- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #97401 üzenetére
Nálam most elég sok volt e 2-3km illetve a max 5-6 km táv. Óvoda, edzőterem stb....
-
hódmaci
senior tag
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
Autót szeretnék vásárolni (igények: kombi, benzin) és kaptam normális ajánlatot egy 2016-os, facliftes Astra J Sports Tourer 1.6 szívóbenzines autóra. Magyar üzembehelyezetés, első tulaj (flottás volt), nagyrészt pályán használva, most 95e km van benne.
Természetesen át lesz nézve vásárlás előtt szervizzel, de azért szeretném megkérdezni, hogy hátha van valami tippetek arra vonatkozóan, hogy miket érdemes nagyon megnézni rajta, milyen típushibái vannak ennek a modellnek (nagyon nem értek az autókhoz).
Előre is köszi!
-
hdanesz
őstag
Hello,
Szerintem az 1.6-os motor kevés lesz hozzá. Majdnem másfél tonnás az autó. Bár attól függ milyen a vezetési stílusod és hol használnád leginkább. Anno a Totalcarban megmértek egy 1.6-os dízelt ebből a típusból...és a valóságban még nehezebb volt a kocsi mint ami a forgalmiban volt. Volt róla videó is...de most nem találom.
A lóerő alapján úgy tippelem ugyanaz az 1.6-os benzines motor van benne mint a 'H' Astrában is volt. Nekem anno annyit mondtak amikor H Astrát kerestem szívó benzines motorral...hogy mindenképp a 116 lóerőst vegyem..ne a 105-öst. De az más tészta...az még kicsivel könnyebb autó.
Ötös váltó van benne, én már ezért sem preferálnám. Ha van szervízkönyve (hihető módon vezetett legalább....) és nem 30 ezrenként cseréltek benne olajat, akkor szerintem nagy baja motorikusan nem lehet. Gondolom A16XER vagy Z16XER motor van benne. Többet nem tudok segíteni....érdemes egy hozzáértő szerelőhöz elvinni aki ránéz, rádugdossa gépre meg ilyenek.
-
kerxy
senior tag
válasz hdanesz #97408 üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Igen, azzal teszteket olvasva már találkoztam, hogy elég súlyos (bár a fl-esen faragtak) de szerintem az 1.6 elég lesz nekem, mostanában nem száguldozom 4 hónapos babával :)
A motorkódja B16XER-el kezdődik, bár nekem ez semmit nem mond.
-
Tikakukac
titán
A száguldozástól igen messze vagyunk ebben az esetben. Azt nehéz megszokni és azt nem szeretik az emberek, hogy kicsi motor és nagy kasztni az nonstop váltások és pörgetések terepe. Ehhez illő fogyasztással.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
diablo1984
veterán
Én próbáltam j kombit 1,6 116lovas motorral, kicsit lomha, de használható. De ne felejtsük el, hogy volt ebben a kasztniban 1,4 benzin is 100 lóval. Én jelenleg egy kombi autót nyüstölök, majdnem 1,3t és 80 lovas az 1,4-es motor benne, de elvagyok vele, nyaralni is azzal mentünk, túléltük, utánfutózni is lehet vele menni...
Én simán venném a j-t 1,6 benzinnel.. -
kerxy
senior tag
válasz Tikakukac #97411 üzenetére
Köszi az újabb válaszokat, erre reagálnék.
Jelenleg egy 17 éves elmúlt Peugeot 307 1.6-ost használok, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ez 1587 cm³ / 80 kW, tömege 1269/1850kg.
Az Astra 1598 cm³ / 85 kW, tömege pedig 1362/1995kg. A difi tehát kb 100 kg.
Nyilván mivel előbbi egy sokkal régebbi motor (amúgy EURO3-as) így nem csak a papíron levő adatok számítanak, de szerintem óriási különbséget nem fogok tapasztalni, és ha a Peugeot-val eddig jól elvoltam, akkor valószínűleg az Astra is be fog válni.
Ami még tényleg érdekelne, hogy mit érdemes megnézni a tesztkör alatt avagy mire érdemes rákérdezni. A szervizkönyv vezetve van, azt természetesen átnyálazom.
-
Tikakukac
titán
Papíron 100kg, maradjunk annyiban Opeléknek olykor 300 kilóval is sikerül eltérni a forgalmitól
És el sem hiszed mennyit számít az, hogy azonos pacimennyiséged van 3 euro normával fentebb.
De te tudod, van a flottában Insignia amit a cég szívóval vett, én értem, hogy az is megy, de a nonstop padló és gázfröccsös váltogatások szerintem inkább a rallyba jó
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz ntomka #97418 üzenetére
A hiba a készülékedben van. Keveri a szezont a fazonnal. Aszongya:
P0136 = Fűtött oxigénérzékelő (HO2S) 2.hengersor 1.szonda áramkörének meghibásodása
(Amúgy ez a P0150 hibakódja lenne.)Ilyen hibakódod nem lehet, mert az autódba Z16XEP motor van, és annak 1 hengersora van.
P0136 hibakód jelentése: Fűtött oxigénérzékelő (HO2S) 1.hengersor 2.szonda áramkörének meghibásodása
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
ntomka
nagyúr
válasz mohabá 007 #97419 üzenetére
Jó, fordítva írja ki, de a hiba hasonló. Mármint magamtól is rájöttem, hogy a második szondával lesz valami. Töröltem a hibakódot, utána nem jött vissza. Álltunk járó motorral, indulásnál picit bebillegett a kocsi, akkor dobta. Érintkezési hiba, oxidáció?
ツ Headphones on - World off
-
ncc1701
veterán
Sziasztok,
2011-es Insignia A, A20DTH motorkód. Szeretném az olapumpa szívócső tömítést cseréltetni, nehogy elmenjen az olajnyomás. Mi pénzekért vállalják ezt?
-
Tikakukac
titán
Fűtőmotor előtét ellenállás: gyári bírta 14 évig, szintén gyárira cserélve 1.5-et.
Azért b@sszák már meg na...
-
7Sony7
addikt
Srácok, Bosch mechanikus adagoló hidegalapjárati patront lehet kapni valahol?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
FoLey-v
addikt
válasz Tikakukac #97424 üzenetére
Hihetetlen,hogy ezek hamar bedöglenek. Bár az utolsónál a ventilátort sem tudtam kikapcsolni. Hiába volt kivéve a sluszkulcs is.
Ki kellett húznom a kábelt meg a biztosítékot vettem ki.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
mrx1212
tag
Pár napja azt vettem èszre hogy lassabban melegszik fel az autó (fűtés) Ránèztem a rejtett menüben a hőmèrsèkletre 20km alatt 71C fölè nem megy! Ez normális? Vagy termosztát lehet? (Astra H 1,6 benzin) Valakinek esetleg vèlemèny,infó?
-
Ha előre nagyobb tárcsát szeretnék tenni annak mi a módja? Azért kérdem mert van itt egy 2.0 veci amit elbontanának és nézegettem az első féknyergeket, h felhasználnám. De a 7zap-on meg nem látok külön kategóriát nekik, csak a tárcsa mérete változik (256, 288, 308 mm) a nyereg ugyanaz. Szóval, h kerül a kisebb tárcsa helyére nagyobb?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #97432 üzenetére
Nem láttam még kiszedve sajnos Pesten vagyok pont a buszhoz vittem ki magam, amikor anyám megjegyezte, hogy amúgy nem megy a venti. Már kapcsoltam 4-esre és ment. Mondom faja.
De mivel ez nem atomfizika, így sajnos csak azt tudom rá mondani, hogy szutyok a minőség, sokan szenvednek ettől. Mindegy, ha javítható, akkor ezt is megcsinálom és a gyári is megvan még valahol, akkor rotálni fogjuk.
-
-
Szada85
aktív tag
-
mrx1212
tag
Szerintem termosztát cserém lesz! A Pierburg márkáról esetleg van valakinek vélemény,a hűtőfolyadék pedig tömény Dex-Cool 1 liter GM (piros,3liter + desztillált víz) ez így rendben lenne?
-
válasz Szada85 #97443 üzenetére
Aham. Akkor ha jól értem a konzolnak az lenne a dolga, h a tárcsához pozicionálja a nyerget. Ergo ha megtudom, h a konzol mekkora tárcsás autóról való (és akkora tárcsát veszek) akkor még jó is lehet. Megleszez
VAUXHALL VECTRA B 95-02 PAIR FRONT 308MM BRAKE CALIPER CARRIERS, UPGRADE KIT NEW
[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
Sziasztok. Pár sorban leírnám a történetem, talán más is jár hasonló cipőben.
Az alany egy 2011-es Meriva B, 1.4 120 lóerő, 14NEL. 37000 km.
A tünet az volt, hogy fogy a víz. Rövid utakon bemelegedés nélkül is deciliter mmennyiségben fogyott. Olajbeöntő kupak belső fele taknyos, kívülről a csövek, csatlakozók, blokk oldala tiszta. Miután a látható helyeken nem találtuk a hűtőközeg nyomát, már tudtam hogy bontás lesz. Olaj leereszt, és meg is volt a víz. Viszont a vízben (kiegyenlítő, csövek) nyoma sem volt olajnak, ezért a "hengerfejes" tippet figyelmen kívül hagytam. Pár nap robbantott ábra tanulmányozás után, döntöttem arról, hogy vezérmű láncig lebontom, és a vízpumpa környékén kezdek nézelődni. Előre beszerezve olaj, szűrő, generátor szíj, vizpumpa, és vezérműfedél tömítés, szelepfedél tömítés. Utóbbira nem is igen lett volna szükség, mivel a kis futásteljesítmény miatt jó állapotban volt. Biztonság kedvéért egy új kiegyenlítőtartályt is vettem. Szükség lesz még egy vezérlés illesztő szerszámkészletre is. Akciós volt 14k (csak az asszony meg ne tudja) .
Hobbiszerelők vagyunk, ezért a műtét szombat reggel 8-tól, este fél 10-ig tartott. Szemből balról indulva minden jött ki. Szűrőház csövekkel, motortartóbak, generátor, klimakompresszor (csak félrehajtva mindkettő) feszítők, és bégül a vízpumpa. Ezen az oldalon minden rendben volt, tehát menni kellett tovább. Trafó, gyertyák, szelepfedél, ami így nézett ki.GGázolajjal, ecsettel könnyen tisztítható. Végülis sikerült leszedni a vezérműlánc fedelet. Kiékeltük a tengelyeket, levettük a láncot, beállítottuk a fogaskerekeket, és végre kezünkben volt a tömítés. Összehasonlítottuk az újjal, és hamar meg is lett a hiba. Valszeg gyári hibás lehetett.
Remélem hogy másnak ilyen gondja nem lesz, de ha igen, errefelé is érdemes nézelődni.
Lancia Delta III eladó!
-
Ha szeretnétek derülni (saját írás)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- BestBuy topik
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest