Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • keIdor

    titán

    gombcomp nagyon szépen köszönök minden tanácsot, és másnak is! :R
    Sajnos nincs meg a hiba, de biztos vagyok benne, hogy degradáció történt, ugyanis 1200MHz-en stabilak a ramok 1,5V-on.

    1 hónapig ment így a gép:
    -QPI 1,3V @ 3600MHz Uncore (ez most is megy)
    -RAM 1,6V @ 1600MHz CL7-7-7-20 1N
    -CPU 1,16V @ 3800MHz HT ON
    -PLL 1,8V (minimum)
    -NB: 1,1V
    -SB: 1,1V

    Úgy néz ki, ilyen feszültségekkel is történik "anyagfáradás" úgyhogy... innentől kezdve csak akkor emeljen bármilyen feszültséget is az ember, ha tényleg kell a plusz teljesítmény. (vagy ha EX OC-er)
    Legalábbis ez csak egy tanács. A tápomnak semmi baja, szünetmentessel, és túlfesz védővel is védve van a számítógép, tehát én azt kizárnám.
    A ramok hibátlanul mennek külön-külön 1600MHz-en 1,6V-on, együtt nem, emiatt én a CPU-ra gyanakszom, szerintem ott történt változás, mégpedig az IMC-ben... remélem SzlobiG-nál ezt a héten tudjuk ellenőrizni. Csak a ramokat vettem vissza (feszültség, órajel) így megy. 10 percnél tart a LinX.

    Mod: Ja igen, a CPU vadonat új volt, saját kezeimmel bontottam ki.

    Így viszont nem tudom hogyan fogom gariztatni, ha a proci szar, hiszen alapon nem hibázik... bár a ramokat nem bírja el... a gyári 1600MHz-en... ezért veszélyes ez, most ha szar a proci nem lesz könnyű gariztatni...

    Mod2: Elég régóta foglalkozom már én is ezzel, hogy tudjam, hogy nem user error van. 1 hónapig ment! De akár fizetek is annak, aki okosabb, szebb, ügyesebb nálam, hogy akkor Ő állítsa be nekem! :U Viszont ha nem fog sikerülni akkor kap tőlem egy kártyát, amin majd az áll: "üdv a user error klubban" :P

    [ Szerkesztve ]

    ¡GLORIA A LAS PLAGAS!

Új hozzászólás Aktív témák