- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daralo:)
tag
na elnézést megnéztem már nincs ott sajna vagy én vagyok hülye nemtudom )
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Daralo:) #29700 üzenetére
Igen a Kingmax nem csak saját chipeket használ, átcímkézett termékei is vannak.
Esetleg próbáld meg, hogy az északi hídnak adsz +0,1V-ot (G)MCH néven fut a bios-ban elvileg. Legalábbis P35-nél így hívták. Az időzítést állítsd a bios-ban a gyengébb modulhoz.
Gyárilag mennyi feszt írnak elő a ramnak? 1,9V-al is megküldheted amúgy bátran. 2-2,2V-ig ezeknek semmi bajuk nem lesz.#nincsbennetarcsi
-
tag
hát az a baj hogy elégé külömböznek a ramok szal nincs közös!
ezek az idözitesek mind2 néél külömböznek de viszont ha 1.800 vaton megy a ram akkro 5 percenként kék halál h afelteszem mogyuk 1.840 re akkor már nincs anyira kék halál!
ez a biosos izé a feszt tudom emelni de ezek a beálitások 6 6 6 24 en vannak autoban! -
tag
feltoltam 1.920 ra a feszt a ramnak feltoljam 2.000 ra nem fog meg izélödni ??6 6 6 24 en megy nemtudom nem ide kéne de a quadoknál q9400 34 38 40 fok szokot leni c2d kicsit hüvösebb volt! vmi ötlet ?
de ha gondolod felrakom most nem kékhallozik akkor ez h nem kompi ez azt jelenti hogy az alap feszen nem kompabilitis a rammal a lap vagy nemtudom hogy megy ez:!? -
zako@zako
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem:
1. Most vettem egy Asus M4A785TD-V Evo alaplapot, 4 DDR3-as foglalat van rajta, DIMM_A1/A2 és DIMM_B1/B2 feliratokkal. kérdésem az, hogy ha DC-ben szeretnék két modult, akkor hogy kell a két ramot elhelyeznem?
2. Tud-e megfelelően működni DC-ben két olyan modul, amik elméletben ugyanazok, de nem kit-ben vettem őket, hanem külön? (másszóval: a kit-ben lévő ramoknak van-e valami különlegességük?)
3. Egy Kingston HyperX DDR3 1600MHz-es ramnak mennyire árt, ha felhúzom 1800MHz-re? (Van rajta hűtőborda)
Előre is köszi!
Zakó -
Qru
MODERÁTOR
válasz Daralo:) #29705 üzenetére
Ne csodálkozz, 4 mag fűt rendesen. Ezek a hőfokok még bőven jók. 80-90 felett már sok lenne de így bőven jó vagy.
Elvileg ha nem kompatibilis sehogy se menne rendesen. Van úgy hogy megy cska kicsit több feszt két. Jellemzően akkor ha 4 memória modul figyel a gépben.
#nincsbennetarcsi
-
_Drox_
csendes tag
Hali!
Villámkérdés: Most állítgatom a gépet, 2x2GB GEiL Ultra 1066-os DDR2 van benne, a deszka GA-MA790GP-DS4H. (Phenom II X4). 800on minden ok, 1066-on visoznt nem tudom belőni stabilra. A modulon CL=5-5-5-15 van írva, 2.2-2.4V között.
(GX24GB8500C5UDC 5-5-5-15 4GB(2x2GB))
Nos, memtest kipipálja de Win7 alatt Prime elindít, Blend, és kb 1 perc alatt vagy hiba, vagy kékhalál. Játék alatt is detto kékhalál egy idő után.Igazán jól jönne valami jótanács, mert kezdek nyugatlan lenni emiatt. Illetve még1 kérdés: Mivel járok jobban, 1066, vagy 800 jobb időzítésekkel. (teszem azt 7-7-7-20 vs 800: 4-4-4-15)
Minden segítséget előre is köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok.
32 bites xp használok, 2X1 gb 1600 mhz ramokkal.
Van értelme még egy gb ramot vennem?
Mert ugye bár ugy már nem mennek dualba.
Melyik a jobb ha játszok.
2X1gb dualba vagy 3X1 gb dual nélkül.
Ehhez nem értek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #29716 üzenetére
Attól függ mire használod a gépet. Ha olyan progikat amiknek sok ram kell akkor inkább 3GB. Ha csak netezel pl, meg ilyenek akkor elég a 2GB is.
#nincsbennetarcsi
-
Silentfrog
veterán
Átlag felhasználás megy egy kis játék.
Mennek a játékok a x4 procin megy a 4850 kártyán de ugy érzem néha elfogy a memoria
Op .rendszert nem szeretnék cserélni ezért nem veszek még 2x1 gbot.
Ezért szeretnék még egy gigát beujitani,csak akkor meg a dual veszik.
Nem tudom melyik fontosabb a sávszélesség vagy a mennyiség?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #29718 üzenetére
DC már nem olyan sokat számít mint régebben. Anno akár +70%-ot is tolt ma már kevesebb mint 10%-os a gyorsulás a DC-től. Ezt is csak a nagy sávszél éhségű progikban lesz igazán érzhető (pl nagyméretű fájlok Winraros tömörítésénél). A több ram itt már érezhetőbb gyorsulást hoz. Berakhatsz mellé még 2x1 GB-ot, ha 512-es 4850-ed van attól még lát 3,5GB-ot és a DC-t sem bukod.
De ha csak az általad írt kettő opció közül kéne választani akkor inkább a több ram mint a DC.
Amúgy a W7 64bit nagyon jó oprendszer, én is azt használom kvázi mióta megjelent (sőt már előtte is használtam az RC-jét). Anno próbából feltettem a W7 64bit-et egy másik partícióra az egyiken meg maradt a jól bejáratott XP. Miután egyszer kipróbáltam a W7-et többet nem is használtam az XP-t.
mod:
barko: Hehe dettó így jártam. Megdöglött az OCZ és helyette Corsair-t kaptam. Szerencsére.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
AMD Phenom II X6 1055T-m van, jelenleg alapórajelen, alapfeszen. A RAM-om jelenleg Corsair Dominator 1600MHz CL9-9-9-24 1,8V (pontos típusa TW3X4G1600C9D). 1,85V-on 1566MHz, CL7-8-7-20 1T, 1,9V-on 1600MHz, CL7-8-7-20 1T értékeken stabil. Ezek a tuningolt értékek azonban nem minden procival stabilak, meg egyféle procival is változnak, a CPU tuningjának hatására, pártíz MHz +/-...
Lehetőségem nyílott azonban egy OCZ kitet jó árban beszerezni, csak nem tudom, belevágjak-e. OCZ3BE1600C8LV4GK. 1600MHz, CL8-8-8-24, 1,65V értékekre van specifikálva. Az én procimmal tudom, hogy nem lesz BEMP, azonban memóriatuning terén szerintetek mire számíthatok? A CL7-7-7-20 1T 1600MHz 1,7V remélem nem álomba illő, a többit meg majd finomhangolom.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Qru, barko: meglepve olvasom, mennyire örültök a CRS ---> OCZ cserének. Ennyi gond van manapság az OCZ-vel?
Azt tudtam, hogy a Corsair és nem utolsó sorban a nem hamis Kingmax kompatibilitása mesés, no meg hogy a GEIL pocsék, de az OCZ-ről azért más szintet tételez fel az ember. No meg nem is gyanúsan olcsó, mint a GEIL...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Silentfrog
veterán
köszi a választ.
1 gb os a videokártyám,ha mellé rakok 1 gb memoriát akkor még jo lesz,mert ha jol tudom 4 gb memoriát tud kezelni az xp.
Kaptam jogtiszta,win 7 64 bites op.rendszert ,de sajnos az Items tipusu hibrid tv kártyám hangja pattog a müsor alatt,és semmilyen modon nem tudom megoldani ,hogy elmuljon.
Pedig kérdeztem mindenhol,felraktam rá a létező összes drivert.
Ezért nem tudom használni a 64 bites rendszert. -
Qru
MODERÁTOR
válasz 04ahgy #29722 üzenetére
Ezek a DDR3-as OCZ-k nem sikerültek túl jól. i7 topikban sem én vagyok az egyetlen akinek kifingott az OCZ-je (és nem azért mert halálba feszeltük volna), meg itt is azért fel-fel bukkannak ilyenek. Eleve a kis fingi-lingi borda ami rajta van sz@rt se ér. Úgy melegszik mint atom.
Kingmax és Corsair eddig bevált nekem, meg a G.Skill is jó és a Mushkin is... szóval vannak jók minden árkategóriában. Hülye voltam. Mondták, hogy ne az OCZ-t vegyem hanem a Corsair-t. Nem hallgattam rájuk, és így jártam.Silentfrog: Akkor elég +1GB.
Próbáltad úgy, hogy a tuner progiját xp kompatibilis módban futtatod? Úgy is röcög?mod:
Jah és úhy hogy rendszergazdaként futtatod? Hiába van rendszergazdi fiókom, van olyan progi ami csak akkor indul el, ha külön rednszergazdi módban futtatom. Van még mit csiszolni de alapvetően jó a W7 sztem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
proximus
senior tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt rendeltem az egyik webshopból egy kingmax 8GB-os kitet ,ma meg is kaptam, de értetlenül nézegettem a ramokat először csak a dobozában, utána bízván abban hogy a túloldalon van a chip, kiszedve a helyéről. Az SPD chip(az a kis piros kingmax feliratos) "hiányzik" mindkét nyákról. Az előzőleg bent lévő 1GB-oson rajta volt.
Mondom ennek fele sem tréfa, irány be a BIOS-ba, ahol meglepődve látom hogy minden időzítés automatikusan beállt amire kell.(valami 110ns érték most 160, node ez 4G-s modul)
Honnan veszi az SPD értékeket? Újabban a ram chipek tartalmaznák magukban a beállításokat is??? A CPUZ, meg az everest szépen Kingmax Semiconductornak látja őket.
Hja, a doboza szerint Support Intel Extreme Memory profiles (XMP)
Hogy is van ez akkor ?[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz proximus #29725 üzenetére
Az SPD chip az kis, fekete, két oldalán 4-4 lábú chip a RAM valamelyik szélén vagy, esetleg középtájon. A piros Kingmax chip az csak egy eredetiséget igazoló tanúsítvány. Megijedni nem kell, simán lehet eredeti a RAM úgy is, nem mindre tesznek.
A 110-160ns értéket meg a BIOS és a programozói határozzák meg. Különböző szempontok figyelembevételével próbálja kitalálni. Ezért más automata beállításon egy adott összeállítás (példámban AMD CPU és egy adott, tuningosabb DDR3 RAM) esete különböző (MSI, ASUS, AsRock, Gigabyte) alaplapokban. Mások az AUTO értékek, amit a BIOS beállít. Kompromisszumot kell kötni a programozóknak, hogy fél %-kal a konkurensek előtt legyen teljesítményben, vagy nagyobb legyen a stabilitás.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen, tapasztaltam. Párja a GEIL, ami meg atomszar lett DDR3 vonalon. Bármely IMC-s CPU-val inkompatibilis lehet, ha nincs szerencséd, az AMD-t meg mégannyira sem szereti.
Corsair, és a jó, olcsó Kingmax is bizonyított.
Nem nagyon van még probléma szerintem Buffalo, Apacer, A-Data, Transcend, TwinMos, TakeMS, gyári eredeti Samsung, CSX, SiliconPower, PQI memókkal sem. Már csak azért is, mert ezek legtöbbször Samsung, Infineon, vagy Micron chipeket vásárolnak.
A nagy márkák közül is csak az OCZ ami az utóbbi időben rendetlenkedik, kezdve a DDR2 ASUS lapokkal való inkompatibilitásától, a DDR3-as tapasztalatok folytatásáig.
A GEIL csak a DDR3-as szériák óta ilyen fos.Patriot, TeamXTREEM, Mushkin, SuperTalent, Corsair, Crucial, valamint G.Skill memóval nekem sem volt rossz tapasztalatom a nagy tuningmárkák közül...
A Kingston legendás minősége is visszaesett az utóbbi időben...
HGyu
-
proximus
senior tag
válasz 04ahgy #29726 üzenetére
Nem zavart végül is az a 160ns, főleg hogy mintha valahol már olvastam volna hogy nagyobb modulon "lomhábbra" van állítva, de nem vagyok benne biztos.
Az a négylábú fekete ic az megvan(tényleg középen), csak a sarokból hiányzott valami a szememnek.
Az az eredetiséget igazoló chip hogy működik? Ki kell olvasni azt is valami programmal?
Az hogy XMP-s a RAM, az valós lehet? Egy tök alap Kingmax lehet olyan? -
04ahgy
nagyúr
válasz proximus #29729 üzenetére
Akár lehet X.M.P.-s is, de kétlem. A sima JECEC SPD-t meg bármilyen lap kiolvassa. Milyen típusú és frekvenciájú az a RAM, egész pontosan, amit vettél?
A piros Kingmax chip tudtommal semmilyen elektromos tevékenységet nem végez, csak ott van.
HGyu
-
szbptr
csendes tag
Üdv!
Némi segítség kellene.
Kaptam egy Kingston HyperX 6GB (3x2GB) DDR3 2000MHz CL 8 modult és szeretném kihasználni ezt a 2GHz-et. Vettem hozzá egy Gigabyte GA-EX58-UD3R alaplapot (ami elvileg 2100 MHz-ig támogat), és a kérdésem az lenne, hogy mi módon tudnám beállítani a BIOS-ban, hogy kezelje a 2GHz-et.
Más tanácsokat megfogadva a hűtést eléggé eltúloztam (Cooler Master Cosmos S RC-1100 Alumínium Ház és Cooler Master AquagateMAX) úgyhogy az esetleges felmelegedés ellen van némi védelem...
Előre is köszönöm a segítséget, és ne haragudjatok, hogy ezen a téren ilyen kezdő vagyok...
Ja, igen, ha számít, akkor a gépben Intel Core i7 930 2,8GHz processzor és egy Sapphire ATI Radeon HD 5850 1G GDDR5 videókártya van valamint egy CHIEFTECH CFT-650-14C PFC tápegység. -
Qru
MODERÁTOR
válasz 04ahgy #29728 üzenetére
Totál egyetértek! Én is ezeket tapasztaltam/tapasztalom.
Silentfrog: Vista driver van az jó! W7 megeszi azt is!! Azt tedd fel akkor, azzal jónak kéne lennie! Ugyanígy jártam, a wlan adapteremhez nincs W7 driver csak Vista. Feltettem azt és azzal tökéletesen működik. W7 amúgy is "csak" egy finomított Vosta szóval egy próbát megér sztem.
mod:
szbptr: Ram szorzót kell felvenned a bios-ban (ha a procit nem akakrod húzni csak a ram-ot). QPI feszt tedd 1,35V-ra a ram feszt meg 1,66V-ra.
De nem biztos, hogy mennifog így sem. Az i7-es procinál a ram órajel duplájának kell lennie az uncore órajelének ezek a procik meg nem bírják a 4000MHz-es uncore órajelet.
Ha van még kérdés akkor javaslom az i7 topikot.Ha QPI dram fesz kínai akkor meg ezt olvasd el első körben: i7 tuning.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
proximus
senior tag
válasz 04ahgy #29730 üzenetére
Egész pontosan ezt írja a dualkit dobozában a papír:
Support Intel Extreme Memory Profiles (XMP)
Kingmax 8GB 1333MHz CL9 -es a KIT (2x4GB). Igen jó áron volt 40 papír körül és NEM akartam hallani hogy "itt-ott néha már kevés a 4GB" Különben tényleg érezhető az 1GB után, sokkal "instantabb" a programok indulása. Főleg ha már egyszer beugrottak a ramba. Nekem senki se mondja, hogy akármennyi memória felesleges lenne, mert az mindíg egy kicsit folyékonyabbá teszi a rendszer működését. Most ha beíndítok 4-5 virtuális gépet, akkor is "darálásmentes" fog maradni a Windows. Lapozófájl kilőve természetesen."A piros Kingmax chip tudtommal semmilyen elektromos tevékenységet nem végez, csak ott van."
A 32 bites win alatt természetesen csak 3,2 Giga volt elérhető ,de van egy furcsaság(?), amit jó lenne ha valaki pontosan meg tudna határozni. Mi az a windowsban ami miatt 1GB-ról 8ra váltva(vagy akár öcsém 2GB ramja) automatikusan 200-300 MB-al többet kér enni?
A föltelepített 64-es win7 meg még durvább, 800-900MB memória foglalással indít.Van valami program, ami megmutatja hogy hogyan oszlik meg a fölhasznált memória 100%-a a folyamatok között?(Gondolok itt akár a különféle belső cache-ekre is)?
-
04ahgy
nagyúr
És akkor a "fagyós" Elpida chipes Kingston 1333/2G modulokról még nem is beszéltem. Memteszten nem hibázott, csak szimplán, oprendszer alatt fagyott...
proximus: a win7-et már úgy tervezték, hogy bizonyos ésszerűségeken belül próbálja kitölteni a rendelkezésére álló teret (itt RAM ugyebár). Így pont azt éri el, amit te is tapasztaltál: mire használni kell, az adott rendszerkomponens már a RAM-ból indul, ahova előre betöltötte magának. Ezért olyan "pazarló" a RAM-mal, de csak látszólag.
szbptr: kicsit általánosítanám Qru nagyúr tanácsát. az IMC-s procik korában ugyan hagyjuk figyelmen kívül, mit ír a gyártó az alaplapjára, meg "mit lehet a BIOS-ban beállítani".
Intel hivatalos specifikáció szerint a Bloomfield procik 1066MHz-es DDR3-at kezelnek. 1333MHz-eset sem! Természetesen ott a triple channel üzemmód, ami miatt a sávszélesség eszméletlen. Akármilyen 2100MHz-et firkantó lapba is teszed a cuccaid, a proci kezeli a RAM-ot, és mehetsz panaszkodni bárhova, Intel bácsi csak 1066MHz-ről beszélt. 1800-1866MHz-nél többet csak nagy szerencsével fogsz elérni, és jókora melegedéssel.
AMD esetén 1333MHz a hivatalos, és ott is szépen le van írva, official AMD közleményben, hogy több bankos memóriaszervezés esetén a stabilitáshoz még 1333MHz RAM órajel esetén is szükséges lehet a CPU NB feszültségének emelésére. Nekem például eddig Corsair és Kingmax RAM-ok egy-egy konkrét példányát kivéve semmilyen más márkájú (GEIL, OCZ, Kingston, Patriot) nem ment még 1600MHz-en memteszt hiba nélkül DDR3-as AMD procikkal, ami egy EP45T-Extreme (LGA775, északi hídban levő MC-es lap) esetén mind-mind hibátlanul ment 1600MHz-en, sőt felette. Nem csak egy lappal, hanem MSI-vel, Gigabyte-tal és AsRockkal is próbáltam, Sempron 140, Athlon II X2, Athlon II X3-4, Phenom II X3 (C2) és Phenom II X4 C2-C3 steppingű procikkal is. Talán a mostani Thubanomról elmondható, hogy bőkezűbben bánik a memória megahertzekkel...HGyu
-
proximus
senior tag
válasz 04ahgy #29736 üzenetére
Öööö, én nem erre a szuperfetch mókára gondolok, ami a task managerben csökkenő free memory-t mutat(az "előre cachelés miatt"), hanem a grafikusan is mutatott lefoglalt memóriára. Abba nincs beleszámolva a cached ram, viszont lehet hogy megnövelt kernel memóriát, merevlemez write cache-t használ már ilyenkor a windows. Ennek a részleteibe szeretnék belelátni, hogy mi merre hány méter.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Van nekem 2x1gb CSX memóriám ami 1600Mhz-n 7-7-7-21-1t-ben(vagy 1333mhz-n cl6-ban)használok.Igazság szerint nagyon meg vagyok velük elégedve és tudnék hozzá szerezni még 2x1 gb ugyan ilyen memóriát.A kérdésem az,hogy ezeket az időzítéseket tudni fogja 4x1gb-al is?Olvastam,hogy inkább a 2x2gb felállás a javasolt,de elég macerásnak tartom megint elkezdeni a memória parát,hogy régit eladni,újat megvenni,megy-nem megy,stb...Ráadásul ez lenne a legolcsóbb megoldás is.Szerintetek menne a 4x1 GB?Ja
még annyi,hogy csak szorzóval tolok a procinak és csak alapfeszes tuning van a procin,semmi extra.
A válaszokat előre is köszönöm! -
abotika
csendes tag
Haló
Betettem a gépembe újonnan és most bizgáltam is nem csak, mint korábban jó az úgy.
Nagy nehezen sikerült beállítani az időzítéseket, 4-4-4-12-re 800-on, mert automatikusan 5-5-5-18 533 volt, amit már akkor sem értettem mért. A BIOS-om elég kaki és nem lehet csak 4 értékben beállítani az órajelet. Szóval a probléma ami végleg kifogott rajtam, hogy 800-ra állítva csak 373,1 és 373,4 között mozog oldalanként. Jól jönne az az 54Mhz. Sőt még a fölött is, mert simán bírja a tuningot, a feszültséget emeltem elég keményen és simán bírta. Végül visszavettem 2,0-ra, amit a gyári beállítás ír 4-4-12 800-on. Hogy tudom állítani az órajelet?Kösz, Botond
-
04ahgy
nagyúr
szbptr írta privátban: "Köszönöm a válaszodat a memóriával kapcsolatban. A kérdésem most már csak az, hogy akkor most eleve be se rakjam az alaplapba (attól félve, hogy állandóan fagyni fog...) vagy van valami tuti tipped, amivel úgy beállítható a BIOS-ban, hogy stabilan tudja legalább az 1066-ot. Ha van ilyen tipped, kérlek, oszd meg velem. Sürgős lenne...
Előre is köszi."A leírtak nem jelentik azt, hogy nem megy a RAM, csak annyin. Sok i7 és (AMD) tulaj használja megelégedetten 1600(AMD)-1800-1866MHz-en a RAM-ját. A leírtak nem jelentik azt, hogy nem lesz stabil, mert intel csak 1066MHz-et támogat hivatalosan. Csak annyit jelentenek, hogy legyen a tulaj tisztában azzal, hogy ott, amint többet állít be 1066MHz-nél, az már tuning, mert kötött az UCLK, és annak is vannak specifikált értékei.
HGyu
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
na ide is beírom hátha itt többen látják
Azt szeretném kérdezni ,hogy ezek az opciók mire valók a BIOS-ban:
S/W Dram Over 4G Remapping [Enabled]
H/W Dram Over 4G Remapping [Enabled]Mindkettő engedélyezve van, és még is ezt írja a BIOS: Installed: 3072 MB Useable: 2816 MB
ASUS-A8N-E alaplapom van és most akarok 64 bites WIndows 7 -et felrakni mert lesz még 1 gb ramom....
(Procim : Athlon 64 x2 3800+,VGA: GF GT220 1GB)
Hogy állítsam ezeket h lássa a BIOS az összes ramot?
Mind2 őt disabledre állítottam ugyis 2816 mb ot mutatott (restart után is)
Nem támogatná ezt a funkciót a processzorom vagy hogy van ez?
Nem értem
Ha BIOS-ban csak ennyit lát akk gondolom nem fogja a win 64 sem :S ???
esetleg frissiteni kéne a BIOS-t?a válaszokat előlre is köszönöm!
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Most dobok össze új konfigot:ASROCK s1156 H55M-GE R2.0
Intel Core i3 2,93GHz LGA1156 4MB Box 3év (i3-530) processzor
RAM Kingmax DDR3 1600MHz 4GB KIT (2x2GB)Ramból vagy ezt, vagy kingstont tudok bele. Jó lesz ez a Kingmax? Kell erre venni még valami hűtőbordát?
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Ha a mostani 3x1Gb ddr2 800 Kingston ramjaimhoz veszek egy ugyancsak 800mhz-es kingmaxot, akkor működni fog a dolog? Lehetséges, hogy az nem 1,8V-on üzemeljen?
Köszi. -
zako@zako
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire off-topic, de egy 785G-s alaplapomban egy Phenom II-es proci mellett van egy Kingston HyperX 2GB DDR3 1600MHz RAM-om, és Windows Experience Index-ben 5.5 stabilan az értékelése, akár 1333on, akár 1800on fut. Tudom, a WEI-ben nem szabad bízni, de engem attól még zavar. Van valami ötletetek, hogy ez mitől van?
Üdv
Zakó -
fgordon
senior tag
válasz csucsbicep #29743 üzenetére
Azonos volton fog menni az összes RAM-od. Én már láttam szépen egymás mellett 2x1 gb kingstront és 2x1 gb kingmax-ot.
a 3x1 + 1 érdekes kombináció, ilyet még nem láttam, de elvileg a rosszabbik ram időzítésén fog stabilan menni. Ha azt manuálisan beállítod a bios-ban, akkor menni fog szerintem.
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
válasz Silentfrog #29718 üzenetére
én 2x1 gb-ot vennék (nem 2x512 mbyte-ot), és akkor lenne 4, xp-ben meg csinálnák mondjuk 1 gb ramdisk-et, és arra menjen a temp/page file, + lesz 3 gb ram-od. Ez így a legjobb. Én 8 gb ramból csinálok 4.8 gb ramdisk-et, ha xp 32 bit van...
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
válasz csucsbicep #29748 üzenetére
hát, akkor cl6-ra kell állítani, de nézzed meg az összes paraméterét, és mindenütt a nagyobb időzítés legyen használva. Ha kísérletezgetni akarsz, akkor próbáld ki a gyorsabb ram időzítésével, de akkor a másik ram húzva lesz...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Chesterfield #29742 üzenetére
Nem kell, jó az borda nélkül is. Viszont ha nem húzod a cuccot akkor elég egy 1333-as Kingmax, mert a hivatalos max ram sebesség 1333MHz i3 esetében.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs