- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibikbk
aktív tag
helo
van egy hp laptopom,a biosbol nem tudom állitani a ram aranyokat,van valami szoftveres megoldas?
Msn ill.telefon van!!!
-
(Doki)
tag
Hello!
Senki nem tud segíteni ebben??vettem egy 790XTA-UD4, és hozzá egy Phenom- 2 555 X2 BOX Black, Kingston DDR-3 4Gb /1333 ValueRAM KIT
- 2 x 2Gb D3-1333
- 240pin DIMM
- PC3 - 10600
- 128M x 64-Bit
- CL9 időzítés
- KVR1333D3N9K2/4GÉs az a gondom, hogy játék alatt lefagy a gép, tanácsolták, hogy rakjam a CPU NB VID 1.7v a Ram 1.6-ra, de ugyan úgy fagy játék alatt, Prime95-öt futtattam kb 3 órát, nemvolt semmi gond, gondoltam, hogy esetleg a windows 7 64 bitessel lehet gond, raktam fel XP-t itt is lefagy játék alatt és kb félperc múlva restartol a gép, de csak XP alatt. Minden érték a BIOSban gyárin van kivétel a CPU NB VID 1.7v, Ram 1.6v van, minden más alapon.
Szerintetek nem kompatibilis ez a ram az alaplappal? vagy mi lehet a gond?
Előre is kösz a segítséget. -
juhasz.p
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Geil Black Dragon 2*2 GB ramom, ami jelenleg 800 Mhz fut. Elvileg tudná az 1066 Mhz is, de nem tudom mit kell beállítani hozzá, hogy 1066 Mhz menjen. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában.
A segítséget előre is köszönöm....ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
egerszegi.z
csendes tag
Hali! segítségeteket szeretném kérni! Kingstone Hyperx DDr 2es ramom (KHX6400D2K42/4G) van 4 giga 800 mhzes CL5-ös, 2DARAB 2gigás modul, az alaplapom 800 mhzet támogat! de a gyári bios beállitásnál az optimális beálitásnál 6-6-6-18 as időzitéssel megy ami szerintem nem jo! :S meg nagyon kevestellem a memria irást olvasást! egy komolyabb ddr 1-es ram is majdnem ilyet tud! valami marhára nem jó! valaki segitsen legyenszives! mellékelem a everest teszet! irjatok lécci privibe!
-
Mika1227
őstag
Van értelme 4GB helyett 6GB-nak ha csak normál felhasználó az ember, net, játék ilyesmi!?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
BudaiZoli
tag
Hali,
még mindig nem tudom beállítani, hogy a ramjaim 1066 MHz-en menjenek 800 helyett! 5-5-5-18-ban van. Ilyen ramról lenne szó. inkább visszaviszem és kérek helyette egy másik márkából 1066 MHz-et vagy nem tudom.. Valakinek ötlet?
-
-
Mika1227
őstag
Csak azért kérdem mert most vettem 2×2GB-ot és ami maradt 2×1GB azt melléraktam és úgy néz ki működik együtt. Tartsam meg inkább vagy adjam el? Van-e valami előny abból ha 4 helyett 6GB RAM van?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
-
Chaser
legenda
Kellene egy sw amivel meg tudom nézni milyen feszen megy a ram. Valami olyan mint a cpuz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bishopx2
tag
Hello!
A kérdésem az lenne, hogy van egy Geil Value 2*1GB CL9 1600Mhz ramom
és most próbálgatom a tuning dolgot, bekéne lőni a memcsit jól, nah most
az gyártó oldalán és a memcsim az van írva, hogy max voltage 1.6v ez azt jelenti, hogy
ne adjak neki 1,65v neki ? és max 1,6v adhatok neki vagy ennél is kevesebbet ?Hol tudom megnézni, hogy mennyi feszt kap a memcsi ? mert most auto-n van...
CL9-re van alapból állitva az az 9-9-9-28
én most 1600MHZ-en járatom, 8-8-8-27-ben meddig lehet levenni ezeket az időzítéseket ?Gondolok itt olyanra, hogy 7-7-7-21 mondjuk, bár azt valszeg már nem bírja 1600-on
de mondjuk, így 7-7-7-28 ezek az értékek is javulást fognak eredményezni ? vagy
8-8-8-24 ??Az utolsó nagyobb számnak nem értem, a lényegét....mármint azt, hogyan lehetne beállítani...
van ilyen..
-
Mika1227
őstag
válasz Martin2004 #28331 üzenetére
Akkor teljesen le is lehetne tiltani? Szerinted akkor érdemes megtartani a 6GB RAM-ot?
Az amúgy lehetséges, hogy net gyorsabbnak tűnik több memóriával?[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Milyen progival lehetne mondjuk játék közben is látni, hogy mennyi RAM-ot használ a gép?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bishopx2 #28330 üzenetére
Ha az van ráírva hogy max 1,6V akkor addig vállal rá garit a gyártó. Amúgy ez elég alacsony érték, mert ugye 1,5V az alapfesz DDR3 esetén. Bár vannak low-voltage kit-ek azok 1,35V-al mennek.
Bios-ban fix értéket adj meg és akkor tudod mennyit kap. Amúgy meg ha jól emlékszem Everest mutatja talán azt is...
Amíg stabil marad. CL7 már elég alacsony időzítés azt nem valószínű, hogy bírni fogja főleg ilyen alacsony feszen. De ezt ugye csak úgy tudod meg ha kiteszteled. Esetleg a 8-7-7-20-at megpróbálhatod de már az is necces, hogy viszi-e. Valószínűleg nem... de egy próbát megér.
#nincsbennetarcsi
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Most készülök SSD-t venni és a meghajtó kímélése végett néhány dolgot (temp fájlok, böngésző cache-ek) Ramdiskre tennék. Mi lenne az ideális méret? 4GB RAM-om van és 64bites lesz a rendszer. -
Colka79
tag
válasz Krisinto #28342 üzenetére
Nem igazán tudom,itt a forumon azt olvastam ,hogy a Gigabyte lapok szeretik a Kingmax ramokat!
De szivessen veszek egy két ötletet,ajánlatott hogy milyen tipust vegyek!
800Mhz vagy 1066Mhz lenne a jobb választás?
Elöre is köszönöm !Üdv Zsolti!
[ Szerkesztve ]
Gamertag:LaondaHUN
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest