavam se lesz a ligára. Nem abuseolható, nem lesz a trash mob metából just boss meta, de egy csomó problémát megold.
Amúgy a másik témához: A következő két liga tőlem lehet Pokemontól a Barbie worldig bármi, mert vagy 20 karaktert ki kéne próbálni, szóval akkor is élvezni fogom, ha totál kuka lesz ez az egész monsterhuntolósdi.
-
Badlof2k
senior tag
válasz San398 #12746 üzenetére
+1 szamomra is az volt a legidegesitobb mindig hogy fokent SSFbe nyomom igy nincs map trade meg szeretem magamnak megtalalni de egyszeruen amikor 120% melett konkretan 15on T3-T4 et dob a gep kicsit forgattam a szemem hogy mivan massal eddig sose volt gondom a jatekba =)
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
válasz Badlof2k #12749 üzenetére
persze, nekem is van ilyen, de alapból az a felállás, hogy a mapot mondjuk 99%-ban biztosan meg tudom csinálni halál nélkül, a bossnál meg fajtától függően 5-15%, esetleg még nagyobb a rizikó. 90-es szint fölött, ahol már nagyon lassú a haladás, nem szúrok el több órányi fejlődést, ha ráadásul nulla jutalom jár érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest