Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    Ha már ennyire az USM-ről van szó akkor megkérdezem, hogy a 85/1.8-ba milyn USM motor van? Sejtelmem szerint a sima mivel gondolom ez az olcsóbb konstrukció a gyűrűset ezen analógián elindulva az L-es, drágább obikba rakják.
    Azért érdekelne a dolog mert nagy dilemmába vagyok, hogy levástam-e jelenlegi Pentax rendszeremet. Az egyik kiindító ok az alsóbb kategóriás (85/1.8, 50/1.4 stb.) obikba épített vélhetően gyorsabb USM motor volt a Pentax igen hangos - bár ez marginális probléma számomra - és "döcögős, dadogós, csavarhúzós" AF rendszere, valamint a méregdrága, nem teljesen hibátlan SDM motoros obiai, amikre nem szívesen költök ennyi pénzt, ha esetleg más gyártóknál jobb minőséget kapok ugyanannyi pénzért. Az utóbbiak már annál inkább zavarnak. Nem tudom rendelkezik-e valaki összehasonlítási alappal?
    A hétvégén teszteltem egy 50D-t egy 50/1.8-al és egy 60/2.8 Macro USM-el. Az 50/1.8-tól igazából nem vártam semmiféle fürgeséget a Pentax rendszerhez képest. Kb. szerintem ugyanott van mint az én FA 50/1.4-em (no nem optikailag, csak gyorsaságra. bár az árát megéri szerintem az a kis obi.) A 60/2.8 fókusza meg eléggé csendes pontos, de kicsit lassabb is. Gondolom ez abból adódik, hogy jóval hosszabban úton mozog az AF-is (Sejtéseim szerint a Macro képessége miatt van. És ezen feltételezéseim miatt nem akartam a Pentaxra FA 100, Sigma 105, Tamron 90mm-es üvegek közül venni portrézásra, hiába ajánlgatták (illetve ha feltételezéseim rosszak akkor javítsatok ki). És mondták, hogy ugyanaz lesz mint bármelyik kistel pl a 85/1.8 USM.
    A lényeg, hogy eléggé nagy problémába vagyok, mert nem igazán sikerül döntenem közel 3 hete mióta ez így felmerült bennem mint opció, hogy rendszerváltás. Tehát így egy 50D-t néztem ki a K10D-m helyett. Azért nem Nikon mert a D90-et kicsinek találom a D300-ra nincs pénzem és nem is biztos, hogy kihasználnám. Valamint egy kicsit szimpatikusabb a Canon obparkja és ez a másik nagy indok a váltás miatt mert a Pentaxnak számomra nem a legideálisabb a kínálata. Röviden ami jó az baromi drága ami meg elérhető arra nincs nagyon szükségem vagy nem is túl nyerő darab.

Új hozzászólás Aktív témák