- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
elnézést, ha megzavartam az eklézsiát az áhítatban
én is hallottam már, hogy valaki gyíkká változott, miután olvasta a kommentemet
ezt rajzokkal lehet bizonyítani, mint az evolúció elméletetegyébként ha premium vagy, akkor le tudsz tiltani, te kis demokrata
(#65152) joamilestoné : az mitől lenne jobb?
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
parandroid
félisten
Hozzám az LMP állna még a legközelebb, minden hibájuk ellenére, szóval ha otthon lennék, egy szavazat oda menne, de mivel az állampárt bérelt belső provokátorokat / szabotőröket tart náluk is (ahogy a jobbikban, illetve természetesen a szociknák is), így sokra úgysem jutnának. 2006 óta a jelenlegi kormánypártot a hatalom megszerzésére, illetve megtartására irányuló zavarkeltésen kívül semmi más nem érdekli, még ha ezzel kvázi a középkorba is taszítják vissza az országot. Az elmaradt rendszerváltás után 20 évvel egy olyan korszak köszöntött be, ami mostanra egy leválthatatlan modern feudális rezsimbe torkollt, minden remény nélkül a változásra. A legszörnyűbb forgatókönyv egyébként éppen az lett volna, ha a fidesz nem szerez többséget a legutóbbi választásokon. Ott állt volna az ország egy totálisan széttagolt “győztes” frakcióval, aki a hátán fekve várja, hogy az extrém módon megerősödött narancskomcsi oldal a bebetonozott közjogi pozícióival, a százmilliárdokból felépített médiájával, a hiszterizált, egybites szavazóbázisával, és a feudális, urambátyám alapon kiépített korrupt gazdasági klientúrájával átharapja a torkát. Ne legyen senkinek semmiféle illúziója, ez a hatalom törvényesen nem leváltható, bármilyen más módszernek pedig csak rossz vége lehet. Amíg megy a szekér, és lapátolja bele a pénzt a zunijó, addig van jó világ, ha elfogy az ellopnivaló, onnét nagyon gyorsan igen csúnya világ lesz. Szóval, aki kérdezte korábban, hogy tervezünk-e hazamenni: ha tervezném is, egyetlen esélyt a boldogulásra a behódolás, és megalázkodás jelenti, ahhoz meg nincs kedvem, köszönöm szépen, és a gyerekeimnek sem ezt a jövőt szánom.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65151 üzenetére
Aha, az kb, olyan, mint mikor a muegyetemen a vizsgan elohuzott a vizsgaztato egy panelt, hogy 'na mi ez?'. 'Alkatresz' mondta a vizsgazo. 'Nem hulyeseg amit mondasz, csak faszsag' - volt a valasz, nyilvan urban legend, de ezek szerint aktualis.
-
Lortech
addikt
Lol, mert amúgy nem lehetne jobban vezetni egy országot, mint ahogy ezt ez az iq nulla rablobanda teszi. Lehetne sorolni a saját területükön szaktekintélynek számító, közmegbecsülést élvező, jobbnal jobb minisztereket és allamtitkarokat... na meg a köztársasági elnököt. Egyikük se azért van ott, mert elvtelen bologato Jánosok, nem bizony.
#65160 joamilestoné: jo a PR-ja, es nem csinal lépten-nyomon hülyét magából, de ennyi. Többi ertelmes, egy forintot is erő gondolkodo embert mar reg kidobta magabol a rendszer.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
-
concret_hp
addikt
nemtom én még nem láttam sikeres próbálkozást egypárt rendszerre. ( kína lehet egy nagy kérdés, de azt hiszem ott sem szeretnék élni ). valami rejtélyes ok miatt jobban működnek a demokráciák. és valahogy még ezektől a zseniktől se azt hallom, hogy az oroszokat kéne utolérni X év múlva
#ezutáni: azt hittem ebből egy viszonylag triviális következtetés, hogy bárkire jobb lett volna szavazni. tényleg bárkire.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65158 üzenetére
Na ennek is hasonlo melysegben van koze a kerdeshez, csak mig az elozo igaz volt, addig ez hamis. Valamilyen rejtelyes ok miatt jobban mukodnek a diktaturak (persze definiald a jobbant), max nem annyira jo a hierarchia aljan lenni.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65158 üzenetére
#ezutáni: azt hittem ebből egy viszonylag triviális következtetés, hogy bárkire jobb lett volna szavazni. tényleg bárkire.
Rosszul hitted, ez alapjan Gyurcsanyra szavazni pl. jobb lett volna szerinted, ezzel azert keves embert gyoznel meg.
-
concret_hp
addikt
1, nem akarok senkit meggyőzni
2, az én állításom annyi, hogy bárkinek lenne plusz pár széke a fidesz kárára, az jobb lenne, ez lehet akár gyurcsány is, aminél vélhetően akár lennének jobb alternativák is, de a lényeg, hogy szavazás nem = kormányzás(én egyébként tényleg nem értem ezt a nagy gyurcsány utálatot, ő legalább megmondta, hogy elkúrták)
jobban műkösik egy ország: nos, valóban nehéz megmondani, de az állampolgárok szemszögéből ez leginkább jobb életkörülményeket jelent. az állam szempontjából persze lehet más is.
[ Szerkesztve ]
-
Azért mert neked nincs igényed egy demokratikus berendezkedésre, másnak még van. És kizárólag a demokratikus rendszer tankönyvi példája biztosíthatja (fékek és ellensúlyok + civil kontroll) hogy ne legyen egy rendszer DIKtatórikus.
Autoriter rendszer nem működik sehol jobban mint egy demokrácia. Vannak előnyei bizonyos szempontból de nem működik jól sehol pláne nem jobban.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65163 üzenetére
Nem feltetlenul van Gyurcsany kiemelve, mondhatok Thurmert is, ha jobban tetszik, vagy Vonat, van rengeteg 'trivialis' alternativa.
-
lenox
veterán
-
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65163 üzenetére
jobban műkösik egy ország: nos, valóban nehéz megmondani, de az állampolgárok szemszögéből ez leginkább jobb életkörülményeket jelent. az állam szempontjából persze lehet más is.
Hat az a baj, hogy pont gazdasagi szempontbol konnyen tud elonyosebb lenni egy diktatura, tehat ez egyaltalan nem szuksegszeru.
-
concret_hp
addikt
ha 10 fideszes helyett 10 majmot ültetsz be, az is jobb lenne a mostani összetételnél, mert legalább nem tudnának bármit áttolni kétharmaddal szabályosan (más kérdés, hogy a szabályosság sem nagyon feltétel náluk...)
de egyébként nem kell túlbonyolítani, van egy nagyon jó kísérlet: észak és dél korea eléggé azonos szintről indult nem is olyan nagyon régen, szerintem a zemberek többsége nem északot választaná, ha ez opció lenne.
picit kevésbé látványos kelet-nyugat németo. de ott sem a random generátor dobta a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz concret_hp #65171 üzenetére
Mondjuk ez akar lehetne kommunizmus-kapitalizmus szembenallas is.
while (!sleep) sheep++;
-
lenox
veterán
Ugye ez a 'persze definiald a jobbant' kerdeskore, de amugy nem en vetettem ossze eloszor, csak ellenvelemenyt fogalmaztam meg (ugyanugy indoklas nelkul). De amugy hatekonyabb szerintem egy diktatura, tehat ha talalomra megfogalmazol egy konkret celt, mint gazdasagi fejlodes, stabilitas, es meg egy csomo mast azt konnyebb elerni diktaturaval. Meg nyilvan van, amit nem konnyebb.
De egyebkent http://lmgtfy.com/?q=democracy+vs+dictatorship, ez se egy uj tema.
-
félisten
> De egyebkent http://lmgtfy.com/?q=democracy+vs+dictatorship, ez se egy uj tema.
Oke, azt gondoltam h van valami specifikus. Ez annyira nem erdekes. Es a celokat sem biztos, h konnyebben el lehet erni, pl. a 'tobb generacios tarsadalmi jolet es elegedettseg' nem annyira a diktaturak jellemzoje.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #65171 üzenetére
Igen, 10 fuggetlen, bar inkabb ertelmes embert, mint majmot jobb lenne beultetni. Ezt mondjuk nem erted volna el talalomra leadott szavazattal, lassuk be.
Tenyleg azt akarod mondani, hogy akar Korea, akar Nemeto eseteben csak annyi volt a kulonbseg, hogy egyik diktatura, masik demokracia, de egyebkent teljesen azonos kulse/belso feltetelek? Ezen meg van mit dolgozni azert.
-
-
concret_hp
addikt
10 majom is elég, ha random nyomogatják vagy egyáltalán nem nyomják a gombot, sőt a mostani helyzetben majdnem mindegy, hogy majomra, vagy gondolkodó emberre cserélnél 10 fideszes parlamenti széket, a feles törvények úgyis átmennének, a 2/3osak meg elvileg nem.
-
lenox
veterán
Nem igazan, mivel azzal, hogy kivalasztasz egy peldat, es racsodalkozol, hogy lam nem sikerult egy olyan celt elerni, amit nem is tuztek ki celul, azzal nem mondtal semmit. Ha levonod a kovetkeztetest, hogy tehat nem is tudtak volna, na az olyan, mint Kovacs.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szóval azt mondod, hogy a céltól függ? Lentebb azért nem egészen ezt mondtad.
Szerintem az viszont általában igaz, hogy a liberális demokrácia kisebb varianciával és jobb várható kimenetellel bír, mint a diktatúra. Ha például a gazdasági fejlődést nézzük, akkor a diktatúráknak van pár nagy sikere, meg sokkal több bukása. A stabilitásra ugyanez igaz, több a negatív példa mint a pozitív (diktatúrák esetében). Ezt a kettőt hoztad fel.
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
nem hiszem el, hogy ez a beszélgetés megtörténik.
Most komolyan arról vitatkozunk, hogy a demokrácia vagy a diktatúra jobb?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
erdey_a
addikt
a diktatúrában nem mindent szabad, tehát nem vagy te magad sem (sokmindenben) szabad. Innentől a gazdasági előnyöket pontleszarom.
Sajnos tudom, hogy van az életszínvonalnak az a szintje (mélysége) amikor a szabadság árucikk, és bárki "eladja" 10e Erzsébet-utalványért...Vérboci
-
parandroid
félisten
Egyébként is, több milliárd ember él a földön diktatúrában, ha tavarná őket, biztos tennének ellene, szóval jó az. Kínai állampolgársági kérelmed már beadva?
Amúgy lenox az a troll az utóbbi időben, akinek az apró technikai részletek sokkal fontosabbak, mint a mondanivaló egésze, azán a pontosság nevében addig játssza az okostojglit, amíg inkább mindenkinek elmegy a kedve az egésztől. Minden party kedvence. Klasszikfideszretorika amúgy, nem véletlenül ugrott be emvynek is rögtön kovács, tényleg ők is ezzel operálnak rendszeresen (lásd ceu-ügy, az talán a legjobb példa).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
w.miki
veterán
válasz fokukac #65183 üzenetére
Máshogy látom.
Mivel itt nincs diktatúra (legfeljebb a fórumon, vagy egyesek lázálmaiban), viszont páran azt szeretnék, hogy "bárki/10 majom" irányítson, ezért azon megy a vita, hogy melyik a jobb?
A demokrácia, vagy az anarchia?
Szerintem a demokrácia jobb, de azt látom, hogy pár embernek az anarchia az érdeke.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
tbs
addikt
válasz fokukac #65186 üzenetére
Diktatura: egyertelmu celok, nincs kecmec, vilagos jogrendszer (~nincs jog). Demokracia jellegu valami: huzavona, valaki mindig sziv, zavaros jogrendszer.
Amugy meg mar az osdemokraciakban is felfedeztek, hogy a demokracia mint olyan kb. 100 fo alatti tomegnel lehet mukodokepes, folotte tul sok az egyeni erdek.
Kivalo tanorai kiserletek vannak, amiket gyermekekkel el lehet vegeztetni, es mar ott is bele lehet futni korlatokba, tobbnyire egy honapon belul. Es onnantol mar erteni fogjak, hogy miert vannak a kepviselok, kicsivel kesobb pedig azt is, hogy a kepviselok a sajat erdekeiket fogjak szem elott tartani...
A demokraciak apolitikus tomegeket termelnek, ami kifejezetten elonyos a hatalmat gyakorlo "kaszt" szamara.
Egy megoldast latok: a durva cenzust. [link]
-
félisten
Mondasz valami megosztót (mi a controversial magyarul?), aztán utána azt mondod, h a neten van elég infó, ami alátámasztja? Szerintem ez nem egy túl szofisztikált vitastílus; mert nyilván olvastam erről már, de az érdekelt, hogy te mire gondolsz. Most én is válaszoljam azt, hogy hülyeséget beszélsz, és lmgtfy://miért+van+emvynek+igaza?
Erre mondtam, hogy ez nem túl érdekes beszélgetés.
Mindegy egyébként
while (!sleep) sheep++;
-
w.miki
veterán
-
lenox
veterán
Mar ott tevedes van, hogy nem en mondtam a megosztot, szoval ugy kezdodott a verekedes, hogy en visszautottem, ugye?
Most én is válaszoljam azt, hogy hülyeséget beszélsz, és lmgtfy://miért+van+emvynek+igaza?
Ez bezzeg szofisztikalt, nem? Ha esetleg szerinted az, akkor is sokkal kevesbe elegans.
Amugy arra gondoltam pont, hogy a 'demokracia jobb' cim alatt leginkabb talalgatas van, hogy miben is, leginkabb #65188-ra gondolnek, amiben tisztan azt lehet mondani, hogy jobb. Lehetne arrol beszelgetni, hogy a milyen szintu szabadsag kinek mit er meg (tehat hogy mit hajlando felaldozni erte), de ha szemelyemben tamadnak, abbol pofonosztas lesz, nem beszelgetes.
-
lenox
veterán
válasz parandroid #65189 üzenetére
Ez eleg szanalmas szerintem, tehat az egesztol elment a kedved, csak a szemelyeskedestol nem. Ez is eleg klasszik, persze nyilvan peterkeTroll internet ovodaja, tehat veresen nem veszem komolyan, inkabb mosolygok rajta.
-
félisten
Nem, ez se szofisztikalt; ha gondolod keruljunk vissza az elejere, hatha lesz ebbol valamifele ertelmes beszelgetes .
Szoval nekem ugy tunik, hogy a szamomra kivanatosnak tuno tarsadalmak alapvetoen demokraciak, es a diktaturak kevesbe kivanatosak. Nyilvan vannak olyan sztorik, amik bizonyos szempontbol sikertortenetek (Szingapur), bar ott sem elnek szivesen. Namost onnan indult a beszelgetes, hogy sokak szerint itthon autoriter rendszer van vagy kezd kialakulni. Szerintem ez veszelyes es nem jo irany, szerinted jo? Vagy milyen olyan cel van, amit a mostani irannyal nagyobb sikerrel/esellyel tudunk elerni, mintha a fekek/ellensulyok a helyukon maradnanak?
while (!sleep) sheep++;
-
lenox
veterán
Szoval nekem ugy tunik, hogy a szamomra kivanatosnak tuno tarsadalmak alapvetoen demokraciak, es a diktaturak kevesbe kivanatosak.
Hat en valogatosabb vagyok, igy hirtelen nem tudom, melyik tarsadalmat mondanam kivanatosnak, de valoban jobban tetszik, ha szavazhatok Gyurcsanyra is akar, es attol nem lesz semmi hatranyos megkulonboztetes ellenem.
Szerintem ez veszelyes es nem jo irany, szerinted jo?
Nyilvan nem jo, ez a trivialis, nem az, hogy akkor megteszi egy fenti peldanal maradva Gyurcsanyra leadott szavazat. Nekem nem teszi meg.
Vagy milyen olyan cel van, amit a mostani irannyal nagyobb sikerrel/esellyel tudunk elerni, mintha a fekek/ellensulyok a helyukon maradnanak?
Hat kb. barmilyen celt, amit a tarsadalom jelentos resze nem vagy nem ugy akar elerni. Pl. koltsunk sok penzt focira - na ezt nagyobb sikerrel erik el nem? Az a baj, hogy attol, hogy ezt ilyen szepen elerik, ettol meg ez nekem nem celom. Szoval altalanossag helyett lehet, hogy konkret celokrol erdemes beszelgetni. Pl. diktaturaban vagy demokraciaban lehet jobb oktatast/egeszsegugyet elerni. Az a bajom, hogy ez leginkabb a gazdasagi sikeressegtol fugg, az meg szerintem diktaturaban konnyebb - bar ertem, hogy te ezt vitatod. Mindenesetre sokkal inkabb fugg attol, hogy szetlopjak-e, mint attol, hogy a fekek/ellensulyok a helyukon vannak-e. Persze mondhatnad, hogy de hat demokraciaban nem lehet szetlopni - akkor mire veljem, hogy Trump veje arulja a fegyvert az araboknal, es meg azota sincs leultetve az egesz banda? De mondhatnam Bushekat stb. Mert csak arra tudok gondolni, hogy a peldaul szolgalo amerikai demokraciaban ugyanugy szetlopnak mindent.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest