- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
válasz Stylewars_kp #16753 üzenetére
Igen, a javítás előtt nalam is jól kezelte.
Mindjárt rendelek egy szivattyút.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
addikt
válasz F_Gergely #16733 üzenetére
olyan fára van szükséged, aminek a nevében van "gömb-" előtag
ezekből van szivar, juhar, kőris (nekünk ez van) csepleszmeggy, akác, stb.
ezek mind lombhullató fák
örökzöldből esetleg tiszafát tudsz kitenni (ami alapjában egy oszlopos sövény féle) és azt felnyírni fának, mint egy bonsai de ebből lassan lesz árnyékot is adó fa - viszont ez örökzöld[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
F_Gergely
őstag
válasz f4lcon #16755 üzenetére
Köszönöm, elkezdtem kutakodni, és találtam olyat, hogy oltott fák, amik esetében a törzs magassága nem fog nőni egy megadott méretnél. Nem is tudtam, hogy van ilyen.
Ez lesz az amit én keresek, gömbjuhar és akkor ebből egy oltott verzió 200-as magassággal. Bár azt nem tudom a lombkoronáját, hogy lehet majd ennek nyírni vagy mi rá a módszer. -
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz Stylewars_kp #16759 üzenetére
Pont az a része (magköpeny) egyedül ami nem mérgező.
-
addikt
válasz F_Gergely #16761 üzenetére
ezért mondtam, hogy bármelyik gömbfa jó lesz, azok mind oltványok
nálunk is van felsővezeték, ezért került az utcára 3 gömbkőris, 1,80-as oltással#16759 Stylewars_kp köszönöm, a mi udvarunkon elég sok van, így tisztában vagyok vele, hogy ahogy 4Grider is írja, a magköpeny kivételével a magon és a tűlevélen át mindene mérgező. szerencsére se a gyerekünk, se a kutyánk nem eszi
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
btraven
őstag
válasz f4lcon #16755 üzenetére
Neked a gömbkőrised mennyire hajtott ki a törzsén? Ott nem Mecsek alany van, hanem valami más, virágos kőris stb.
Videón látszanak ezek a dudorok, a korábban lemetszett ágak helyei. Nekem állandóan megjelenik új hajtás, azokat kézzel letöröm. 2 hónapja volt elültetve, 12 TK-s, tehát már több éves fa volt ültetve. Csak már észre vehetné a fa hogy ott nem szabad hajtania -
addikt
válasz btraven #16764 üzenetére
én egy éves fákat vettem, azaz a szemzéshez/oltáshoz képest nálam hajtott ki másodjára. az első évben szinte minden levágott ág helyén jelentek meg kőris hajtások, amiket szépen letörögettem
második évben kevesebb, most harmadik évben meg csak az egyiken volt egy hajtás“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Theodorci #16599 üzenetére
Nehéz eset !
1. nem kap elég fényt
2. a tűző napon megéghet: elszáradhat
3. rendesen öntözöd ?
4. teszel-e valami vásárolt tápot hozzá ?
5. nézd meg a gyökérzetét, sok múlik rajta, hogy van-e egyáltalán még esélye
6. ha valami kis zöld ág még lenne rajta, akkor pohár vízben megpróbálhatod kigyökereztetni . Ha erre szánod magad, akkor ne csak 1 db ággal próbálkozz .[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Theodorci
tag
válasz hiperFizikus #16769 üzenetére
Az elhelyezkedése és öntözési ritmusa az utóbbi években nem változott, ezért nem gondolnám, hogy a víz valamint fény mennyisége okozta ezt.
Tápot nem kap, kb 2 éve ültettük át.
5. Mit kell látni a gyökerén?
6. Egy ideig volt kis zöld ág még, de szerinten már az is így néz ki. -
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Theodorci #16770 üzenetére
Szerintem elkapott valami gombafertőzést. De csak így képről lövöm. Valami örökzöldre való gombaölő szer? Szerintem nem vesztesz vele.
Esetleg van ennek a növénynek fb csoportja? Ma már lasan mindennek van. Esetleg ott kerestél tanácsot?A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
H-Zol
senior tag
Ma többen panaszkodtak a faluban , hogy ez a napok óta tartó 40 fok , megviselte a cseresznye fákat , megégett besodródott a levele , láttam olyat akinek besárgult , elfonyadt , és kezd lehulni mint ősszel , pedig locsolta !
Én is locsoltam és szedés után én mindég adok nekik egy gombaölő permetet ( ezt így olvastam , több helyen ) , aránylag elég jól viselik , kivéve a kert hátulján van egy 5-6 éves szomolyai fekete , na az elég gyalázatosan nézett ki estefelé , minden levele be volt perdűlve , most jól belocsoltam , igaz őt reggeltől estig égeti a nap , remélem nem fog kimenni ! -
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #16775 üzenetére
Eljössz segíteni
-
totron
addikt
2-4 hetente locsolás, azt mondja. Meg hogy a gombák. Tőhöz kell locsolni és akkor lehet este is, ideálisabb sokkal, persze erről megoszlanak a vélemények (de miért). Ha már elpárolgásról ír, önmagának mond ellent a reggeli-délelőtti időpontokkal is (egy estéhez képest). Akadnak nyilván szembenállások és súlyozni kell, de akkor is.
Egy másik videóban a gyökérmélységek felől taglalja a locsolást, azaz hogy értelmetlen már egy tiszafánál is próbálkozni, mert úgy sem jut le. 2 fenyő száradt itt ki tavaly és akkor még nem is volt egybefüggő ~40 fok több napon át, most meg van. Olyan 2 hetet fog összesen felölelni ez a kemence üzemmód idén, reméljük ennyivel beéri.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Stylewars_kp #16771 üzenetére
Én kertbe ültettem, csak arra figyeltem hogy minimum 2 méterre legyen a gázvezetéktől oldalirányban. Ezt a szabályt olvastam. Ráültetni a vezetékre nem tudom eleve mennyire jó ötlet az esetleges karbantartás miatt. Közterületen fát ültetni nálunk eleve csak a fasorfenntartó (polgármester) engedélyével lehet. Gondolom van rá ezer szabály. Közművek engedélyei stb.
-
Theodorci
tag
válasz Stylewars_kp #16772 üzenetére
Nem találtam sajnos fb csoportot, ahova kiraktam ott nem válaszoltak...
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok, mtd smart 52 fukaszahoz vennék vedopajzsot.
Nem tudjátok mivel lehet a gyárit helyettesíteni?eladó topping dac
-
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #16782 üzenetére
Az Alföldön is katasztrófa a helyzet , a kukoricáknál már termés kiesés lesz , és ez tovább fokozódik , ez a két hét 40 fok körüli hőmérséklet ki készít embert , állatot , növényt , én is locsolom a fákat szőlőt heti kétszer !!
"HiperFizikus" kolléga, meg azt mondja , hogy húzzunk sötétítőt , de fehér függönyt -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #16787 üzenetére
Nem , itt a kisgazdáknál én egy kicsit nagyobb vagyok , de a nagygazdákhoz képest egy porszem , és ők sem locsolnak semmit , nagyon nagy befektetés , és ijenkor légköri aszály van és a locsolás sem sokat segít
Anyi eső volt , hogy ha nem jött volna ez a hosszú 40 fok körüli kánikula , itt rekord kukorica termés is lehetett volna , de már nem lessz !!
Jó hogy van elég sok napraforgónk , és az sokat kibír , ez az idő ami van , nem üti agyon , még idáig nagyon jól viseli ! -
H-Zol
senior tag
-
hiperFizikus
aktív tag
Igen, a fák elé - ha magasak is - a déli oldalon aránylag könnyű ilyen fehér sötétítő elhúzható függönyt csinálni függőlegesen !
Kukorica földek, gabonaföldek felé pedig csak e földek túl nagy kiterjedése miatt nem tudjuk .
A locsolgatás csak addig segít, amíg a csekély párologtatást képes a növény követni .
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Rive
veterán
válasz btraven #16786 üzenetére
És hol, a tövéhez?
Fák öntözésénél a lombkorona alatti területet szokás áztatni.
Úgy, hogy lemenjen a víz legalább fél métert
Nem véletlen, hogy mostanság szokás már az a dréncső új ültetésnél, azzal közvetlenül lehet a gyökérzónába tolni... Bár ilyen időben a párásítás is kell./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bajnokpityu
félisten
-
ncc1701
veterán
válasz bajnokpityu #16794 üzenetére
Ez nem jó?
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet, ha nem, akkor elnézést!
Segítséget, tanácsot
szeretnék
kérni! Van kb. 250m2 fűvesített területünk amihez kiépítettem az öntöző rendszert. Egy körön 14 db hunter rotator szórófej van. Jelenleg egy régről megmaradt leo xjwm 90/46-os szivattyú van direktben puffer tartály nélkül rákötve. Meglepetésemre egész jól működik a rendszer ezzel a szivattyúval, de sajnos két helyen nem locsol el a szóró fej addig amíg kellene. Tehát majdnem elég ez a szivattyú, de mégsem.... Barátomnak van egy psr 254M horizontális szivattyúja azt is kipróbáltuk, de nagy meglepetésre még annyit se tudott mint az öreg leo, nem jöttek ki a fejek addig mint a leoval és nem locsólt el addig, idővel a vizet is "elejtette". Akinek van tapasztalata, hogy hogyan kell méretezni a szivattyút az adott rendszerhez, vagy ha tudnátok ajánlani szivattyút ami biztos elég lenne azt megköszönném! Néztem, hogy a leonak a jelenlegi 90/46 után van egy nagyobb változata a 90/55 ami liter számban ugyanazt tudja csak nagyobb nyomások mellett így lehet az is jó lenne már, de találomra nem merem megvenni!Köszönöm!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #16797 üzenetére
Sajnos a mezőgazdaság , jól átgondolva se megy valami jól , itt azt értem , hogy a befektetett ár sem nagyon jött ki az utóbbi három évben , és mi már tavaly át áltunk egy jó minőségű malmi búza előállítására , amit elég jó árban sikerült , direkt malomnak eladni , és az idén is kimondottan jó malmi búzát sikerült beraktározni !
Itt nállunk a talajban még van egy kis víz , ez most egy légköri aszály , aki nem vette sűrűn a kukoricát azok még bírják , de aki sűrűn vetett ( 75000-80000 tő hektáronként ) azok csőig fel vannak sülve , itt van három kép 10-11- edikei képek
ma is láttam két parcellánkat , még nincs gond , de a jövő hétvégéig mutatja a 40 fokot -
ncc1701
veterán
válasz bajnokpityu #16798 üzenetére
Én ezért veszek nagy gyártótól. Stihl-hez még 10 év után is kapni alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest