Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz katt777 #22019 üzenetére

    "Alap órajelen is simán dolgoznak 1600-on, nem kell hozzájuk semmiféle tuning! :Y"
    A dolog ott kezdődik, hogy a legtöbb 1600-as ram válogatott 1066-os CL8 vagy 1333@CL9-es csipekből "készül". A másik, komolyabb probléma, hogy a memóriavezérlő a prociban van, és az Intel 1066-ban maximalizálta a gyárilag garantált memóriasebességet, ha ennél gyorsabban hajtod, tuningolod a memóriavezérlőt, ami a procinak elválaszthatatlan része. Ráadásul ekkor az Uncore-od is 3200-on kell, hogy menjen, ami azért elég kövér tuning a gyári 2133-hoz képest. Márpedig az Uncore igencsak szerves része a procinak, mivel abban van a komplett L3, a memóriavezérlő és a QPI interfész is.
    Néz meg nyugodtan akár a 960-as specifikációját: [link]
    Amúgy a legtöbb játéknak elég két mag, de a DX9 sajátosságai miatt az egyik programszál kritikus, ami miatt annak minél magasabb órajel kell, azért mennek a mai napig nagyon jól a szénné húzott kétmagosok. És ezért is nagyon nehéz a processzorlimitet objektíven mérni, mert a feladatkezelő meg hasonlókból nem derül ki gyakorlatilag semmi....
    Amúgy az OCZ Platinum nálam nagyon jól megy, 1750@CL8 vagy 1600@CL7-et tud szigorúan 1,65V-on. A kit árfekvéséhez képest ez szerintem baráti... (Alig került többe egy mezítlábas Kingmaxnál...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák