Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btomi9

    aktív tag

    Sziasztok!

    Feltettem az alaplapot topikba is, de hátha itt is tudtok segíteni. A következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni:

    Adott egy passzív HTPC Gigabyte H97N-Wifi Rev 1.1 lap, i5 4590T processzor és már a második memória KIT-el járok úgy, hogy ha csak az egyik modul van akármelyik slotban, szépen bootol, nem fagy le, semmi gond, de ha mindkettőben benne van, akkor nem jut el a BIOS-ig se, folyamatosan vészleállást produkál a táp, és végtelen ciklusban újraindul. Másik táppal is ezt csinálja, tehát a tápot kizárnám.
    Az első memória KIT
    G.Skill DDR-3 16Gb /2400 KIT (F3-2400C10D-16GTX)
    amivel most próbálkozom:
    Crucial Ballistix DDR3 2x8GB 1600MHz BLT2CP8G3D1608DT1TX0CEU

    CMOS resettel próbálkoztam, F8 BIOS volt rajta gyárilag (bár fura, mert a dátuma nem stimmelt a Gigabyte oldalon hozzá való F8-al), frissítettem a legújabb F9b beta BIOS-ra, de ez se segített. Számtalanszor kiszedtem a memóriákat kihúzott táp mellett, visszaraktam, cserélgettem őket, ugyanez. BIOS-ban XMP móddal vagy anélkül, DRAM feszt egy egységnyivel 1.5-ről 1.52-re emelve is próbálkoztam, nem segít. Energiaellátásnál Dummy load enabledbe, hátha, de nem. Próbáltam manuálisan állítani a timingokat, ugyanaz.

    Próbáltam a proci hűtő lefogatóin tekergetni, hátha nyomja az egyik sarkán, de nem sikerült.

    Mi a tippetek?

Új hozzászólás Aktív témák