- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz norbitális #29148 üzenetére
8x450-re tedd a procit, adjál neki kb 1,35V-ot. MCH-nak tolj +0,1V-ot, ramot rakd szinkronba, mert nem tuningos darabok de 900-on biztos elketyegnek 5-5-5-15-ben.
#nincsbennetarcsi
-
Chaser
legenda
Nem ma kezdtem én se, tudom hogy elég szoros a cl4. Volt már kingmaxom amelyik 2 v 2.1V-on tudott cl4 900-at, de a mostani kingmax crucial elvileg. Cl6 meg hát izé, erre cimkézték, van itthon 667-es corsair, az is 1.8V-on 900-1000mhz körül tud. Voltak tracereim, azok valami 950cl4-ig mentek talán 2V-on és átmenettel lett vége mindnél a tuningnak, nem átmenet nélkül mint most. Cl5-ös tuningra kicsit visszagondoltam, mintha ott is emeltem volna a feszkót 960 felett és talán ott se tudtam többet kihozni 1.8V-hoz képest, szóval én továbbra is a kicsi sempron 667-es ram vezérlőjére gyanakodom, de majd elválik ha lesz x2-m vagy valami am3. Az eredményt majd beírom
szerk: vagy az NB-t kellene megkínálni egy kis fesszel, de nem találtam biosban ilyen opciót...
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Bluegene
addikt
válasz #65675776 #29154 üzenetére
hol tudom megnézni milyen progival, hogy dualba megy a 2x512 kingtonom és 2x512 kingmaxom?
sejtésem szerint igen megrt az everest szerint dual channel, de ez biztos? a biosba benne van?
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
UG4EVER
tag
hi
Kérdésem a következő van egy MSI PM9M-V mATX 775 alaplap
tök mind1 mien ramot rakok bele ne mlátja annak amennyi :
pl 1 gb ddr est 890 ne k látja a bios is..everest mutatja h kingston 1gb pc 3200 de minden más helyen 890 mb a rendszermemoria
mért lehet ez ?
bios frisités kellene tán ? avgy tipp?
.Köszi mindenkinek (sry h késő van de sietős mert havernak szerelem ezt a szart és ez kicsit agaszt)
Regisztráltam 2008-10-30 :)
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémám ami nagyon érdekes!
Alaplapom x58-UD5 benne OCZ Intel Tri Kit DDR3-1333MHz. Pár hónapot X.M.P.-ben ment gond nélkül! Aztán folyamatosan újra indult, kivettem, jónak bizonyult, de utána megint csinálta... Kézzel be volt lőve a ram idáig (tegnapig), a win7 frissítette magát, és hirtelen újraindult. Bioszt visszaraktam teljesen alapra, de folyamatosan restartolt! Kivettem a cpu eist meg c1 funkcióit és most nem csinálja... Lehet a ram haldoklik??!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
MiB
tag
válasz norbitális #29164 üzenetére
jah csak ddr3at 1600 -tól érdemes venni
-
MiB
tag
Ezt érdemes megvenni Intel procihoz?
[ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
válasz norbitális #29167 üzenetére
De pont az a lényeg hogy nekem csak 2gb kell, 4gbos-ból könnyű választani!
-
törölt tag
válasz pottyantós #29161 üzenetére
Talán fogni kellene egy Memtest-et, és letesztelni a RAM-okat. (Természetesen nem Windows alatt.)
MiB: "jah csak ddr3at 1600 -tól érdemes venni" Miért is?
-
sebipayne
tag
Sziasztok!
Kicsit noob vagyok memória témában, ezért kérem a tanácsotokat. Szóval ma rendeltem 8GM Kingston DDR3 1333Mhz memóriát (2x4GB kit), Core i5-750-nel, a többi lényegtelen...
Ha később tuningolni szeretném a gépet, mondjuk max 20%-al akkor honnan tudom, hogy milyen feszültségértékek kellenek a stabil működéshez (tegyük fel ha nem melegszik túl a gép)? Mindenki azt irogatja, hogy neki X vagy Y volton még stabilan futnak a memóriák, Z volt elég a procinak stb...
Valaki okos fel tudna világosítani a témában?
-
szki
őstag
Miért kellene 1600 Mhz? Hova nem elég 1333/CL9 DDR3?
Bárki megveheti otthoni felhasználásra a lassabbat is! Persze Evererest tesztekben szuperjó eredményeket látunk 2000MHz/CL8 egy tuningolt i5 v. i7 proci mellett. De a gyakorlati életben milyen alkalmazás használja ki azt az óriási sávszélességet?A nagyobb sebbességű ram szerintem nem éri meg a pluszpénzt. Akkor már inkább egy ssd-be vagy egy jó monitorba érdemes befektetni...
sebipayne: a konkrét alaplap topicjában szerintem több segítséget kapsz. Vagy az i5 topicban: Intel Core i5 7xx / Core i7 8xx "Lynnfield" (LGA1156)
[ Szerkesztve ]
-
jericho69
tag
Hello!
Pár napja tönkre ment az adatlapomban szereplő memória párból az egyik modul. Gondoltam rá, hogy eladom a megmaradt ramom és veszek helyette egy ilyent. Mi a véleményetek róla? Megvehetem nyugodtan?
-
MiB
tag
ahhhh nem a sávszélesség a lényeg itt!!! hanem az alacsony időzítés!!!!!
szki: megveheti aki huje igen es nem erdekli a gepe sebessege foleg 1333-ban cl9el gratulalok
daa-raa: aze 1600-tol kerlek szepen mert 1333-ban nincs eleg alacsony idozites, es ha jol tudom a memoria elerese fugg mind a hz es a idozitesektol.
-
szki
őstag
Igen, az rendkívül fontos, hogy a naponta 1x bekapcsolt gép 46 v. 48 mp alatt bootol-e be...
Tessék egy kis tesztecske tomshardware-ről LGA1156-os lapban. Van itt DDR3 1333/CL10 és 1600/CL8 is.
3D játékok: [link]
Alkalmazások: [link]
Audio/Video: [link]Egyedül a Winrarnál van olyan eltérés, ami érzékelhető. De van jelentősége?
Végiglapozható a teszt, de én csak 3 oldalt linkeltem belőle. Konklúziót érdemes még megnézni: [link]
""
AMD-s géphez hasonló tesztjük: [link][ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
Mennyire tuning barát memória ez core 2 e6500 mellé?
-
vmatyko
tag
az nagy baj ha a 4x1gb ddr2 1066-os memóriák közül 2db ugyanolyan a másik kettő pedig két különböző márka?
(pl: 2x1gb Kingmax, 1gb Corsair, 1gb Kingston - de mindegyik DDR2 PC8500)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vmatyko #29183 üzenetére
Előnynek nem nevezném, de ha stabilan működnek együtt, akkor nem sokat számít.
MiB: Ezek a "csúcsRAM-ok" nem annyira a felhasználóknak szólnak, hanem a többi gyártónak. Ha kétszer annyi pénzem lenne RAM-ra mint amennyi, akkor kétszer annyit vennék, nem gyorsabbat. A nagyobb mennyiségnek ugyanis van értelme, a nagyobb sebességnek meg szinte semmi. Töredéke annak, mint amennyivel többe kerül.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5QL-E alaplapom, és ma gépet szereltem, mert fölkerült egy Thermalright TRUE a lapomra, és mindent összeszereltem, és kapcsolom be a gépet, és nem ad képet, de még a billentyűzet ledjei se villannak fel.
Mi lehet a gond?
Help! -
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Van egy régebbi Dell notim 2,2 GHz-es P4 M procival. Jelenleg egy 512 Gb 266 MHz modul van benne, Szeretném felbővíteni 1 Gigára. Tudnék szerezni egy másik 512-es modult, de az 333 MHz-en megy. Ebben az esetben ugye a 333-as is 266-on fog menni. Érsemes-e a régi 266-ois modult lecserélni, és két 333-ast venni, vagy a 266-333 között lényegtelen a sebességkülönbség?
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Nekem van 2*1GB OCZ XTC Platinum OCZ3P16001G ramom , a régi kiadás ami 1.95 Volton is mehet, nálam most 1.9 V van beállítva és 1333 MHZ en megy 1600 helyett, 1600 on teljesen instabil épp hogy eljut a windowsig és lefagy, 1333 on most stabil, játékokat bírja, videó renderelést is de a prime95 nél lefagy. Kérdésem az lenne ha valakinek van hasonló ramja akkor tudna-e segíteni a jó beállításban. A gépem: Gigabyte MA-790XT-UD4P F4 es gyári BIOS , AMD Phenom II 550BE, (gainward gtx 260, wd 500GB , win xp sp3 32bit)
Mellékelek még 1 képet a BIOSban a ram beállításról: [link]Előre is köszi a segítséget, tippeket!
-
De4d
őstag
Üdv.
Néhány átfogó infóra lenne szükségem ramok terén, itt vannak a kérdéseim.
1, Ha van Dual 2x2 GB ramom és vennék hozzá még 2 GB ugyanolyat akkor mind a 3 menne dual kitként? ( a 3. ram más kitből való lenne ugye )
2, Vennék új gépet lassan Elég e a 4GB ram vagy inkább a 6GB-t kéne venni 3x2GB? Ez az előző kérdésemmel összefügg. ( Ha utólag vennék teljesen ugyanolyan ramot gondolom menne kitben a 3 de nem egyforma a 3. ram a másik kettővel? Illetve ha márkára mHz-ra azonos de más az időzítése?
3, A ramok időzítése mennyire számít, illetve melyik jobb? Pl mi a különbség egy cl9-cl8 között?
4, Páran mondták nem érdemes 1333 Mhz-es ram helyett megvenni az 1600ast, nincs észrevehető különbség, de közel azonos az áruk, bizonyos ramoknál pl 1000 ft.Minden jó, ha a vége jó!
-
szki
őstag
válasz szabi325 #29190 üzenetére
Gigabyte AM3 lapok topicjában leírtam a saját beállításaimat, és tippeket 1600 MHz stabilizálásához. Remélem tudok segíteni!: [link]
Bios frissítéssel kezdjél!
Ha kérdés lesz még a ramról, akkor inkább a lap topicjában kérdezz!De4d:
Nem tudom milyen konfig, ezért AMD AM3 esetére válaszolok:
1.-2.) Nálam 3x2 GB működött Giga AM3 lapban dualban: [link]
De nincs garancia semmire se Jobb párosával tenni ramokat. Amúgy 4GB-nál ram elég mostanában. 6 GB-os KIT i7 mellé lett kitalálva.
Ha a 3. ram más időzítést tud, akkor a lazább időzítést kell biosban beállítani.
3.-4) A #29165 hozzászólástól olvass egyet
Pontos ram típusok kellenének az összehasonlításhoz, és akkor kiderül miért 1000 Ft a difi.Kétségtelen, hogy érdekes árcédulákat találni külföldi WebShopokban mostanában. Előfordul, hogy a jobb ram olcsóbb, mint a gyengébb Persze hiánycikk épp emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
Sziasztok.
Hülye kérdésem lesz. Ha leveszem pl. CL6-ra a RAM-om akkor miben lesz jobb? Írásban? Ha pedig MHz-et adok neki attól, hogy tud gyorsulni? Nem értem ezeket a dolgokat, valaki aki profi ebben felvilágosíthatna.Előre is köszi.
-
fanti
addikt
Az én esetemet is közzé teszem, hátha valaki profitálni tud belőle :
Előtte egy 1333 CL7-es 2x2gigás Geil value kitem volt, az az őrületbe kergetett majdnem......
-
pepejoe
tag
Hello!
Az lehetséges hogy kb. 4éve vásárolt memóriáim (2*1GB PC800 DDR II - A-Data) "elöregedtek"? Régebben jóval gyorsabban indult és futottak a programok. Friss Windows, töredezettségmentesítés után is lassabb. Kösz
-
csacsa1988
csendes tag
Sziasztok
Ha van két RAM és dual channelben nem szeretik egmást, akkor single channelben sem szeretik? -
Qru
MODERÁTOR
válasz csacsa1988 #29198 üzenetére
Nem te döntesz a Dual meg a Single mód között. Ha a ramok alkalmasak rá, akkor a lap magától Dual-ban hajtja őket, ha nem alkalmasak rá akkor nem tudod ráerőltetni a DC-s működést.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest