-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz Throme #42450 üzenetére
Másik fókuszpontra készül a kép, mint amit én kiválasztok.
na de ez csak akkor, ha pl egymezős dinamikuson van. Akkor a kiválasztott mellé is képes helyezni, ahol kontrasztosabbnak látja a témát. Keresőben nem látszik az áthelyezés, fókuszpont-visszanézéskor meg igen.
nincs előttem a manuál, utána kellene olvasnom pontosan - hogy is működik, de kb a lényege ez.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz Throme #42452 üzenetére
Az egypontos af amikor 51, 21, 9 mezőből (beállítod, mennyit akarsz használni) szóval ezekből a pontokból kiválasztasz egyet, és mindig oda állít.
A Dinamikus meg amikor kiválasztasz egyet, és A fotós választja ki a fókuszmezőt, ha azonban a téma átmenetileg kikerül a kiválasztott fókuszmezőből, akkor a fényképezőgép a környező fókuszmezők adatai alapján állítja be az élességet. Kiszámíthatatlanul mozgó témákhoz érdemes választani.
Itt is be tudod állítani, mennyi pontot vegyen számításba a kiválasztott körül.Meg van a 3D követő.
Én mindig egypontos af-c-t használok, jó szokott lenni.
De érdemes elolvasni a manuált, pontosabb legyen az infó, régen túrkáltam már, rámférne. félrevezetni sem akarlak!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz Throme #42454 üzenetére
Sajnos pont így vagyok én is vele, van pár bevett szokás, és kész, meg U1 U2 szitukra beállítgatva, és kb elég is. Amúgy meg... Ap. priority meg M.
Amit meg nem használ az ember, elfelejti, tényleg érdemes bele olvasgatni néha.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
-
-
xors
senior tag
Milyen kompromisszumot jelent egy nem gyári portrémarkolat? Kb fele annyiba kerülnek aprón a Meike, Phottix portrémarkolat az eredeti Nikonhoz képest. Fogok tapasztalni bármilyen különbésget, ha nem a Nikont veszem? (D700)
-
pergabb
senior tag
válasz marcitp #42449 üzenetére
egymezős, dinamikust kb nem is szoktam használni. Ráadás mivel teszt volt, így középső pont Néztem azóta az obin is, hogy lenyomom 10-szer a fókuszálást és 1-2 alkalommal nem hajszál pontosan ugyan oda áll vissza a skála. Valószínűleg ez már tükrös betegség és mindegyik obi ilyen. Tapasztalataim szerint amúgy 1.8 kuka, néha belefér, 2.2 mellett már szépen muzsikál.
-
xors
senior tag
Ha valakinek van még régi két gyűrűs Nikon 80-200 AF-D F2.8 -a, amin nem megy az A/M kapcsolás (ez ugye gyári hiba), annak mondnám h kb 5p megcsinálni, és csavarozni sem kell hozzá. [link]
Hurrá, van újra manuál fókuszom!
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Lehet, hogy hülyének fogtok nézni miatta de itt csoporton belül nem szokott csoportos fotózás szerveződni?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
Nah ma megjött az árajánlat a Nikontól és kicsit seggre ültem. 222 Euro a vége mindennel együtt. (ausztriába vagyok, ezért euro)
1K050-835 - WASHER T=0.2
1K110-738 - RUBBER RING
1K110-754 - ROLLER D=3.99
1K110-758 - ROLLER D=3.99
1K130-754 - SCREW
1K130-755 - SCREW
1K631-668-2 - 3-4 GROUP CAM TUBEItt a lista mit cserélnének. Érdemes ezt megjavíttatni, vagy inkább vegyek használtan egy másikat? Nagy dilemmába vagyok, mert egyik részről lenne egy felújított, másik részről meg vagy 100 euróval olcsóbban egy talán jobbam. És néha igen jól jön ez a zoom lefedettség amit kínál.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, mintha egy hibát véltem volna felfedezni a nikon d7200asomon.
Manuál módban sima ISO-nűl ha állitok az expozició korrekción, akkor a sávban jelzi a gép hogy under vagy over exposed lessz a kép - amit nem értek, ha sima ISO-n van és nem autoISO mód van beállitva, akkor akármennyi expo korrekciót állitok be -5 től +5 ig, nem fog változni a expozició mivel fix a záridő, rekesz és az ISO is, ennek ellenére a gép kijelzi hogy -5expo korrekciónál már durván alul lesz lőve a kép
ha auto ISO-t állitok be, és ha úgy beteszek egy +3 mas expo korrekciót, akkor ez a sáv végkép nem jelezi hogy alul vagy felülexponált lenne a kép.
véleményem szerint, ennek pont forditva kéne működnie. mivel fix ISO-nál akármilyen expozició korrekciót értéket állitok be nem változik az expozició szóval a sáv se tud más éréket mutatni, mig auto iso-nál már az expo korrekció tud állitani de ekkor viszont nem mozdul el a sáv azaz nem jelzi hogy +1 expo korrekciónál már
igy kell kinéznie a sávnak kép[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz total90 #42479 üzenetére
Így van! Hozzátesz még 5k huf pénzmagot (+ 14, vagy 15 € pffff az semmi ott kint), és vesz egy zsír új, 5 év garis, kisebb, könnyebb, jobb stabis Tami 18-200VC obit (ahogy más is írta neki).
Nem szabad ragaszkodni ahhoz a fostalicskához, csak azért mert nikkor.Elején még nikon párti voltam szemben a 3rd party-val, de az árképzés, a szerviz, a minőség kigyógyított...
-
-
total90
veterán
válasz Throme #42480 üzenetére
Nikonéknál azért néha el van gurulva a gyógyszer az obik árazásáról van szó
Legjobb példa erre pl. a 24-70/f2.8. Tami fele annyiba kerül, cserébe jobb képminőség, (az új) gyorsabb af, kisebb.
Én már a D5000-hez sem Nikkor obikat vettem. Nikkor obim volt, amit kitben vettem hozzá, amíg el nem adtam.Szerintem 3 nagyon brutális Nikkor obi van, ami megéri a felárat: 14-24/f.8, 200/f2, 300/f2.8.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Throme
veterán
válasz total90 #42482 üzenetére
Hát azok se egyszeri, átlag hobbista pénztárcájának valók
Nem vitatom, hogy megéri, de nekem egyik se lesz az tuti. Sajnos...Én maradok a budget obiknál. A 18-105 hobbi szinten jó képeket ad, de nekem a zoom gumi gyűrű már viseletes, a tubus enged a gravitációnak, ha pl vállpánton lóg a gép és mozgásban vagyok. Ugyanígy enged a 70-300 VR tubusa is. Pedig ez utóbbi nagyon feszes volt új korában.
Szerencsére képminőségben nincs velük gondom...
Azért egy 18-105 is kb 70-80k körül mozog, a 70-300 kb 140k (+- 20k mikor-hogy). ezek nem kevés összegek, ha jobban belegondolunk. Nem a csúcs obik árához kell mérni... és ezért a pénzért nagyobb tartósságot várna az ember... (vagy csak én)Egyelőre a 18-140 egész jól tartja magát. Sokat használat ellenére is. Viszont ennek az obinak meg az árazása fura...
Már több obit igazából nem fogok venni, de ha még egyet lehetne, az valszeg a sigma 17-50 lesz, ill. lenne, mert abból várom a "C" verziót, de sehogy se akarnak kijönni vele. Már mindenből van "C" verzió, 17-70, 18-200, 18-300.. stb, de ebből nincs
Van egy sigma 10-20 nagylátóm, a sötét verzió. Olyan szépen, finoman jár a zoom gyűrűje. Adtak hozzá napellenzőt, elég korrekt obi táskát (nem csak egy sima zsák), a 18-140-nél meg örültem, hogy azért az obi és a védőkupakok a dobozban voltak, mert itt meg is áll a mutatvány...szvsz
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Throme #42483 üzenetére
Hát azok se egyszeri, átlag hobbista pénztárcájának valók
Az átlag magyar hobbista... Ha csak az említett 70-300-at nézed, 140K egy szarabb havi fizetés, jobb esetben fél/negyed havi. Euróban meg mennyi? 450? 1500 Eurós német minimálbér meg 3-4000-res fizetések mellett azért nem akkora érvágás. De erről már sokat értekeztünk...
Holnap majd jól beletépünk...
-
total90
veterán
válasz Throme #42483 üzenetére
Nem is mondtam, hogy olcsók, hanem, hogy azok az obik odavernek rendesen... ellenben a többi Nikkor obi nem annyira és inkább éri meg a 3rd party cucc.
Nekem a D800-hoz volt 14-24 úgy, hogy előtte 2 "sötét" Sigmát használtam. Mindenesetre megérte a váltás, habár tényleg nem olcsó a cucc.
Ha keret van rá, akkor a piac legjobb nagylátója. Habár a Sigma is megcsinálta a 14-24-et és nem rossz, cserébe alig kerül valamivel kevesebbe.(#42484) t_a_m_a_s
Ha 1500 euró lenne a minimálbér Németországban, akkor nagyon sokan örülnének... de az alig 1000 euró felett van és akik abból élnek, azok nem engedhetik meg tuti az ilyen cuccokat.
Ha érdekel a téma, akkor nézz be a blogomba, mert épp erről írtam a legutolsó 2 bejegyzésemben. Nincs ám kolbászból a kerítés...Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Kiskopika
senior tag
Hat lehet hogy hibat kovettem el, le okeztam a javitast. Valahogy hiszek benne hogy jo lesz, ha nem felgyujtom az egeszet. Ha nem lesz jobb akkor sporolas es ket obival oldom meg a dolgot.
Es sajnos hiaba elek itt at kell gondolnom mire koltok. De nem tagadom picit tobb minden belefer mint otthon fert. -
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #42484 üzenetére
Én erre a mondatra írtam az általad idézett szöveget:
"Szerintem 3 nagyon brutális Nikkor obi van, ami megéri a felárat: 14-24/f.8, 200/f2, 300/f2.8."
Igaz nem néztem meg most pontosan, de nagyon gyanítom, hogy nem 140k huf üvegek...
(#42489) Kiskopika: Itt nem arról van szó, hogy jó lesz, vagy sem, mert jó lesz.
Inkább arról, hogy k.rvára nem éri meg .
Volt alkalmam t_a_m_a_s tamronját próbálgatni és nem igazán látok különbséget a n18-140-hez képest (ami már újabb szenzorokhoz lett tervezve ...állítólag...).
Ha beszarna a nikkor obim, és nekem is villantanának egy kb 70k-s javítási összeget, akkor pá-pá nikon szerviz.....
Nálad még kérdés az is, hogy biztosan ennyiben megáll, vagy jönnek ilyen apróságokkal, hogy hát bocsi, de még ezt-meg-azt ki kellett cserélni... és 260€ a vége..... ok, most falra festett kis ördögről beszélek...na de...?!
De 220€ esetén is lesz egy javított, használt, nem garis, nem fiatal üveged, miközben lehetne új, garis is...szvsz
[ Szerkesztve ]
-
jasohn
tag
Sziasztok! Van valami információtok, hogy mikor jön ki a D5600 utódja? Érdemes arra várni vagy vegyek most egy D5600-at? És ehhez milyen obi-t ajánlatok?
Koszi -
veterán
válasz jasohn #42494 üzenetére
Nincs semmi információm, ez teljesen személyes spekuláció - de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy lesz-e D5700. Mondom, ez csak tipp... de szerintem a D7600 megkapja a hajtogatható touchscreent, az ötös szériát pedig beszántják.
Ha neked jó a D5600, akkor megveheted most, vagy várhatsz, amíg leakciózzák - de nagyon meglepődnék, ha egy D5700 bármi érdemi fejlődést hozna. Tallllán raknának bele 4K-t, valami lebutított formában... de nem hiszem.
Obi kérdés meg... ennyiből meg nem mondom. (Mennyi pénzed van rá, miket lőnél vele, stb.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
-
Zotyatv
tag
válasz jasohn #42496 üzenetére
Szia! Én is a 18-105-öt javaslom. Nyáron jó fényviszonyoknál családot fényképezni néhány méterről jó lesz. Nekem van még Tamron 70-300 stabilizátoros és Sigma 17-50 2.8. A Tamronnal az volt a célom, hogy madarakat fényképezzek, de a villanydróton ülő fecske is messze van neki. Ha ilyesmikben is gondolkodsz érdemesebb jobb telét venni, bár azok már nem olcsók.
-
veterán
válasz jasohn #42496 üzenetére
A 18-55 nem egy nagy eresztés - 55mm nagyon hamar rövid lesz, tapasztalatból mondom.
A 18-105 nagy favorit... volt régen, de nem igazán etet meg egy 24MP-s szenzort. Szerintem vegyél csak vázat, és mellé kezdésnek egy Tami 18-200at - aztán ha majd kitapasztalod, hogy melyik gyutávot használod leggyakrabban, egy fényerős fixit. Amikor van fény, úgysem kell VR - gyerekek meg mozgó témák, oda gyors záridő kell, tehát a VR ott sem fog segíteni.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
mazsi70
senior tag
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest