Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsy

    aktív tag

    Na elmentem egy elektronikai áruházba körülnézni mi van kipróbálható.
    Először megnéztem jól gondolom-e a gépválasztást. Ezeket lestem meg jobban:
    600D 60D 7D

    A 7D szerintem nekem túl nagy és nehéz
    A 60D és a 600D közül a 60D jobban tetszik, de a 600D-t választom továbbra is kezdetnek. Igy később eldönthetem mire fejlesztek és kevesebbet bukok valószínűleg, ráadásul valszeg kijön a 60D utódja is addig.

    Voltak felszerelve különböző objektívek is, így kipróbálgattam párat.

    Kit obik: Igaz a mondás, hogy a kompakt és bridge gépekhez képest még ezek is mérföldekkel jobbak, de mikor az ember melléjük rak egy komolyabb obit, akkor látszik, hogy ezek bizony arra vannak, hogy kezdők azonnal tudják használni a gépet. Amúgy akcióban 18-55-el láttam 600D-t annyiér mint a legolcsóbb helyen a váz, úgyhogy lehet, hogy végülis igy veszem meg, és akkor ha féltem a komolyabb obimat, akkor viszem ezt :)

    50mm 1.8: Ebben annak ellenére is pozitívan csalódtam, hogy kötelező darabnak tartják a legtöbben. Kegyetlen gyorsan fókuszál és igen éles képeket csinál. Egy ilyet tuti vesz és szerintem pont jó lesz portréhoz vagy ha kis súlyt akarok csak cipelni.

    15-85: A 60D-n pont ideális méretű volt, de szerintem 600D-n sem túl otromba. A kezelése mint egy álom, ráadásul a 85mm szerintem elég is lesz nekem arra amire használom, a 15 pedig tényleg hasznos, hogy van. Jövőre pedig majd benevezek egy telére a tapasztalatok alapján.

    17-55: Hát ez hatalmas és nehéz. A 60D-n is otrombán néz ki szerintem, inkább a 7D-re tervezhették. Sajnos kipróbálni nem tudtam, mivel, pont az a 60D volt lemerülve amire rátették, de szerintem ekkora méretű és súlyú obit nem szeretnék cipelgetni, úgyhogy végleg a 15-85 lesz a kiválasztott :)

    Bazsy

Új hozzászólás Aktív témák