Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyisziati

    veterán

    Na megérkezett a várva-várt órám, egy No.1 G5, a Makibes warehouse "jóvoltából".
    Akartam Logout cikket írni róla, de felesleges, ez az óra egy nagy kalap ****.

    Eleve kb. 5 hét volt, mire megjött, a Vifocal ált. 3 hét alatt érkezteti az áruit. Ráadásul ebből a processing time valami 17 v. 19 nap volt (!), úgyhogy nem kapkodják el a beszerzést.
    A kérdésre, hogy "mivanmá' " csak egy bullshit-generátor válaszolt, semmi érdemlegeset nem mondtak.

    Mindegy, megjött. Doboza elég csúnyán sérült volt, alul, középen beszakadva. A fólián viszont ez kívül nem látszott, úgyhogy gyanakodva vettem a kezembe. Hát igen, karcos volt a hátlapja, valszeg valaki már visszaküldhette nekik. Újabb feketepont.

    Gomb lenyom, beindul. A rendszer elég lassú, kábé, mint egy 4-5 évvel ezelőtti laggolós teló. Bluetooth működik, összelövöm a telóval. Ez megy. Több funkciót kipróbálok, kb. a fele működik. Némelyiknél visszadob hibaüzenettel, hogy "doesn"t work under IOs", vagy valami ilyesmit, pedig Android alól használnám. Pl. SMS egyáltalán nem megy.
    Kontaktlista: valami irgalmatlanul össze van kutyulva, keresni nem lehet, csak böngészni. Indítok egy hívást, a vevő fél erős visszhangra panaszkodik, én is nehezen hallom őt, dobozszerű, sistergős-recsegős hang, mintha a zavart Szabad-Európát hallgatnám. Szerencsére a telón vissza lehet váltani rendes hangszóróra, vagy kihangosítóra.

    A beígért kamera távirányítás "természetesen" nem működik, a funkció a csengőhangerőt (!) kezdené el birizgálni. Mondjuk lehet, hogy a MIUI sem partner az óra irányításában, dehát ez ugye nem vigasz.

    A felbontás gyenge, olyan Gameboy-szerű kinézete van az egésznek.

    Az USB-fedő gumi nagyon erősen benne van a helyén, talán az IP-68-ra gyúrtak. Mindenesetre rendesen megküzdöttem vele, mire kifeszegettem.

    Ja és az érintőkijelző is elég nehezen reagál, várni kell, hogy megálljon a lapozott képrnyő, óvatosan, de határozottan rányomni az ikonra, és ott tartani az ujjat egy másodpercig, hogy érzékeljen. Tisztára, mint az első okostelók. Pedig már -szerencsére - kezdtem elfelejteni azt a szenvedést.

    A pedometert, meg a fitnessz-funkciókat már nem is erőltettem, ennyi mára elég volt. Talán majd azokat is lecsekkolom, de most még ki kell fújnom a dühömet.

Új hozzászólás Aktív témák