- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz rothfb #79630 üzenetére
Talán annyi értelme van, hogy nincs hűség. Ha le nyeled a 12 990 kereken 13zret.
Akkor telefonálhatsz internetezhetsz Vígan egy hónapig korlátlanul.
gondolom én, de, az xxl csomag bevezetése ideje alatt tették volna meg, nem most, az is segítség lett volna, Mondjuk nem tudom hogy hányan ugranak rá erre a csomagra,
de hasonlít a telekoméhoz, de csak egy picit.
Erre a csomagra meg végképp rá engedhetnék az 5gt. (: Ha már aranyáron mérik.[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
A voda gagyi 4g sebességével senki nem fog 4k filmeket letölteni, több mint valószínű hogy az 500 GB is mindenkinek elég lenne.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz dredjudge84 #79652 üzenetére
Az általam mért sebességek alapján ez a hálózat nekem az ingyenes 100 megára pont jó, de 500gb vagy korlátlan forgalmat nem tudnék rajta elképzelni. Amúgy havi legalább 600-800 gigát biztos hogy elhasználok wifin (mivel csak az van), (telefonon átlag a 80-120gb, laptopon 400-800gb), de az legalább 0,5-200mbit közt megy. Ha átlag 60-80mbit menne 4G-n is, akkor már elgondolkodnék egy korlátlan csomagon. Ráadásul nálam a letöltés és a feltöltés is fontos, mert sokat használok felhő tárhelyeket, pl onedrive és jellemzően nagy fájlok mennek át (3-30gb).
A következő sebességeket voda 4G-n mértem 3 különböző helyszínen:
Ehhez képest egy kis yettel 4G forgalmas helyen, mondhatni csúcsidőben:
Viszont vannak szerencsések, akiknél a Vodafone is jól megy, láttam már 80mbit környéki sebességeket is itt a fórumon, ők örüljenek hogy ilyen sokat ki bírnak belőle préselni -
dredjudge84
őstag
válasz mobilemaster #79653 üzenetére
Itt a leghitványabb a mobilnet a három közül. Én most 4,5Mbit/s mértem.
-
titán
válasz dredjudge84 #79652 üzenetére
Igaziból 4k filmek nélkül is lehet sok adatot forgalmazni. Nem piszkálódásnak szánom, véleményem szerint ez is egy általánosítás és feltételezés (A voda gagyi 4g sebességével senki nem fog 4k filmeket letölteni,).
Ezt most mértem:
Tehát a sebessége alapján akár naponta tudnék 500gb-ot forgalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
mobilemaster
csendes tag
Ahogy a hsz-em végén említettem, szerencsére vannak akik 80-at ki tudnak préselni belőle. Ez a bizonyíték, hogy néhány helyen jól működik a szolgáltatás, de általánosságban úgy látom hogy kevesebb helyen megy jól és több helyen rosszul. Bárcsak mindenhol legalább 80 lenne az átlag.
Viszont az is releváns, hogy telefonnal, vagy routerrel kapcsolódsz? 4G, vagy 4G+? Erős a jel? Én csak telefonos tapasztalatról tudok nyilatkozni.
-
titán
válasz mobilemaster #79658 üzenetére
Telefonnal kapcsolódok, a jel erős. Nálunk sem mindenhol ilyen jó, melóhelyen például csak 1-2mbit jön, telekom gond nélkül hozza az 50mbit-et.
-
SztiviVander
őstag
válasz mobilemaster #79653 üzenetére
Ha átlag 60-80mbit menne 4G-n is, akkor már elgondolkodnék egy korlátlan csomagon.
De gondolom nem ezen az új bővítő csomagon, 13e-ért[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dredjudge84 #79659 üzenetére
Nálunk sem mindenhol ilyen jó, melóhelyen például csak 1-2mbit jön, telekom gond nélkül hozza az 50mbit-et. A városban aztán a kettő között minden előfordul (a 80mbit és az 1-2mbit között).
[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz SztiviVander #79661 üzenetére
13-ért semmiképp, személy szerint én legfeljebb 5-7k tudnék rászánni a netre, de tudom, ez egyéni probléma... 10ezret nekem már nem érne meg akkor sem ha gigabit lenne. Az én árkategóriámba az xxl vagy a küf férne bele. De még ezen is húzom a szám, inkább szenvedek a wifivel, ami vagy megy vagy nem. Ha megy akkor nagyon jó, ha nem akkor pedig nem tudok haladni a feladataimmal, és addig keresgélek az egyetem épületében amíg nem találok egy használható AP-t olyan részen ahol konnektor és asztal is van.
-
Marcsello31
őstag
válasz mobilemaster #79663 üzenetére
Ahogy elképzellek egy nagy táskával a válladon wifi antennával kábelekkel, powerbankal, lapoppal wifi jelet vadászva hogy legalább annyid legyen hogy üzenni tudj, Az egyetem X területén. Én felém is ez van, XXL csomag nélkül sosem lenne 80 megás netem, sosem.
Így marat ő, De pár méterenként változik a sebessége.Mindenhol más a jó szolgáltató. -
mobilemaster
csendes tag
válasz Marcsello31 #79664 üzenetére
Egyébként viccen kívül, pontos leírást adtál rólam. Minden nap kötelező kelléke a hosszabbító, T elosztó, power bank, utp kábel, telefon+laptop töltő, egér, külső hdd, stb stb... A héten viszont találtam 2 helyet ahol van 100-as port, és 1-et ahol gigás. Ott kábelen megy a 920mbps le és fel is, eléggé örültem neki, 200gigát be is pörgettem rajta... [kép]
Csak hogy valami témába vágót is írjak, a voda 4g 5-30mbit közt száguld az egyetem területén, a yettel 20-160mbit közt, a telekom 5-60mbit közt. Mindez persze időponttól és vasbeton mennyiségtől függően. Utóbbi kettő egész jól használható amikor haverok osztanak, mert nyilván senkinek sem megy rendesen a wifi
Részemről ennyi hozzáfűzni valóm volt az új feltöltős korlátlanhoz, akinél jó sebesség elérhető, és van rendes eszköz, ha csak időszakos jelleggel kell, megérheti. Sajnos nekem egyik fontos helyszínen sem jön olyan sebesség a voda hálózaton hogy az 500gb vagy korlátlan megérje, viszont a 100mb ingyenes nagyon jó, chatelésre pont alkalmas. Örülök hogy van ez a szolgáltatásuk, mert szerintem van rá célközönség. A legjobb része hogy nem kötelező az évenkénti egyenlegfeltöltés, csak az adategyeztetés. Az xxl szintén egy nagyon jó csomag, ha van értelmes teljesítmény. Használjátok egészséggel
-
dredjudge84
őstag
Amúgy mérte már valaki az 5g-t, hogy mit tud? Amikor 60 napig ingyen lehetett használni akkor nagyjából ugyanaz a szar sebesség volt mint 4G hálózaton.
-
addikt
válasz dredjudge84 #79666 üzenetére
Tessék
[lihttps://www.speedtest.net/my-result/a/9202043652nk]
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
4Grider
nagyúr
válasz nincsnév007 #79668 üzenetére
Senki nem fogja neked megmondani, hogy mikor lesz a következő árcsökkentés.
-
Tiédetis
senior tag
válasz dredjudge84 #79551 üzenetére
Már tizenéves, több előfizetés után eddig is kilógott a számhordozás, most a megtartóval maradtam. Nagy segítség ez a magyar családoknak, de nagyon sokan nem tartozunk ebbe a szlogenes körbe, most meg pláne, mióta nerfone lett a vodafone
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Marcsello31
őstag
Nekem nem egyszer vizhangzik delejezik a telefon hívások kb 4 Másodperces csúszással.
Vagy mert rögzítik, vagy lehalgatnak vagy szar a kapcsolat. -
dchard
veterán
válasz Marcsello31 #79673 üzenetére
Édes jó istenem... Ez nem a 70-es évek hogy recseg a vonal amikor lehallgatnak...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
titán
válasz Marcsello31 #79678 üzenetére
Ez már 20 éve is így volt, amíg ki nem vetted az akksit, vagy le nem merült.
-
veterán
Már késő, ha bekészítem a popcornt?
-
titán
Reálisnak tartod, hogy az összes aktív simkártyát (7-10 milliárd jelenleg) figyelik és szűrik? Véleményem szerint ez képtelenség. Amúgy sincs értelme, akinek 3 évesnél fejlettebb az agya, úgysem azt mondja a telefonba, hogy 7 órakor otthon leszek, hozd át akkor azt a 20 kiló kokaint...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Gyerekek, a popcornom elfogyott és bár egy ideig vicces ez az offolás, de nem lehetne abbafejezni? Végülis nem vagytok ovisok és ez nem egy gyerek vagy tinifórum.
-
patex1983
őstag
..... és szerintetek a zinternnettet (ezt a fórumot is) nem figyelik ugyanezekre a kulcsszavakra?
[ Szerkesztve ]
X
-
Tiédetis
senior tag
Még szerencse, hogy tizedét sem tudjuk annak, amilyen lehetőségeik vannak. Aztán ugye MI is csak nem tud semmit még.
-
sidha333
friss újonc
Csak hogy illusztráljam. Erről valamiért mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=kpoRMKXVkmE[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Daffni2 #79694 üzenetére
Dehogy. A naiv kisember elhiszi, hogy az érdektelen élete érdekel bárkit is annyira, hogy lehallgassák... A szolgáltatóra pedig addig nincsen szükség, amíg a telefon maga kémkedik a felhasználó után, amiben nincs semmi titok, az EULA-t mindenki elfogadta az első indításnál...
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
válasz dchard #79695 üzenetére
Aki élt abban a korszakban, amikor telefonja sem lehetett és mégis tudtak róla mindent, mégis megfigyelték és adatokat gyűjtöttek róla, annak ez nem annyira meglepő. Naivitás azt gondolni, ha a hatalom tudni akar a kisemberről is mindent, akkor azt nem fogja megtudni. Nem kell hozzá lehallgatni? Amikor neten lógsz, posztolsz, nézelődsz, a téged érdeklő témát olvasod, ez mind adat rólad.
-
dchard
veterán
válasz Tiédetis #79696 üzenetére
Az hogy valaki olyan adatot gyűjt ami publikus az nem lehallgatás, itt fogalmi zavar van. Maradva a témánál hogy legyen egy kis on topik is, a mobilszolgáltató vonatkozásában sok metaadat gyűlik, de abból nem elsősorban egyének, hanem a "sokaságra" vonatkozóan lehet adatot gyűjteni, szó is van arról, hogy a mobilszolgáltatók ezt az adat vagyont hgyan tudnák monetizálni. Egyének szintjén kizárólag a Lawful Interception (LI) interéfszeken lehet az előfizető által generált forgalomba (mobil adat, sms, hang) betekinteni, bírói végzéssel. Nem véletlen robbant ki a Pegazus botrány is: a karhatalom számára sokkal egyszerűbb volt a fent említett infrastruktúrát megkerülni és a célszemély telefonját közvetlenül komproittálni, ebből is az látszik, hogy nem tudják ezt tömegesen megtenni, a magyar kormány legalább is biztosan nem.
-
Ear001
addikt
válasz dchard #79697 üzenetére
Több mint ellentmondásos, amit írsz.. Echelon mond valamit? Az angol nyelvű titkosszolgálatókról évtizedek óta tudni, hogy mindent begyűjtenek, ami csak rádiófrekvencián, meg dróton elérhető és kommunikáció, de a 9.11 óta tudjuk, hogy mindezt automatizálva teszik, kulcsszavakat, mintázatokat keresve, eszement méretű adatokon. Igen, kábé mindenkit lehallgatnak.
A Pegazus nem ez helyett, hanem ez mellé van. Pontosabban ez az izraeliek szóróajándéka volt a kevéssé demokratikus rendszereknek, hogy úgy kontrollálják az ellenzékinek gondolt embereket, hogy ők a legkevésbé tudjanak róla, de közben Izraelben is minden meglegyen. Ezért bumlizta vele végig Netanjahu a "baráti" arab országokat, és ajánlotta fel nekik, na meg ide is.
-
dchard
veterán
válasz Ear001 #79698 üzenetére
"Több mint ellentmondásos, amit írsz."
Erre nem sikerült rávilágítanod. Tehát akkor még egyszer: ha le tudom hallgatni a populációt központilag, akkor minek kellene a célszemély telefonját közvetlenül célba venni aminek sokkal nagyobb a kockázata hogy kiderül ? Na ez az ellentmondás.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest