- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
Minimum FPS terén és CPU igényes játékokban azért Intel-nél is számít.
Pont tegnap néztem RDR2-ben, természetesen minden ugyanaz, csak a ram freki és az időzítés változik. 3 mérés átlagaival (FPS) számolva.3400MHz CL16
Min: 27.8
Max: 94.5
AVG: 60.54000MHz CL18
Min: 37.4
Max: 96.4
AVG: 61 -
Freel
tag
Köszönöm, nem tudtam, érdekes.
Az én esetemben egy H470-PRO helyett egy Z490-es alaplap amin van optikai hamgkimenet (nálam ez az egyik fő szempont), meg mondjuk 4000-es ramok már sok 10.000-el lett volna drágább. Egyenlőre nem gondoltam ésszerű befektetésnek. Nem akarok tuningolni. Eddig se tuningoltam, nem érdekel a téma. Inkább lecserélem később egy i9-10900-ra a procit, veszek még hozzá 16GB ramot, meg lassan a vga csere is esedékes lesz... Meg aztán elvileg 2022-ben jön a DDR5, akkor megint teljes platformcsere... -
Kroni1
veterán
Hát akkor lehet ezt benéztem. Ami nekem van az nem PV48G300C6K, hanem PVB48G300C6K elvileg. Ezek szerint akkor hiába írja, hogy AMD Ryzen Certified, és előfordulhat, hogy egy lapban nem tudja azokat amiket más lapban igen?! Azt hittem, hogy ha egy ram nem kompatibilis akkor el se indul a gép, és ha elindult akkor már nyert ügyem van.. De ezek szerint nem.
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
Sziasztok! Van egy MSI B360-as alaplapom, amelyben 2db RAM foglalat elhalálozott.
Eddig kettő 8Gb-os DDR4 modul ment benne, ahogy a manual tanácsolta, DIMMA2 + DIMMB2 foglalatban, csakhogy a DIMMB2 és DIMMB1-nek lőttek. A zöld kerettel jelzett DIMMA1 és DIMMA2 működik csak, így is megy, de mi a hártánya? Nincs dual chanel? Mennyit számít?
Köszönöm!Egyébként mitől tud tönkremenni a foglalat? Tegnap este kikapcsoltam, éjjel semmi vihar, vagy villámlás, ma reggel bekapcsoláskor meg jött ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Mizol29 #57305 üzenetére
Őszintén szólva már el is felejtettem, hogy a RAM-ok még mindig ennyire problémásak lehetnek. Sos kellett összerakni egy gépet, mert meghalt az előző. Gondoltam egy helyről veszek mindent, ahol a proci meg lap a legjobb áron volt ott ez a ram volt raktáron, sajnos pontos tipus nem volt feltüntetve, de nem is néztem. Viszont simán visszaveszik, úgyhogy habár nagyon 13k-ért jó áron volt, de lehet visszaviszem. Annyiért 2400as kitet fogok tudni venni, így ennyi erővel meg is tarthatnám..
-
koko52
nagyúr
A topikjában sok ellen példa van rá. Volt chip változás tavaly novemberben, előtte jó volt, utána nem. Hogy most milyen van benne passz. Mindenesetre aki postázgat annak nem buli a lutri. Aki boltba beugrik próbálkozhat.
Melyik G.skill nem ment?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Hmm, szerintem ~150-200 kit ment át a kezem alatt mind tudta a 3000-et XMP-vel. Manuálisan a 3200-at. Valamint egy Best buy RAM rengetegen vették más userek is és talán 1 panasz volt akinek kicserélték és az már okés volt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Nepizor
újonc
Sziasztok! Az alábbi dologgal állnék elő. Adott egy lenovo legion y520 laptop, i7 7700hq processzorral, gtx 1050 ti 4gb-os videókártyával, és 8gb rammal. Szeretném bővíteni a ramot, még 8 gb-val. Jelenleg egy RAMAXEL 8gb 2666mhz van benne (ramaxel rmsa3260me78haf-2666, ez lenne a száma). Kinéztem egy másik ramot, ami : https://www.pcx.hu/kingston-8gb-ddr4-2666mhz-hyperx-impact-black-hx426s15ib2-8-notebook-memoria-674193 lenne. Arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a Ramaxel rammal, kompatibilis-e ez a hyperX ram. Csatolok 2 képet, hátha több segítség lenne annak, aki megpróbálna segíteni rajtam. Előre is köszönöm szépen!
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nepizor #57314 üzenetére
& Recska: Vagy ha megoldható, akkor (akár) eBay : [link] és ugyanaz lesz 2 db dualban.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gyuszi123
újonc
helló. valaki tudna segíteni? adott egy gigabyte b450 aorus elite alaplap egy ryzen7 2700 proci és 16gb g.skill aegis cl16 3200Mhz ram a probléma a következő ha bekapcsolom a xmp-t és felhúzom 3200Mhz-re a ramokat akkor játék közben lefagy a gép és újraidul de közben nézelődtem a neten és állítólag a ryzen 7 2700 nem támogatja csak 2933Mhz-ig a ramokat és be is állítottam őket 2933-ra eddig nem is volt semmi probléma de ma reggel első idításnál nem töltött be a rendszer és vissza állította a ramokat 2133Mhz-re így jött be rendszer csak valaki segitsen köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Gyuszi123 #57317 üzenetére
A fesz 1.35v legyen, 2933 cl16-18-18-18 többi auto. Volt nekem is hasonló, r5 2600 aorus lap, bár nekem a 3000-es Aegis 3200-on futott gond nélkül. 4*8.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Gyuszi123
újonc
így volt beállítva de ma reggel nem akart bejönni a rendszer csak úgy hogy reset bios settings és így most 2133Mhz-en mentek a ramok most vissza állítottam 2933Mhz-re és be jött a rendszer de mitől kattant meg így hírtelen?
-
koko52
nagyúr
válasz Gyuszi123 #57320 üzenetére
Most akkor megint kifagyott? A vsoc-on emelj egy picit.
-
Gyuszi123
újonc
nem most nem fagyott le ez reggel volt rendben ránézek köszönöm
-
ackileus
kezdő
Sziasztok.
Vettem 2x8Gb G.skill aegis 3000Mhz ramot,a regi 2x4Gb helyett,es miutan kicsereltem csak sipol az alaplap nem indul a gep,de mar a regivel se akarhogy csinalom csak sipol,bios-ig nem jut el.
Elemet kivettem de nem segitett.
Proci i5-6500,
Lap Gigabyte b150m-d3h.
Tudom,hogy nem fog mukodni 3000Mhz de ez lehet a gond?
Elore is koszonom a segitseget -
koko52
nagyúr
válasz ackileus #57323 üzenetére
Nem gond a gyorsabb.
BIOS reset megvolt? (cmos clear)"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz ackileus #57325 üzenetére
? Van két tüske amit rövidre kell zárni egy csavarhúzóval.
-
koko52
nagyúr
válasz ackileus #57327 üzenetére
Akkor valami elszállt. Alaplap hibaled, vagy speaker kisípol valamit?
-
koko52
nagyúr
válasz ackileus #57329 üzenetére
Keresd ki manualból milyen kódot sípol ki!
[ Szerkesztve ]
-
Tiszteletes
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Meg szeretném kérdezni, hogy van-e esély arra, hogy ez a két ram kit menni fog együtt quad
G.SKILL TRIDENTX 16GB (2x8GB) DDR3 2400MHz F3-2400C10D
16GB (2x8GB) DDR3 2666Mhz G.Skill Trident X
Vagy itt is a 90%-hogy nem szabály fog érvényesülni?Előre is köszönném válaszotokat!
Üdv,
T.Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
ackileus
kezdő
5 hosszu sipolas elvileg Cpu hiba,de nem birom elhinni
-
MaxxDamage
félisten
válasz ackileus #57335 üzenetére
BIOS beállítás alap (gyári) helyzetbe a "Set to Default"
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ackileus
kezdő
válasz MaxxDamage #57336 üzenetére
Es azt meg lehet ugy is csinalni,hogy nem lepek be a Biosba?
-
_DiEGO_
őstag
válasz ackileus #57335 üzenetére
Ugyan ott találod, ahol a Save and Exit is van . De egy CMOS reset is Defaultra tesz mindent.
Vagy akár az elemet kiveszed 1-2 percre, vissza és minden alapra áll, még az ÓRA is.
Default után illik elindulnia, kivéve ha valamivel tényleg gond van. De ha BIOS-ba nem mersz nyúlkálni, akkor inkább kérj meg valakit, hogy be kellene állítani. -
Vertigo18
addikt
Nem tud belépni a Biosba, így elég nehéz állítgatni bármit is.
Szerintem vegye ki az elemet egyszer, majd rakja vissza kis idő után, az is Bios reset...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ackileus
kezdő
Nem jut el a Biosig.
Elemet kivettem vagy 15percre, Cmos-t vagy 3x probaltam resetelni.
Attol tartok hogy a lap meg a proci is meghalt,pedig meg 4 eves sincs -
Brekkk
senior tag
Van az az erő amivel bemegy. Láttam már ilyen esetet éjszakai gépszerelésnél.
Illetve alkoholos befolyásoltság alatt -
ackileus
kezdő
Köszönöm mindenkinek a segitseget.
Működik.
Az,hogy mi volt a hiba,fogalmam nincs,egyszer csak beindult a regi rammal,most meg mar az ujjal is megy
Köszönöm az ötleteket mégegyszer! -
berkela
csendes tag
Tisztelt Forumozók!
Alábbi problémám van:
Két 2 db Gskill ramom van 2x 8GB 3000MHz 16CL XMP Ready 2.0Múlthéten windows frissítést töltöttem le, majd
a GTA online telepítés során jelzett a telepítő hibaüzenettel, valószínűsített memoriahiba miatt.
A windows memoriateszt és memtest 86 letöltése után is hibát jelzett.Külön külön is kipróbáltam és csak az egyik ramnál jelezte!
Tehát a másik még okés.
Viszont a hibás ram önmagában futtatja a windowst, mennek a játékok is (bár egyszer volt már kifagyás). Ezért érdekelne, hogy akkor most mi a helyzet a hibás rammal. Haldoklik? Valakinek volt hasonló? Nem lehet valahogy resetelni? Persze most jó "csak 12 ezer ha újat rendelek", de nem tudom, hogy most akkor kidobjam utána a kukába?
https://kepkuldes.com/image/ZSDpYt
Ötleteket, tanácsokat, hozzászólásotokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz berkela #57348 üzenetére
Szia,
Elvileg az RAM KIT nem?
Bolt ahol vetted, vagy végső esetben a gyártó cseréli a hibás modult... NEM sajnos nem helyre hozható, így cseréltesd!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
Sziasztok
Van egy H270 Pro4 alaplap mellette pedig egy i7-7700 proci, valamint Corsair Vengeance 4x4GB RAM. Csak egy kicsivel kellene több RAM bele, és az lenne a kérdésem hogy az járható út hogy kiveszek 2db 4GB ramot, majd beletolok 2x8GB-ot?
Nem fog a memóriavezérlő hülyét kapni hogy van a gépbe 2db 4GB-os RAM, meg 2db 8GB-os RAM?
Gondolom ha működne akkor úgy kellene elosztani hogy A1 B1 slotba legyen mondjuk a 4-4GB az A2 B2 slotba pedig a 8-8GB-os RAM?iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest